BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

Nasze Śmigiełka - kubus ->> E30 325i cabrio by AGT

kubus - 2005-11-20, 15:45
Temat postu: kubus ->> E30 325i cabrio by AGT
Witam.
Mam na imie Daniel. Swoja przygodę z BeeMWe zacząłem w 2002 roku w kwietniu od modelu 525i 1988r M20, który swój żywot skonczył (niestety na słupie trakcyjnym :-( ). Obecnie posiadam (od 04.2003r) 735i 1989, i od 16 listopada tego roku to cudo przedstawine poniżej - 325 cabrio

Jestem Tu nowy tak wiec proszę o wyrozumiałość.
Nie wiem gdzie można sie przedstawić wiec robie to tu. Jeżeli bezpodstawnie tworze nowego posta to proszę MODa o wklejenie tam gdzie on być powinien.

oto moje nowe dziecko:

Pozdrawiam Wszystkich.

cinek_sw - 2005-11-20, 15:49

oki całkiem nieźle sobie poradziłeś jak na "nowego" :wink: :wink: autko chyba większość zna było ostatnio na allegro kilka razy, widzę ze ty stałeś sie posiadaczem tej Beatki :D :D pozdro a do przewdstawienia sie osobiście podam ci odpowiedni dział
KORDI - 2005-11-20, 15:50

Bardzo fajna Buma... :D

Tylko jak dla mnie bardziej by pasiły brewki niż ten BadLook....
Bardzo ładny kolorek...

Wrzuć fotki pozostałych Betek... :)
Ale jakbyś mógł to trrrrooooche większe... :wink: :)

Pozdrawiamy i witamy..... :D :D

kubus - 2005-11-20, 15:55

cinek_sw napisał/a:
oki całkiem nieźle sobie poradziłeś jak na "nowego" :wink: :wink:

z racji tego że niedawno rozstałem sie z Audi C4 2,8 V6 Quattro, a jestem nadal czynnym "członkem" audiklub.pl to jeszcze pamietam co i jak ;-)
Cytat:
autko chyba większość zna było ostatnio na allegro kilka razy, widzę ze ty stałeś sie posiadaczem tej Beatki

Skoro nikt z "klubowych" nie zakupił tego autka tylko na mnie padlo to moze mi powiecie co w nim jest nie tak?? Cena był za wysoka czy moze jakiś fuck-up tkwi w szczegółach?? Nigdy nie miałem E30 i moze na cos powiniennem zwrócic uwage?? Co do E32 i E34 jako takie pojecie mam :-)

cinek_sw - 2005-11-20, 15:56

Kordi, kubus ją taką zakupił więc nie miał wyboru :wink: :wink: :wink: napiz coś wiecej o nim widze ze to rocznk 1991 i 2,5l... a jaki wypas bo widze ze takowy jest, jaka zawiecha itp itd , no pochwal sie 8) 8) czekamy na info

BTW - pamiętam że w ogłoszeniu siedziały panienki w niej, czy one były w komplecie, bo jesli tak to gratuluje zakupu :lol: :lol: co do badlooka to wzbudza mieszane uczucia, mnie osobiście nie podchodzi, za to wnętrze, zawiecha, alu i silnik oki, kolorek moze być 8)

zna większosć,chodziło mi o to że więskzosć zna ale z allegro, gdzięs już było dyskusja na temat tego autka ale krótka... widże z ejest na poznańskich blachach więc chyba Jacek, Piotr1 lub ktoś inny może sie na jej temat wypowiedzieć, jedno jest pewne cena była wygórowana jak dobrze pamiętam

kubus - 2005-11-20, 15:59

KORDI napisał/a:

Tylko jak dla mnie bardziej by pasiły brewki niż ten BadLook....
tez tak myślę, ale darowanemu koniowi sie w zebiska nie zaglada... :D
Cytat:
Bardzo ładny kolorek...
własna manufakturka AGT
cinek_sw - 2005-11-20, 16:03

zapodaj jak masz fotki silnika :D :D
a tutaj masz linka jeśli zechcesz sie przywitać :wink:
http://slave.e-edukacja.p...topic.php?t=818

pozdro

Tomek - 2005-11-20, 16:09

pamietam to auto z magazynu GT i pania, jak napisali w tekscie, właścicielke auta, bodajze żone garnka

na allegro był wystawiany za chore pieniadze

jezeli chcesz sie czegos wiecej dowiedziec o aucie to wal do Jacka 325i z Poznania

kubus - 2005-11-20, 16:12

cinek_sw napisał/a:
napiz coś wiecej o nim widze ze to rocznk 1991 i 2,5l... a jaki wypas bo widze ze takowy jest, jaka zawiecha itp itd , no pochwal sie 8) 8) czekamy na info

BTW - pamiętam że w ogłoszeniu siedziały panienki w niej, czy one były w komplecie, bo jesli tak to gratuluje zakupu :lol: :lol: co do badlooka to wzbudza mieszane uczucia, mnie osobiście nie podchodzi, za to wnętrze, zawiecha, alu i silnik oki, kolorek moze być 8)

Wyposażenie:
wspomaganko, elektryka przód/tył, grzane siedzonka, strumienica, skórka beżowa (1 roczna), lampki hella black, zawias - za niski :D nie wiem jaki ale na Warszawe zdecydowanie za niski 4cm przeswitu!!, felgi z tego co pamietam RIAL 16 na 9j, kierka MOMO, sprzet grający Alpine + Hertz i nie wiem co jeszcze. Auto niestety nie ma ABSu :-( ale jako autko tylko na lato to ujdzie w tłoku.
Wczoraj skilowalem Stilo robionego przez PromotoRa - nie wiem co mialo pod maską ale baty dostało jak ta lala :D - tak wiec silniczek chyba OK, choć klawiaturka do regulacji. Dach bedzie nowy w kwietniu, bo ten (czego nie widać na zdjeciu) jest juz dość zużyty
To chyba tyle.

Cytat:
...zna większosć,chodziło mi o to że więskzosć zna ale z allegro, gdzięs już było dyskusja na temat tego autka ale krótka... widże z ejest na poznańskich blachach więc chyba Jacek, Piotr1 lub ktoś inny może sie na jej temat wypowiedzieć, jedno jest pewne cena była wygórowana jak dobrze pamiętam

No to czekam na wypowiedzi i sugestie - tzn. wtopa czy nie :-)

kubus - 2005-11-20, 16:15

82tomek napisał/a:
pamietam to auto z magazynu GT i pania, jak napisali w tekscie, właścicielke auta, bodajze żone garnka

Właścicielem był Jego ojciec a nie żona, ale na allegro faktycznie w autku jest żona

PS: Co to znaczy za chore pieniądze?? Za ile bylo wystawione??

REMUS - 2005-11-20, 16:17

MUSZĘ POWIEDZIEĆ ŻE AUTKO PREZENTUJE SIĘ NIEŹLE!!!JA BYM TU OSOBIŚCIE ZMIANIŁ FELE NA BROCK BO BARDZEJ MI SIĘ PODOBA ALE TA TEŻ JEST OK!!
Menel - 2005-11-20, 16:52

na poczatku bylo wystawione za okolo 20-25tys.zl wiec dlatego nawet powstal taki tema t na tym forum.ostatnio widzialem to cabrio w ogloszeniach za okolo 15tys.zl i chyba za tyle kupiles? jak tak to nawet nawet.
pozdro

Jacek E30 - 2005-11-20, 17:14

Tak to auto Garnka żony!!!
Nie będe ukrywał auto mnie się wogóle niepodoba - po prostu nie ma w sobie tego czegoś... pomieszane z poplątanym!!!
Ale KUBUS najważniejsze w tym wszystkim, że Tobie się podoba i życzę aby jak najlepiej się sprawowało-chyba bedzie bo dopiero od roku auto jest w kraju :wink:

RoboCop - 2005-11-20, 18:15

cholera ostatnio zalew fajnych e30!!!! gdzie one były jak ja kupowałem moje Bi :evil:
ładny kolór :D tylko tą maskę bym zmienił,więcej zdjęć...
- gratuluje

HAMANN E30 - 2005-11-20, 18:21

Kubus zapodaj foty tyłu tej beemki.
duchX - 2005-11-20, 18:30

Sliczna tylko z ta maska cos trzeba zrobic bo to nie autko do tego typu przerobek
kubus - 2005-11-20, 18:32

oto i dupcia :D

co do ceny autka to tak jak napisał kolega "menel" kolo 15tysi :]

PS: maska bedzie do wymiany - nie leży mi jak cholera - mowiłem "garnkowi" otym przy zakupie

Jacek E30 - 2005-11-20, 18:42

Taki niby wielki AGT a nawet nie zadbał o ładne kierunki na przód tylko wziął spreya i pomalował... przerost formy nad treścia!
KUBUS weż zaraz zprezentuj sobie na Mikołaja jakięs ciemne ładne :wink:

HAMANN E30 - 2005-11-20, 18:44

podkładka na tył to M-Technic II czy I? ? ?
kubus - 2005-11-20, 18:48

bardziej jak na kierunkach zależy mi na zrobieniu góry silnika na tip-top. kierunki to pierdoła :D .
Przepraszam że tu pytam ale od trzech godzin czytałem forum tuningowe i nie znalazlem nic co by mnie interesowało na temat chipsowania tego typu silniczków. Ma Ktoś z Was dojscie do takich Laysów??

HAMANN E30 - 2005-11-20, 18:50

Pogadaj z JIM`em lub z Głową -poszukasz ich na tym forum.Głowa chipuje z tego co wiem :idea:
kubus - 2005-11-20, 18:51

HAMANN E30 napisał/a:

Nie mam pojecia!!!!
Ważne że jeszcze nie polamana :D bo z przodu to bez spawanka sie nie obejdzie

RoboCop - 2005-11-20, 18:53

te naklejki AGT zdrapałbym scyzorykiem...
Menel - 2005-11-20, 19:14

naklejki zdejmij bo faktycznie nie ma co reklamowac.tlumik ma fajna koncowke,niby taka zwykla a ma to cos w sobie(ala ///M).
i bardzo dobrze ze nie interesuja cie jakies tam kierunkowskazy i inne duperele a masz juz w planach ingerencje w silnik 8)
pzdr

kubus - 2005-11-20, 19:44

naklejek juz nie ma.:D
Zapomniałem dodać że w dupce ma szperkę. Miele kółkami az miło :-)

OT: Po czym poznać czy motronic jest 1,1 czy 1,3?? tzn w którym miejscu numeru jest to zawarte??
Sorka za OT ale przy okazji...

Marcin - 2005-11-20, 21:25

HAMANN E30 napisał/a:

Ani jedno ani drugie.

KORDI - 2005-11-20, 22:16

to co to za dokladka...??
Bo skąś ją kojarze ale nie wiem skąd..... :oops:

Menel - 2005-11-20, 22:28

byla taka krotka seria o ktorej czesto mowia mtechnik II ale jest to cos innego..boki miala z nakladkami plaskimi ala ferrari a przod lekko wysuniety do przodu. ogolnie ta przednia bardzo rzadko spotykana i bardzo ladna.

ps.progi juz znalazlem z tego pakietu

i przod ale maly i malo wyrazny

HAMANN E30 - 2005-11-21, 03:50

więc może to ZENDER :?:
Tasior_KRK - 2005-11-21, 10:23

Jak składałem swoją to chciałem ją zamonotwać na szerokim zderzaku. Dokładki chciałem kupić w Poznaniu od firmy AGT. Oni to robią i sprzedają. To był ich demo car.Miałem kupić u nich dokładkę tylna 3 częściową, miała kosztować 360 PLN. To było jakieś 3 miechy temu. Ale z tego co wiem to dalej mają w ofercie ospojlerowanie pod szeroki zderzak.

A tak powracająć do tematu, samochód jest sliczny, ale maska wynocha i wtedy naprawdę nie będzie się do czego przyczepić.

SmasherE30 - 2005-11-21, 11:34

Znam to autko od jakiegoś czasu ... dzięki temu że AGT ma dobry kontakt z redakcją pisemka GT to to autko wiele razy było na 1 planie. Ostatnio był to bodajże teledysk Kalwi&Remi - ElNinio.
Generalnie jeśli nie ma już naklejek no to nic tylko śmigać!
Maska jak dla mnie może być ... nie ma tragedii.
Wywal zaslepkę wlotu chłodnicy oleju bo psuje efekt.
Kierunki jak będziesz nabywał to przezroczyste zapodaj i najlepiej ze srebrnymi żarówkami, będzie czysty nosek :D
Co do sterowników to 325 w szerokiej lampie miało tylko jednego motronika 1,3 i do niego coś tam niby jest ale ogólnie ja się nie spotkałem z kimś kto po zastosowaniu ogólnodostępnego chipa odczułby poprawę osiągów pomijając przesunięty limiter obrotów... no i na to jest osobny temat ...
A jak tam dach? Cały? W dobrym stanie? Da się tym w zimę śmigać? W ogóle masz zamiar nim śmigać w sezonie zimowym (inne koła etc.?)

Pozdro

kubus - 2005-11-21, 12:39

SmasherE30 napisał/a:
Maska jak dla mnie może być ... nie ma tragedii.
Wywal zaslepkę wlotu chłodnicy oleju bo psuje efekt.

maska jest do d***, ale nie bede wydawał kasy na pierdoły skoro rdzy na niej nie ma to niech bedzie. Co do wlotu to nie przygladałem sie az tak i nawet nie wiem czy bardzo przeszkadza - ogolnie autko mi sie podoba (nie liczac maski), inaczej bym go nie kupil :D
Cytat:
Kierunki jak będziesz nabywał to przezroczyste zapodaj i najlepiej ze srebrnymi żarówkami, będzie czysty nosek :D

kosmetyka :-;
Cytat:
Co do sterowników to 325 w szerokiej lampie miało tylko jednego motronika 1,3 i do niego coś tam niby jest ale ogólnie ja się nie spotkałem z kimś kto po zastosowaniu ogólnodostępnego chipa odczułby poprawę osiągów pomijając przesunięty limiter obrotów... no i na to jest osobny temat ...

moze ja juz mam tego "chipa" ;) bo obroty konczą sie cos kolo 7tys rpm.

Cytat:
A jak tam dach? Cały? W dobrym stanie? Da się tym w zimę śmigać? W ogóle masz zamiar nim śmigać w sezonie zimowym (inne koła etc.?)

dach jest w stanie takim sobie (szyba jest peknieta i poklejona obrzydliwą tasmą - bleee ) - jak dla mnie do wymiany
co do kół to na razie nie mam zadnych co by mialy 4x100 wiec autko sie garażuje :-/. No codzien to chyyba jednak zdecyduje sie na 735 - bezpieczniejsze na zimę :-)

Piotr_1 - 2005-11-21, 13:56

Maske możesz przyciąć na szybko kątóweczką i wysłać foto do firmy AGT ;) :)
SmasherE30 - 2005-11-21, 14:02

skoro obroty się kończą na 7 tysiach to już było coś dłubane :idea: seria odcina przy ok 6250obr.
a dachy odobno sa obrzydliwie drogie :roll:

kubus - 2005-11-21, 14:09

SmasherE30 napisał/a:
skoro obroty się kończą na 7 tysiach to już było coś dłubane :idea: seria odcina przy ok 6250obr.
a dachy odobno sa obrzydliwie drogie :roll:

jakoś mi sie tak wydaje ze przy 7000rpm jak sie sucho zrobi to wyjade sie troszke polansować i napisze dokladnie.
do tego jest ponoć szpera 80% (tak mowił garnek) i wydaje mi sie że za szybko sie obroty konczą. Jaki ja moge mieć dyfer?? W jednym z linków napisane było ze od 86r 3,86 - ale czy to prawda to nie wiem.
Dach mam nówka sztuka za 1,6kPLN + 300 montaż :D

SmasherE30 - 2005-11-21, 14:42

nie było w e30 takiego mostu jak 3,86
i nie było takiej szpery jak 80%
zwykłe zaszperwane dyfry mają 25%, są jeszcze duże dyfry ze starszych M6 i hartge, tak do końca to właściwie nie wiem, ale mają 40% ... i są wyczynowe z zewnętrzna chłodnicą i pompą napędzaną z paska - 75%
przełożenie dyfra znajdziesz na tabliczce przykręconej jedną ze śrób tylnej jego obudowy (jak nic nie widać to użyj druciaka)

kubus - 2005-11-21, 14:47

SmasherE30 napisał/a:
nie było w e30 takiego mostu jak 3,86
i nie było takiej szpery jak 80%
zwykłe zaszperwane dyfry mają 25%, są jeszcze duże dyfry ze starszych M6 i hartge, tak do końca to właściwie nie wiem, ale mają 40% ... i są wyczynowe z zewnętrzna chłodnicą i pompą napędzaną z paska - 75%
przełożenie dyfra znajdziesz na tabliczce przykręconej jedną ze śrób tylnej jego obudowy (jak nic nie widać to użyj druciaka)

o druciaku juz czytałem - sparwdze i dam rade.
Co do tych 80% to tak wspomniałem bo nie znam sie na tym kompletnie - to jest mój pierwszy samochód ze szperą.

EDIT: co do mostu to miało byc 3,64 :D

Jacek E30 - 2005-11-21, 15:52

SMASHER to jest właśnie cały garnek ten człowiek potrafi takie cos gadać np szpera 80%, że zawieszenie w E30 od 88 roku jest inne itd on i jego koledzy to naprawde siąść i płakać... jakie teorie tworzą!!!
Lepiej żebym nie mówił dalej co z ich ust juz usłyszałem...
Tak samo gadał, że te ospoilerowanie co ma KUBUS w tym cabrio to M-Technic II :P

Marcin - 2005-11-21, 18:36

:D :D :D

Szpera 80%, MOCNE :D :D

Spoko Kubus na tym forum jest sporo osb, ktore dysponuja nie mala wiedza, wiec na pewno szybko sie nauczysz sporo ciekawostek o szperach i E30 w ogole.

P.S. Niedawno na techn. byl temat o szperach (ze zdjeciami i opisem).

PZDR

kubus - 2005-11-21, 21:59

co do zawiasu to podobno (tak jak szpera 80% :-D ) mam AP. Jezeli cos przekrecilem to poprawcie.
Jacek E30 - 2005-11-21, 22:05

Wątpie, ale kto wie! Garnek słynął z VENTURY ale co to za firma nie mam pojęcia...
Menel - 2005-11-21, 23:41

ciekawe co jeszcze wyjdzie z tego cabrio...a pomyslec ze na poczatku byla do sprzedania za ..az 30tys.zl a zszedl do 15 8)
SmasherE30 - 2005-11-21, 23:46

haha AP ... może ma heble AP :idea: :lol: :lol: :lol: ... :x
Pawel-e30 - 2005-11-21, 23:51

dokładnie i ja widziałem cene 30tys. :lol:
Pawel-e30 - 2005-11-22, 07:52

http://www.otomoto.pl/ind...show&id=C658951 ktoś chyba nie wycofał jeszcze ogłoszenia :lol:
REMUS - 2006-01-13, 00:28

CO TU DUŻO PISAĆ NIC TYLKO POZAZDROŚCIĆ TAKIJ BETKI.
kubus - 2006-01-21, 12:16

Nio wiec tak:

hardtopa kupilem i czeka na mnie w deutschlandzie,

oponki tez juz kupiłem i sa juz na autku, do hardtopa dostałem od szwabka w prezencie oryginalny bagażnik dachowy BMW co by mozna bylo narty podpiąć i jechać w góry. :-)

Jestem na etapie poszukiwań BORBETów A i tu pojawia sie problem- czy mam brać 2x7,5" i 2x9" czy kupic 4x9"
Bardzo ciezko znależć cos ciekawego w rozsądnej kasie wiec jeszcze nie kupiłem :-(

Co do zawieszenia to z tyłu mam czerwone sprężynki i żółte amorki ale jaki producent nie mam pojecia. Kto mi powie co to moze byc??

Szpery jeszcze nie mialem okazji sprawdzić..

ŚP+jinos+ - 2006-01-21, 13:45

Osobiscie uwazam, ze na tych alu wyglada lepiej niz moze wygladac na Borbetach "A"
Jesli juz uparles sie na zmiane to proponuje Brock "B1" 8,5" i 10" tyl ew. 4x9"
ale to tylko taka mala dygresja z mojej strony... ;)

kubus - 2006-01-21, 13:59

jinos napisał/a:
Osobiscie uwazam, ze na tych alu wyglada lepiej niz moze wygladac na Borbetach "A"
Jesli juz uparles sie na zmiane to proponuje Brock "B1" 8,5" i 10" tyl ew. 4x9"
ale to tylko taka mala dygresja z mojej strony... ;)

sugestia jak najbardziej trafna tylko znależć brock B1 w takim rozmiarze (mowisz oczywiście o 8,5Jx17" i o 10Jx17"??) za rozsądną kase to jest problem. Pewnie ze Brock B1 jest ładniejszy od ale ich niestety na rynku wtórnym brak!! Nie wydam pzrecierz po 250euro za jedną nową fele :/

Menel - 2006-01-21, 18:23

szukaj 4 x 9 bo pozniej bedziesz zalowac ze za wasko itd...
kubus - 2006-01-21, 22:01

tylko czy 4x9 nie beda za waskie?? 10" maja zajefajny rancik a i felgi chce całe wypolerować, z drugiej strony 10" to tylko widzialem 17" tak..??

Kto mi powie jakie mam zawieszenie??

Baur - 2006-01-21, 22:01

Wygląd ? - 4x9 - Wypas prezencja.
A jeśli jazda, odrobina szacunku dla zawieszenia z przodu, maglownicy i pompy wspomagania - 2x7.5 2x9

Fabrycznie BMW do M3 E30 wybierało właśnie 7.5 - to daje do myślenia.

kamil.k - 2006-01-22, 16:05

kubus napisał/a:

Co do zawieszenia to z tyłu mam czerwone sprężynki i żółte amorki ale jaki producent nie mam pojecia. Kto mi powie co to moze byc??

odkrec kolo to moze zobaczysz jakies napisy na sprezynie i amortyzatorze
ja mam czerwone sprezyny H&R ale innych firm tez moga byc czerwone
amortyzatory mam zolte bilstein-ale koni tez sa zolte wiec mozesz miec te albo inne

Jacek E30 - 2006-01-22, 16:37

BAUR 9 cali to tylko i wyłącznie wygląd jeżeli chodzi o przód!!!
Jak bym miał sobie robić auto do wyścigów itd to przeciez nie zakładałbym takich felg z taką szerokością tylko wogóle inna bajka i postawił bym raczej na nieco inny materiał, z którego miała by ta obręcz być zrobiona!!!

Baur - 2006-01-22, 18:52

Jacek E30 325i napisał/a:
BAUR 9 cali to tylko i wyłącznie wygląd jeżeli chodzi o przód!!!
Jak bym miał sobie robić auto do wyścigów itd to przeciez nie zakładałbym takich felg z taką szerokością tylko wogóle inna bajka i postawił bym raczej na nieco inny materiał, z którego miała by ta obręcz być zrobiona!!!

Się zgadzam ! :)

A tak wogóle KUBUŚ 10 czy 11 cali to ja nie wiem gdzi Ty pomieścisz ! Po pierwsze to jest zdecydowane przeciązenie tego zawieszenia, i popsucie tym samym świetnych własności jezdnych jakie ma E30stka, a po drugi to - moje AZEV-y z tyłu mają 9 cali , są dedykowane do E30, a i tak trzeba zaklepać ranty, z przodu mam 7.5 i są równo z błotnikiem. Ufajmy trochę fabryce i renomowanym producentom felg - oni naprawde wiedzą co robią żeby było ładnie, dobrze, ale żeby nie popsuć. Chyba że chcesz dopełnić dzieła poprzedniego właściciela auta i zrobić pełny lansowóz w śródziemnomorskim stylu tuningu - czyli wogóle pozbawić beemke charakteru i walorów jezdno-użytkowych :wink: , czego ani Tobie ani Twojej E30stce nie życzę !! !

kubus - 2006-01-22, 21:09

co do szerokości to i przod i tył jest jednakowy. Z przodu mam założone dystanse 15mm a z tyłu 25mm jak nie lepiej. Autko zostało poszerzone przez "garnka" i mysle ze 9" z przodu i 9" lub 10" z tyłu weszło by bez problemu.
"BAUR" Oczywiście nie chce zrobić z tego autka śródziemnomorskiego wozu drabiniastego" ale autko było kupione z przeznaczeniem -> do zabawy tak wiec kombinuje na lewo i prawo co by tu zmienić i stad moje pytania i zawracanie Wam tyłka :D

Jacek E30 - 2006-01-22, 21:28

KUBUS pytanie jakie masz ET bo to, że masz takie dystanse to nie znaczy, że zaraz felgi nie wiadomo jak wystają-np ja miałem ET 15 i dystans 20mm a na 200% miałem tył szerszy jak u Ciebie!!!
10 cali z tyłu wejdzie z powodzeniem :wink:

kubus - 2006-01-22, 21:37

Jacek E30 325i napisał/a:
KUBUS pytanie jakie masz ET bo to, że masz takie dystanse to nie znaczy, że zaraz felgi nie wiadomo jak wystają-np ja miałem ET 15 i dystans 20mm a na 200% miałem tył szerszy jak u Ciebie!!!
10 cali z tyłu wejdzie z powodzeniem :wink:

a tego nie wiem ale sprawdze. Jutro bede przy autku to popatrze i powiem.
Jacek - czy przy obnizeniu 60/40 jest szansa zeby 17" weszlo do mnie tak zeby po rancie nie jechalo?? Jesli tak to jakie buty założycz na takie felgi - szerokość??

Menel - 2006-01-23, 03:01

wejda spokojnie u ciebie i nie zakladaj szerszych i wyzszych jak 215/40 bo bedzie wygladac jak balon i beda za duze spadki mocy.
Jacek E30 - 2006-01-23, 13:25

Dokładnie tak jak pisze MENEL a ET to chyba przy np 8,5 J to jakieś 13mm a tył 10J ET20!!!
Do wiadomości ROBOCOPA- wiem, że kiedyś pokazywałeś takie czerwone cabrio na gliwickich blachach zdaje mnie sie, że z tyłu siedziało 10 cali tyle, że 16stki??? A felga to STEFFAN EVO-Design można je znaleść z ET 13 jak i 20 przy 10 calach aha i opony przy takiej szerokości żeby to miało rece i nogi żeby były zachowane proporcje profilu to tak jak pisał przedmówca przód 215/40 a tył 245/35.

RoboCop - 2006-01-23, 17:38

felgi o których wspomina Jacek, prezentują się naprawde fantastycznie!
dla zainteresowanych jak to wygląda, fotki są tutaj:
http://forum.beemka-klub....er=asc&start=45