|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
Nasze Śmigiełka - beunique ->> E39 528i :: Shadowline
beunique - 2005-10-23, 00:22 Temat postu: beunique ->> E39 528i :: Shadowline Jestem nowy na tym forum,no ale zaczne z grubej rury, odrazu galeria!
Ponizej przedstawiam Wam moja slicznotke. udalo mi sie znalesc troche czasu i samozaparcia zeby ja dokladnie obstrykac!
Wiem wiem, zaraz sie posypia hasla typu, pomaranczowe kierunki, stare lampy czy nieorginalne fele.
Odpowiadam:
Na wiosne pojawia sie podwojne ringi na xenonach i srebrnych kierunkach.
z Tylu lampy z białym kierunkiem. Felg nie zmienie. bo maja sie mi podobac. a nie komus innemu ) a na tych 18 razem z M-zawieszeniem jezdzi sie calkiem calkiem )
jak znajde czasu to do wiosny uda mi sie jeszcze zmienic, przedni zderzak. grilla nie ruszam. moim zdaniem czarny srodek jest ladniejszy.
a co wiecej o autku?
528i shadowline, klimatr. skorka, szyber. kapcie jakie sa doskonale widac.
Audio - 5 tygodni wytezonej pracy i gra wspaniale. sterownik glowny Pioneer 77MP, wszystko na DLSach, okablowanie Nakamichi. pozostalo jeszcze tylko wyciszyc bagaznik )
zartowalem ) to cos stoji u mnie pod blokiem. od 2 lat je remontuja :mad2: az zal patrzec jak niszczeje...
Pod maską:
Czy leci z nami pilot?
Menel - 2005-10-23, 00:41
eeeeeh..te nowe beemki juz nie maja tego czegos.skora w srodku taka jak u mojej ciotki w pokoju jak siedze(leze) u niej co week na herbatce.z zewnatrz typowa seria oprocz bardzo ladnych alu ktore od razu sie rzucaja w oczy...gdyby nie one to taka szara myszka bylaby na ulicu
ale oczywiscie chetnie bym zamienil moja E30 na taka niby szara myszke
pzdr
beunique - 2005-10-23, 00:47
z zewnatrz seria i seria pozostanie.
nie lezy mi zewnetrzny tuning szczegolnie w bmw.
choinke mozna zrobic ale z golfa hehe )
jedynie co sie zmieni to przeprowadze jej lifta, moze
podkreslam moze zaloze listwe na klape od M5 i prawdopodobnie na dachu pojawi sie antena z E60.
Sosen - 2005-10-23, 08:31
Bardzo ładna i podoba mi się to że jej nie sfestynowałeś, koła też są super! Nie zmieniaj jej zewnętrznie bo według mnie nie ma co poprawiać, a można tylko zepsuś. Kiedyś nie podobały mi się te nowsze beemki, ale od jakiegoś czasu e39 zaczęła mnie kręcić i nie wiem czy za kilka latek sobie czegoś takiego nie sprawię.
LUKAS - 2005-10-23, 09:12
Fajna ta "szara" myszka
Równieżsię ciesze że jej nie "popsułeś"
Ideału nie ma co poprawiać.
jesli chodzi o felgi, to do E39 nie jest łatwo dobrać odpowiednich felg, a Tobie się to udało
PZDR!
Menel - 2005-10-23, 10:07
hehe beunique, nie chodzilo mi o tuning zewnetrzny a raczej o mpakiet.
pzdr
Marcin - 2005-10-23, 10:39
Bardzo ladna. Mam dwie uwagi:
1. zrob cos z kierownica, widac za bardzo, ze nie ma poduszki i przez to jest taka "pofalowana"
2. M pakiet do E39 jest genialny wiec jak bedziesz mial okazje to zakldaj.
Poza tym, bardzo ladny samochod, ciekawe felgi, piekne wnetrze no i zadbana a takie BMW ciesza:)
PZDR
beunique - 2005-10-23, 11:06
1. kierownica bedzie mniejsza, trojramienna. kupie taka od M5 z funkcja OD ZARAZ! )
2. patrz pkt. wyzej. jak tylko bedzie okazja zakupu zakladam.
dzieki za uwagi. sczegolnie odnosnie felg
marcinkosky - 2005-10-23, 11:48
No napawde piekna sztuka .
Ale jak bedzie M-pakiet to normalnie bedzie wymiatac.
BOOMBA PIEKNE AUTKO
Sobek - 2005-10-23, 14:01
Nie no sliczne autko Respect , ladnie sie prezentuje a te fele miodzio. Pozdro.
cinek_sw - 2005-10-23, 16:50
spoko furka, ppiram Mpakiet, ja bym jeszcze felgi od m5 też założył do takiej E39 8) 8)
ps. fajna motorolka to V trójka
center - 2005-10-23, 17:24
fajny statek kosmiczny...
a po tych przerobkach co planujesz to juz w ogole, podejrzewam ze bedzie ogien...
beunique - 2005-10-23, 17:25
brawo za spostrzegawczosc. dokladnie czarny v3 razor
docisnijscie mnie a porobie zdjecia zrodka po zmianach.
pojawiolo sie nowe radio, cale z aluminim 'classic look' oraz musialem przerobic czesc podsufitki przy sterowaniu szyberem.
swieci na bialo. ale spokojnie. nawet pasuje to pomaranczowego podswietlenia bejcy.
ps jesli kros z was gdzies dorwie m-pakiet, plis o kontakt. w zime chcialbym kupic czesci coby na wiosne juz byl nowy look )
KORDI - 2005-10-23, 17:57
Yyyyyyyy.......po prostu Śliczna...
Nie będe sie rozpisuwał bo musze wytrzeć klawiature bo przy oglądaniu ją uśliniłem....
Jak masz jeszcze jakieś foty to wrzucaj i nie gadaj.....
RoboCop - 2005-10-23, 23:03
menel napisał/a: | eeeeeh..te nowe beemki juz nie maja tego czegos.
ale oczywiscie chetnie bym zamienil moja E30 na taka niby szara myszke
pzdr |
nie mają "tego czegoś" a byś się zamienił?
menel- coś Ty pił przez weekend
beunique - 2005-10-23, 23:22
moim zdaniem to wlasnie one maja cos w sobie. tylko te ostatnie wynalazki. sa zbyt koreanskie. chocby tylne lampy w e90
czysty lanos ( no i srodek. po kokpicie skierowanym do kierowcy mozna tylko pomarzyc.
KORDI - 2005-10-23, 23:38
Beunique nie wdawaj sie w dyskusje czy mają to coś czy nie tylko wklej w końcu te nowe fotki bo doczekać sie nie moge.....
Piotrek - 2005-10-24, 08:32
A więc tak:
Betka robi naprawde duze wrazenie, bardzo ładnie wyglądają te felgi na aucie chodz są takie ...zwykłe?... Co do kiery to juz chyba wszystko zostało powiedziane Migacze bym tylko zmienił na białe.Pozdro i gratulacje fajnej betki:D
beunique - 2005-10-24, 08:45
nieczytelne, robione w nocy i na dodatek z tel. komorkowego. no ale jakis poglad daja )
a to sam sterownik:
RoboCop - 2005-10-24, 10:03
to radio jest zabójcze, od kiedy wyszło to jest nr1 wśród Pionierków 8)
a interesujące dodatki do e39, są tutaj:
http://www.beastpower.com...&Store_Code=BMI
beunique - 2005-10-24, 10:45
dzieki za link, musze sie dokladniej przyjrzec i napewno cos wybiore.
radio jest cacy. ale mam jeden problem. nie moge wyprowadzic wejscia sygnalowego do konsoli psp. chce ja sobie podlacyc i poscic dwiek na systemie. no zobaczymy jak mi sie uda ppowiem jakie rezultaty
ale jedno pewne radio dzieki bbr-procesorowi gra swietnie. bardzo czysty dzwiek i swietna dynami. w polaczeniu z moja instalacja daj 100% efekt.
a oprocz panelu w suficie wszystko wyglada jak orginal )
Jacek E30 - 2005-10-24, 10:48
To auto nie nadaje sie do mega przeróbek typu jakies spoilery, ale smak trzeba zachowac, auto takie jakie jest plus zmiana lamp! Felgi TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!!!!!!
Takie felgi to ja widze we wiesnackiej CALIBRZE zrobiona na F&F... a nie do pieknej beemki jaką jest E39
beunique - 2005-10-24, 10:53
ladne koleczka?
najnowsze alusy Alpiny...
beunique - 2005-10-24, 10:55
Jacek K. E30 325i napisał/a: | To auto nie nadaje sie do mega przeróbek typu jakies spoilery, ale smak trzeba zachowac, auto takie jakie jest plus zmiana lamp! Felgi TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!!!!!!
Takie felgi to ja widze we wiesnackiej CALIBRZE zrobiona na F&F... a nie do pieknej beemki jaką jest E39 |
jeszcze nie widzialem takich 18' na zadnej calibrze.mi sie podobaja.i nie tylko mi zerknij kilka odpowiedzi wyzej.
a co do przerobek mojej e39 to dokladnie przeczytaj jakie zmiany zamierzam w niej wprowadzic. nie bede z niej robil zadnej choinki. jasne?
cinek_sw - 2005-10-24, 11:02
beunique napisał/a: |
a co do przerobek mojej e39 to dokladnie przeczytaj jakie zmiany zamierzam w niej wprowadzic. nie bede z niej robil zadnej choinki. jasne? |
jasne, własnie o to chodziło Jackowi i nie tylko....
a co do kółek to ja też obstawiam przy kółkach z eM pakietu lub np. tych co pokazałes kilka postów wyżej
pozdro
ŚP+jinos+ - 2005-10-24, 12:57
Sliczna nawet bardzo, ale:
Po1: Felgi do niej nie pasuja kompletnie (same w sobie sa calkiem niezle)
Po2: M Pakiet i bedzie agressor
Po3: Na zdjeciach w nocy srodek wyglada jak kokpit samolotu pasazerskiego
To tyle ode mnie.
pozdro
KORDI - 2005-10-24, 15:23
Nie wiem czemu Wam sie nie podobają......Mi feleczki sie bardzo podobają.....bo:
po 1 są duże-i sie człowiek lansuje...
a po drugie patrz punkt 1....
Przyznam że i owszem gdybyś dorwał M-owskie 18 to fakt-jeszcze ładniej by wyglądała....
A środek....cóż.....strach czegoś dotchnąć żeby nie zepsuć.....
Ogólnie gratuluje gabloty...
Pozdro
Łukasz - 2005-10-24, 15:40
E39 najlepiej wygląda co prawda w ciemnych barwach, znaczy w takich jak Ford T, czyli black, ale i ta jest niczego sobie.
Felgi dyskusyjne jak dla mnie, nie do BMW , ale to twój wóz, więc jak się ci "podobywowywują" to jest w porządku.
bez gazu oczywiście?
Jedynym minusem są te siedzenia skórzane, które niezbyt dobrze trzymają na boki i człowiek się na nich ślizga, ale na wprost jest jak najbardziej ok. Silnik jest optymalny, jeździłem i pasuje, nie jest to 540i, ale daje radę.
Nie przesadź z "tjuningiem"
P.s KORDI emotikony to Twój żywioł ? Jak na forum dziewczyna.pl normalnie....
beunique - 2005-10-24, 17:52
dowiadywalem sie o te alusy.
sa to orginale kolka z nowej alpiny b6-cabrio.
do kupienia za jedyne 7 tysi. na szcescie z oponami.
jesli ktos zamierza cos sobie udowadniac mowiac ze cos nie pasuje a cos pasuje do bmw. musi pamietac ze najpierw musi pasowac wlascicielowi.
a mi te felgi naprawde odpowiadaja. auto jest obnizone do tego duze kolko i szeroki kapec. i zawsze grupka gapiow na parkingu jak go gdies zostawiam.
dziekuje za mile slowa, a takze za te slowa krytyki. wezme wszystkie za i przeciw i moze na wiosne juz zaloze te alpiny. nie teraz musze odsapnac dopiero wlasnie podobna kwote wpakowalem w audio.
a co do kokpitu. to ze wyglada jak samolot. on tak wyglada firmowo. dorzucilem tylko radio. nie wiem czemu za to jest "ale"
mam wywalic bezpieczniki zeby bylo czarno?!?!
cinek_sw - 2005-10-24, 18:24
beunique napisał/a: | dowiadywalem sie o te alusy.
sa to orginale kolka z nowej alpiny b6-cabrio.
do kupienia za jedyne 7 tysi. na szcescie z oponami. |
no to nieźle ale mi chodziło coś takiego, chyba cena nie zwala z nóg
http://allegro.pl/show_item.php?item=69245576
lub
http://allegro.pl/show_item.php?item=68514168
Cytat: |
a co do kokpitu. to ze wyglada jak samolot. on tak wyglada firmowo. dorzucilem tylko radio. nie wiem czemu za to jest "ale"
mam wywalic bezpieczniki zeby bylo czarno?!?! | ale to chyba dobrze, bo z tego co widze, co czytam to że wygląda jak kokpit samolotu miało być na +
beunique - 2005-10-24, 18:47
wlasnie takie felgi mi sie nie podobaja nic na to nie poradze. ze musi byc parapet...
do wiosny mnostwo czasu. moze zaloze takie na probe. zobacze jak sie bedzie prezentowac, jesli juz napewno pojdzie 19 i z tylu guma 265/35
najpierw zlece prace grafikowi zeby je wirtualnie zaadoptowal. wrzuce zdjecia i zaczniemy dyskusje
OK?
a jesli chodzilo na plus to dziekuje.dziekuje.
RoboCop - 2005-10-25, 00:48
ja też tak odczytałem - że jak w samolocie...
podświetlenia i audio, to Ci zazdroszczę
ALE TYLKO TEGO
beunique - 2005-10-25, 09:08
tylko widziecie panel radyjka. szkoda ze na forum nie ma jak pokazac jak to gra.
zero znieksztalcen w calym spektrum dzwieku.krotki szybko bass,dzwieczny tweeter i wokal na poziomie.a wszystko na 13.nie chcialem pruc boczkow.wiec zastowowalem plytkie dls'y i calkowite wyciszenie. gra wporzo ) baaardzo wporzo... ale taki jzu jestem
w poprzednim aucie mialem muze za polowe wartosci samochodu.
po tych waszych komentarzach zastanawiam sie nad nowa fela na sezon 2006. jak cos mi wpadnie do glowy. nie omieszkam zapytac o zdanie.
napewno 18' albo 19'
Kyokushin - 2005-10-31, 02:24
Apropo Audio... miałem okazję dziś posłuchać Jestem pod wrażeniem, bardzo ładny i czysty dźwięk, rewelacyjna dynamika, nic tylko jechać i słuchać muzyki
Grzesio - 2005-11-01, 00:51
Wypowiedz się coś więcej na temat montarzu radia w podsufitce, czy to jest sam panel tam, czy całe radio upchnąłeś Jak to wygląda w dzień, ładnie wyszło Nie wypadnie Ci kiedyś na głowę Żartuję, jestem bardzo ciekawy jak to wszystko wyszło
beunique - 2005-11-01, 01:15
no to pokoleji:
srodkowy 'panel' w e39 sklada sie z:
1. czytnik CD - za klapka
2. Komputer zontegrowany ze sterownikiem radia
3. Sterownik Klimatyzacji.
reszta radia to wzmacniacz z bagazniku.
wywalilem:
czytnik CD oraz wzmacniacz. a z komputera kostke odpowiedzialna za radio. zostawiajac wszystkie funkcje.
pozniej:
wyjmujesz komputer i w miejsce CD wkladasz tyl nowego radia.pasuje idealnie.nastepnie przyslaniasz jego czesc komputerem, radio jest pod klapka.
i teraz troche zabawy. amianowicie trzeba wyprowadzic w jakies inne miejsce np:
a dokladnie w miejsce gdzie poprzednio byla lampka,
lampke dajesz w miejsce gdzie bylo sterowanie szyberdachem,
a sterowanie wyzej
kable puszczasz w slupku i w podsuftice.
nie spadnie bo jest solidnie przymocowane. tzn berzposrednio w panel wwiercilem 3 ceowniki,ktore przykrecilem do stelazu szyberdachu.
kable sa na stale przylutowane do panelu.
calosc jest zamontowana tak solidnie jak seria i bez conajmniej godziny czasu nie mozliwa do wyjecia.
zeby wyjac radio z deski rozdzielczej. trzeba wyjac komputer.a nie kazdy wie jak to zrobic w e39.a na dodatek w roznych wersjach rocznikowych roznie sie to wyciagalo.
wiec jakies tam zabezpieczenie przed zlodziejami jest.a wiadomo ze jak ktos chce to wszystko ukarnie...
Grzesio - 2005-11-01, 01:36
Podobny patent widziałem kiedyś w zabytkowym Mercedesie, gdzie była wsadzona jednostka Pioneer DEX-P99 który ma wszystkie funkcje sterowane z pilota. Panel był rozebrany, wyświetlacz umiejscowiony w lusterku wstecznym po wcześniejszym zamontowaniu "lustra weneckiego" a na korpus radia wsadzony w orginalne miejsce zainstalowano panel starego BECKERa z lat 70 tych który jest opuszczany na "windzie" żeby można było wsadzić CD. To dopiero sztuka
Ale Twój pomysł też jest godny uwagi, podoba mi się
beunique - 2005-11-01, 01:59
tez myslalem o tym sposobie. nawet mialem rozebrany panel i wyjety wyswietlacz no ale jak sobie pomyslalem co by mnie czekalo zeby to wszystko zintegrowac z komputerem to mi rece opadly i skonczylo sie na tym co jest
a i tak jest sporo. bo praktycznie cale auto musialem rozebrac.wygluszyc. itd itd
cinek_sw - 2005-11-01, 08:59
Respect za te Audio zajefajne
KORDI - 2005-11-01, 22:33
Cytat: | Podobny patent widziałem kiedyś w zabytkowym Mercedesie, gdzie była wsadzona jednostka Pioneer DEX-P99 który ma wszystkie funkcje sterowane z pilota. Panel był rozebrany, wyświetlacz umiejscowiony w...... |
Też widziałem ten bajer....no efekt to zajefajny dawało....ale wydaje mi sie że w E39 takie rozwiązanie jak ma beunique jest znacznie lepsze bo ten merol to zabytek był to i niby radio stare a Bejka nowa to i jakieś innowacje....
|
|