| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Dynamic Noise Covering by Blaupunkt
Grzesio - 2004-06-17, 23:22 Temat postu: Dynamic Noise Covering by Blaupunkt Czy ktoś wie który kabelek odpowiada za wskazanie prędkości (podaje impulsy) na liczniku elektronicznym? Chcę sobie podłączyć radio Baupunkta z funkcją Dynamic Noise Covering, żeby się zgłaśniało podczas zwiększania się prędkości i muszę się do czegoś podpiąć, czy jest to może ten pojedyńczy przewodzik który się podłącza z tyłu zegarów oprócz trzech kostek
sarna1 - 2004-06-18, 00:29
ja mam radio VDO takze z ta funkcja i tez nie wiem gdzie to podlaczyc, w instrukcji jest tylko o Oplach i VW, nie ma nic na temat starszych BMW
Go¶æ - 2004-06-18, 01:03
a ja nie bardzo kumam jaki jest sens tego bajeru?
nie to zebym byl jakis 8) ale naprawde sie zastanawiam czy to po dluzszej jezdzie cholery nie mozna sie nabawic
sarna1 - 2004-06-18, 02:02
no nie wiem, moj kuzyn ma to w Lexie i jest bardzo fajne, jedziesz szybciej - radio sie zglasnia samo zeby dzwiek byl na takim samym poziomie jak sobie ustawiles wczesniej, nie musisz sam nic podglasniac...
Go¶æ - 2004-06-18, 02:30
no tak to kumam ze nie trzeba nic majstrowac przy potencjometrze ale Lexus jest troszke bardziej wyciszony niz Bejka...jak wsiadam do Toyki to tez ledwie slysze ze silnik pracuje...a w rekinie
Go¶æ - 2004-06-18, 07:46
obawiam sie ,że o takim bajerze mozesz zapomniec bo w czasach kiedy e30 było projektowane radia samochodowe działaly na pokrętła
kaprys - 2004-06-18, 07:49
| sarna1 napisa³/a: | | no nie wiem, moj kuzyn ma to w Lexie i jest bardzo fajne, jedziesz szybciej - radio sie zglasnia samo zeby dzwiek byl na takim samym poziomie jak sobie ustawiles wczesniej, nie musisz sam nic podglasniac... |
a jak masz cały czas na full
to oczywiście nie o mnie bo ja już w ogóle nie używam radyjka
Grzesio - 2004-06-18, 10:14
... ale przecież zegary są elektroniczne, nie mają linki, więc coś musi podawać impulsy do zegarów
Miki - 2004-06-18, 15:59
pierwsze słysze o czymś takim...
somsiad - 2004-06-18, 16:48
W dyfrze masz taką wtyczkę po prawej, patrząc w kierunku jazdy. ona podaje impulsy do prędkościomierza.
Grzesio - 2004-06-20, 10:20
W instrukcji obsługi do orginalnego radia BMW Bawaria C (ala Becker) znalazłem że jest kabelek którego się podłącza do radia (nawet tak starego )
Ale ja już odkryłem jak to w moim radiu ma być; mianowicie Blaupunkt dołączył do niego mikrofon który trzeba podłączyć do radia i on zbiera zakłucenia i zgłaśniua lub ścisza radio. Zajefajny efekt, polecam
|
|