| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Brzęcząca osłona katalizatora......
Freeride - 2005-09-01, 18:40 Temat postu: Brzęcząca osłona katalizatora...... Czy znacie jakiś sposób aby ją wyciszyć? ew. czy można ją wogule wywalić?
Lufcik - 2005-09-01, 18:53
otwórz puszkę wspawaj sobie kawałek rurki albo jeśli wolisz to wstaw strumienicę. zaspawaj puszkę i będzie ok : ] większość mechaników powinna zrobić to za jakieś 50-80 zł, chyba że masz sprzęt i umiejętności to bez problemu zrobisz sam
Artur C. - 2005-09-01, 19:10
Nie wstawiaj rurki a tymbardziej strumiennicy nie wycinaj kata!! A do ciebie Lufcik -na temat prosze czyli pytanko o osłonę katalizatora.
Odnośnie osłony to sprawdź czy układ wydechowy jej nie dotyka i czy jest dokładnie przykręcona ewentualnie czy nie jest pęknięta.
Gasper - 2005-09-01, 19:54
Ja tej osłony nie mam od roku i nastukałem bez problemów w tym czasie prawie 30000 km. Jak Cię denerwuje to ją wywal
Freeride - 2005-09-01, 22:47
Wiem wiem kata zostawiam....a tą osłone wywale bo wkurza mnie niemiłosiernie
duchPW - 2005-09-01, 22:50
| Lufcik napisa³/a: | | otwórz puszkÄ™ wspawaj sobie kawaÅ‚ek rurki albo jeÅ›li wolisz to wstaw strumienicÄ™. zaspawaj puszkÄ™ i bÄ™dzie ok : ] wiÄ™kszość mechaników powinna zrobić to za jakieÅ› 50-80 zÅ‚, chyba że masz sprzÄ™t i umiejÄ™tnoÅ›ci to bez problemu zrobisz sam |
dobre rady zawsze w cenie
zanim wywalisz osłonę, to sprawdź czy się nie da jej podczepić - niedługo przyjdzie zima i solanka będzie atakować twój katalizator, więc osłonę lepiej mieć
kamil - 2005-09-01, 23:32
ja mam taka oslone przy katalizatorze w 318ti compact. latala mi strasznie i sie tlukla. wkrecilem srube miedzy oslone a katalizator i juz nie stuka.
sarna1 - 2005-09-02, 00:39
| Lufcik napisa³/a: | | otwórz puszkÄ™ wspawaj sobie kawaÅ‚ek rurki albo jeÅ›li wolisz to wstaw strumienicÄ™. zaspawaj puszkÄ™ i bÄ™dzie ok : ] wiÄ™kszość mechaników powinna zrobić to za jakieÅ› 50-80 zÅ‚, chyba że masz sprzÄ™t i umiejÄ™tnoÅ›ci to bez problemu zrobisz sam |
bedzie ujowo bo wydech bedzie brzeczec....lepiej niech naprawi seryjna oslone a nie bawi sie w jakies (....)* strumienice.
Freeride - 2005-09-02, 19:29
| Cytat: | | lepiej niech naprawi seryjna oslone a nie bawi sie w jakies (....)* strumienice. |
i tak własnie zrobie 8)
Rafał - 2005-09-03, 01:05
uuu zeby to zrobic to trzeba mniec naprawde spore umiejetnosci,kanal i niezle dosiadczenie w obsludze migomatu !!!!!!
co do samego przerabiania wydechy to jest 100 szkół
jedni wstawiaja strumienice,inni wycinaja kata (to ja) inni maja rure na przestrzal a jeszcze inni nie porawiaja fabryki -i ci wlasnie sa pierwsi na mecie heheh (lukas)