BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Odpala i zaraz gaśnie - E30

Jermo - 2005-10-20, 12:42
Temat postu: Odpala i zaraz gaśnie - E30
Mam e30 318i 87 m10 i jest taki problem nie moge go normalnie odpalic, tzn jak zaskoczy pochodzi pare sekund i gasnie nie wiem w czym problem, jestem poczatkujacym, wydaje mi sie ze to mzoe komputer ew przeplywomierz. Pozatym od czego jest czujnik montowany w obudowie filtra powietrza, ida 2 kable ale tylko 1 sie do nie go podlacza a od zcego ejst ten 2?
Łukasz - 2005-10-20, 12:44

Możesz mieć przerwy w dostawie prądu, np. przerwana wiązka, sprawdź dokładnie kabelek po kabelku, ja tak miałem, wszystko zostało rozebrane naprawiona elektryka i jest ok.

P.S Nazwij może temat jakoś wyraźniej, bo w technicznym 90% dotyczy problemów z e30 :wink:

HAMANN E30 - 2005-10-20, 16:30
Temat postu: Re: Problem z e30
Jermo napisa/a:
Mam e30 318i 87 m10 i jest taki problem nie moge go normalnie odpalic, tzn jak zaskoczy pochodzi pare sekund i gasnie nie wiem w czym problem, jestem poczatkujacym, wydaje mi sie ze to mzoe komputer ew przeplywomierz. Pozatym od czego jest czujnik montowany w obudowie filtra powietrza, ida 2 kable ale tylko 1 sie do nie go podlacza a od zcego ejst ten 2?

Dzieje sie to tylko na zimnym silniku???? czy przy rozgrzanym odpala Ci normalnie???

Jermo - 2005-10-21, 10:34

Tak wlasnie na zimnym silniku, bo nie moge nawet odpalic zeby sie rozgrzal :/ co do kabli to sprawdze a zaplonowe juz wymienilem i dale nic :/
HAMANN E30 - 2005-10-21, 13:07

Jesli dzieje sie to tylko na zimnym silniku a po rozgrzaniu jest wszystko ok z odpalaniem to niemasz automatycznego ssania i masz problem odpaleniem-wtedy bedzie gasł i musisz delikatnie przytzymac gazem do czasu osiagniecia temp. JA miałem podobny problem za czasów M10B18.