BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Dynamic Noise Covering by Blaupunkt

Grzesio - 2004-06-17, 23:22
Temat postu: Dynamic Noise Covering by Blaupunkt
Czy ktoś wie który kabelek odpowiada za wskazanie prędkości (podaje impulsy) na liczniku elektronicznym? Chcę sobie podłączyć radio Baupunkta z funkcją Dynamic Noise Covering, żeby się zgłaśniało podczas zwiększania się prędkości i muszę się do czegoś podpiąć, czy jest to może ten pojedyńczy przewodzik który się podłącza z tyłu zegarów oprócz trzech kostek :?:
sarna1 - 2004-06-18, 00:29

ja mam radio VDO takze z ta funkcja i tez nie wiem gdzie to podlaczyc, w instrukcji jest tylko o Oplach i VW, nie ma nic na temat starszych BMW :(
Go¶æ - 2004-06-18, 01:03

a ja nie bardzo kumam jaki jest sens tego bajeru?
nie to zebym byl jakis 8) ale naprawde sie zastanawiam czy to po dluzszej jezdzie cholery nie mozna sie nabawic :?:

sarna1 - 2004-06-18, 02:02

no nie wiem, moj kuzyn ma to w Lexie i jest bardzo fajne, jedziesz szybciej - radio sie zglasnia samo zeby dzwiek byl na takim samym poziomie jak sobie ustawiles wczesniej, nie musisz sam nic podglasniac...
Go¶æ - 2004-06-18, 02:30

no tak to kumam ze nie trzeba nic majstrowac przy potencjometrze ale Lexus jest troszke bardziej wyciszony niz Bejka...jak wsiadam do Toyki to tez ledwie slysze ze silnik pracuje...a w rekinie :twisted:
Go¶æ - 2004-06-18, 07:46

obawiam sie ,że o takim bajerze mozesz zapomniec bo w czasach kiedy e30 było projektowane radia samochodowe działaly na pokrętła :wink:
kaprys - 2004-06-18, 07:49

sarna1 napisa³/a:
no nie wiem, moj kuzyn ma to w Lexie i jest bardzo fajne, jedziesz szybciej - radio sie zglasnia samo zeby dzwiek byl na takim samym poziomie jak sobie ustawiles wczesniej, nie musisz sam nic podglasniac...

a jak masz cały czas na full :lol:
to oczywiście nie o mnie bo ja już w ogóle nie używam radyjka :)

Grzesio - 2004-06-18, 10:14

... ale przecież zegary są elektroniczne, nie mają linki, więc coś musi podawać impulsy do zegarów :!: :evil:
Miki - 2004-06-18, 15:59

pierwsze słysze o czymś takim...
somsiad - 2004-06-18, 16:48

W dyfrze masz taką wtyczkę po prawej, patrząc w kierunku jazdy. ona podaje impulsy do prędkościomierza.
Grzesio - 2004-06-20, 10:20

W instrukcji obsługi do orginalnego radia BMW Bawaria C (ala Becker) znalazłem że jest kabelek którego się podłącza do radia (nawet tak starego :!: )
Ale ja już odkryłem jak to w moim radiu ma być; mianowicie Blaupunkt dołączył do niego mikrofon który trzeba podłączyć do radia i on zbiera zakłucenia i zgłaśniua lub ścisza radio. Zajefajny efekt, polecam :wink: