| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Przerywacz kierunkowskazów
Dany114 - 2005-09-06, 22:30 Temat postu: Przerywacz kierunkowskazów Witam ! moze ktoś mi powie w którym miejscu znajduje sie przerywacz kierunkowskazów i jak wygląda w BMW E30 87r
MARAS - 2005-09-07, 08:32
Przestał mrugac i kierunki świeca się na stałe czy zawiesza się po trzech czterech kliknięciach ?
Jest w plastikowej osłonie kolumny kierownicy zdejmij kierownicę potem górną i dolna osłone kolumny kierowniczej u dołu jest przerywacz no chyba że masz tyle samo zaparcia i mała łapkę to zdejmij osłonę tę pod dechą po stronie kierownicy i siegaj może go wyciągniesz na wierzch bez zdejmowania osłony kolumny... powodzenia
Dany114 - 2005-09-07, 22:22
Jak włanczam kierunek lewy to od czasu do czasu mi ta strzałka w liczniku szybko miga a kierunki nie działają, a jak jest nrmalnie miga to kieunki działają:) Dzięki za informacje POZDRO
Gasper - 2005-09-07, 22:33
| Dany114 napisa³/a: | | Jak wÅ‚anczam kierunek lewy to od czasu do czasu mi ta strzaÅ‚ka w liczniku szybko miga a kierunki nie dziaÅ‚ajÄ…, a jak jest nrmalnie miga to kieunki dziaÅ‚ajÄ…:) DziÄ™ki za informacje POZDRO |
Hehe. Wiem chyba co to!
Kiedy Ci tak szybko mruga kierunek, wysiądź z auta, otwórz klapę bagażnika i klepnij w tylną lampę od środka. Może pomóc odkręcenie i ponowne przykręcenie plastikowej osłony owej lampy.
Ewentualnie sprawdź czy żarówka w przednim kierunku jest dobrze osadzona.
Pozdro
urbi - 2005-09-07, 23:44
jak miga za szybko to ktoras zarowka jest skiełbaszona inie ma takiego oporu jak cza i se pyka chypko
MARAS - 2005-09-08, 16:52
Tak dokładnie jeżeli miga za szybko to któraś z żarówek jest przepalona albo nie ma przejścia pomiedzy osadzeniem a żarówką najczęściej w przednim (wilgoć i śniedzieją styki) lub z tyłu zdjać obudową wyjąć żarówkę przeczyścić styk i powinno zadziałać... nie ma to nic wspólnego z przerywaczem tak jak wspominałem we wcześniejszym poście jak padnie przerywacz to nie miga wcale i nie słychać klikania przerywacza i nie działa ani lewy ani prawy kierunek ani też awaryjne
kubawojcik - 2006-03-04, 15:38
taki przerywacz sie da kupic normalnie czy trzeba na szrotach szukac bo wlasnie mi padl
|
|