| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - trzeszczy zawieszenie ?????
MrKrYH_e34 - 2005-09-03, 10:28 Temat postu: trzeszczy zawieszenie ????? cos mi strasznie trzeszczy gdy skrecam koła tak jak bym otwieral jakies stare wrota ! czasem tak sie robilo i przestawalo a teraz jest tak non stop co to moze byc ?
Artur C. - 2005-09-03, 12:37
Zapiekła się końcówka drążka kierowniczego lub swożeń wachacza naktórym opiera się kolumna macpersona.
BADYL - 2005-09-03, 13:46
| Artur C. napisa³/a: | | ZapiekÅ‚a siÄ™ koÅ„cówka drążka kierowniczego lub swożeÅ„ wachacza naktórym opiera siÄ™ kolumna macpersona. |
Mielismy taki przypadek wlasnie w e34 i nie była to zadna z tych rzeczy - po odpiecu całego układu kierowniczego nadal piszczało odgłosy dochodziły z maglownicy.
duchPW - 2005-09-03, 14:01
no i jak to rozwiązaliści? ... u mnie też ostatnio zaczęło popiskiwać i myślałem, że to popsuły się przeguby od wariowania na skręconych kołach
BADYL - 2005-09-03, 14:11
| Pioter_W napisa³/a: | | no i jak to rozwiÄ…zaliÅ›ci? ... u mnie też ostatnio zaczęło popiskiwać i myÅ›laÅ‚em, że to popsuÅ‚y siÄ™ przeguby od wariowania na skrÄ™conych koÅ‚ach |
Nie rozwiazalismy niestety bo zeby zdemontowac maglownice trzebabyło rozebrac troszke samochodu a własciciel nie miał czasu - od dołu nie było miejsca na podejscie.Aaaaa powiem ze mówie o silniku m50 w e34.
Freeride - 2005-09-03, 14:39
To może też być zacierająca sie pompa wspomagania (np.za mało płynu smarującego) ja miałem tak w vectrze i na początku popiskiwało a później już cały czas piszczało i to głośno...
greg - 2005-09-04, 00:27
Witam.
W moim e34 było dokładnie to samo, strasznie trzeszczało podczas skręcania kół. Po sprawdzeniu wszystkiego okazało się zapiekły się sworznie w drążkach od stabilizatora. Wystarczyło zdjąc wpóscić strzykawką trochę oleju i nagle nastała cisza. Teraz jest OK.
Pozdrawiam.
sarna1 - 2005-09-04, 00:30
| kirek napisa³/a: | | Artur C. napisa³/a: | | ZapiekÅ‚a siÄ™ koÅ„cówka drążka kierowniczego lub swożeÅ„ wachacza naktórym opiera siÄ™ kolumna macpersona. |
Mielismy taki przypadek wlasnie w e34 i nie była to zadna z tych rzeczy - po odpiecu całego układu kierowniczego nadal piszczało odgłosy dochodziły z maglownicy. |
z czego ????? przeciez w e34 nie ma maglownicy .... chyba ze chodzi o przekladnie .... ale jak tam huczy to juz balbym sie jezdzic.
BADYL - 2005-09-04, 09:55
| sarna1 napisa³/a: | | kirek napisa³/a: | | Artur C. napisa³/a: | | ZapiekÅ‚a siÄ™ koÅ„cówka drążka kierowniczego lub swożeÅ„ wachacza naktórym opiera siÄ™ kolumna macpersona. |
Mielismy taki przypadek wlasnie w e34 i nie była to zadna z tych rzeczy - po odpiecu całego układu kierowniczego nadal piszczało odgłosy dochodziły z maglownicy. |
z czego ????? przeciez w e34 nie ma maglownicy .... chyba ze chodzi o przekladnie .... ale jak tam huczy to juz balbym sie jezdzic. |
Oj chodziło mi o przekładnie
Adi - 2005-09-04, 19:51
Miałem podobny problem w poprzednim aucie. Sworzeń jęczał jak opętany. Do strzykaweczki WD-40, igła - napuścic troche tego pod gumę i powinno przestać.
MrKrYH_e34 - 2005-09-07, 12:58
oki panowie wszystko ladnie pieknie tylko gdzie mam psikac ma ktos jakies fotki bo ja jestem laikiem jesli o to chodzi ! wczoraj tym wd 40 psikalem tak ze sluchu i jest to samo
|
|