BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

MotorSport - POŚCIGAC SIĘ W WAWIE NA CZAS

Baur - 2006-01-14, 19:35
Temat postu: POŚCIGAC SIĘ W WAWIE NA CZAS
Kto zna plac w Warszawie (NIE 30 KM POD MIASTEM !! !) Z RÓWNĄ NAWIERZNIĄ !! !!!

Ustawiamy niedługą trasę i jeżdzimy sobie na czas w kilka beemek.
Chciałbym tylko żeby nie było to na zasadzie wyprawy za morze, gdzie nie każdy ma na to czas i nie każdemu zawsze tak chlupie w baku, tylko miejsce najlepiej w samej Wawie lub najbliższej okolicy. I takie, żeby czas nie zależał od tego komu mniej szkoda samochodu, zawieszenia i opon na tragicznej nawierzchni, tylko umiejetności i cechy auta.

LUKAS - 2006-01-14, 19:50

Ciekawy pomysł ;)

SmasherE30 - 2006-01-14, 21:43

nie ma takiego miejsca, a po ulicy bym się nie ścigał
można wykorzystac parkingi hipermarketów ktore nie sa zamykane (np Geant Ursynów)

grucha - 2006-01-14, 22:17

Można by się ustawić tak jak napisał Smasher na parkingu przy którymś supermarkecie albo na Eco tylko że tam równo jest tylko na kostce. W dodatku nie ma za dużo miejsca więc trzebaby ustawić bardzo techniczną próbę. Ma to jednak dobre strony bo z tamtąd nik nas nie przepędzi. To jest tylko moja sugestia. Pomysł jest ciekawy.

Pozdro :D

LUKAS - 2006-01-14, 22:29

Co do przepędzania, to moznaby pogadac z wlascicielm i co najwyzej zrobic jakas zrzutke i sie pobawić :)
sybir - 2006-01-15, 09:16

Ciekawsze to niż palenie gumy.. Jestem za. Może udało by się skombinować jakieś pachołki, żeby wyznaczyć trasę.
sie ma

marcinkosky - 2006-01-15, 09:59

witam.
jesli chodzi o warszawe to tak mi sie wydaje ze jedynym i najlepszym miejscem bylo by LONISKO NA BEMOWIE, ale nie wiem jak tam wyglada kwestia wjazdu :?
Ale wpadlo mi do glowy pewne miejsce tyle ze oddalone od warszawki o ok. 100 km. :? mam na mysli LOTNISKO W RYKACH :D

SmasherE30 - 2006-01-15, 11:16

lotnisko w Rykach to pożeracz opon ... poza tym jest już zamknięte, tzn podlega wynajęciu
ale to i tak nas nie interesuje
WAWA :idea:

Pawel-e30 - 2006-01-15, 11:50

hmmmm ja bym proponowal malą sprawnościówke na eco przeciesz eco to nie tylko kostka i nie rowny plac!!!!

przeciesz głębiej na eco jest drugi plac są tam ciasne zakręty typu 90% i wąskie ... Można wziąść pare pachołków i jedziemy... 8) 8) 8)

druga miejscowka jest gdzies na zeraniu gdzie odbywają się kjs-y kojazy ktoś gdzie to jest??
Zawsze można udeżyć do gościa co nam proponował jazde w kjs... Kiras dostał namiar na niego :wink:

grucha - 2006-01-15, 13:30

Na ten drugi plac o którym pisze Paweł jest bardzo wąski i nierówny wjazd więc nie polecam.Można się zawiesić albo coś urwać. Poza tym sam plac jest jeszcze gorszy niż ten na którym się spotykamy.

Pozdro

Pawel-e30 - 2006-01-15, 13:31

jak bede w tamtych rejonach to sprawdze to bo jakis czas temu tam jezdzilem i bylo ok wiec przez 3 miesiace by sie az tak zmienilo?? Tak wjazd zeczywiscie byl tragiczny...Sprawdze to...
Baur - 2006-01-15, 19:10

To że ktoś by Nam zrobił klasę w kjs-ach to żadna łaska, bo jest to zapisane w ogólnym regulaminie takich zawodów ! Powinni Nam jeszcze dopłacać że publika zamiast oglądać płużące przodem seicento zobaczy latające bokami bety. tylko że większości trasy sa tak ustawione, że beta dobrego czasu się nie wykręci, bo sie między pachołakim nie pomieścimy... to jest robione pod maluchy i cc, swifty itp. Jedynie kjs-y automobilklubu centrum mają szybkie fajne próby.
A poważnie to jazda wokół pachołka pod hipermarketem mi nie odpowiada. Wogóle nie lubię jeżdzić po kstce bauma, bo to sie nadaje do parkowania i jeżdzenia wózkami tylko.
Jakis asfalt lub szuter byłby najlepszy, oby w miarę równo. Może Ursus... może jakaś nieczynna zajezdnia, pętla autobusowa, teren fabryki..

duchPW - 2006-01-16, 16:25

jest jeszcze placyk w Legionowie - co prawda, to nie okolice Śródmieścia i metra centrum... ale i tak bliżej niż Ryki - tam też można ustawić pachołki i pojeździć
Baur - 2006-01-16, 17:32

Nie... proszę.... ten placyk jest ok jak jest śnieg, co gwarantuje równa nawierznię, ale nie na suchym... masakra dla opon, nierówno i wogóle kończy się to jednym wielkim upalaniem dętki.
LUKAS - 2006-01-16, 18:29

Baur ma racje, pozatym strasznie się tam pyli a mnie znudzilo juzsie trzepanie filtra powietrze :P
wert - 2006-01-18, 23:54

na Lotnisku Bemowo jest drogo 100,zł za godinę i maksymalnie mogą wjechać trzy samochody na raz, ale jest trener w tej cenie i ma pachołki (mam kontakt)
Lotnisko w Rykach tańsze i też mam kontakt, ale najleprze chyba ECO, z checią się dołączę jak zdążą naprawić moje E-30

HeMP - 2006-01-19, 01:07

Baur napisał/a:
Nie... proszę.... ten placyk jest ok jak jest śnieg, co gwarantuje równa nawierznię, ale nie na suchym... masakra dla opon, nierówno i wogóle kończy się to jednym wielkim upalaniem dętki.

na tym placyku a wlasciwie w jego dalszej czesci jest szutr i to gladki ... co prawda jest poprzecinany alejkami asfaltowymi ale mozna ustawic tak trase by na nie nie wiezdzac...latalem tam malperem okolo 80 km/h ... :lol:

Pawel-e30 - 2006-01-19, 01:39

wszyscy byli na tym placu i znają go dojść dobrze :wink:
Lecz i tak nie którym nie odpowiada... Mi np. odpowiada jak jest mokro bo wtedy sie nie kurzy :lol:

buni - 2006-01-19, 14:08

lepszym rozwiazaniem jest wynajac jakis tor kartingowy :
np: w lublinie...cyz radomiu..
asfalt jest super... szeroko , rowno , przyczepnie...

ten w lublinie to ok 800 pln..
na 10 aut :wychodzi po 80 ..
wyglada tak :

predkosci na najdluzszej prostej ok 140 km/h ( takim 170 KM samochodem :) )

co wy na to .. ??

moze zorganizujemy taki wypad w ktoras sobote lub niedziele..

teraz jest zasniezony tor..wiec zabawa moze byc fantastyczna...

ktos chetny ?

Menel - 2006-01-20, 02:04

to ja bym sie raczej pisal na taki platny...np.za 80 zl.sadze ze 10 osob to raz dwa sie znajdzie...przy kompach to zostana ale ci z...chyba nie dodam..bo pawel juz pokazal ze 316 tez mozna bokami latac ,tylko trzeba chciec !
HeMP - 2006-01-20, 02:13

ale mialo byc w wawie .... a to moze byc problem
Menel - 2006-01-20, 02:14

jak dla kogo..ja tam pojade se na benzynce i jak cwaniak zmienie przeplywke i co?? :lol:
Pawel-e30 - 2006-01-20, 07:27

316 trzeba odpowiednio przekonać :lol:

Jak będe miał wolne i będe w wawie to się pisze na to :lol:

Ps. Baur rusz skarpete wygrzeb troche drobnych i lecimy :wink:

Menel - 2006-01-21, 00:22

buahahahaha
" nie stoimy !! !...LECIMY ,LECIMY :lol: "
komu jest to znane? :mrgreen:

HeMP - 2006-01-21, 17:51

menel napisał/a:
buahahahaha
" nie stoimy !! !...LECIMY ,LECIMY :lol: "
komu jest to znane? :mrgreen:

mi nie ... wyjasnisz? tez bym sie posmial.....

duchPW - 2006-01-22, 13:40

bardzo fajny jest ten tor kartingowy (na zdjęciach) więc pod koniec miesiąca, gdyby zebrało się więcej osób, to ja tez sie pisze na to - tylko nie wiesz buni czy te 8 paczek to jest za godzinę, czy za ile?
center - 2006-01-22, 16:02

"nie spimy lecimy!!!!!!!" :)
fajny ten tor, szkoda ze tak daleko...

buni - 2006-01-22, 18:38

za 8h jazdy...- taki full day..

mozna sie najezdzic do bulu.... :D

Baur - 2006-01-22, 19:10

Ale ja nie umiem latać bokami 316stką.. a takową tylko posiadam :(

A poważnie to temat był nie o tym, i wiem doskonale że można wynając tor i wogóle - nie o to mi chodziło - na tor można pojechac raz na jakiś czas - a mnie chodziło o cykliczne częste spotkania na określonej trasie, by w ten sposób doskonalić jazdę i dobrze się bawić np. raz w tygodniu.

Do Lublina 200km - w obie strony 400km plus np. 8 h na torze - 150km - razem 500km x średnio z 13 litrów wachy (naprawdę minimum biorąc pod uwage ściganie na torze) plus 80zeta za tor to wychodzi 400zeta ale co to dla krezusów Pawła i Menello :lol:

Sam pomysł jak najbardziej ok. ale myśle że ze względu na koszty cięzko bedzie znależć np. 10 osób. Poczekajmy do wiosny i przy okazji pucharu youngtimerów pościgamy się pod Kielcami we własnej klasie - i nie o pietruszkę wtedy.

p.s. Buni - co to za biała taczka ?!!!!!

Goliat - 2006-01-23, 10:57

Baur napisał/a:
p.s. Buni - co to za biała taczka ?!!!!!

Sorki za OT
Ale z podpisu wynika ze to jest opel [kadet :?: ] 2,0 16v fsi okolo 150km

Baur - 2006-01-23, 11:02

Wiem wiem, silnik fajny - ale taczka ! Fakt że w nocy ujeżdzałem własnie kadetta typu łezka, i strasznie śmiesznie to jeżdzi, zupełnie nieprzewidywalnie, raz wyjedzie sobie przodem, raztyłem, jak mu sie podoba - nie ja byłem kierowcą, ale emocje super - zero przewidywalności w porównaniu do bmw.

A w temacie ścigania - w Warszawie na Gocławiu mamy miejscówkę na terenach magazynowych - poza otwartym ruchem drogowym - gdzie wyznaczyłem calkiem ciekawą, techniczną i bezpieczną trasę. Można oczywiście ją modyfilować. Przejechanie jednej pętli zajmuje mi ok 1.40 min. Można swobodnie ją modyfikować, wydłużać, skaracać itd. jest kilka naprawde ciekawych technicznych zakrętów, a i na rozwinięcie prędkości jest troche miejsca. Na miejscu jest sporo kartonów którymi można robic szykany, wyznaczać ew. nawroty itd. Wiec można się obejść bez słupków. Generalnie jest to miejsce dobre do jazdy po śniegu - szczególnie świeżym - ale wczoraj jeżdziłęm i było wystrarczająco równo. Jak ktoś zainteresowany niech się wpisuje - może środa ? Najlepiej około 21.30-22 - wtedy nie ma już ludzi - jest pusto - nikomu nie przeszkadza.

GLOWA - 2006-01-23, 13:38

JA I MARCIN JESTESMY CHETENI....:))
21:30 POD GARAZEM U CIEBIE:)))JAK COS TO KOM..
PZD

Baur - 2006-01-23, 13:44

I wszystko jasne !! !! :D Jak ktoś chętny to zbiórka może być o 21.30, w środę, w na stacji BP na ul.Fieldorfa, 100m od skrzyżowania z Ostrobramską.
Pawel-e30 - 2006-01-23, 18:06

GLOWA napisał/a:
JA I MARCIN JESTESMY CHETENI....:))
21:30 POD GARAZEM U CIEBIE:)))JAK COS TO KOM..
PZD

Rozumiem Wojtas że Marcin znowu cie wykorzysta jako kierowce a sam jakiegoś literka przywiezie?? :lol:

Ps. Marcin nie zawiedz nas :lol:

Ja to popatrze jak jezdzicie bo nie chce sobie krzywdy zrobić :mrgreen:

A menel będzie??

Buni pojawisz się??

GLOWA - 2006-01-23, 22:28

PAWELKU WSZYSTKO SIE JESZCZE OKAZE....
NARAZIE SADZE ZE BEDE Z MARCINEM ALE WSZSTKO OKAZE SIE W SRODE WIECZOREM:))

TAKZE DO ZOBACZNIA:))

duchPW - 2006-01-24, 17:31

Baur napisał/a:
I wszystko jasne !! !! :D Jak ktoś chętny to zbiórka może być o 21.30, w środę, w na stacji BP na ul.Fieldorfa, 100m od skrzyżowania z Ostrobramską.

moze i ja sie pojawie, choc do wypłaty jeszcze kilka dni, więc na wachę brak... a'propos - na tej stacji jest chyba najtańsza Pb95 w Wawce, bo za 1l krzyczą sobie 3,68, a to w końcu BP :idea:

BADYL - 2006-01-24, 17:52

Pioter_W napisał/a:
Baur napisał/a:

moze i ja sie pojawie, choc do wypłaty jeszcze kilka dni, więc na wachę brak... a'propos - na tej stacji jest chyba najtańsza Pb95 w Wawce, bo za 1l krzyczą sobie 3,68, a to w końcu BP :idea:

Wcale nie :P bo na urysnowie jest najtansza waha na shelu koło centrum onkologii :P

Baur - 2006-01-25, 12:17

A Ty Kirek wpadniesz czy też brak wachy ?

Dawajcie dawajcie !

Wczoraj wieczorem sprawdziłem miejscówke - nie jest już tak kolorowo jak w niedzielę, śnieg trochę wyjeżdzony, bardziej nierówno - ale generalnie da radę.
Zupelnie inna bajka jest ja świezo spadnie śnieg, i to na równe, a nie na bryły lodu - jezdzi się dużo szybciej, pewniej i równiutko - ale na to przyjdzie jeszcze poczekac. Podobno jutro ma padac śnieg.....

Zapraszam dziś o 21.30 na wspomniane BP - a jesli w związku z nadchodzącymi opadami sniegu większośc chciałaby to przelożyć np. na jutro - to wpisujcie tutaj swoje uwagi.

Pozdro !! !

Ostry - 2006-01-25, 14:09

Moze ja sie pojawie....jeszcze zobacze jak z czasem ale raczej tak.
Baur - 2006-01-25, 14:14

Ostry - postaraj się !! !

[ Dodano: Czw Sty 26, 2006 2:12 pm ]
WINTER CUP GROCHÓW :D :D :D

Na poczatku było sporo problemów z ogarnięciem tematu - naliczyłem cos około 18stu samochodów ale jestem pewien że nastepnym razem każdy będzie już wiedział o co chodzi, gdzie i jak jeżdzimy (choć trasę pewnie zmodyfukujemy) dzięki temu będzie jeszcze lepsza zabawa ! Postaramy się tak ułożyć trasę i starty żeby były krótsze odstępy między startującymi osobami, by nikt się nie nudził. Faktem jest że trasa była bardzo trudna technicznie, lód, zakręt pochylony na zewnętrzną , trzeba naprawdę pogłówkowac co i jak - ale o to chodzi ! Menelku - pod spodem na górnym poziomie są betonowe płyty - w lato niezbyt, na średnim poziomie asfalt, a na najniższym beton. Najlepiej jest jednak w zimę.
Następnym razem obowiązkowo koksownik i gorzka żołądkowa dla zmarżniętych nie prowadzących , kierowców rozgrzewają emocje.

Straty na koniec malutkie jeszcze były - odkleiła mi się opona od felgi i zeszło powietrze - wylkanizacja 24h - pod śniegiem był mały kraweznik, a że cisnienie miałem w oponie bardzo bardzo niskie.... ale wyniki za to były dobre Ale najbardziej żal zderzaka Roberta. urok -20 stopni mrozu - śniegowe zaspy zamieniają się w łód twardy jak kamień..

Auta które przybyły - kilka E30 coupe, 4d, dwa touringi, e34 535, e34 Touring V8, e36 325 coupe, e36 320 cabrio, a nawet konkurencja w postaci Baby Benz 190, jak też corolla i civic.

Niestety nie wszystkie wyniki są zapisane jeśli ktoś pamieta swój czas to niech da znać na PW, m.in. e36 i e34 535, napewno dopiszę.

A oto wyniki które udało się zapisać:

------------------------------------TRASA ŚWIEŻA--------------------------TRASA WYJEŻDZONA

BAUR- E30 318is----------------1.30min / 1.32min-------------------------1.39min/1.42min

PAWEŁ-E30 316eta ------------1.39min-------------------------------------1.47min

PIOTER W-E30 325i-------------1.40min-------------------------------------2.05min

LASKA-MB 190 1.8--------------1.30min

DOMINIK-E30 eta---------------1.41min

MARCIN BMW-E30 320i---------1.48min

WOJTEK-corolla-----------------1.47min

SYBIR-E34 530i V8-------------1.55min

MENEL- E30 325i---------------------------------------------------------------1.58min