| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Syyyyyk przy uruchamianiu silnika.
ŚP+jinos+ - 2005-09-05, 09:56 Temat postu: Syyyyyk przy uruchamianiu silnika. Witam
Jak w temacie. Przy uruchamianiu silnika slysze tylko syk, zjawisko to nasila sie wiec zaczynam miec powazne obawy co do stanu mojego silnika?!
Czy ktos moze wiedziec czym to jest spowodowane i co powinienem w tym przypadku zrobic?
z gory wielkie dzieki
dodam tylko, ze silnik to M40 i syyk sprawia wrazenie jakby proobowal zassac paliwo or smth - oczywiscie paliwo jest. Moze to pompa paliwowa?
EDYCJA! EDYCJA! i JESZCZE RAZ EDYCJA!!!!
LUKAS - 2005-09-05, 11:18
W polonezie, tuż po odpaleniu czesto słychać takie wycie (moze syczenie) i jest to pompa olejowa, ktora pracuje na początku bez oleju, przestaje wyc gdy go zassie.
Tak mito tlumaczył mechanik w serwisie Daewoo-FSO.
ŚP+jinos+ - 2005-09-05, 11:43
No tak tylko ja nie moge uruchomic silnika w momencie kiedy slysze ten syk. Musze probowac kilka razy az "zaskoczy". Jaki moze byc koszt takiej pompy?
LUKAS - 2005-09-05, 11:48
Niemożesz uruchomic motoru gdy słyszysz ten syk?
Czy jest jest on zawsze czy tylko czasami?
Bo już sie pogubiłem...
jezeli po odpaleniu slyszysz ten dźwiek to moze byc pompa.
Jezeli przed odpaleniem, a po odpaleniu ustaje, to moze rozrusznik.
To jest tylko gdybanie...
piotr323 - 2005-09-05, 11:59
Poproś kogoś o pomoc i posłuchaj skąd dochodzi ten dźwięk.
ŚP+jinos+ - 2005-09-05, 12:54
wiec tak: jak tylko przekrece kluczyk slysze syk i wowczas silnik nie startuje, taka sytuacja moze sie powtarzac kilkakrotnie zanim uda mi sie wkoncu odpalic. Co ciekawe zauwazylem (chcociaz wczesniej tego nie bylo), ze nie odrazu swieci sie lampka smarowania. Wiec chyba dobrym domyslem bylo, ze to cos z olejem tudziez pompa paliwowa...
henry - 2005-09-05, 20:53 Temat postu: syk .........a wszystkie świece dobrze dokręcone????......PZDR - henry
Artur C. - 2005-09-05, 20:56
A przewody na rozruszniku dokręcone?
ŚP+jinos+ - 2005-09-06, 10:14
no jak sie okazalo jest to rozrusznik, z tego co sie dowiedzialem nazywane "BENDIXEM" czy jakos tak?!
Ktos wie ile cos takiego moze kosztowac? a allegro widzialem za 100-130zl czy to dobra cena?
|
|