BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - trzeszczy zawieszenie ?????

MrKrYH_e34 - 2005-09-03, 10:28
Temat postu: trzeszczy zawieszenie ?????
cos mi strasznie trzeszczy gdy skrecam koła tak jak bym otwieral jakies stare wrota !! ! czasem tak sie robilo i przestawalo a teraz jest tak non stop co to moze byc ?? ?
Artur C. - 2005-09-03, 12:37

Zapiekła się końcówka drążka kierowniczego lub swożeń wachacza naktórym opiera się kolumna macpersona.
BADYL - 2005-09-03, 13:46

Artur C. napisa³/a:
Zapiekła się końcówka drążka kierowniczego lub swożeń wachacza naktórym opiera się kolumna macpersona.

Mielismy taki przypadek wlasnie w e34 i nie była to zadna z tych rzeczy - po odpiecu całego układu kierowniczego nadal piszczało odgłosy dochodziły z maglownicy.

duchPW - 2005-09-03, 14:01

no i jak to rozwiązaliści? ... u mnie też ostatnio zaczęło popiskiwać i myślałem, że to popsuły się przeguby od wariowania na skręconych kołach
BADYL - 2005-09-03, 14:11

Pioter_W napisa³/a:
no i jak to rozwiązaliści? ... u mnie też ostatnio zaczęło popiskiwać i myślałem, że to popsuły się przeguby od wariowania na skręconych kołach

Nie rozwiazalismy niestety bo zeby zdemontowac maglownice trzebabyło rozebrac troszke samochodu a własciciel nie miał czasu - od dołu nie było miejsca na podejscie.Aaaaa powiem ze mówie o silniku m50 w e34.

Freeride - 2005-09-03, 14:39

To może też być zacierająca sie pompa wspomagania (np.za mało płynu smarującego) ja miałem tak w vectrze i na początku popiskiwało a później już cały czas piszczało i to głośno...
greg - 2005-09-04, 00:27

Witam.
W moim e34 było dokładnie to samo, strasznie trzeszczało podczas skręcania kół. Po sprawdzeniu wszystkiego okazało się zapiekły się sworznie w drążkach od stabilizatora. Wystarczyło zdjąc wpóscić strzykawką trochę oleju i nagle nastała cisza. Teraz jest OK.
Pozdrawiam.

sarna1 - 2005-09-04, 00:30

kirek napisa³/a:
Artur C. napisa³/a:

Mielismy taki przypadek wlasnie w e34 i nie była to zadna z tych rzeczy - po odpiecu całego układu kierowniczego nadal piszczało odgłosy dochodziły z maglownicy.

z czego ?? ????? przeciez w e34 nie ma maglownicy .... chyba ze chodzi o przekladnie .... ale jak tam huczy to juz balbym sie jezdzic.

BADYL - 2005-09-04, 09:55

sarna1 napisa³/a:
kirek napisa³/a:
Artur C. napisa³/a:

z czego ?? ????? przeciez w e34 nie ma maglownicy .... chyba ze chodzi o przekladnie .... ale jak tam huczy to juz balbym sie jezdzic.

Oj chodziło mi o przekładnie :P

Adi - 2005-09-04, 19:51

Miałem podobny problem w poprzednim aucie. Sworzeń jęczał jak opętany. Do strzykaweczki WD-40, igła - napuścic troche tego pod gumę i powinno przestać.
MrKrYH_e34 - 2005-09-07, 12:58

oki panowie wszystko ladnie pieknie tylko gdzie mam psikac ma ktos jakies fotki ?? bo ja jestem laikiem jesli o to chodzi !! ! wczoraj tym wd 40 psikalem tak ze sluchu i jest to samo :/