BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

STYLIZACJE WEWNĘTRZNE - niebieskie podświetlenie zegarów

cytryn - 2008-01-12, 20:52
Temat postu: niebieskie podświetlenie zegarów
Mam zamiar i wielką chęć podświetlić w swojej BECI zegary w kolorze niebieskim .Lecz nie wiem jak je tj.(zegary)wyciągnąć.pomożecie?pozdro
Sonny - 2008-01-13, 00:53

nie nie pomozemy , bo jedyny sluszny kolor podswietlania to oryginalny bursztynowy, niebieski to moze i jest dobry ale w vw.
Gasper - 2008-01-13, 01:25

Sonny,

podpisuję się pod tym co napisałeś rękami i nogami :spoko:

tylko i wyłącznie AMBER!!

Cypisek - 2008-01-13, 11:02
Temat postu: Re: niebieskie podświetlenie zegarów
nocny jezdziec napisał/a:
Mam zamiar i wielką chęć podświetlić w swojej BECI zegary w kolorze niebieskim .Lecz nie wiem jak je tj.(zegary)wyciągnąć.pomożecie?pozdro

A aluminiowe wycieraczki już jej zafundowałeś?

David - 2008-01-13, 11:43

i chromowany , uniwersalny podlokietnik z allegro :?:
JEDYNY KOLOR PODSWIETLENIA TO BURSZTYN :!: :!: :!:

cytryn - 2008-01-13, 16:35
Temat postu: nie miala byc opinia
Witam.Ja nie prosiłem o opinie,tyjko o POMOC W WYMONTOWANIU ZEGARÓW.Widze że mogę na "was liczyć :?: :D (niebieskie mi osobiście sie podoba)robie go dla siebie a nie dla kogoś :spoko: .POZDRO.
BMarWal - 2008-01-13, 16:42

Tylko Amber!!!!!1 Odpuśc kolego z tym niebieskim i auta nie szpeć. To nie calibra...
Pozdro

kafarek - 2008-01-13, 17:01

Kurde ludzie! Nie kumam Was! Mimo tego, że nie popieram również wodotrysków i neonów w BMW nie rozwalam tematu!

Kolega nie pyta o opinie dotyczące pomysłu, tylko o techniczny aspekt wykonania. A to różnica.\

Następne posty nie na temat będą kasowane!

flash - 2008-01-13, 17:41

najlepiej zrobisz jak kupisz gotowe tarcze, na allegro jest do wyboru. mozesz wybrac sobie dowolny kolor tarcz i dowolny kolor cyfr.ja mam zrobione tak ze mam czarne tarcze i niebieskie cyfry, jak auto jest zgaszone to nic nie widac. jak zapali sie podswietlanie zegarow to swieca ladnie na niebiesko. co prawda nie tak ladnie jak w VW. fotki, z telefonu ale zawsze cos. brakuje mi jeszcze czerwonych wskazowek ale nie mialem czasu na razie.

[img=http://img249.images...e002eh7.th.jpg]
[img=http://img242.images...e008xy4.th.jpg]

dominujacymi kolorami u mnie sa czerwony, bialy i niebieski. slaba jakosc fotek bo to tylko telefon, w rzeczywistosci wyglada lepiej.jak komus sie nie podoba to prosze nie komentowac. to jest moje auto i mam sie w nim czuc dobrze.

p.s. po co sie czepiacie kogos kto ma inne upodobania niz wy? czy wszystkim musi sie podobac kolor pomaranczowy?

Sonny - 2008-01-13, 20:58

trza se bylo passata kupic
flash - 2008-01-13, 22:11

zachowa takie uwagi dla swoich ziomali. gdybym chcial passata to bym go kupil. chcialem bmw to kupilem bmw. a ze bardziej mi sie podoba kolor niebieski to juz moja sprawa. zaraz powiesz ze choinke zapachowa tez tylko pomaranczowa wolno wozic w bmw, bo inne to trzoda tak?
jezierek - 2008-01-13, 22:27

ja to bym chciał miec tak podswietlone zegary ;) tylko nie wiem gdzie takie cos dostac bo niby to indiglo

flash - 2008-01-14, 06:13

moje tak swieca, tylko slabe fotkui wyszly, to nie idiglo (choc moge sie mylic), chyba ze tez zle fotki wyszly, przy indiglo kolor jest taki seledynowy - niebiesko-zielony a tu jest wyraznie niebieski
ja kupowalem tarcze od tego goscia - http://allegro.pl/item292...ry_rodzaje.html tylko dobierz sobie kolor tarcz i zegarow. pamietaj ze jak zamowisz ciemna tarcze i ciemne cyfry to po zgaszeniu nic nie bedzie widac.

Kosa - 2008-01-14, 07:54

sam nie podswietlisz na niebieski, bo pod zegarami sa nakalski pomaranczowe na zarowki oraz listwy pomaranczowa (jakas plekas czy cos) rozswietlajaca zegary od dolu, wec jak wrzucisz niebieskie zaroweczki czy cos co tam chcesz bedzie swiecic punktowo i bedzie :cenzura:
jezierek - 2008-01-14, 11:50

dlatego diode jedziesz pap[ierem sciernym i juz nie swieci punktowo ;)
Le_wo - 2008-01-14, 12:37

Aby odkręcić zegary w e30 trzeba odkręcić chyba 4 wkręty w desce przy zegarach, a później przy wyciąganiu odłączyć kable i gotowe. Z tego co pamiętam trzeba się trochę namęczyć aby ustawić tak zegary by wyszły bez zdejmowania kierownicy. Jak się myle niech ktoś mnie poprawi, bo dawno wykonywałem takową czynność (jeszcze jak posiadałem auto :-(
Postaram się po południu wrzucić fotki tych śrub....
Co do fabrycznego koloru podświetlenia deski w e30, to moim zdaniem beznadzieja!!! Ale o gustach się nie dyskutuje...... :x

Kosa - 2008-01-14, 12:48

zdejmujesz oslone pod kierownica tam z lawej i prawej strony kier. (od tylu) masz 2 nakretki, odkrecasz zdejmujesz plastik pod zegarami, tam masz 4 wkretaki, zdejmujesz ramke, u gory deski z zegarami masz 2 wkrety wykrecasz, przechylasz zegary do siebie od gory, odpinasz kable i probujesz delikatniewyciagnac

jakos tak to bylo, milej zabawy pozdr

cytryn - 2008-01-14, 20:38

witam.!! Więc tak;dziękuje tym wszystkim którzy nie krytykują,a pomagają(bo nie o to chodziło)Kafarkowi który naprowadził temat na dobrą drogę :spoko: Kosa-dzięki za POMOC(NA PEWNO SKORZYSTAM)carF!!!! tak bym właśnie chciał(bajerka) PS.BURSZTYNOWY DLA pań. vw nie cierpię!!!!!! :twisted: marzyłem o BMW więc mam!!! i nie mam zamiaru jej ZBESZTAć!!! (SPEłNIAM SWOJE MARZENIE)POZDRO
ANDRZEJ-BIELAK - 2008-01-14, 20:59

PS.BURSZTYNOWY DLA pań
w w tym momencie obrażasz większośc użytkowników BMW, także tych którzy ci przed chwilą pomogli. Sam może jesteś damą i pokazujesz swoje fochy. :lol:
Zmieniasz barwe podświetlenia, twój samochód twoja sprawa, może kiedyś się nawrócisz. :mg:

cytryn - 2008-01-14, 21:47

sorki jeżeli kogoś obraziłem! Lecz nie oto mi chodziło,źle zinterpretowałeś moja wypowiedź.Jeszcze raz przepraszam i powodzonka. :roll: :oops:
flash - 2008-01-15, 22:22

piekne zegary, przekonujcie mnie dalej ze pomaranczowy jest ladniejszy ;-)
http://images.google.pl/i...ficial%26sa%3DG

jezierek - 2008-01-15, 22:28

dla mnie ten niebieski cały nie odpowiada brakuje własnie czerwonego ;)
RoboCop - 2008-01-16, 11:44

też uważam, że jak są tylko niebieskie to czegoś brak...
przypomnę jak wyglądają zegary ori e46 M3:

Kolorowe pola na obrzeżu obrotomierza, podświetlają się w miare rozgrzewania się silnika - jakby ktoś nie wiedział...

tomcat944 - 2008-01-17, 10:28

hej,
zegary podswietlone na niebiesko to total lipa, zalatuje troche AGRO..... nawet bardzo zalatuje...

flash - 2008-01-17, 11:00

na zielono to tez lipa? co ci to przeszkadza, ktos lubi taki kolor bardziej niz inny i chce dopasowac do swojego upodobania. w twoim aucie tez jest wiele rzeczy zalatujacych trzoda, malo tego sa bardziej widoczne z zewnatrz niz niebieskie zegary. nie pasuje ci to masz pomaranczowe, ale nie agruj tu na innych.
Kosa - 2008-01-17, 11:08

http://allegro.pl/item294...tlo_plazma.html
tomcat944 - 2008-01-17, 12:16

flash napisał/a:
na zielono to tez lipa? co ci to przeszkadza, ktos lubi taki kolor bardziej niz inny i chce dopasowac do swojego upodobania. w twoim aucie tez jest wiele rzeczy zalatujacych trzoda, malo tego sa bardziej widoczne z zewnatrz niz niebieskie zegary. nie pasuje ci to masz pomaranczowe, ale nie agruj tu na innych.

a widziales wogle moje auto?? i co w nim niby zalatuje trzoda?? z checia poslucham konstruktywnej krytyki...

P.S. sory za OT...

jezierek - 2008-01-17, 12:28

te indiglo momana brzydkie jest
Kujon - 2008-01-17, 13:10

mi sie podoba , jak skończe moją przerabiać na E46 to może wrzuce sobie włąsnie takie zegary
cytryn - 2008-01-17, 22:45
Temat postu: no i znowu!!!!
witam wszystkich za i przeciw.PANOWIE /PANIE !! !!!CZY W POLSCE MUSI ISTNIEć TYLKO AGRESJA???????????TEMAT BYł BARDZO PROSTY:Mam zamiar i wielką chęć podświetlić w swojej BECI zegary w kolorze niebieskim .Lecz nie wiem jak je tj.(zegary)wyciągnąć.pomożecie?pozdro.NO I TO BYŁO TYLE .Jedno pytani,a wy zrobiliście z tego WIELKą "AFERę.LUDZI ZASTANóWCIE SIę TROCHę!!!!!!!ZACZYNACIE SIę ZACHOWYWAć JAK CI Z VW,AUDI,OPLI NIE WSPOMNę .GDZIE PANUJE NA FORUM ""CHAMSTWO.........ITD,ITD ,MAM OCHOTę ZROBIć ZEGARY NA NIEBIESKO I JE ZROBIE .Z WASZą POMOCą CZY BEZ!!!!!! MAM NADZIEJE żE NIKOGO NIE URAżIłEM(CO OSTANIO MI zarzucono)TO JA POWINNIENEM SIE TERAZ CZUć URAżONY ALE NIE JESTEM KAżDY PISZE CO MYśLI .JA ROZWAżę KAżDEGO ZDANIE.POWODZENIA DZIęKI . :!:
Sonny - 2008-01-17, 22:52

kiedys zrozumiesz ze bmw sie nie psuje w taki sposob
cytryn - 2008-01-17, 22:58

sonny sorki ja nie psuje !! a skąd wiesz że to ty/wy nie psujecie?(niedziel skóry na niedźwiedziu)pozdro z calym szacunkiem
jezierek - 2008-01-17, 23:02

ale panowie po co zaraz te kłutnie :?: jesli widzimy na allegro ospojlerowana bmw to kazdy mowi ze lipa itp wyzywa, ale kazdy ma swój gust - a o tym sie nie gada :D

z tego co wiem w e36 wyjmuje sie zegary dwie śrubki u góry zegarów i podobno trzeba kierownice lepiej zdjąc - łatwiejszy dostęp do kabli

flash - 2008-01-17, 23:19

panowie, o gustach sie nie dyskutuje, jesli komus sie nie podoba to niech zamknie przegladarke. po co zaraz glupawe docinki. czy wy macie wszystko orginalne? czy wszystkie czesci montujecie orginalne? czy ktos sie z was wysmiewa ze zalozyliscie tansze niz z ASO amortyzatory czy klocki hamulcowe? to przestancie sei wysmiewac z innych co maja inne gusta. mi podobaja sie blondynki i tez mnie opieprzycie z gory na dol bo w bmw nie pasuje jasnowlosa na siedzeniu pasazera? czy to jest ogolnodostepne forum wielbicieli i uzytkownikow bmw czy jakas sekta czy klan? zastanowcie sie nastepnym razem zanim kogos zmieszacie z blotem bo robi sie nieprzyjemnie.
Sonny - 2008-01-17, 23:40

nie ma zmiluj , ma byc oryginal i juz
BMarWal - 2008-01-17, 23:43

a czy ktos tu kogoś mieszał z błotem?? Nie bardzo.... Forum polega na tym że każdy wypowiada swoja opinię na jakiś temat. Mówiąc o tym jak o sekcie czy jak to tam chcesz nazwać urażasz wiele osób. Co do zegarów to wyciągnij je łomem bo i tak jak je zrobisz n niebiesko to będą posute więc co za różnica :x
cytryn - 2008-01-20, 13:43

niepotrawicie doradzić tylko narzucacie własne KONCEPCJE!KTOś SIE WAS RADZI JAK TO ,CZY TAMTO ZROBIć,A WY PONIM JAZDA!!! POWODZENIA
David - 2008-01-20, 14:57

niepotrawicie doradzić tylko narzucacie własne KONCEPCJE!KTOś SIE WAS RADZI JAK TO ,CZY TAMTO ZROBIć,A WY PONIM JAZDA!!! POWODZENIA

"Nocny Jezdzcu" , po prostu uzytkownicy tego forum staraja Ci sie wytlumaczyc ( w mniej lub bardziej delikatny sposob) ze BMW to nie jest marka taka jak opel, honda i vw; E34 juz powoli robi sie Youngtimerem a co za tym idzie wszelkie odstepstwa od fabrycznego wygladu sa niewskazane.
P.s. Ponadto, obiektywnie rzecz ujmując inny kolor niz bursztynowy nie pasuje do bmw...gdyby tak nie bylo to inzynierowie z monachium pewnie by na to wpadli :wink:

lesiek - 2008-01-20, 16:01

David dobrze mówi, z reszta e34 to jest prawde mówiąc limuzyna "pełną gębą" a do limuzyny to naprawde nie pasuje ;)
Kwito - 2008-01-20, 16:33

miałem w poprzednim aucie,zielone,niebieskie cale podswietlenie, i po kupnie E30 doszedlem do wniosku ze posiada ona jedno z najpiekniejszych podswietlen zegarow jakie kiedykolwiek widziałem...
utkwił mi pewien piekny moment w pamięci jak wracałem nią z Legnicy autostradą w nocy, podswietlenie zegarów i światła latarni na autostradzie -ten widok mnie urzekł :P

cytryn - 2008-01-21, 17:48
Temat postu: NIEBIESKIE ZEGARY
NO DOBRA przekonaliście MNIE
Yakuzatti - 2008-01-21, 18:38

Brawo dla tego Pana! :spoko:

LUCAS_M3 - 2008-01-21, 19:13
Temat postu: Re: NIEBIESKIE ZEGARY

dobrze że się nawróciłeś bo nie mogłem już tego czytać

cytryn - 2008-01-21, 22:27
Temat postu: NIEBIESKIE ZEGARY
ja też.pozdro :wink: :|
Cypisek - 2008-01-21, 22:30
Temat postu: Re: NIEBIESKIE ZEGARY

ALLELUJA!!!

cytryn - 2008-01-21, 22:34

z bogiem mój "synu"ammmennnn :twisted:
Piotr_1 - 2008-01-21, 22:36

kokodżambo i do przedu !
RoboCop - 2008-01-21, 23:45

zamykam skoro zainteresowany został nawrócony na jedyną słuszną drogę.