| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Tylny prawy wahacz-wyjmowanie-przeszkadza króciec z baku.
Marek E30 - 2005-08-29, 20:57 Temat postu: Tylny prawy wahacz-wyjmowanie-przeszkadza króciec z baku. Cześc,
Tak jak w temacie. W wyjęciu prawego tylnego wahacza przeszkadza mi króciec z baku (nie da się wyjąć jednej z dwóch śrub mocujących wahacz do karoserii). Czy trzeba opuścić bak? Jeśli tak to jak to zrobić.
Pozdrawiam
BADYL - 2005-08-29, 21:02
Robilismy to juz tyle razy a nigdy nic nie opuszczalismy hmmmmm wygielismy z tego co pamietam ten kruciec i dawaj sruba wyjeta a jak nie to poprosc kogos zeby pociagnał jakas rurka cała belke na doł aha sorry chyba ze nie odkrecałes belki.
Marek E30 - 2005-08-29, 21:08
Belki wolałbym nie ruszać. To naginaliście ten króciec? Nie było potem problemów ze szczelnością itp.?
BADYL - 2005-08-29, 21:17
Belka sama ci nie wyjdzie od tak troszke roboty z tym jest ;);) rozumiem ze chodzi o ta zageita rure gumowa - wginasz smiało tylko niczym ostrym i wyciagasz - ciezko bedzie ale da sie to zrobic.
Marek E30 - 2005-08-29, 22:07
No dokładnie o tą rurkę gumową, tyle że ją wyjąłem a śruby dalej nie da rady wyjąć bo przeszkadza nie ta rurka a ten króciec z baku i to jego musiałbym wygiąć. Za bardzo nie chcę tego robić bo boję się czy to potem będzie szczelne i wogóle. Myśle bardziej nad opuszczeniem trochę baku, tylko jak się za to zabrać? Na tym schemacie :
http://www.realoem.com/bm...g=16&fg=05&hl=3
Naliczylem 5 śrub mocujących chyba że jakichś nie widzę albo źle patrzę. Czy po ich odkręceniu można swobodnie opuścic bak o 3-4 cm?
Pozdrawiam
Marek E30 - 2005-08-30, 20:08
Cześć,
Uwagi Artura C. (któremu przy okazji dziękuję za pomoc) natchneły mnie do jeszcze jednej próby wyjęcia tej śruby i udało się bez opuszczania baku i wyginania króćca, ale potrzebne do tego są dwie osoby. Jedna musi wejść pod auto i włożyć klucz oczkowy na łeb tej śruby i wyginać ją "ku wyjściu" a druga z zewnatrz przykłada przecinak do łba i wali młotkiem.
Dzięki za pomoc i myślę że temat można zamknąć
Pozdrawiam
|
|