|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
Czarna Lista - E30 M3 Krakow
puz - 2010-01-22, 22:39 Temat postu: E30 M3 Krakow witam
chcialbym wszytkich przestrzedz przed tym autem i nieuczciwym sprzedawca
http://moto.allegro.pl/it...mw_m3_e_30.html
Prosilem człowieka o uczciwosc bo wycieczka do krakowa to 1000 km auto mialo byc w stanie dobrym. Nikt nie wymagal cudów. Ale to co zobaczylismy przerosło nasz najsmielsze oczekiwania. To auto to poprostu ulep
1. Przód mocno bity, poklepane wzmocnienie trysniete cale barankiem, perfidna pasta na kielichach, zderzak smiech i agro siatka zamiast halogenow
2. Cofniete lewe koło około 2 cm
3. silnik po remoncie, kultura pracy pozostawia wiele do życzenia czerwony silikon pod pokrywa zaworów, dalej sie nei zagłebialem
4. straszne wibracje i halas podczas jazdy podobno łozysko w kole
5. szyberdach nie dziala podobno silnik (ja obstawiam raczej kombinacje z dachem)
6. auto poskladane nieudolnie wszedzie szpary i niedoróby
7. lakier (jedyna rzecz do której mial zastrzerzenia właściciel) tragedia wszedzie zacieki przepolerowany miejscami, elementy platikowe pomalowane w polysk
8. po kilku minutach auto na postoju zagotowało sie
po 5 min wsciekly oddaliłem sie. wstalem o 2 w nocy zeby dojechac rano i nie tracic calego dnia przez telefone czlowiek powiedzial ze auto nie bylo napewno naprawiane przynajmiej przez niego!!!!!!!!!!!!
pozdro puz
rajoo - 2010-01-22, 22:56
jeszcze powiedz ze gosc ma na imie Paweł??
i ogladales ja na ulicy chrobrego
goście prowadza blacharnie i jak kojarzę ze to właśnie to auto to było mocno rozbite z przodu a o remoncie silnika to nie bede wspominać co tam jest wsadzone
Łukasz - 2010-01-22, 23:07
Taki duży chłopiec, a taki naiwny.
Ładne E30 M3 w Polsce? Nie złom?
A więcej zdjęć dokładnych nie dosłał, żebyś sie przekonał, że nie warto ? Nie można było poprosić kogoś z forum, żeby choć oko na niej zawiesił?
Oj Krzysiu, Krzysiu.....
biemdablju - 2010-01-22, 23:41
polskie realia... polska "jakość i uczciwość"
spokojnie trafi sie lalka kiedyś
pozdro
frantic - 2010-01-23, 00:00
ech puz masz minusa, po pierwsze byłeś w krakowie i nie dałeś znać(kawke by sie zrobiło), po drugie wystarczyło zadzwonić i zapytać o ten egzemplarz i by było po temacie
David_KRK - 2010-01-23, 00:55
Naprawiane to ono raczej było, i to chyba po "nadpaleniu" przy okazji pożaru warsztatu o ile dobrze egzemplarz kojarzę...
wally - 2010-01-23, 07:51
ojeej czepiacie sie PUZ'a chcial jechac i jak cos na forum zablysnac nowym nabytkiem wiec nie miejcie pretensji bo duzo z nas takie zajawki ma... tylko ze jak juz wyszlo ze lipa to powinienes Krzysiek Krakowska ekipe tam zwolac i skonczylo by sie pewnie avanti hahaha
David_KRK napisał/a: | i to chyba po "nadpaleniu" przy okazji pożaru warsztatu |
nadpalenie?pozar warsztatu?widac ktos juz sie zawiodl na tym sprzedajacym
ok koles ma rarytas, fakt ze z nazwy tylko, ale jak zna przeszlosc auta to ppowinien np licytacje od 20 koła zrobic i nikt by pretensji nie mial, a tak ewidentne walenie w chu#a.
p.s. PUZ a nie myslales o tej co z japonii ja sprowadzaja?za 60 klockow, to cena wyjsciowa bo niewiedza ile oplaty ich wyniosa, wszystko do uzgodnienia bo znajomy dzwonil...ale wkoncu zrezygnowal bo moze z USA e46 Hatge uda mu sie w wakacje sprowadzic. pozdr
BARABUS - 2010-01-23, 07:55
no ładnie.... walone... spalone, takie rzeczy to tylko w Polsce
też się dziwiłem dlaczego ona jeszcze wisi na allegro
High-Tech - 2010-01-23, 08:09
BARABUS napisał/a: | no ładnie.... walone... spalone, takie rzeczy to tylko w Polsce |
Jak przystało na "samochód o bardzo dużej charyźmie"
ps. Chyba się domyślam dla kogo miało być to auto
pozdro
Łukasz - 2010-01-23, 11:50
frantic napisał/a: | ech puz masz minusa, po pierwsze byłeś w krakowie i nie dałeś znać(kawke by sie zrobiło), po drugie wystarczyło zadzwonić i zapytać o ten egzemplarz i by było po temacie |
pierwsze co bym zrobił
ahir - 2010-01-23, 11:55
pewnie się obawiał, że jak pokaże na forum to nie zdąży zrobić herbatki do termosu a auta już nie będzie ale niestety jak nie pokażesz okazuje się złom, a jak pokażesz i nie jest złomem ktoś zdąży kupić miałem tak już 2 razy a za trzecim razem się nie chwaliłem i był złom!! tak źle tak nie dobrze heh
kamil.k - 2010-01-23, 12:11
przecież była o niej mowa na forum o ile dobrze kojarze
MAJSU - 2010-01-23, 12:16
kamil.k napisał/a: | przecież była o niej mowa na forum o ile dobrze kojarze |
G-R-Z-E-Ś napisał/a: | Ta E30 to była jego oczkiem w głowie ! Ciekawe czemu sprzedaje ? |
alexil napisał/a: | G-R-Z-E-Ś napisał/a: | Kojaże ta M-ke i właściciela te zdjęcia są zrobione pd jego warsztatem i na pewno w jego rękach była w 2006 roku a ile wcześniej ją miał to nie wiem |
Dokładnie tak, warsztat znajduje się obok garazu, który wynajmowałem-nawet widać go na fotkach
Auto byłe delikatnie klepnięte z przodu ale widzę, że naprawa wyszła im całkiem nieźle. |
Jak on tak traktuje swoje oczko w głowie stosując siatex za 20zł zamiast kupić nowe halogeny za parę stów albo czerwony silikon zamiast uszczelki za parę PLN`ów to juz mówi wszystko o samochodzie. Do tego hasło że on nic przy nim nie robił... Po co z siebie robić cfela ja nie wiem.
kamil.k - 2010-01-23, 12:23
MAJSU, może koleś ma kiepski wzrok
puz - 2010-01-23, 16:29
fakt Frantic nie pomyslałem o Tobie durna pala ze mnie. Dzwonilem do Dawida pogadalismy przez tel. On i Marcin nic na temat tego auta nie wiedzieli ja z reszta tez a historie wiekszosci M3 E30 w polsce znam. Facet przez telefon zrobił dobre wrażenie (moja głupia natura, ze staram sie ufac ludziom)
Jeśli chodzi o czarnego Japończyka jak mowi sprzedajcy zainteresowanie przerosło jego oczekiwania bedzie zapraszal jak auto dopłynie cena bedzie napewno z kosmosu cena czerwonej była do przyjecia liczylismy sie ze bedzie trzeba troche przy niej podłubac ale nie az tak
G-R-Z-E-Ś - 2010-01-23, 17:33
Nigdy tej M3 nie przyglądałem się tak dogłębnie ale wiem że trzymał ją cały czas w ty warsztacie i wyjeżdżał nią tylko w słonecznie dni . A co do jego wypowiedzi fakt ma naprawdę dobrą gadane w końcu prowadzi warsztat a ceny u niego są wyrwane z kosmosu !
I PUZ tak ja napisał frantic masz wielki minus u Krakusów
alexil - 2010-01-23, 17:44
Jak już wcześniej pisałem wynajmowałem garaż obok tego warsztatu i często widziałem tego kolesia-cwaniak jakich mało....Pierwsze (i ostatnie) spięcie miałem z nim jak wprowadziłem angola 328, którego kupiłem dla silnika.....Podszedł, obejrzał i nagle:
-ile za to wszystko chcesz?
-nie sprzedaję w całości
-no ale krótka piłka, ile? 800 zł daje z miejsca
Powiedziałem żeby sobie poszedł i już nigdy tu nie zaglądał.....Dodam tylko, że było to całe 328i bez silnika i skrzyni i to w idealnym stanie.
Nie wspomnę o jego e36, która notorycznie była dokręcana do odcinki zaraz po wyjeździe z warsztatu i całodziennym postoju. Można sobie tylko wyobrażać jak tratował to M3.
-Bolo- - 2010-01-23, 18:02
Auto w 2008 roku było na zlocie BMW BTS w Rydułtowach, już wtedy to była padlina, kopciła na czarno, siwo itd. Na "mobilnej" hamowni wyszło mu wtedy coś ok 150 km, gościu miał pretensje ale po cichu każdy się śmiał, bo auto w ogóle ducha nie miało. Już wtedy chyba miało kartkę SPRZEDAM
bart - 2010-01-25, 12:44
Ale trzeba przyznać, że przez telefon facet miał niezłą gadanę, zajmuje się klasykami..., jego oczko w głowie..., sam przeprowadza remonty itp.... Sprzedaje tanio, bo robi rajdowe 2002 tii i jest fanatykiem marki....
Przez tel. się przyznał, że zderzak przedni to złom, lakier na -4, a łożysko wymieni za dodatkową opłatą. Na moje pytanie o numer vin, od razu przyznał się, że to amerykańska wersja.
Wzbudzał zaufanie w rozmowie
bono20002 - 2010-01-26, 09:17
Nie chce nic mówić o nieuwadze, ale na fotkach spod maski widać już wiele
kjubus - 2010-01-26, 10:51
-Bolo- napisał/a: | Auto w 2008 roku było na zlocie BMW BTS w Rydułtowach, już wtedy to była padlina, kopciła na czarno, siwo itd. Na "mobilnej" hamowni wyszło mu wtedy coś ok 150 km, gościu miał pretensje ale po cichu każdy się śmiał, bo auto w ogóle ducha nie miało. Już wtedy chyba miało kartkę SPRZEDAM | Chyba mówisz o zupełnie innym aucie. Czerwone E30 M3 które przyjechało na zlot BTSu było własnością Kaliny.
davidx_net - 2010-01-26, 11:59
kjubus napisał/a: | -Bolo- napisał/a: | Auto w 2008 roku było na zlocie BMW BTS w Rydułtowach, już wtedy to była padlina, kopciła na czarno, siwo itd. Na "mobilnej" hamowni wyszło mu wtedy coś ok 150 km, gościu miał pretensje ale po cichu każdy się śmiał, bo auto w ogóle ducha nie miało. Już wtedy chyba miało kartkę SPRZEDAM | Chyba mówisz o zupełnie innym aucie. Czerwone E30 M3 które przyjechało na zlot BTSu było własnością Kaliny. |
Dokładnie panie Grzegorzu, czerwone e30 na zlocie było Kaliny (lub już nowego nabywcy, nie pamiętam). I niema wogóle porównania bo auto kaliny to perełka, za to czarna e30 m3 z Namysłowa która była wtedy na zlocie wołała o pomstę do nieba..
yoshi - 2010-01-29, 16:52
w Wawie jest do sprzedanie E30 "M3"
wygląda jak M3 ale ma szeroką lampę silnik M50 brak szpery, papiery od 316 i zgniłą podłogę i cena 13k zł
parkuje na Targówku, w sumie dość znane M3, kolega chciał kupić stąd znam cenę i jak wygląda sprawa z tym autem
ogolny - 2010-01-29, 17:08
PUZ minus na całej lini. Jeden tel i można było podjechać i oglądnąć, zaoszczędził byś czas i nerwy.
A tak w ogóle to pozdrawiam
Miro - 2010-01-29, 17:39
yoshi, Taka biała
BARABUS - 2010-01-29, 17:48
Miro napisał/a: | yoshi, Taka biała |
raczej mowa o czerwonej która często w Toruniu bywa
yoshi - 2010-01-29, 18:19
dokładnie czerwona "szeroka lampa M3"
Chmielu - 2010-01-31, 13:37
yoshi napisał/a: | w Wawie jest do sprzedanie E30 "M3"
wygląda jak M3 ale ma szeroką lampę silnik M50 brak szpery, papiery od 316 i zgniłą podłogę i cena 13k zł
parkuje na Targówku, w sumie dość znane M3, kolega chciał kupić stąd znam cenę i jak wygląda sprawa z tym autem |
Czerwona, Lep, ulep, nie wiem co w niej jest dobrego.
Wszystko wymaga naprawy.
Dach, podłużnice, tylny pas, przód, błotniki, podłoga
Na początku się napaliłem a później zdroworozsądkowo stwierdziłem, że to dobry paź
A do sprzedania jest już od 3 lat
a koleś cenę trzyma i twierdzi, że ma rarytas
|
|