BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Warsztaty, serwisy, lakiernie, sklepy itp.

yoshi - 2004-03-25, 17:48

Instalacja gazowa: montaz, regulacja, serwis
Pasymska 7 (Bielany)
Dobrze to robia :D
-------------------------------------------------------------------------------
Wymiana kola zamachwego i rozrusznika koszt 250zl auto jezdzi bez zarzutu i pali od pierwszego. Mozna polecic:
Wojskowa 11 (Zacisze)
Wymiana kol - stanowczo nie po 30km kola zaczely mi sie odkrecac
:!: :!:
Mysliborska nr :?: przy rondzie (Tarchomin)

Anonymous - 2004-03-25, 19:59

BRJ Serwis BMW ulica Warszawska 150 LUBLIN
Najgorszy serwis w jakim moje auto bylo spaprali wszystko popsuli jeszcze wiecej niz bylo zaplacilem w sumie 1700 zl za nic stanowczo odradzam nie ma chyba gorszego zakladu specjalizujacego sie w marce bmw

A R N I E30 - 2004-03-25, 21:59

Niepolecam warsztatu w kobyłce co naprawia chłodnice kasują tu konktrtnie . Za pospawanie chłodnicy klimy przy jednej z rurek zaśpiewali 150zł ZŁODZIEJSTWO

Ale za to nabice klimy mają tanio(strym gazem) 220zł
A nowy gaz to 150zł
Są to ceny średnie wzależności od układu klimatyzacji

Kobyłka koło W-wa
ul Nadarzyn 15
Tel.(0-22) 786-23-93

PepiS - 2004-04-01, 08:57

Auto gaz w Siedlcach na Targowej. Tanio jak suckin'kot (1200 za instalke z kompem, mozliwe raty), ALE:
-zalozenie trwalo od 12 do 19,
-nieprzemyslane umiejscowienie parownika
-polamana ramka od przelacznikow (mijania, przeciwmgielne itp) nastepnie minimalne poczuwanie sie zakladu do powstalej szkody(dzieki Yosh :twisted: )
Reszta bez zarzutu.

------------------------------------------------------------------------------------

Warsztat ul. Spojni 11 Warszawa
NIE FUNKCJONUJE

-------------------------------------------------------------------------------------

Warsztacik ul. Moniuszki (numeru nie pamietam) Ząbki k. Warszawy
Sa niezli jak placisz gruby becel inaczej olewaja sprawe, robia dlugo i nie do konca dokladnie. Takie jest moje wrazenie po malowaniu u nich owiewek do motocykla (czekalem bardzo dlugo), robieniu zaprawek w e30 (po kilku dniach wyszla rdza) i wymianie lozyska w przednim kole (rowniez e30).

-------------------------------------------------------------------------------------

Mam jeszcze jeden namiar w Wawrze na niezlego elektryka (+ za pomyslowosc) ale mechanik z niego mizerny no i dlugie terminy. jak znjade namiar to go podrzuce.

skała323 - 2004-04-12, 19:17

Serwis BMW w Łomiankach jadąc trasą po lewej stronie naprawiają tam tez motocykle,pojechałem tam naprawic swoje bmw na wejsciu po opowiedzeniu mechanikowi swojej przypadłosci pan grzebiący w starym E30 powiedziałze mi nic nieporadzi bo tu starych bmw nienaprawiają po czym polazłem do kierownika który przyjoł mnie trzymając nogi na stole i nawet sie namnie niespojrzał jemu tez opowiedziałemn swoją historie to stwierdził uwaga cytuje:wie pan co w :cenzura: mam pana bmw takich jak pan to mamy tu na pęczki.jak panu pasuje to za 500zł moge panu stwierdzic co ma pan zepsute wiec zegnając go powiedziałem mu co o nim mysle i wyszedłem delikatnie trzaskając drzwiami.serdecznie niepolecam ------------------------------------------------------------------------------------ kolejny serwis godny zegy go omijac szerokim łukiem to warsztat tłumikarsko-wulkanizacyjny na ulicy nowoursynowskiej na łuku,bedąc tam pare razy zawsze pan mnie olewałi twierdził wychodząc domnie z łaską z domu ze nic sie nieda zrobic bo juz pozno ale umnie trzeba cały wydech wymienic a mam zawsze ok tylko na drobne naprawy tam wpadałem,bedąc ostatnio u niego byłem pewien ze pusciła mi sruba pod spodem,wjechałem na kanał pan mi niedał wejsc i powiedział ze wszystko jest ok,po czym wrociłem do domu i podniosłem samochód na lewarkach a wydechy były bez srób,czyli ewidentnie załądował mnie w bambuko bo niechciało mu sie robic tak wiec to mega partacz niepolecam
Pawel-e30 - 2004-04-19, 18:27

Ja zaopatruje sie juz od roku w jednym sklepie jak sie dobze pogada nawet znizke daja :lol:
Polczynska77
tel:665-85-22
tel:665-80-06
tel:666-25-06
Wiekszosc czesci maja taniej niz w Intercarsie

yoshi - 2004-04-19, 22:59

moj koleszka z osiedla i ze szkoly :D
pracuje w Inter Carsie w Czosnowie, wiec jak byscie chcieli jakies czesci to konaktujcie sie z nim (aha odbior czesci na Tarchominie)
Łukasz Pałyga 600-030-020
mowicie ze dzwonicie od Łukasza z Beemka-klub :D to zawsze bedzie jakis rabacik :D

yoshi - 2004-04-27, 21:54

blacharka, lakier full wypas :D
robi naprawde dobrze :D niedlugo będą foty mojej buffemy :D
Pan Bogdan tel.: 691-391-254
jak by co to powiedzcie, ze dzownicie z beemka-klub :D a kontakt macie od Łukasza
koszt ok. 300zl (z towarem) za element
człowiek jest z Sulejowka i tam ma lakiernie

Miki - 2004-04-28, 21:30

ja wszystkie naprawy mego autka robie u jednego faceta. poprzedni wlasciciel tez do niego jezdzil i jezdzi dalej ...
ja ustawialem zawory -50zl
wymiana koncowek+lacznikow stabilizatora+filtra powietrza+wymiana oleju 100zl
co do cen to mozna sie dogadac. aha co najwazniejsze jest to najlepszy fachowiec od automatow o jakim slyszalem:)
Wasilkow (okolice Bialegostoku) ul.Jurowiecka103
tel. 085 718054056
0506 840 252

Pawel-e30 - 2004-05-15, 09:01
Temat postu: Wywazanie kol
Jak w temacie sa takie stacje tylko dwie w Wawie
Pulawska 437
tel. 859-04-56
koszt:
- aluminiowe felgi 25zl.
- stalowe felgi 20zl.
Sokratesa 11

http://www.autobalans.pl/

Gość - 2004-07-08, 10:51
Temat postu: SERWISY
Grzów Wielkopolski JETRONICS S.C ul. Krótka 22 tel.95/7238435
Kasują inspekcje , montują gaz , u mnie znaleźli problem z abs-em zawory wyregulowali,sonde lamda nową wstawili(fakt to nie jest trune), jest mechanik który robił już dużo przy beemkach,obsług ok.umawiaja sie na terminy,pracy mają bardzo dużo.Polecam.

sarna1 - 2004-07-08, 13:16

Chlodnice - za LUKAS:
"CHŁODNICE SAMOCHODOWE"
02-390 Warszawa
ul. Grójecka 206
tel. (022) 846 57 77, 497 80 88
tel. kom. 602 227 860
Czynne:
pn.-pt. 8:30-17:00
sobota 8:30-13:00

PS.
Oni również naprawiają chłodnice

Anonymous - 2004-07-14, 11:13

ALBNA GAZ NA EWANGELICKIEJ W LUBLINIE CHŁOPAKI WIEDZĄ CO ROBIĄ JEST WSZYSTKO OKI~!!!! POLECAM. JA ROBILEM U NICH JUZ 2 SAMOCHODY I NIEMOGE ZLEGO SLOWA POWIEDZIEĆ!!!1
Anonymous - 2004-07-21, 14:42

Ewangelicka 6 tel (0-81) 532-61-61 ja do 525 dałem 1300 zł z butlą w kole :)
duchPW - 2004-07-21, 19:52

Elektromechanik w Jabłonnej koło Otwocka (w zasadzie to część Otwocka)
Nazwisko: Niemczyk
Imię: zapomniałem (zawsze prosiłem pana Niemczyka):)
telefon: (22) 788-46-46
Facet nie bawi sie w uprzejmości (nie poczęstuje Cię kawą etc. :wink: ), ale to prawdziwy fachowiec i nie naciąga - myślałem, że za naprawę ABSu zapłacę kupę kasy - wziął 175 zł - głównie za użycie programu diagnostycznego + przegląd wiązek i wymiana żarówek z bezpiecznikami (ciągle padały mi postojowe).
Wcześniej wymieniłem u niego alternator do golfa 2.
- niestety nie można liczyć na zniżki, a i pytania "ile to będzie kosztowało" chyba go wkur***ją.
Mimo to polecam z dwóch przyczyn: fachowiec i nie-naciągacz.
pzdr

nokerman - 2004-07-28, 12:17

sklep internetowy:

http://www.automotosklep.home.pl

zakupów nie robiłem ale oferta i ceny atrakcyjne

Anonymous - 2004-08-17, 15:49
Temat postu: Nabijanie gazu
Czesc.
Zakladalem ostatnio gazior u siebie i pogadalem chwile z kolesiem z warsztatu. Opowiedzial mi po krotce, jak kolesie z malych stacji gazowych laduja klientow.
Pierwsza rzecz jaka moze sugerowac taka stacje, to zajebiscie dlugi waz. Druga, to usluga nabijania butli...
Suma tych dwoch zmiennych, moze powodowac, ze podjezdzajac na stacje zaplacisz o 6-7 litrow gazu wiecej.
Kolesie po zatankowaniu wozu, podpinaja przez przejsciowke (co jest nielegalne) do butli turystycznej waz z dystrybutora. Zapinajac sam pistolet, nie wlaczajac pompy, spuszczaja z weza, w zaleznosci od dlugosci, nawet do 6-7 litrow. Podjezdzasz na stacje, kolo wpina ci kabel i pierwsze 6-7 litrow, ktore juz ida na twoj rachunek, zasila najpierw weza... I nagle okazuje sie, ze do baniaka 50 l wchodzi 55 litrow gazu, gdzie mozna tankowac 80% ;) )

Zycze "czystych" stacji i duzej spostrzegawczosci.
Pozdrawiam

lokop e30 320i - 2004-08-22, 21:39

nokerman napisał/a:
sklep internetowy:

http://www.automotosklep.home.pl

zakupów nie robiłem ale oferta i ceny atrakcyjne

Zakupy robilem! Polecil bym nawet w 100% gdyby nie falt ze zle wpisali nazwe miasta (Lubin a Lublin to niewielka roznica literowa ale odleglosc ju znaczna) I na przesylke czekalem zamiast obiecanych bodajze 48godz, 12 dni :?

lokop e30 320i - 2004-08-22, 21:49

Instalacje lpg Lubin i okolice. Tylko miejscowosc Obora Pan Polniak, Małomic wystrzegajcie sie jak najbardziej (w mojej okolicy zdobyl on sobie nazwe zakladu doswiadczalnego) o calej reszcie gaziazy w Lubinie tez duzo dobrego powiedziec nie moge. A i uwaga na elektro mechaniora na Rzezniczej, Moze i robic umie ale z cudzym czasem i pieniedzmi to sie napewno nie liczy :!:
Grzesio - 2004-08-30, 23:01

M-Technik
Lublin, Turystyczna 33a

tel. 505529741 lub (081)7450090 i (081)7404029.

Gościo jest naprawdę dobry, chodź ma niepozorny warsztacik i za się na beemkach :!:

duchPW - 2004-08-30, 23:26

TŁUMIKI, klocki, sprawy silnikowe, mechaniczne i takie tam.
dziś wymieniłem tłumik u gościa co ma firmę JUGAZ na ul. Komorskiej 55A (koło pl. Szembeka - W-wa Grochów) - polecam - gość nie zdziera
-za tłumik aluminowany z montażem zapłaciłem 250 PLNów (w Norauto za sam tłumik chcieli ok. 350 zł + 70 zł montaż)

wcześniej gość umówił się ze mną na robienie tłumika (przepalił mi się), ale przywiózł niepasujący - spawanie miałem za free - z przeprosinami - tak mi pospawał, żeby nawet przy powtórnym przepaleniu tłumik nie odpadł
pojeździłem, tłumik tak zardzewiał, że trzeba go było juz wymienić - skończył się, ale nie odpadł (hihi) i umówiłem się na robotę - i spoko jest
- zawsze stawiam na uczciwość i fachowość więc polecam wszystkim z warszawki - ja się nie zawiodłem - tel 870-38-26

Rafał - 2004-09-02, 00:57

ja natomoast polece wam mojego kumpla LAKIRNIKA:
jesli pamietacie moja czarna e30 (wot r879) -polakierowal ja zajeb****

lubie go bo nie kreci nie sciemnia,jest uczciwy zna sie na robocie i kocha beemki

rafal
604673370
wiązowna (kolo warszawy)

ps:nie musicie sie na mnie powolywac zeby nie bylo ze mam z tego dzialke (hehehehehhehehehe)

LPG-radom-korgaz-tanio-malo solidnie (trzeba bylo wszystko poprawiac ale ceny atrakcyjne)

Anonymous - 2004-09-07, 09:34

Nie wiem czy nie było, a nawet gdyby, to warto przypomnieć:

http://bmwsklep.pl/

Oferta może nie za bogata, ale ceny normalne.
Dość dobra propozycja zwłaszcza dla osób, które nie mają jak podjechać po części - sprzedaż wysyłkowa.

Anonymous - 2004-09-10, 15:12

ja odradzam wszystkim serwis na bokserskiej robia tam bmw i nissana
ale oni nawet nie maja pojecia o bawarskiej technice tylko o skosnookich
nysach . wystrzelil mi gaz i pojechalem bo znajomy mi ich polecil a on ma nissana caly dzien latali do okola i drapali sie po tepych łbach i na koniec dnia wpadli na pomysl ze to gaz wystrzelil !! ! wiec pytam jaka jest pzryczyna ze brak serwa i silnik plywa na obrotach ? wiec pojeb... fachowiec od azjatow stwierdzil ze to wina ins gazowej !! ! wiec sie wqu... i pojechalem do domku sasiad wpadl do garazu z browarkiem i po trzecim znalezlismy przyczyne wyrwalo zawor wolnych obrotow i dostawal lewego powietrza ! trwalo to 30 min ! a te fachowce mieli caly dzien i nic nie znalezli .

Anonymous - 2004-09-10, 15:16

a jezeli chodzi o warsztat w łomiankach na dolnej to chlopaki robia dobrze i tanio a co do ich podejscia to maja luzacki styl bycia i wyczuwalne jest zbywanie klijentow z furkami ponizej 90 roku
Gepard - 2004-09-10, 16:53

Ja natomias smialo moge polecic zaklad zajmujacy sie zawieszeniami jezeli chodzi o skracanie regeneracje sprezyn to znaja sie na rzeczy i nie sa strasznie drodzy.
Zaklad kowalski Waldemar Osełka
Warszawa ul. Strzelecka 48A
tel. 6185263

Anonymous - 2004-10-26, 19:30
Temat postu: Visco
Cześć.
Jest na Allegro firma, która sprzedaje sprzęgła wiskotyczne nie tylko do BMW. Cena takiego sprzęgła do E30 318i to 235 zł. Założyłem i szumi konkretnie :) Zdecydowanie polecam.

duchPW - 2004-10-28, 18:45

Koko napisał/a:
to jest dobry tapicer oddałem mu oparcie siedzenia po wystrzale poduszki zrobił rewelacyjnie identyczne szfy jak fabryczne gorąco polecam AUTO-FOTEL Warszawa-Ursus Ul.Robinii 8A tel. 667-72-65 kom.502-789-134 polecam!!!

Anonymous - 2004-11-04, 00:30
Temat postu: autoalarm wszedzie byle nie tu
Czołem, a ja nie polecam pana złtej rączki na ul . Sterniczej w Wawie od autoalarmów, pojechałem do niego miał byc alarm z bajerkami np domykanie szyb immobiliser i odciecie własnej roboty w dobrym miejscu, alarm zalozył immobiliser tez ale przestał działać szyber a odciecie zrobil w takim miejscu ze stekalem aby zamknąc obwód... oczywiscie szyby z pilota nie chodza bo powiedzial ze wysiegniki sa za słabe i za krótki czas reakcji na domkniecie miedzy zamknieciem centralnego a aktywacja alramu - ale czuje ze mi jedna wielką ścieme sprzedał, reasumujac nie polecam Bardzo Mierny Warsztat
cinek_sw - 2004-11-04, 15:05

"Euro Warsztat Serwis" Andrzej Więckowiak
64-100 LESZNO, ul. Solna 14
tel.: (065) 527 02 10
"Pomoc Drogowa" Zenon Więckowiak
tel. 601 77 81 51, (065) 529 71 70

Fachowa i miła obsługa (warsztat istnieje od 1969 roku), naprawiam wszystko przy aucie czego sam nie zdołam zrobić... jeszcze się na nich nie zawiodłem! POLECAM :D

Gość - 2004-11-09, 21:02
Temat postu: Bardzo dobry serwis
Zabki,
ul Fabryczna
(Autonaprawa Chwalibog)

robia wszytko (serwisuja mi dwa auta - w tym moja 850CiA
zlego slowa nie moge powiedziec (przytym sa tani)

Anonymous - 2004-11-19, 17:43

525wawa napisał/a:
a jezeli chodzi o warsztat w łomiankach na dolnej to chlopaki robia dobrze i tanio a co do ich podejscia to maja luzacki styl bycia i wyczuwalne jest zbywanie klijentow z furkami ponizej 90 roku

Zgadzam się, kolesie tam pracujacy chcieli mnie naciągnąć na 2000zł (głowica), a wystarczyło odpowietrzyć chłodnice. Mogła to być jeszcze pompa itp.

Odradzam wszystkim SERWIS PAWŁOSKI W ŁOMIANKACH

Anonymous - 2004-12-31, 17:53

Witam fanów BMW !! !
Ludziom z Polski Północnej polecam Ryśka z Gdyni. Robię u niego od 6 lat. Fachowo, przystępnie i bez walenia w rogi.

Anonymous - 2005-01-05, 19:23

Jest natomiast w Warszawie firma Aseko na ulicy Mińskiej 37
Tel. 8714472.
Facet od zawsze robi w BMW, więc zna się na rzeczy. Dwa razy u niego robiłem i nie miałem problemu. Może ktoś też miał jakieś doświadczenia z tym zakładem?

Kryhas - 2005-01-15, 16:26

Tak sobie surfowałem z nudów po internecie i przypadkiem znalazłem całkiem fajny internetowy sklepik:

http://www.bmtown.com/

duchPW - 2005-01-21, 22:04

www.sklep2004.pl - dużo części i facet zna się na beemkach - sam jeździ E30, a poza tym, to (o czym dowiedziałem sie przy okazji transakcji z allegro) mój sąsiad :D
ziolo56 - 2005-01-26, 10:41

tel do mechanika dla ludzi z okolic krakowa 0-501-518-925 nie jest to rzaden autoryzowany warsztat..ale koles naprwde robi solidnie i nie ciagnie kasy..polecam bo jezdze do niego z kazdym autkiem.. jak bedziecie dzwonilo to powolajcie sie na andrzeja z czarnej betki to napewno beda znizki..

jesli chodzi o czesci to mam dwa numerki 0-600-925-368..na miejscu jest sa tez mechanicy ,ktorzy naprawiaja tylko bmw.

jesli chodzi o czesci to polecam MOTOROL na ul.Siewnej czasami mozna kupic cos taniej..tylko nie sprzeglo tam komplet kosztuj650zl a na Centralnej w hucie 525 SACHS ,mowie oczywiscie o komplecie..

Darek W-wa 735 - 2005-02-19, 22:55

--------------------------------------------------------------------------------

NIEZALEŻNY IMPORTER ORYGINALNYCH CZĘŚCI ZAMIENNYCH BMW, MINI
Najniższe ceny, możliwość negocjacji cen, wysyłki na cały kraj.

Magazyn:
Carmile Auto Polska Sp. z o.o.
ul. Borowa 44
05-520 Konstancin Jeziorna

tel. 601 652 999

duchPW - 2005-02-20, 21:52

szary wawa napisał/a:
Chciałbym wszystkich powiadomic o fajnym warsztacie w Michałowicach. Obsluga jest ok. poczekalnia,kawka,herbatka,tv.dla klientow. Robia tam lakier,blache i mechanike,gaz tez. ceny znormalizowane. Firma nazywa sie Auto-Grześ obok kolejki wkd ul. Rumuńska 31. Polecam.

Vindevil - 2005-02-24, 15:52

Części , części i jeszcze raz części:
http://bmwe30.za.pl/

Baur - 2005-02-28, 12:38

Chce Wam polecić świetny warsztat BMW w Warszawie, na Woli, ul. Ostroroga przy stacji Orlenu. Prowadzi go Marcin 888 380 427 - facet świetnie zna się na rzeczy, od zawsze robi BMW, jest fascynatem, naprawde ma pojęcie o rzeczy i bardzo duże doświadczenie, jest uczciwy. Ma komputer. Robi wszystko z mechaniki i drobniejsze brace blacharsko lakiernicze. Również przeróbki typu 3.5 w e30 itd. Ma rozsądne ceny. Możecie być pewni ze auto będzie lepiej obsłużone niz w niejednej autoryzacji. Ma tez dostęp do cześci. Polecam !! !
sancho - 2005-03-20, 12:29

zdecydowanie nie polecam warsztatu w łomiankach na ul. łąkowej robią tam blacharkę ale i mechanikę
wstawilem do nich samochód zeszlej zimy po spotkaniu z latarnia konkretnie koniec listopada 2003 , samochod odebralem w maju 2004 !!
za naprawe zaplacilem ponad 15 tysi .Cena zmienala sie co 2 tyg wraz z termine odebrania auta , samochod odebralem nie spolerowany jak pojechalem na spolerowanie to zrobili mi rysy na bagazniku i spolerowali lakier z lamp ktorzy sami fachowo przyciemnili :evil:
pierwszego dnia wyjezdzie z warsztatu :
1 nie dzialala juz pompa wspomagania (oni kur.. twierdzili ze przez 6 m-cy go tylko wypychali z warszatu wiec skąd mogli wiedziec ze nie dziala :evil: )
2 wypadla mi szyba z drzwi kierowcy (sam szef podono ja montowal )
3 spadla mi klema w centrum wa-wy w korku i to na wiadukcie , samochod zgasl a ja jak debil spychalem go na pobocze )
4 odkrecilo sie mocowanie itercoolera
5 nie wlozyli halogenow bo podobno sie nie dalo
6 nie zalozyli mi oslony pod silnik bo stwierdzili ze to juz za droga sprawa i przekracza wartosc kasy ktora im zaplacilem (podrobka 50 pln )
7 nie dzialala klimatyzacja ( nie bylo gazu ) i nie ustawiona byla zbiezność bo "zabrakło" na to przez pół roku czasu zostawilem pozniej samochod na kolejne 2 dni i przez ten czas nabili mi laskawie klime za co oczywiscie doplacilem a zbieznoscii stwierdzili ze sie nie da ustawic bo cos tam trzeba wymienic (samochod mialbyc naprawiony kompleksowo )
8 zledzialaly lampy z tylu wczesniej bylo ok a i samochod oberwal z przodu
9 uszkodzili mi emblemat BMW na tylnej klapie ( TAK JUŻ BYŁO :evil: )
pozatym jak pozniej ogladalem samochod okazalo sie ze wiekrzosc elementow ktore np powinny byc przykrecone na 6 srub sa na 4 czasami 3 itp , np jeszcze nie odpalili go przez 2 tygodnie jak juz byl zrobiny twierdzac ze to jakies problemy z odcieciem , moze alarmem , ze niby cos z kluczykami po czym szef rozbrajajacym glosem stwierdzil ze mechanicy odwrotnie gdzies podpieli napiecie .,,,,, itd ,itp

W SUMIE BO JAKIMS CZASIE OLAŁEM CALY TEN WARSZTAT ALE DZIS MYJE SAMOCHOD KTORY W ZASADZIE UZYWAM BARDZO SPORADYCZNIE (NA CO DZIEN JEZDZE INNYM ) , KTORY W ZIME PO SNIEGU ZROBIL MOZE ZE 300 km A TU NA BŁOTNIKU DWA PURCHLE WIELKOŚĆI PIECIOZLOTOWKI !! ! (samochod byl lakierowany oczywiscie cały )
PARTACZE PARTACZE PARTACZE PARTACZE
nad ich warsztatem powinno wisiec logo
"TAK JUŻ BYŁO "
a drugie "ZA DWA TYGODNIE "
są to zwroty któe do dziś mi sie snia po nocach jak mi sie to tylko przypomni

fozgen - 2005-03-21, 20:59

KLINIKA SAMOCHODOWOWA - SPECJALIZACJA BMW
www.auto-klinika.com.pl
ul.łodygowa 93
tel868 16 22

panowie i panie ....specjalisci od BMW przez duze B

KRÓTKO RZECZOWO , Z POSWIĘCENIEM I ZA GROSZOWE SPRAWY ZNAJĄ SIE NA RZECZY I NIE BŁADZĄ PO AUCIE ZA SZUKANIEM PRZYCZYNY JAK ZYD PO SYNAGODZE , TYLKO WALA DO CELU [/b]

KotSylwester - 2005-04-18, 07:42

Polecam warsztat LPG Jacek Karasiński, Al.Krakowska chyba 39, 797-39-00 tuż za Media Marktem , za szybami samochodowymi. Znam gościa od 98roku. Robiłem u niego 5 własnych samochodów + wszyscy moi koledzy , oprócz jednego, który potem też robił remont u Jacka. Pozatym robi też mechanikę "przy okazji".

Znalazłem go w gazecie w ogłoszeniu, dzwoniłem z pytaniem: wymieniełem silnik z 2.8gażnik (78rok) na 3.5wtrysk (79rok), i jaka przeróbka? od razu powiedział tu trzeb a to tu to i tyle kosztować będzie. Pozostałe warsztaty mówiły, trzeba obejżeć, popatrzeć, niewiadomo.

Od tamtego czasu TYLKO u niego instaluje LPG. Zna się bardzo dobrze. Podajesz rok, model , ew. oznaczenie silnika i mówi Ci że do tego może być zwykła, do tego musi być wtryski itp.

Ceny konkurencyjne, nie jest najtańszy, ale to BARDZO PROCENTUJE.

KotSylwester - 2005-04-18, 07:54

Pit S.C. Elektromechanika Pojazdowa
ul. Omulewska 13a Warszawa, obok dawnego Mercedesa a teraz VW
tel. 8705247
elektryka: Tomek

Prowadzą serwis odkąd pamiętam, najlepsi fachwcy w zakresie elektryki jakich znam, ceny konkurencyjne. Wszystkie moje problemy elektryczne w samochodach prywatnych i służbowych załatwiam u nich.

Sprawdzę czy nadal robią elektrykę BMW bo z mechaniki BMW się wycofali. mi scousi

SmasherE30 - 2005-04-18, 14:55

Własnie do nich dzowniłem i rozmawiałem z panem Pawłem, a ten na to że Beemek nie robią :idea: :!: :?

I weź tu coś zrozum :?

KotSylwester - 2005-04-19, 07:05

uuu to musiało się pozmieniać:( Ale jeżeli chodzi o elektryke tp chyba nadal aktualne? Podjade dzisiaj i zrobie update informacji :(
KotSylwester - 2005-04-21, 05:31

LAWETA LAWETA LAWETA

p.Zdzisław Urban

tel.602-222-351

Znam go od 99 roku. Woziłem z nim 3 moje e23 (dwie na części) , w tym po ostatecznym rozbiciu.
Bez problemowo, jak z jakiegoś powodu nie może przyjechać to stara się
kogoś polecić. Jazdy poza Wawę też. Ostatnio zawiózł e24 do warsztatu a kolegę jeszcze podwiózł do pracy.

Ceny są do ustalenia, jak płaci ubezpieczalnia to inne jak samemu trzeba to inne....

pele - 2005-05-11, 09:26

nie polecam sklepu bmw przy ul obroncow stalingragu w opolu mega zlodziej.

polecan sklep autoshop we wroblinie daja rabat.

kubawojcik - 2005-05-27, 13:14
Temat postu: AMORTYZATORY
Polecam warsztat w Zielonce k/ Warszawy
ul. Poniatowskiego 63
tel. 781-81-38
czynne: pn-pt 7:00-16:00
so 7:00-14:00

Kolesie robia zawieszenie i hamulce
duzy wybor amortyzatorow (nowe i po regeneracji)

do E-30 325i zaplacilem 150zl (z montazem) za przedni po regeneracji.

Kolesie maja 5 garazy i o 7:00 jest kolejka kolo 20 samochodow...

ja bylem tam o 6:40 i bylem siódmy w kolejce

pozdrawiam

Jacek E30 - 2005-06-23, 16:21

Polecam P. Marchlewskiego, który zarazem prowadzi mechanike ( tylko i wyłącznie BMW ) i ma jeden z najwiekszych szrotów w Polsce z częściami do starszych beemek typu : E21 E23 E24 E28 E30 E32 E34, naprawde zna sie na rzeczy, ludzie z całej Polski do niego przyjezdzają, części róznież na zamówienie .
Rady:
-on ma zawsze racje
-nie targować sie - grozi usunięciem z posesji
-być miłym i uprzejmym
DŁUGA GOŚLINA - trasa Poznań-Wągrowiec nu łuku nie w prawo tylko prosto tel. ( 061 ) 81-22-089 .

erikson - 2005-07-15, 13:29
Temat postu: aby sprzedac-a potem to sie bujaj
szukałem amorka do 525ix i wrescie znalazłem ,w wawie na strzeleckiej powiedzieli ze moga miec,umówiłem sie na dzien po odbior,zapłaciłem za uzywke(cały goleń) 600 zł ,pojechałem to załozyc do sojej bryczki a tu patrze ze to lipa straszna-0 trzymania na drodze. Dzwonie do sklepu z reklamacja,odsyłaja mnie do goscia od którego to wzieli,on sie wypina na wszystko i mówi ze sprzedał rure a nie amortyzatór,tłumacze ze rura nie powina tyle kosztowac bo koszt rury + regeneracja to wynosi tyle co prawie nowy,a ja mam w te mniejsce nadal stary-przeciez logiczne ze to mi sie nie opłaca. Moj bład bo nie kazałem sobie rozpiac amorka i sprawdzic jak chodzi. Przestroga dla wszystkich-Nie kupujacie całych goleni jak nie mamcie pewnosci ze były dobre,lub nie kupujcie starych. To nie koniec perypeti z niepasujacymi czesciami. W innym skepie w wawie kupiłem dzwi do E34,ja ma z elektyka a te były na korbke(sprzedawca zapewniał ze wszystko pasuje i to kwestia przełozenia z jednych do drugich),biore sie do przekładki dzwi,demontuje mechanizmy(trzeba zerwac nity) i elektyke, centralny zamek i tu zaczna sie problem bo zamki maja inne mocowania,elektyka inne koncówki i trzeba by wszystko przerabiac,krew mnie zalała bo znów trzeba wszystko do kupy złozyc a robota w lesie,iles tam godzin w plecy. Sprzedaja aby upchac towar?a kto mi zwruci za stracony czas,paliwo nadojaz itp. W wawie najwidoczniej jest problem z oddaniem,dzwoniłem do gosicia od dzwi,kupowałem pod wiaduktem na czecha jakie 10 dni temu,on nie przymie bo nie widzi problemu,jemu zawsze pasowało,tłumacze ze roznia sie zmakami i mocowaniem ich(inne odtwory) i wytczkami elektyki(trzeba ja pruc i kompinowac który przewód gdzie ma isc),on mowi ze moze teraz przyjac w komis.Poco mi sie mordowac i tracic czas na dochodzenie gdzie i jaki ma isc przewód,wiercenie nitów itp-przeciez miało bez problemów pasowac,a ja baran przeciez mogłem podziekowac i kupic gdzie indziej takie jak byc powinny. Od dzis 0 zaufania
007 - 2005-07-18, 06:53

Nie polecam warsztatu w Zielonce k/ Warszawy
ul. Poniatowskiego 63 zajmujacego sie zawieszeniami. Po raz kolejny okazali sie zwyklymi naciagaczami i partaczami. Przykre ale prawdziwe! Jesli ofiara nie da sie naciagnac to przynajmniej cos zepsuja

KotSylwester - 2005-07-29, 08:50

Parę słów o warsztacie na Ostroroga.....

Marcina jak pisałem wcześniej znam od bodajże 6 lat... Nigdy nie było problemów. Niestety ostatnio robił mi głowicę. Utarł się 1 trzonek zaworowy, przy krzywce. Wszystko cacy pięknie zrobili, zalali olej, płyny itp. Pomijam kwestię że wstawiłem samochód w czwartek z samego rana i miałbyć może na piątek a raczje na poniedziałek, to we wtorek spędziłem u nich prawie 7 godzin, bo mówili że zrobią.... wyjechałem od nich ok 18-19tej... Oczywiście z Woli pod Otwock nie jedzie się PKS-em 15min...

Następnego dnia zadzwoniłem ok 10tej czy będzie na 14:30 jak się umawialiśmy... Miał być i był ale o 21:30.

Nie mówię że serwis Marcina jest złym serwisem , bo wiem że gość się zna się bardzo dobrzei ma duży potencjał, ale niestety ostatnio ma na placu 6 samochodów do naprawy na 2-3 mechaników i dodatkowo ciągle podjeżdża a to żeby klocki wymienić, a to duperel a to pierdnąć w oponki...

Moje Uwagi:

Serwis Marcina jest Dobry, ale ostatnio robią w pośpiechu , na szybko i należy liczyć się z poświeceniem czasu.. (Łukasza Hartge 1 miesiąc...)

Acha: Kolektor ssący był niedokręcony... i takie tam ...

Pawel-e30 - 2005-08-13, 00:20

To się choopaki ucieszą z reklamy :lol: :lol: :lol:
mareks - 2005-10-13, 11:10

AUTO ANA

swiezo otwarta hurtownia czesci zamiennych,dobre ceny i daja niezle upusty jak ktos ma warsztat
dodatkowo maja maly serwis gdzie mozna cos zrobic albo podlaczyc fure do kompa.wlasciciel mily i zna sie na beemkach,sam jezdzi.chetnie pomoze;)
maja sporo czesci a jak nie ma to 1-2 zamawiaja i szybciutko jest(nawet zadzwonia ze juz przyszly:) )

Sulejówek
ul. Macieja Rataja 6
783-19-82
jest to taka boczna droga odchodzaca od traktu brzeskiego(okolo 1.5 kilometra za skrzyzowaniem na lubelska przy stacji LPG jadac od wawy)

marcinkosky - 2005-10-13, 19:33

Witam.
Montarz, serwis, regulaca instalacji gazowych WARSZAWA ul.Grochowska347 "GASPOL"
tel: 618-80-31; 782-53-65

Osobiscie regulowalem tam instalke w moim autku i musze powiedziec ze chlopaki spisali sie na medal :D , chociaz okazalo sie ze mam sonde do wymiany i przez to mi tyle palil ale udalo im sie ograniczyc apetyt na paliwo :lol: . Ceny jak na WARSZAWE wydaja mi sie przystepne bo koszt regulacji to 50 zL.

GORACO POLECAM :D

eltomania - 2005-11-23, 01:22
Temat postu: wulkanizacja promocja
Witam mam dla forumowiczow dobra wiadomosc bo wlasnie moj kolega otworzyl mala wulkanizacje i bardzo promocyjne ceny wiec dla fotumowiczow bardzo dobre ceny.Wulkanizacja znajduje sie na ulicy tarnogorkiej 11a ,zacisze, para polnoc, wiazd od ulicy radzyminskiej.pozdrawiam
duchX - 2006-01-07, 21:16

Samoreklama :)
Moge wykonac uslugi w zakresie :

lakiernictwo
mechanika
elektryka
elektronika

blacharka owszem ale lekko stukniete bo nie mam ani plyty ani silownikow do naciagania
ceny jak dla forumowiczow beda niskie !! !!

007 - 2006-01-08, 23:41

Z przykroscia musze podzielic sie niezbyt mila informacja na temat Centrspawu w Markach k/Wawy . Spawalem u nich juz sporo roznych rzeczy.
Jak dotad zlego slowa bym nie powiedzial. Ceny zawsze byly przystepne, usluga byla wykonana w pelni profesjonalnie a i obsluga na poziomie...
Gosc byl jak zwykle uprzejmy, standardowo podal ze cena spawania alu to max 50+Vat.
Wszystko bylo by ok gdyby nie:
1 glutowy spaw (w porownaniu do poprzednich uslug - paskudnie) da sie przebolec
2 Element caly osmalony (...) - da sie przebolec , chociaz zawsze oddawali czyste!
3 Cena do zaplaty 100 :shock: (w tej kwocie mial bym inna miske!)

A wszystko przez to ze na misce swiecil sie piekny znaczek BMW...

duchPW - 2006-01-13, 12:18

LoveJoy napisał/a:
UWAGA!!!!!!!
Przestrzegam wszystkich przed warsztatem naprawiającym BMW na ulicy Gdeckiej w Warszawie (praga południe)!!!!!!!!!!!!!!
Jakieś 3-4 miesiące temu robiłem u gościa silnik - panewki, szklanki, szlif wału itp. Tak z tydzień temu zaczęły dochodzić jakieś dziwne dźwięki spod maski - pojechałem do jednego z Q-service (okazało się, że znajomy prowadzi) i gość mi mói - to panewki - pytam jakim, kurw...a cudem, jak trzy miechy temu robione były!!! Ale trudno - trzeba to trzeba.
Po rozebraniu silnika okazało się że ten skur...w...ysyn z Gdeckiej wsadził mi jakieś używane panewki, w dodatku nie takie jakie powinny być, wał nie był WOGÓLE szlifowany (trzymał nominalne wartości) i jeszcze parę innych pierdół, które rzekomo były zrobione....
Całe szczęście, że moi "koledzy" nie są palcem robieni i pieniądze za tą niby-naprawę odzyskali z nawiązką i "powiedzieli" gościowi żeby więcej takich numerów nie robił....

MOJA RADA - OMIJAĆ TEN GÓWNO WART WARSZTAT Z DALEKA!!!!!!!!!!!!
ADRES TO GDECKA 15 - OMIJAJCIE!!!!!!

Pozdro
LJ

Maciek e36 - 2006-02-08, 19:43

Z całą pewnością nie polecam warsztatu zajmującego się zakładaniem auto alarmów na ul. Włodyjowskiego. Za 730 zł facet założył mojej żonie najprostszy alarm polskiego producenta, a do tego przy demontażu uszkodził tapicerke na słupku , gosciu tak ciągnął za obudowe słupka, że zaczepy popękały, a na koniec wcisnął to byle jak , w rezultacie cała obudowa spadła w czasie jazdy na głowe.. to nie wszystko, kable pod maską poprowadził tak jakby miał ich za mało i nie podpiął do czujnika w rezultacie w trakcie, gdy alarm był załączony bez problemu można było otworzyć maske, a alarm milczał..
Gepard - 2006-02-08, 20:40

Ja natomiast nie polecam myjni na ul Sokratesa w Warszawie jakim przypadkiem zamiast orginalnego dywanika wsadzili dywanik od transita niby przypadkiem szkodaze ze byl za maly innego koloru imal napis przez calosc transik :( na szczescie udalo sie odzyskac ale generalnie odradzam szkoda nerwow
Baur - 2006-02-23, 12:00

8)
B(ETA) - 2006-02-24, 11:14

Ja osobiscie polecam warsztat na ulicy Natalii Gąsiorowskiej 21 w Warszawie (BUKÓW). Krótkie terminy oczekiwania na naprawe, mechanicy znający sie na marce BMW i mozna sie dowiedziec conieco o swoim aucie. Naprawde polecam tel. (022)614-95-06. Zakres usług to głównie mechanika.
duchPW - 2006-03-10, 18:57

dzis kupowałem przewody w firmie medbryt w Warszawie - o jakości przewodów zapewne przekonam się dopiero za jakiś czas, choć słyszałem juz dość pochlebne opinie
natomiast musze podkreślić, że w firmie jest bardzo życzliwe i fachowe podejście do klienta
za kable do m20b25 zapłaciłem 200PLNy
do firmy można podjechać samochodem i na miejscu wymontować przewód z impulsatorem (czy jak się tam ten czujnik zowie)

sybir - 2006-04-11, 15:27

Polecam warsztat w Warszawie Ursusie
na ul. Bodycha 60, Auto-Garaż, Jerzy Piróg.
Tel. do właściciela: 602-830-734
Ogarniają beemki i inne marki, a ceny rozsądne.
sie ma

kuzyn - 2006-04-23, 21:38
Temat postu: DOBRY MECHNIK
Z czystym sumieniem mogę polecić bardzo dobrego, uczciwego mechanika.
Znam gościa już kilkanaście lat i nigdy się na nim nie zawiodłem.

Zbyszek "MISTRZ" Gieleta, ul. Dzików w Podkowie Leśnej

Nikomu innemu nie dałbym dotknąc mojej BMW.

[/b]

Menel - 2006-04-24, 21:56

polecam "zlata raczke" z naszego forum czyli kolege HMP 8) polegam na nim juz od okolo 7-8 lat.
gadu33 - 2006-04-26, 20:07

polecam BMW Motorama.skup i sprzedaz czesci.nowe i uzywane.bardzo niskie ceny.
Warszawa,ul Koniecpolska 15a,tel.022 610 86 99.

Gepard - 2006-04-26, 22:07

Akurat z tym panem to ja wiecej interesow nie chce robic cenyzaporowe na nowe czesci u Fusa kawalek dalej maja taniej a czesci uzywane srednia jakosc i kiepski wybor i tak moge wymieniac i wymieniac.......
David - 2006-04-27, 22:22

Regeneruje , przerabiam , skracam amortyzatory (dlugie doswiadczenie w tej dziedzinie) Cena maksymalna to 90zl sztuka. Do uzgodnienia.
telefon 505 928 717. Czas realizacji okolo 7 dni roboczych. Mozliwa gwarancja. BARDZO SOLIDNE WYKONANIE!!!

anjinsan - 2006-05-04, 19:57

Polecam Super mechanika od Youngtimer'ów Przeglądy, naprawy silników, regulacje itp...swapy też :idea:
Ojrzanów ul. Tarczńska 26. Pan Wiesław 605647736.
35km z Centrum Warszawy. Z trasy katowickiej 6km w lewo na wysokości Siestrzeni. Charakterystyczny punkt hotel MAK

Gepard - 2006-05-04, 20:48

Z tego co pamietam to autor posta powyzej mieszka niedaleko a nie jestem pewien czy nie pod tym samym adresem moze to sie okazac auto reklama.
anjinsan - 2006-05-14, 10:21

Gepard napisał/a:
Z tego co pamietam to autor posta powyzej mieszka niedaleko a nie jestem pewien czy nie pod tym samym adresem moze to sie okazac auto reklama.

Pamięć Cię zawodzi, a raczej ochrona danych adresowych :wink: :idea: Ale jesteś blisko gdyż mechanikiem jest mój Ojciec.
http://www.6.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1935

Baur - 2006-05-15, 10:19

wykasowano
osd - 2006-06-29, 23:23

Naprawa klimatyzacji : 510 090 221 GLIWICE

Wkoncu jakis czlowiek ktory nie kantuje ludzi, juz 2 razy korzystalem z jego uslug jak i moi koledzy i jestesmy zadowoleni :) i ceny jakies ludzkie .

Polecam

madcar - 2006-08-09, 10:55

DT Motorsport
:D
zapraszamy...

Menel - 2006-08-23, 19:37

polecam AUTO MOTO SPORT GRZEBIELUCH
ul.Świdnicka 4
03-509 Warszawa Praga/Targowek
dawne miejsce po ziomalach z TOMARACING :wink:

el nino - 2006-08-25, 22:38
Temat postu: oszusci> malopolskie cetrum elektroniki samochodowej
panowie zamowilem przeplywke do 325 dostalem najpierw uszkodzona aza drugim razem myslalem iz terz jest walnieta okazalo sie iz obie sa od 1.8 obi przyszy tylko srodki . jak zadzwonilem z pretesjami to powiedzieli iz rekaacji i zwrotow niema zostalem oszukany na pieniadze i czesci .
BADYL - 2006-10-05, 19:03

Polecam warsztat na AUTO BUKÓW http://auto-bukow.pl/ - tanio szybko i solidnie.
SmasherE30 - 2006-11-02, 18:10

Nowa mała firma z czesciami ori i zamiennikami do BMW (warszawa). Piszcie i pytajcie:
bmw.czesci@op.pl :idea: :!:

kuzyn - 2006-11-10, 16:52
Temat postu: Myjnia KARCHER w Pruszkowie :(
Stanowczo NIE POLECAM nowej myjni bezdotykowej KARCHER w Pruszkowie.
To nowe miejsce, ale już tam więcej nie pojadę.
Pojechałem umyć auto i co?
1. Oszukują na kasie (przyjęto tam jakiąś dziwną definicję trwania minuty).
2. Poza tym detergent tak rozcieńczyli że prawie wogóle nie ruszył brudu.
3. Woda (podobno zdemineralizowana) która miała nie zostawiać smug, niestety smugi pozostawiła:)
Samochód nie był jakiś strasznie brudny. Myję raz w tygodniu, też na bezdotykowej.

Reasumując: Ładnie cwaniaczki zaczynają :evil:

jakie to polskie... :roll:

MichcioManiak - 2006-11-20, 21:18

Panowie rzucice jakiś namiar na kogoś z Kielc albo okolic.
Pawel-e30 - 2006-11-22, 17:56

Pomoc Drogowa 24h.
Potrzebujesz z holować auto??
Dzwoń 508-123-672
Dla forumowiczy rozsądne ceny. :wink:

Pozdrawiam Paweł

Menel - 2006-11-23, 00:05

Pawel-e30 napisał/a:
Pomoc Drogowa 24h.
Potrzebujesz z holować auto??
Dzwoń 508-123-672
Dla forumowiczy rozsądne ceny. :wink:

Pozdrawiam Paweł

hehehe , ale to ladnie delikatnie ujales :mrgreen:
ale powiem ze naprawde polecam bo nie ma to tamto . koniecznie polecac sie na beemka klub !! !

Pawel-e30 - 2006-11-24, 12:07

Chciałem zareklamować w tym dziale warsztat naszych wspólnych znajomych Baura i Madeja :smile:
Chłopaki ogarniają nie samowicie temat BMW, są pasjonatami marki tak samo jak my, nie mają długiego czasu oczekiwania i co najważniejsze stawiają na jakość a nie na ilość :idea: ....

Zdarzyło mi się skorzystać z ich pomocy w warsztacie i w tym miejscu chciał bym im podziękować za dokonanie trafnej diagnozy i szybkie usunięcie usterki :!: :smile:

tel do Baura 661-496-167

Polak - 2006-12-22, 21:34

Dziękóweczka Baur za szczerą chęć do pomocy!!
Będąc dzisiaj wieczorkiem na chinczyku na Wiatraku spotkałem właściciela czarnej e32 mającego problemy z autem, niestety zanim zdobyłem nr. do Baura (w tym czasie szukałem pomocy tam gdzie nie trzeba) gość od e32 pewnie się zirytował i poradził sobie sam. Gdy wróciłem z dobrą wiadomością na miejsce e32 już nie było. Jakby nie było telefon do Baura jak nbajbardziej pewny :grin: Pozdrawiam.

BADYL - 2006-12-28, 20:54

Baur i Madej

Uratowali moja Zosie :) tanio naprawde tanio chłopaki nie sciemniaja i co maja powiedziec to mówia.

Tanio i solidnie - o podkładkach nie zapominaja.Nie robia lipy.

Jestem ZADOWOLONY i polecam - tanie czesci do wszystkich Bawarek

KONTAKT TELEFONICZNY - 0 661 496 167

JABBY - 2007-01-07, 17:17

WITAM WSZYSTKICH ZAPOLONYCH MILOSNIKOW BMW CHCIALBYM POINFORMOWAC ZE OD 01 02 20007 RUSZA NOWY WARSZTAT SAMOCHODOWY SPECIALIZACJA BMW ROBIMY; UKLADY WYDECHOWE,UKLADY DOLOTOWE,ZAWIESZENIA,TURBINY,REMONTY SILNIKOW, ITD. OPROCZ TEGO PRZYSTOSOWANIW SAMOCHODOW DO WYSCIGOW,DRIFTU,RAJDY ITD. ZAINTERESOWANYCH ZAPRASZAMY W-WA UL.ŁYSAKOWSKA 25 CZYNNE 9-17 TEL.0608374890 LUB 602827143
MarcinPioneer - 2007-01-11, 07:42

STACJA OBSłUGI SAMOCHODóW
STACJA KONTROLI POJAZDóW
ul. Targowa 5
08-300 Sokołów Podlaski
tel 025 781-27-17, 665 301 485, 665 301 486, 602 501 745
naprawa,elektronika,blacharstwo-lakiernictwo,magazyn części i itp, całodobowa pomoc drogowa,

Bagor - 2007-01-14, 16:36
Temat postu: Warsztat BMW - Warszawa
.
MAJSU - 2007-05-21, 14:46

............................
Grzesiek - 2007-05-21, 16:00

co do brudnego auta u mojego brata na warsztacie jak jeszcze tam robilem (teraz jestem w irlandi) po kazdym dluzszym postoju auta np po lakierowaniu czy jakis wiekszych naprawach auto bylo myte odkurzane i nie zdarzylo sie nigdy zeby ktorys klijent mowil ze oddal czyste a odebral brudne zapraszam wszystkich z rudnika stalowej woli i okolic
MAJSU - 2007-08-01, 13:32

Jeżeli ktoś chce znaleźć dla siebie samochód ale nie koniecznie ma na to czas lub się na tym poprostu niezna to polecam firmę http://www.zamowauto.pl/ Prowadzą ją starzy wyjadacze z branży motoryzacyjnej którzy napewno pomogą ! Polecam !

Maciek +48 507 031 727

Jacek E30 - 2007-09-20, 21:17

DYNAMIC BAWARIA
Cześci używane do E30 E32 E34 E36
-silniki i skrzynie biegów
-elementy blacharskie
-tapicerki wnętrza
-oświetlenie
-naprawa samochodów BMW
-dojazd po auto na życzenie klienta
-auto holowanie POMOC DROGOWA
ADRES: Kubalin k/Poznania
kontakt telefon 603-44-99-88
ALLEGRO:
1nick: DynamicBawaria
2nick: Shrek-

yoshi - 2008-04-25, 14:00

Dachy cabrio/baur, wnętrze -> naprawdę profi i ceny super

Mariusz Sosnowski tel.: 503-914-097

Przebieczany 136
32-020 Wieliczka

ahir - 2008-06-27, 22:35

gdzie szukac jakis przykladow wykonania tych dachow tapicerek, jakies fotki?
nommad86 - 2008-07-14, 20:25

Katowice

Warsztat ze specjalizacją BMW http://www.mauto.pl/

Mogę polecić porządna ekipa :spoko:

ahir - 2008-07-14, 21:27

M-Auto - ja akurat nic dobrego o nich nie slyszalem... sam tez mam niemile doswiadczenie..

pojechalem, zapytalem, mieli sprawdzic ceny czesci oraz robocizny i oddzwonic, po jakims czasie dzwonilem ponawialem prosby lecz odpowiedzi sie nigdy nie doczekalem :/

wrazenie ogolnie takie: jak nie masz minimum e39 to nawet o nic nie pytaj.. :/

nommad86 - 2008-07-15, 14:42

Moje e36 robią jak jest potrzeba i problemów z wycenami nie mam. Najlepiej podjechać i zapytać o ceny tym bardziej jak mieszkasz w poblizu.
Facchetti - 2008-09-27, 14:50

Warsztat na ulicy Syreny w Warszawie, zaraz obok dosyc slynnego sklepu z tłumikami (maja jedne z najnizszych cen w Warszawie).

Ogolnie mechanika, z tego co wiem to tez elektryka, wczesniej tez cos chyba bylo z blacharstwem ale juz sie tym nie zajmuja.

Ogolnie gosc jest konkretny zna sie na robocie, nie wciska kitu, robi to co jest faktycznie do wymiany !! ! i nie naciaga na dodatkowe koszta typu:

"wie pan jeszcze trzeba wymienic to lub tamto"

tel. 606386193 - trzeba zdzwonic i sie umawiac bo zawsze jest sporo klientow.

Przykladowo za wymiane 4 amorow i wlozenie nowych sprezyn zaplacilem 250 zł.

Notek - 2008-10-06, 10:35

Pawel-e30 napisał/a:
Chciałem zareklamować w tym dziale warsztat naszych wspólnych znajomych Baura i Madeja :smile:
Chłopaki ogarniają nie samowicie temat BMW, są pasjonatami marki tak samo jak my, nie mają długiego czasu oczekiwania i co najważniejsze stawiają na jakość a nie na ilość :idea: ....

Zdarzyło mi się skorzystać z ich pomocy w warsztacie i w tym miejscu chciał bym im podziękować za dokonanie trafnej diagnozy i szybkie usunięcie usterki :!: :smile:

I tu się niestety naciąłem. Zostawiłem w tym "warsztacie" powyżej 12 000 zł, prosiłem o oryginalne części dostałem zamienniki (w cenie oryginalnych :twisted: ) vide lambda (zapłaciłem 600 zł) 3 x wymieniana, 3 x nie działa jak potrzeba a po raz pierwszy widziałem aby sonda oryginalna była lutowana. Za zestaw tłumików policzyli 900 zł ( miał być Bosal) wstawili najtańsze jakie są na allegro po 240-400 zł. ( tu sie wykłuciłem). Reklamacji nie uznają (stwierdzili uszkodzenie skrzyni biegów, "wymienili" NA ZAKUPIONĄ PRZEZ NICH - 2000 km obiaw ponownie DOKŁADNIE TAKI SAM - bicie na lewarku przy 5 biegu - nastąpiła wymiana "łącznika gumowego między skrzynią a wałem".... który te 2000 wcześniej podobno był wymieniany :shock: - efekt ustał. Oddany na wyciek płynu chłodniczego - przejechał po odebraniu z "warsztatu" 20 km z utratą 1,5 litra płynu - diagnoza rozszczelniona chłodnica - diagnoza innego warsztatu przecięcie opaską węża gumowego :D . O nie dokręconych śrubach.... zagubionych częściach, niechlujnej robociźnie (osłona pod tłumikami w ogóle nie została dokręcona i brzęczy) niedotrzymywaniu terminów nie wspomnę. Gwarancji do dnia dzisiejszego nie dostałem, a opis w stylu "wymiana tylnego tłumika" wiele nie mówi. O rachunku też można zapomnieć.
Do dnia dzisiejszego nie odzyskałem swoich części pozostawionych w "warsztacie" (felgi stalowe i kołpaki )

Reasumując samochód za każdym razem po wyjechaniu z "warsztatu" był w gorszym stanie niż przyjechał (pierwszy zaczął palić jak szatan, drugi przestał działać szyberdach, trzeci uszkodzone sterowanie klimatyzacją, czwarty brak podświetlenia w kabinie ) - koszt poprawek po "warsztacie" 2000 zł. Zaznaczam, że nigdy nie kłuciłem się o koszta i prosiłem o jak najlepsze części - zawsze słyszałem odpowiedź, że zrobią tak abym bez problemów przejechał całą Europę.
Jak macie za dużo pieniędzy, wiele czasu, i lubicie być robieni w konia - polecam ten warsztat. Jak chcecie mieć sprawny samochód omijajcie ich z daleka i szerokim łukiem

Warsztat znajduje się w Warszawie - Raszyn przy ulicy Finałowej 7

Kruczek - 2008-10-06, 11:44

bo najlepszy warsztat to swój warsztat ;)
grucha - 2008-10-07, 10:50

Profesjonalne przyciemnianie szyb i pranie tapicerek

To mój dobry kolega, robił mi już 3 auta jestem bardzo zadowolony, nie ściemnia, rozsądne ceny, terminowo, jednym słowem profesjonalna robota :!:

Raszyn, Rybie ul. Turystyczna 9

Marcin 603-75-75-42

www.sciemniacze.pl

sybir - 2008-10-07, 11:44

Dosyć długo przymierzałem się do montażu instalacji gazowej w mojej E34 540i,
bo robiłem rozeznanie i zbierałem opinie, aby mieć pewność, że będzie to
profesjonalnie zrobione.
Zdecydowałem się w końcu na zakład dość odległy od mojego miejsca
zamieszkania, a więc:
GOMAR Grzegorz Łyżwa
ul. Polna 16, Łask, woj. łódzkie
tel. (43) 675-27-34, najlepiej rozmawiać z Robertem Łyżwa tel. 603-918-716.
i jestem bardzo zadowolony.
Montowali instalację BRC Sequent 56 i zrobili to naprawdę profi, pod
każdym względem. Z czystym sumieniem mogę polecić.
sie ma

michaś - 2008-10-19, 13:53

polećcie jakiegoś dobrego blacharza i lakiernika bo przejrzałem wszystkie strony tego tematu i jedni piszą o panu kaziu ze jest spoko git i robi mistrz a inni ze pan kazio to partac i wogle menda, wiec prosze o polecenie kogoś komu niebede sie bał oddać samochodu na poprawe lakieru i na konserwacje bo w niektórych miejsach bezbarwny sie juz poddal:/
pozdrawiam

szocik - 2008-10-26, 13:50
Temat postu: nowa wulkanizacja
Witam wszystkich w najbiszych 2/3 tygodniach otwieram z kumplem wulkanizacje-czyszczenie wnetrz mysle nad rabatem dla wszystkich bemkowiczow ustale jeszcze to z kumplem i dam wam znac.W Warszawie na ul.instalatorów 9
Fedek - 2008-11-06, 15:16
Temat postu: BRWINÓW - BEZNADZIEJNY ZAKŁAD LAKIERNICZY
Witam szanownych Forumowiczów! (to mój niefortunny 1 post)

Niestety ostatnio padłem ofiarą braku profesjonalizmu (żeby nie nazwać tego brakiem posiadania umiejętności do wykonywania zawodu) i oszukaństwa ze strony zakładu w Brwinowie, który świadczy usługi lakierniczo blacharskie. Posta tego piszę ku przestrodze by nikt tam nie oddał już swojego samochodu ! Oddałem mój samochód BMW E-36 Compact ok. 2-3 sierpnia do naprawy po kolizji (zdjęcia uszkodzonego samochodu). Zdjęcia mówią dokładnie co trzeba zrobić… Samochód miał być zrobiony w przeciągu 1 miesiąca, trwało to 3 miesiące !. Do samego końca nie otrzymałem rozpiski ile co kosztowało tylko dopiero przy odbiorze auta zobaczyłem coś nabazgranego na kartce odręcznie !! ! W porównaniu ze wszystkim to był mały szkopuł… Samochód, który odebrałem będę sprzedawał, bo po wykonanej robocie na nim przez ten zakład (na końcu podam namiary i nr Tel by wiedzieć do kogo swego auta nie oddawać) do niczego innego się nie nadaje…

Mój błąd nastąpił przez to, że odbierałem samochód wieczorem i nie zobaczyłem większości mankamentów. A oto i one:

1. Po lakierowaniu bezbarwną warstwą okazało się, że lakiernikowi dostał się pod lakier jakiś syf… Już tego nie da się zmyć… Cytat „Nie mogę zagwarantować sterylności w tym pomieszczeniu” To po co się zajmuje lakiernictwem !! !!! (zdjęcie)

2. Drzwi od kierowcy uszkodzony lakier. Przed oddaniem tego nie było…

3. Drzwi od pasażera: była wymiana całych drzwi (od czerwonego compacta). Przy wymianie podnośnika do szyb uszkodzono mocowania tak, że teraz plastikowa obudowa się majta i jest spora szpara między plastikiem i metalem. (zdjęcie)

4. Sposób lakierowania drzwi od pasażera i drobniejszych elementów pozostawię bez komentarza, bo tylko wyzwiska więzienne oddały by to jak można nazwać taką robotę.

5. Lakierowanie klapki od wlewu paliwowego… Widać, że czerwone… (zdjęcia)

6. Klamka od strony pasażera nie dość że krzywo spasowana to jeszcze przyklejona na klej tak, że aż się wylało  (zdjęcia)

7. Krawędzie drzwi od pasażera zostały nie domalowane, a w niektórych miejscach nawet przebija czerwony kolor… (zdjęcia)

8. Po wymianie podnośnika od str. kierowcy (to na szczęście było uzgodnione) zobaczcie jaką zajebistą dostałem uszczelkę !! ! Pofalowana jak jego Ch.. (Zdjęcie)

9. Przy wymianie progu i jego malowaniu chyba zabrakło lakieru… mam białe… (zdjęcie)

10. Oddałem samochód z normalnymi nie przyciemnianymi szybami, a odebrałem z innymi przyciemnianymi…. Nikt nie raczył mnie poinformować o czym kolwiek w tej kwestii… Może dresom to by się spodobało…. A po odbiorze nie otrzymałem moich starych DOBRYCH spowrotem. (zdjęcia)

11. Po otworzeniu tylnich (lewej i prawej) szyb natknąłem się na ślady walki … to były chyba zmagania panów z zakładu przy wyjmowaniu szyb… Zarysowany lakier sympatycznie ukryty… (zdjęcia)

12. Zerwany materiał z przedniego słupka od strony pasażera… Pewnie przez przypadek… przy malowaniu ;) (zdjęcie)

13. Brud i syf po paście był wszędzie… nawet zostawili mi kawałek taśmy klejącej w tylnim lewym nadkolu… Jak można oddać tak samochód klientowi… tylko chyba wieczorem (mój błąd !! !) (zdjęcia)

14. Nie dość, że drzwi od pasażera były na krawędziach źle pomalowane i widać jest czerwony kolor (nawet od str przedniego nadkola) to szpara między drzwiami ma duże rozmiary + nieźle odstaje… Okazało się, że nie ma śrubek, a jedna z nich była urwana wew. I nie chciało się im jej gwintować… (zdjęcia)

15. W tym warsztacie pracują takie gamonie, że nawet odkurzając coś rozwalą. I tak też mój czujnik położenia siedzenia został uszkodzony i kontrolka mi się świeci non stop… Wcześniej tego nie było nawet po kolizji. (zdjęcie)

16. Słupek przy pasach kierowcy ma uszkodzone mocowanie przez co bardzo odstaje… czemu i to zniszczyli do dziś się zastanawiam… (zdjęcie)

17. W compactach w bagażniku po prawej stronie i po lewej są takie plastikowe kieszonki. Ja też je miałem wcześniej… Po oddaniu samochodu już ich nie było a w ich miejsce była woda… Również poucinano mi kable od instalacji gazowej…(zdjęcia).

18. Butle gazową przykręcili mi zupełnie inaczej niż wcześniej była…. Dlaczego….

19. Tylni zderzak jakoś dziwnie spasowano tak że pojawiła się duuuża szpara i jest tam jakiś styropian….

20. Przednie prawe koło zapomniały mi gamonie dokręcić i jadąc zastanawiałem się co tak uderza... całe szczęście udało mi się dojechać tam dokąd zmierzałem i dokręciłem, ale jak można oddać samochód z nie dokręconymi śrubami ?? ?

21. Byłem zapewniony, że używany jest najlepszy bezbarwny lakier na rynku Iwata, a co się okazuje sam na forum pisze, że używa podróby Iwata (http://lakierowanko.info/viewtopic.php?p=13096#13096)

22. Najlepsze jest to, że jak odbierałem samochód lakiernik mi dał puszkę z lakierem, który mu został i pędzelek i powiedział, że mu się już nie przyda i dał mi jeszcze 50 zł....

23. W dniu wczorajszym tj. 03.11.2008 dzwoniłem do niego i jego wspólnika by oddali mi pieniądze za całą swoją robociznę to usłyszałem, że jestem wyłudzaczem pieniędzy i że idą na policję... Czy ja jestem jakiś inny toż za taką robotę to się nie płaci ! Proponowali mi, że mogę przyjechać do nich i mi poprawią, ale stanowczo odmówiłem, bo kto by chciał by te same ręce co tak zwaliły sprawę miały to naprawiać... to by była jeszcze większa katastrofa... chciałem, żeby pokryli koszty robocizny w innym zakładzie to się zaczęło, że jestem wyłudzaczem pieniędzy... PRZYKRA SPRAWA !

Jak widać straty po naprawie są gigantyczne… Zwracam się również do was z prośbą o pomoc, co mogę zrobić by odzyskać pieniądze, by zamknąć mu warsztat by nikt już nie wpadł w takie G…. jak ja…

Namiary na warsztat i jego pracownika jak i wspólnika, co by nikt tam swojego samochodu nigdy nie oddał:

Krzysztof Popis
Brwinów
Ul. Ciechanowska 17 lub 19 (już dokładnie nie pamiętam)
508-140-077 (Krzysztof Popis) i 503-466-663 (Jego wspólnik)
Ogłaszał się na tym forum i pisze pod nickiem :

kpopis1 - http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=27664

Boogie wiedział co robi !

Znajomy trochę poszperał i znalazł parę ciekawych rzeczy:

Mają zawieszone konto na Allegro : http://www.allegro.pl/show_user.php?search=kpopis

Okazuje się, że jest częstym bywalcem forum (kpopis) : http://lakierowanko.info/ i wcale nie ma się czym chwalić (szkoda że tego wcześniej nie wiedziałem).

Zapewniał, że używa specyfików najlepszych firm (na forum równieź o tym pisał), a w rzeczywistości używa "shitu", jak sam to określił.

Stosowny cytat z forum lakierników: Do podkladu uyzywam najtanszego shitu (http://lakierowanko.info/viewtopic.php?p=13065#13065)

Cytaty z forum lakierników:

- Mowie otwarcie ze jade na kicie z novola, uelastyczniaczach HAYA, benzynie ekstrakcyjnej zamiast zmywaczy itd
- Nie mam zarejestrowanej działalnosci. Maluje w amatorskiej (niedlugo ja podrasuje) kabinie (http://lakierowanko.info/viewtopic.php?p=6925#6925).

Pozostałe zdjęcia do wglądu: http://www.sendspace.pl/file/9El2MkiQ/

Zdjęcie samochodu po kolizji: http://www.sendspace.pl/file/pWjcLllA/

[ Dodano: 2008-11-06, 15:36 ]
Notek napisał/a:
Pawel-e30 napisał/a:

I tu się niestety naciąłem. Zostawiłem w tym "warsztacie" powyżej 12 000 zł, prosiłem o oryginalne części dostałem zamienniki (w cenie oryginalnych :twisted: ) vide lambda (zapłaciłem 600 zł) 3 x wymieniana, 3 x nie działa jak potrzeba a po raz pierwszy widziałem aby sonda oryginalna była lutowana. Za zestaw tłumików policzyli 900 zł ( miał być Bosal) wstawili najtańsze jakie są na allegro po 240-400 zł. ( tu sie wykłuciłem). Reklamacji nie uznają (stwierdzili uszkodzenie skrzyni biegów, "wymienili" NA ZAKUPIONĄ PRZEZ NICH - 2000 km obiaw ponownie DOKŁADNIE TAKI SAM - bicie na lewarku przy 5 biegu - nastąpiła wymiana "łącznika gumowego między skrzynią a wałem".... który te 2000 wcześniej podobno był wymieniany :shock: - efekt ustał. Oddany na wyciek płynu chłodniczego - przejechał po odebraniu z "warsztatu" 20 km z utratą 1,5 litra płynu - diagnoza rozszczelniona chłodnica - diagnoza innego warsztatu przecięcie opaską węża gumowego :D . O nie dokręconych śrubach.... zagubionych częściach, niechlujnej robociźnie (osłona pod tłumikami w ogóle nie została dokręcona i brzęczy) niedotrzymywaniu terminów nie wspomnę. Gwarancji do dnia dzisiejszego nie dostałem, a opis w stylu "wymiana tylnego tłumika" wiele nie mówi. O rachunku też można zapomnieć.
Do dnia dzisiejszego nie odzyskałem swoich części pozostawionych w "warsztacie" (felgi stalowe i kołpaki )

Reasumując samochód za każdym razem po wyjechaniu z "warsztatu" był w gorszym stanie niż przyjechał (pierwszy zaczął palić jak szatan, drugi przestał działać szyberdach, trzeci uszkodzone sterowanie klimatyzacją, czwarty brak podświetlenia w kabinie ) - koszt poprawek po "warsztacie" 2000 zł. Zaznaczam, że nigdy nie kłuciłem się o koszta i prosiłem o jak najlepsze części - zawsze słyszałem odpowiedź, że zrobią tak abym bez problemów przejechał całą Europę.
Jak macie za dużo pieniędzy, wiele czasu, i lubicie być robieni w konia - polecam ten warsztat. Jak chcecie mieć sprawny samochód omijajcie ich z daleka i szerokim łukiem

Warsztat znajduje się w Warszawie - Raszyn przy ulicy Finałowej 7

Przyznam się szczerze, że ja u niego zostawiłem samochód jakiś czas temu i też mocno się na tym przejechałem. Jeśli brakowało mu jakichś części to brał od innych samochodów (np migacz). A jak pojechał na prostownice to nie zdjęli szyby przedniej i im pękła... Oczywiście to ja musiałem za to zapłacić.... Co lepsze nie dość, że ją zamontowali to przy prędkości 80 km/h wszystko z przodu furkotało. Potem jakiś koleś od szyb do mnie dzwonił i powiedział, że ich warsztat nie rozliczył się z nim za szybę i mam mu oddawać pieniądze HEHE... Powiedziałem Panu uprzejmie, że to z Baurem się ma rozliczać nie ze mną. Jak odbierałem samochód to nie dali mi pojemnika na płyn do spryskiwaczy. Nie wspomnę już o brakujących śrubach (bo może nie pamiętali co do czego...)

Niestey też jak zwykle najpierw się naciąłem, a potem jest się mądrym :(

ahir - 2008-11-06, 16:40

uuuu ostro!! a ja myslalem ze mnie oszukali jak mi zostawili piasek na dywanikach po naprawie blacharskiej i wymianie silnika..

wspolczuje i polecam szukac opini przed zostawieniem samochodu

Fedek - 2008-11-07, 08:41

ahir napisał/a:
uuuu ostro!! a ja myslalem ze mnie oszukali jak mi zostawili piasek na dywanikach po naprawie blacharskiej i wymianie silnika..

wspolczuje i polecam szukac opini przed zostawieniem samochodu

Tak następnym razem zrobię. 10 razy sprawdzę !! ! :)

Dodam jeszcze, że jak mi oddali samochód do nie podłączyli mi instalacji gazowej (o czym przekonałem się dopiero w trasie), a jak miałem przegląd techniczny to nie przeszedłem go, bo się okazało, że mądrale wmontowali mi lewy reflektor od amerykańskiego wozu, a prawy od angielskiego, które defacto nie mają homologacji !! ! Wszystko musiałem zmieniać....

Bob(E)k(30) - 2008-11-11, 23:10

Gdyby był ktoś zainteresowany to wraz ze swoim przyjacielem "zajmuję się" "elektromechaniką" -

- instalacja komputerów pokładowych OBC
- podgrzewane lusterka
- również robiliśmy wymianę podsufitki (szczególnie e36)
- i inne drobne usługi za małe pieniążki

Pytajcie co i jak a ja powiem co da się zrobić :)

Tel :

512 - 590 - 816 Robert
504 - 714 - 976 Piotrek

Lex - 2008-12-11, 23:49

Potrzebuj jakiś warsztat w krakowie który dobrze zrobi mi diagnostykę mojej e30 bo nie mogę z nią dojść do ładu. Byłem już u gościa i nie był w stanie stwierdzić co jej jest. Proszę o pomoc kolegów z krakowa :)
ahir - 2008-12-12, 11:01

jestem z katowic ale kiedys w Kraku padla nam e30 i pojechalismy na takie tereny przemyslowe i byl tam warsztat specjalizujacy sie w BMW.. szybko fachowo i niedrogo zalatwili sprawe.. jezeli sie bardzo postaram znajde adres, chyba ze ktos zna ten warsztat?
raven - 2009-01-05, 13:35

Witam
dla tych co z Lublina i okolic
Jeśli ktoś ma problemy z silnikiem w swojej buni, ja polecam gościa na ul. Turystycznej, Pan Jacek Orzech tel 600530280, koleś zna się na rzeczy choć czasem sprawia wrażenie przemądrzałego (mus się na to znieczulić ;) )
Co do zawiasu, to szczerze polecam Panów o nazwisku Geneja, na ul. Trześniowskiej. Ojciec z synem mają spartański warsztacik ale znają się na rzeczy, robią szybko i nie zdzierają z ludzi. Zawsze od 8.00 do 9.00 można podjechać i za darmochę przejrzą autko - jak dla mnie wazne jest tez to, że są mili i wyrozumiali dla każdego auta niezależnie od marki i wieku (poza belkami skrętnymi we francuzach- tego nie robią)
pozdrawiam

-Bolo- - 2009-02-11, 20:23
Temat postu: BMW specjalizacja e30 e36 e34 e46 okolice Wodzisławia Śl.
Witam
Na codzień zajmujemy się transportem oraz serwisowaniem ciężarówek, jednak ze względu na porę zimową w której mamy trochę więcej wolnego czasu niż zwykle, polecamy się na zewnątrz. Od wielu lat jesteśmy pasjonatami BMW. Mamy na swoim koncie kilkanaście swapów i innych modyfikacji, głównie e30.
Oferujemy wszelką mechanikę BMW, od silników do zawieszenia, wydechy,swapy. Wiele części używanych na miejscu, bardzo dobry dostęp do nowych, tanich markowych części ( rabaty w sklepach oraz w serwisie BMW w Katowicach). Posiadamy wieloletnie doświadczenie, sprzęt, warsztat, serwisujemy regularnie 15 bawarek w rodzinie.
Śląsk - okolice Wodzisława Śl. Rybnika

Pytania Info 502 205 372

kamilino19 - 2009-03-30, 19:02

SZUKAM DOBREGO GAZOWNIKA z okolic Sosnowca Będzina Katowic i okolic:)
ahir - 2009-03-30, 22:55

całe szczęście życie nie zmusiło mnie jeszcze do zakładania gazu, więc doświadczenia w tym temacie nie mam, ale może pomogę, bo temat na wszelki wypadek troszkę rozpoznałem... (gdybym jednak był kiedyś zmuszony gaz założyć ;) )
z tego co doczytałem, wysłuchałem i obgadałem z szefem warsztatu to chyba bym się decydował na
www.aes.bytom.pl ewentualnie w ELPIGAZ w Czeladzi, bo z tego co czytałem to oni piszą dokładna mapę sterowania na podstawie mocy na kołach (hamownia) a nie czujnika spalin.. co ponoć skutkuje pracą silnika identyczną na benzynie jak i na gazie..
co do Bytomia to właściciel sam jeździ BMW na gaz, ceny ma średnie, i ponoć nie jedną beemke gazował..
ale to czystko teoretyczna wiedza więc nie odpowiadam za ewentualne problemy jakie wynikają jak wszyscy wiemy z posiadania w swoim BMW instalacji gazowej..

może ktoś potwierdzi moje opinie albo zaprzeczy..

Pozdr.

-Bolo- - 2009-03-31, 07:33

Mam dwie e36 na gazie sekwencyjnym. Na 325 mam juz zrobione 180tyś.km a w 320 niecałe 20 tyś. Problemy? W 325 dwa razy wymieniłm sąde lambda, nie czytała wolnych obrotów, to wszystko. Jeżdżę tym samochodem do Niemiec pare razy w roku 200km/h się często zdarza na gazie i co ? Nic, nic się nie dzieje, wszystko chodzi jak przed założeniem, tak więc żałosne są posty i opinie, że BMW i gaz nigdy nie dojdą do porozumienia. Tylko jedno ale, ja zakładałem zawsze najdroższą instalację pierwsza kosztowała mnie ponad 6tyś. a ta druga 4 tyś. Zawsze najwyższa półka, warto, bo zamyka się maskę i zapomina o wszystkim, prócz tego warto założyć instlację z zapasem mocy min 50 KM.
Jeśli mogę polecić zakład to AutoMix w Skrzyszowie, u nich najlepsza instalacja TOP na 6 cylindrów to koszt 4tyś. (jak ktoś ze mną uzgodni to ja juz mam rabat ok 400 zł, założyłem tam juz parę instalacji) tak więc 3600 dla mnie. Zbiornik w kole, instalacja tupu AutoMix czyli "zbieranina" wszystkiego. Każdy elemet z innej firmy, tak jak mówił właściciel, niema jednej firmy która robi wszystkie podzespoły najlepsze, z tego powodu taki zestaw. Ja coś takiego założyłem w trzech e36, dwie 325 jeżdżą w niemczech i kuzyni nachwalić się nie mogą.
Dostaniesz samochód zastępczy, u nich widziałem już tablice z całej europy, zakłd gigant.

Vindevil - 2009-04-03, 20:28

http://sklep.csmperforman...duct&prod_id=27
Konkretny produkt pokazany , ale mają więcej ciekawych żeczy.

bart80pl - 2009-04-14, 19:52

kamilino19 napisał/a:
SZUKAM DOBREGO GAZOWNIKA z okolic Sosnowca Będzina Katowic i okolic:)

Na przeciw Auchana na Środuli tel 698500900 - już dwa razy montowali mi gaz, bardzo dobra robota.

TheKowal - 2009-07-12, 12:08

Chciałbym sprawdzić swoją beemkę pod kątem tego co mam pod maską,jak się wszystko sprawuje,dlaczego kopci przy butowaniu,jak się sprawuje zawieszenie itd. itd.

Gdzie na Pomorzu mógłbym wykonać taką pełną diagnostykę,wymienić przy okazji oleje i filtry tak żeby wszystko było w porządku,jakiemu warsztatowi mogę dać kredyt zaufania oddając samochód ?

Liczę się z kosztami,choć wiadomo że chciałbym by kosztowało to jak najmniej ;)
Chciałem podjechać do Gdyńskie Foty,ale Kafarek poleca RS w Gdańsku.
Mogę liczyć na jakieś opinie ?

MAD - 2009-07-17, 22:22

Czesc

Poleccie mi prosze jakis fachowy i sprawdzony zaklad w ktorym mozna serwisowac betke (E36).
Okolice Stalowej Woli. Im blizej tym lepiej :)
Przeszukalem nieco forum jednak nic blisko sie nie znalazlo.
Moze cos przeoczylem z gory dziekuje

p.s. to moj pierwszy post

Pozdrawiam wszystkich.
Marcin

bujonik - 2009-07-26, 13:10

ja mam takie pytanie chce wymienic progi w e36 poniewaz kroduja przy korkach na lewarek;/ jakie mniej wiecej poniose koszta i proszę o namiary do dobrego warsztatu gdyz zależy mi by było dobrze zrobione
Piotrek325 - 2009-07-27, 16:48

Szukam warsztatu który zajął by się kompleksową naprawą/regeneracją silnika. w Warszawie, bądź okolicach.

pozdr.

TheKowal - 2009-07-30, 21:56

Po dzisiejszej wizycie w "Rutkowski Serwis " w Gdańsku muszę powiedzieć że wrażenia są najmniej pozytywne :)

Myślałem że moja trumna już teraz zasuwa jak trzeba,myliłem się.Dzisiaj dopiero odpalili mi turbinę która była nieaktywna.Dostałem małą wycenę co muszę zrobić w najbliższym czasie (poduszki olejowe + przepływomierz) a później zrobią kompletną wycenę co do śrubki żeby wszystko wymienić i mieć spokój na jakiś tam czas.

Pojechałem tam z polecenia Kafara i nie żałuję.Chyba niebawem jakąś flachę z wesela postawię :drunk: ale najpierw dokończę przywracanie świetności mojej the39Rutkowski Serwis

dzidziusbmw - 2009-08-07, 23:21

poszukuje jakiegos sklepu z oponami (sliki) wyczynowymi za rozsadne pieniadze a nie 1200zl za sztuke, moga byc uzywki. A interesuja mnie 16" bo najciezej je trafic i w dodatku szerokosci male. Jesli ktos cos wie prosze o odp ,pozdro :)
weider - 2009-08-09, 15:32

polecam! otwieramy ze znajomym warszatat, jakby ktos cos potrzebowal to zapraszam, ceny atrakcyjne. tel: 793796784
MAJSU - 2009-08-20, 14:53

Spawanie plastików oraz naprawa plastików nie spawalnych włóknem szklanym:

AUTO - PLASTIK SERWIS

Zielonka ul. Brzozowa 13

TelL 022 781-95-00

0501 275-980

Czynne 8-18

Prawdziwi fachowcy naprawdę polecam.

ahir - 2009-11-16, 16:03

potrzebny bardzo dobry lakiernik-blacharz z okolicy Katowic-Śląska!!! który ma cierpliwość robi powolutku, dokładnie (szpary nie za duże nie za małe - najlepiej fabryczne) i dobrze maluje (że nie widać różnicy :) )
znacie takiego??

Ali10101 - 2009-11-16, 21:39

Wykonuję profesjonalną polerkę auta. Efekt gwarantowany. Wielu zadowolonych. Pytania?? pisz na priv.
_red_coupe_325_ - 2009-11-20, 14:36
Temat postu: Najlepszy SWAPER
podaję dane najlepszego SWAPERA jakiego miałem okazję poznać
osoba ta pomogła bardzo wiele w problemie jakiego nie mogło podjąć się 6 mechaników.
Problem tkwił w samochodzie po swapie w którym każda część zamontowana była od innego modelu.
Dzieki swojej ogromnej wiedzy wyjaśnił mi bardzo wiele. Jego pomoc stała się niezbędna
jest jedna z bardzo niewielu osób które mogę polecić gdy mowa o problemach BMW.

Marek Marczak
MOTOtechnika
604 260 538
Korytków Mały 25
23-440 Frampol
woj. lubelskie
http://www.mototechnika.info serwis@mototechnika.info

bey - 2009-11-21, 16:13

Witam

chcialbym zaprosic was do warsztatu samochodowego PROFI-CAR

wraz z bratem otworzylismy warsztat samochodowy glownie to naprawy bierzace mechaniki ,blacharka ,lakierowanie ,tlumiki,przerobka tlumikow i blacharki,silnika. itd.
dla klubowiczow 15% znizki na wykonaną prace, taniuskie czesci !! !

Gliwice sośnica
ul,Sikorskiego 122 na terenie sklepu meblowego POKER

zapraszam :)

MAJSU - 2009-12-05, 14:43

.......................................
darkglass - 2010-01-03, 22:10

polecam firme KESTERMOTORSPORT słyszałem o nich jakis czas temu ale wachałem sie oddac moja niunke na swap komu kolwiek .Kester zeswapował moją e34 535 na m73 b54.silnik współpracuje ze skrzynią manualną przyokazji zrobili mi gwintowane zawieszenie do e34 wszystko nie kosztowała zbyt drogo dodatkowo mase czesci pomogli załatwic i sadze ze nie był to koszt wysoki.Podziękowania dla Kestermotorsport .ps.mieszczą sie w Ozarowie Mazowieckim ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Zapraszam na przyciemnianie i wymiane szyb-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MAJSU - 2010-01-23, 18:26

PRZEM-CAR
ul. Wierzbowa 8
05-503 Głosków (7km od Piaseczna)
tel. 669 949 926 (lepiej wczesniej sie umowic)

Widząc dobre opinie o serwisie postanowiłem oddać Astrona na grubszy przegląd do Przemka i muszę przyznać że jestem w szoku :zdziwko: Po tylu złych doświadczeniach z różnymi warsztatami wreszcie PEŁNY PROFESJONALIZM.

- Samochód dostałem z powrotem zgodnie z umówionym terminem odbioru.

- O wszystkim byłem na bieżąco informowany telefonicznie

- Przemek przejrzał dodatkowo samochód i znalazł parę rzeczy wartych zrobienia.

- Dostałem zlecenie w którym wymieniony został zakres prac ceny itd. jak w ASO.

Polecam gorąco bo dawno się nie spotkałem z kimś tak uczciwym i solidnym :ok: Warto przejechać się ten kawałek dalej i zostawić swój samochód w fachowych rękach.

Dodam jeszcze że będąc na ul. Wierzbowej trzeba szukać domu nr 8A i zaraz obok niego jest ulica Tataraków i na końcu niej znajduje się serwis Przemka.

ICEMAN - 2010-03-17, 22:33

zapraszam do nowo otwartego warsztatu we wrocławiu na ul. kazimierza wielkiego 27 wjazd obok sklepu "PLAY"
w temacie bmw siedze już kupe lat. Sam przerabiałem na własnej skórze już chyba wszystkie modele tej marki :D :D

http://oferia.pl/usluga/i...WROCLAW-CENTRUM

robimy wszystko od napompowania koła po zespawanie autka z 3 jakby ktoś chciał :D :D
LAKIERNICTWO
BLACHARKA
MECHANIKA

dla forumowiczów zniżki.
tel 793035040

Pablo325i - 2010-04-03, 13:10

Serwis klimatyzacji
Warszawa-Białołęka
ul. Ostródzka 245c
Marcin Maszewski mój kuzyn, polecam.
Dawno go nie widziałem, chwile gadaliśmy i powiedział mi że nabicie klimy 150zł, ale jak się powołacie na mnie to 100zł.
Z tego co wiem robi fachowo i niedrogo.
Powołujcie się na mnie czyli Paweł Prędota, pozdrawiam.

yanoo - 2010-08-18, 17:07

Witam. Szukam serwisu w okolicach Gliwic do zdiagnozowania nierównej pracy silnika m40 bmw e30 316i oraz naprawy.
boxerb - 2010-11-02, 20:27
Temat postu: szukam dobrego lakiernika!
szukam lakiernika z okolic warszawy piaseczna! :(
Rafibeemwu - 2011-03-31, 13:38
Temat postu: Maniak marki Bmw :)
Polecam warsztat w Ząbkach pod Warszawą. Gościu naprawde zna sie na robocie i nie zdziera kasy z ludzi. Robi poprostu to co kocha :wink: Wszystkie naprawy silnikowe, zawieszenia, przeglądy itp. Generalnie specjalizuje się w Bmw ale zrobi każde auto. Wszystkie szczegóły na jego stronie :wink: http://www.motowozniak.pl/
damian1105 - 2011-04-06, 20:19

Witam Potrzebuję kogoś kto ustawi mi zaworki w e30 w Łodzi a nie to spaprze :( i ogolnie przejrzy fachowym okiem co trzeba zrobić Pozdro
Blondyn 320i - 2011-04-06, 20:56

Damian1105 Plecam Ci warsztat na ul. łagiewnickiej w łodzi poniżej link do googlemaps.
Pytaj o Wojtka Hernika.

http://maps.google.com/ma...rg.wikipedia.pl

Polecam. Chłopak jest fanem bmw i dobrym mechanikiem.

damian1105 - 2011-04-08, 21:47

Dzięki wielkie :spoko: Podjadę napewno
Mc - 2011-04-13, 10:38

Na szybko poszukuję DOBREGO i UCZCIWEGO warsztatu w Warszawie. Szykuje mi się trasa W-wa - Pomorze i chcę mieć Barbarę w 110% sprawną.
Pomocy.... :)

Rafibeemwu - 2011-04-13, 21:53

Mc napisał/a:
Na szybko poszukuję DOBREGO i UCZCIWEGO warsztatu w Warszawie. Szykuje mi się trasa W-wa - Pomorze i chcę mieć Barbarę w 110% sprawną.
Pomocy.... :)

Zadzwoń sobie tu. 500-843-500 Polecam gościa. Naprawde sie zna na robocie. Specjalizuje się w niemieckich autach a zwłaszcze w Bmw :wink: i nie ździera co najważniejsze :) :)

dynamical - 2015-07-09, 09:36

Ja przyłączam się do wątku i polecam z kolei taki serwis Toyota Ja-Now-An: http://www.serwistoyoty.pl/przeglad Zajmują się wszystkim. Świadczą usługi takie jak: diagnostyka silnika, blacharstwo, lakiernictwo, przeglądy, geometria zawieszenia Gliwice i wiele innych. Robią fachowo i mam do nich pełne zaufanie....