|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
FELUNEK - Polerowane fele
Scigany - 2005-10-03, 22:10 Temat postu: Polerowane fele jakby ktos byl chetny, to za jakis czas bede mial do odsprzedania felgi szprychate
z 7cm rantem ktory bedzie wypolerowany na lustro tak jak te felgi nizej
felgi ktore bede robil to malo spotykana seria Exip z duzym 7cm rantem i niskim ET13 maja 15" 7"szerokosci czyli pieknie beda poszerzac auto, sam na takich jezdze , obnizalem zawieche i jest good. Jak ktos chetny to jeszcze opony beda, ale to juz od strzalu 205/50R15 Uniroyal z 6mm bieznikiem. Na felgach beda chromowane wentyle.
Cena za opony do uzgodnienia
Tematu nie dawalem do "Sprzedam" bo towar felgi beda dopiero robione i chcialbym orientacyjnie wiedziec czy bedzie ktos chetny na polerowane parapety
GG3437874
Menel - 2005-10-03, 22:26
scigany ! wez przyjedz do stolicy na weekend .mam 2 pokoje wolne i za free. a ty mi wypolerujesz moje alu..oczywiscie ja ci zaplace a ty mi nic . dodatkowo bedzie libaqcja alkoholowa ale ty raczej mniej wypijesz zeby rano wstac do pracy czyli do polerki
Scigany - 2005-10-03, 22:31
hahaha, dobry uklad w dodatku, ze jeszcze w stolicy nie bylem
Menel - 2005-10-03, 22:34
no to pomysl..zalatwie nocleg,zarcie,chlanie i napweno jakis placyk z 14" caly week wolny.. itd itd.. no i oczywiscie pomoge w polerowaniu..ale chce cos podobnego jak ma piotrek z krakowa (bylej stolicy )..
dobra spadam w kime.nara
Piotrek - 2005-10-03, 22:37
menel napisał/a: | no to pomysl..zalatwie nocleg,zarcie,chlanie i napweno jakis placyk z 14" caly week wolny.. itd itd.. no i oczywiscie pomoge w polerowaniu..ale chce cos podobnego jak ma piotrek z krakowa (bylej stolicy )..
dobra spadam w kime.nara |
Dobry wieczór
Dzięki menel
Dobranoc
korzuch - 2005-10-04, 07:16
yo!
Pitka felgi piękna sprawa ale już poczyniłem odpowiednie kroki żeby moje Borbety doprowadzic do lepszego stanu
pozdro
--==maly==-- - 2005-10-04, 09:25
Scigany poczekaj z tą wizytą aż kupie e36. Menel Cię będzie żywić i poić a ja skorzystam na krzywy ryj
Scigany - 2005-10-04, 11:33
jedziemy na wakacje do menela , objemy go , opijemy a felg nie wypolerujemy i do domu pojedziemy
cinek_sw - 2005-10-04, 15:16
bueheheheehhe menel nie daj sie wysadzić w powietrze
Menel - 2005-10-04, 15:26
ej luuuz..byl zlot w tarnowie to moge zrobic mini zlot u mnie czyli w tesco
jak kazdy zlapie sie za polerke to zrobicie mi te fele w godzine 8)
cinek_sw - 2005-10-04, 15:32
jak jużbedziesz menel umiał wypolerować to wpadnij do Jacka K. to ja też podskocze to mi polerniesz a potem sobie dziabniemy
Menel - 2005-10-04, 16:43
o to chodzi ze ja umiem ale mi sie nie chce.nie dosc ze jestem menelem to w dodatku leniem polerowalem kiedys ranty w borbetach 17" jeden rant okolo 2 godz. roboty. to nie dla mnie... 8)
cinek_sw - 2005-10-04, 16:45
menel napisał/a: | o to chodzi ze ja umiem ale mi sie nie chce. | jeden lub dwa literki sprawe rozwiążą 8)
Menel - 2005-10-05, 00:22
tylko nie te czeskie o boshe ...
Gasper - 2005-10-05, 00:35
menel napisał/a: | o to chodzi ze ja umiem ale mi sie nie chce.nie dosc ze jestem menelem to w dodatku leniem |
Skąd ja to znam... Ja sam felg sobie nie wypoleruję. Za dużo roboty 8)
Scigany - 2005-10-05, 21:49
dzisiaj wypolerowalem jedna na probe, efekt mysle pozytywny, wiec tak komplet bedzie wygladal
zdjecia niezbyt mocnej jakosci bo robione bez lampy przy 75W zarowce, tych felg nie da sie z lampa sfotografowac, efekt taki jakbym sobie w lustro pstryknal
urbi - 2005-10-05, 21:56
jakie sa dokladne wymiary tych felg ?
Scigany - 2005-10-05, 22:01
15/7" ET13
Przemass - 2005-10-06, 11:11
Ile sobie zyczysz za te koła, albo może polerniesz mi moje BBS 15" i w jakiej cenie
cinek_sw - 2005-10-06, 14:03
napisz plisss krok po kroku czego używałeś (firma itp) jakie były etapy itd...
powiedz jeszcze jak to wygląda jak np. felgi są malowane lub były prostowane, da sie takie coś polerować czy lepiej sie za takie coś nie brać... pytam w razie napotkania takiej ewentualności........
Piotrek - 2005-10-06, 15:13
cinek_sw napisał/a: | napisz plisss krok po kroku |
1-sciągasz fele
2-sciągasz opony z felg
3-zawozisz do polerki
4-płacisz
5-zakładasz opony na fele
6-lansujesz się
cinek_sw - 2005-10-06, 18:46
Pitek Ty lepiej tyle nie gadaj bo się zdziwisz jak wpadne do Ciebie ze skrzynką browara i będziemy polerować do upadłego (felgi albo gardła*)
* - niepotrzebne skreślić
Menel - 2005-10-06, 18:50
ale cinek,po co masz kupowac skrzynie browara jak mozesz wpasc do mnie z piotrkiem i sciganym a ja postawie skrzynie ale spirytu..no i polerka moich
cinek_sw - 2005-10-06, 18:56
buehehehhehe normalnie pisząc tego posta zastanawiałem się ile czasu potrzeba Menelowi żeby odpisać na mojego posta.....
jak zwykle nie zawiodłem się
pozdro Menel.... i chętnie wpadne na polerke gardła 8) 8)
Scigany - 2005-10-06, 22:46
za felgi 799zl
sam proces polerki jest tak roznorodny, ze trudno go od reki opisac, najpierw papier pozniej pasta, tylko ze przy papierach wystarczy zbyt mocne docisniecie papieru do polerowanej powierzchni aby pod spodem wytworzyl sie spiek aluminiowy ktory potrafi przy nastepnym ruchu wydrazyc 0,5 mm ryse i wszystko od nowa. Wiele felg przez rece przepolerowalem zeby to wychodzilo tak jak na zdjeciach. Poza tym na maszynie to robie , bo od recznej roboty bym jak Popeye wygladal. Sama maszyna musi byc dosc mocna aby rozpedzic duza felge , a felga rozpedzona do 1000obr/min musi byc idealnie centrycznie ustawiona , bo jak bicia dostanie to potrafi wyleciec jak pocisk. Raz bym palce stracil, ale czlowiek uczy sie na bledach
ps nawet przy polerowaniu na maszynie nad samym polerowaniem do 5 godzin moze zejsc na jednej feldze. Nudna robota ale efekt sie liczy.
Czasami moze sie wydawac ze za polerowane felgi ktos duzo chce, ale sam wiem ile pracy i czasu to kosztuje, takze ceny sa proporcjonalne do pracy wlozonej w takie alusy
SmasherE30 - 2005-10-07, 01:57
Cytat: | bo od recznej roboty bym jak Popeye wygladal |
czy ja wyglądam jak Popeye
cinek_sw - 2005-10-07, 17:50
a co Maciek ? polerowałeś ?? po wyznianiu Sciganego coraz bardziej utwierdzam siew przekonaniu ze to nie robota w zaciszu na zimowe wieczory
SmasherE30 - 2005-10-07, 19:24
słuchaj jak masz możliwość załatwienia sobie otpowiedniego osprzetu tak jak Ścigany to jest to moe nei mniej pracochłonne, ale mniej czasochłonne...
nie znasz pewnie Kuby który kiedyś miał 325iXa srebrnego ... chłopak jedna ręką (bo miał wypadek na motocyklu i ma prawą rękę tylko w 100% sprawną) w 2 tygodnie wypolerował swoje borbety A 16"/9"
ja akurat polerowałem kanały w głowicy (dużo twardsza) i wyobrazam sobie ile pracy jest przy felgach ... jest taki plus że powierchnie w feldze sa łątwo dostępne
duchPW - 2005-10-07, 19:33
kiedyś słyszałem o gościu ( ), który polerował ranty w ten sposób, że zakładał koło na tył, podpierał tył i wrzycał jedynkę.... a potem przystawiał papierek, ale teraz ma szperę, więc miałby trudniej, chyba, że cały tył by podparł (z obu stron)
jak masz znajomego z maszyną do wyważania kół (albo sam jestes takim znajomym), to masz już podstawy do polerki bez zmęczenia .... ale tylko po wierzchu, bo szprychy w środku, to już raczej tylko wiertarą
P.S.
to nie ja
MrKrYH_e34 - 2005-10-07, 20:10
Scigany jestem w mega szoku !!!!!! naprawde .. polerowalem kiedys swoja felge recznie chyba z 3 dni i nie doszedlem do takiego polysku .. naprawde jestem pelen podziwu ! ja jechalem parapet papierkami wodnymi pozniej pasta polerska i filc na wiertarce ale widze ze moja polerka to byla smiechawa naprawde
Scigany - 2005-10-07, 20:23
Pioter_W napisał/a: | kiedyś słyszałem o gościu ( ), który polerował ranty w ten sposób, że zakładał koło na tył, podpierał tył i wrzycał jedynkę.... a potem przystawiał papierek, ale teraz ma szperę, więc miałby trudniej, chyba, że cały tył by podparł (z obu stron)
jak masz znajomego z maszyną do wyważania kół (albo sam jestes takim znajomym), to masz już podstawy do polerki bez zmęczenia .... ale tylko po wierzchu, bo szprychy w środku, to już raczej tylko wiertarą
|
kumpel tak w golfie polerowal , tylko zalezy ile masz do polerowania, auto przez ten czas caly czas musi byc zapalone i musi "jechac"
co do maszyny do wywazania, to owszem, ale one maja dosc mala predkosc obrotowa , a przy polerowaniu musisz naciskac papierem, bo inaczej bedziesz glaskal powierzchnie, a przy naciskaniu hamujesz felge, jeden silnik juz spalilem, a wywazarki nie sa nastawione na duzy opor, a spalenie silnika w takiej maszynie wiaze sie z na pewno duzymi kosztami. pierwsze felgi robilem recznie, efekt byl, ale zawsze czegos brakowalo. Mozecie poprobowac
duchPW - 2005-10-07, 20:55
hehe -spoko -wiadomo, że podany przeze mnie sposób jest raczej wyłącznie do własnego zastosowania, a nie "seryjnej" produkcji i pewnie nie będzie takiego efektu jak w przypadku, który pokazałeś na zdjęciu .... jednak są ludzie, którzy wszystko muszą sami
mam kolegę (kto powiedział, że nie mówię o tej samej osobie ) który nawet opony sam sobie zmienia i wyważa koła, sam lakieruje ... i co do zasady sam kieruje
|
|