| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Akumulator do e 34
Anonymous - 2004-06-16, 21:59 Temat postu: Akumulator do e 34 Mam problem rozładował mi sie akumulator podłączyłem go pod prostownik na jakieś 16 godzin. Podłączyłem do samochodzika po przekreceniu kluczyka zapaliły mi sie kontrolki wsio oki ale jak chciałem uruchomić silnik wszystko zgasło a po chwili zapalił sie silnik. teraz niby zapala ale kreci z trudem i jakos nie tak jak być powinno. Jakie prawdopodobieństwo ze to akumulator a jakie ze rozrusznik!! W razie czego jaki akumulator (pojemnościowo i jaka firma) powinienem kupić do e 34 i jaki to jest koszt!! POZDRAWIAM!!
LUKAS - 2004-06-16, 22:09
Może napoczątek żeby nie narażać się na zbedne koszty, skołuj sobie taki akumulator jak masz. Od jakiegoś znajomego tylko na próbę żeby sprawdzić jak Ci będzie paliła. Jak zapali normalnie, to bedziesz wiedział że winny zamieszania jest akumulator. Jak dalej bedziesz miałproblem, to bedziemy myśleć dalej
P.S. Sprawdzałeś może ilość elektrolitu w akumulatorze Jeżeli masz go zamało to normalne jest że nawet po 20 godzinnym ładowaniu akumulator bedzie nie doładowany.
BADYL - 2004-06-16, 22:52
Poprostu za mało pradu daje akumulator i cykaja przekażniki które uniemożliwija odpalenie samochodu.Akumulator poprostu nadaje sie na złom.
sarna1 - 2004-06-16, 23:52
dokladnie, a E34 potrzebuje akumlatora o dosc duzym pradzie rozruchowym .... i musi byc zawsze dobrze naladowany, bo jak nie jest to check control potrafi pokazywac dziwne rzeczy
Pawel-e30 - 2004-06-16, 23:54
Nikoś sprawdz przy okazji ładowanie alternatora
LUKAS - 2004-06-16, 23:56
elektrolit 8)
nokerman - 2004-06-17, 09:01
A jak nic nie pomoże, to tu masz więcej porad (niedawno to przerabiałem) łącznie z napięciami ładowania:
http://slave.e-edukacja.p...topic.php?t=697
Pozdro @ll
Anonymous - 2004-06-19, 12:12
Dobra padł mi akumulator. Jaki mam kupić niechodzi mi bardzo o firme ale o parametry!!
|
|