BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - PILNE jaki gwint na srubie od kola pasowego

sebo - 2005-10-02, 14:27
Temat postu: PILNE jaki gwint na srubie od kola pasowego
pilnie potrzebuje info jaki gwint jest na srubie kola pasowego na wale korbowym musze to odkrecic bo chce zmienic pasek rozrzadu ewentualnie jakie sa metody odkrecania tej sruby (na rozrusznik?)bo jak narazie moje proby nic nie daja sruba stoi deba i nie wiem w ktora krecic
HELP!

Pawel-e30 - 2005-10-02, 14:38

siema siem trzeba było powiedziec na gg ze ty to ty :lol:

gwint masz lewy na 98% :lol:
Odkręcaj to przez udeżenie :wink:

sebo - 2005-10-02, 14:47

no wsumie nie powiedzialem ale jest metoda na odkrecanie przez rozrusznik czyli zakladam klucz zapieram i poprostu pykam stacyjka czy tak mozna bo w klasyczny sposob to wogole nie ma opcji zeby sie ruszyla
Pawel-e30 - 2005-10-02, 14:58

takiej metody jeszcze nie prubowałem :lol:
sebo - 2005-10-02, 16:25

nie wiem co jest ale ta sruba nie daje sie w zaden sposob odkrecic jeszcze glupie pytanie bo w sumie nie wiem ale jest wewnatrz tam obok tej sruby 6 mniejszych srub czy je trzeba najpierw odkrecic bo jak na moje oko to nie ma takiej potrzeby

ok juz odkrecilem ale na przyszlosc dla kazdego gwint jest PRAWY normalny jak wszedzie caly dzien walczylem z jedna sruba;)

Pawel-e30 - 2005-10-06, 20:27

poprawiam sie gwint jest standardowy :lol:
loko - 2005-10-07, 00:45

oczywiście że normalny :-) a tak na przyszłość... w okolicy rozrusznika jest otwór w silniku w kierunku skrzyni biegów srednicy jakiś 7-8mm i służy on do blokowania silnika w punkcie GMP. po to właśnie aby się wał nie obrócił przy zmianie np. paska rozrządu...