BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - BMW E-34 2.0 24V

Wrona_ - 2005-10-30, 12:30
Temat postu: BMW E-34 2.0 24V
mam problem z ladowaniem otoz pare dni temu wracalem wieczorem do domu i nagle zauwazylem ze przestaly dzialac mi kierunkowskazy pozniej zaczely przygasac swiatla az wkoncu autko zgaslo i nie pojechalo dalej bo akumulator sie calkowicie rozladowal a trzeba dodac ze kontrolka ladowania sie nie swiecila rozebralem alternator i zauwazylem ze jedna szczotka sie zuzyla wiec wymienilem od razu obie i teraz jest troche lepiej tzn niby laduje ale tylko czasami gdzie moge szukac jeszcze przyczyny ??

MOD: W razie jakichkolwiek zmian uzyj przycisku [zmień] zawsze w prawym górnym rogu każdego twojego posta

MrKrYH_e34 - 2005-10-30, 12:51

Witaj zawsze mozesz skorzystac z opcji zmien w prawym gornym rogu Twej wiadomosci .. i zawsze tam mozesz conieco zmienic ;)
Co do ladowania Co onzacza ze jest lepiej i czasami laduje jak to sprawdziles ??

Wrona_ - 2005-11-01, 17:50

miernik mam calyczas podpiety poid akumulator i widze ze czasami napiecie spada a czasami dziala normalnie
speed - 2005-11-01, 21:20

Sprawdz kable masowe czy zasniedziale nie sa i generalnie poogladaj wszystkie przewody pradowe z alternatora do akumlatora, moze ktorys ma gdzies bardzo duzy opor lub jest przetarty i raz prad jest raz go nie ma :wink:
Gepard - 2005-11-03, 00:37

sprawdz szczotki mialem taki problem ladowani ginelo i sie pojaiwalo i do tego rozladowalo mi aku w moment szczeteczki sie skonczyly :/ Co do Twojego problemu to albo alternator ma zwarcie lub bicie skoro jedna szczotka sie zuzyla sprawdziles ladowanie jakie teraz ma na nowych szczotkach moze diody walnely ??
Wrona_ - 2005-11-04, 19:40

na nowych szczotakch jest caly czas powyzej 14 jak silnik pracuje no chyba ze zbraknie go to spada ponizej tego poziomu a co myslicie moze to byc wina regulatora napiecia ??
HAMANN E30 - 2005-11-05, 23:52

Stawiam na regulator napięcia :!: Rok temu miałem taki sam przypadek w swojej becie i był to reg. napiecia. Kosztowało mnie to 80zl -wizyta u elektryka.