| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Dolna listwa w drzwiach
Robin_Hood - 2005-10-09, 19:25 Temat postu: Dolna listwa w drzwiach Jak w temacie jak zdjąć dolną listwę z drzwi w E34 (nie uszkadzając jej)
Dziekuję za pomoc.
duchPW - 2005-10-09, 23:32
najlepiej od drugiej strony - nie wiem dokładnie jak to wygląda w E34, ale sądzę, że podobnie jak w E30 .... powinieneś zdjąć boczki i wycisnąć samoblokujące się bolce, na któe trzymają się listwy
ale nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem pytanie - chodzi o tę listwę biegnącą przez cały bok samochodu?
Robin_Hood - 2005-10-10, 08:09
No własnie trochę żle mnie zrozumiałeś. Nie chodzi mi o tę listwę po środku drzwi bo z nia nie ma problemu normalinie bez zdejmowania boczków drzwi się ją zdejmuje (wystarczy lekko podwarzyć i schodzi z zaczepów). Chodzi mi o listwę na samym dole drzwi. Jak jest klejona to sie zniszczy przy zdejmowaniu, jak jest na zaczepach to jak zdjąć ?
Dzieki za zainteresowanie
PZDR
sarna1 - 2005-10-10, 14:49
jezeli jest stara to nie da rady - w srodku jest metalowa - i przy sciaganiu sie rozpadnie (rdza) albo powygina - koszt kompletu nowych w ASO to ok 200 pln. Ale probuj moze Tobie sie uda - bo ja robilem to juz dwa razy i taka sciagnieta listwa wyglada
Aha i ona nie jest klejona ani na zaczepach tylko wsuwana jak np zamkniecie do teczki na dokumenty - sama sie zaciska na drzwiach.
|
|