BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Światła cofania

Go - 2004-06-25, 12:12
Temat postu: Światła cofania
Może ktoś wie gdzie znajduje się włącznik świateł cofania po włączeniu biegu wstecznego bmw 520 (1988) :shock:
Go - 2004-06-25, 12:37

w skrzyni biegów trzeba namierzyc kabel który leci z komory silnika na skrzynie i konczy sie 2 ma wsówkami
Go - 2004-06-25, 13:25
Temat postu: ŚWIATŁA COFANIA
Wiem że w zasadzie w tych autach co miałem kabelek zawsze wychodził z skrzyni biegow ale w beemce właśnie niczego nie zauważyłem i dlatego moje pytanie .Ciekawe że na przeglądzie wzystko im pasowało a ja milczałem.
Dzięki za odpowiedź jeszcze raz to dokładnie sprawdzę.

sarna1 - 2004-06-25, 13:38

zdejmij oslone od lewarka skrzyni biegow w samochodzie - powinien byc pod taka gumka uszczelniajaca dziure dla lewarka - przynajmniej u mnie jest widoczny (i faktycznie jest spiety na wsowki)
Go - 2004-06-25, 14:00
Temat postu: ŚWIATŁA COFANIA
Dzięki to by wyjaśniało dlaczego od dołu niczego nie zauważyłem. :D
henry - 2004-06-25, 21:24
Temat postu: Światła cofania
Sam wyłącznik światła cofania jest u samej góry skrzyni biegów więc z dołu nic nie widać/ jest mniej ,więcej w polowie długości skrzyni /.
Przewód od wyłącznika świateł cofania jest połączony 2-stykowym złączem w okolicy gumy osłaniającej lewarek zmiany biegów.Sam mam probłem ,żeby wymienic bądź to przewód , bądź sam wyłącznik świateł cofania, bo po prostu mi się nie chce ,ale w końcu trzeba to zrobić.
Pozdrawiam gorąco wszystkich - henry