BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

Projekty i realizacja - SOSEN --->> BMW E30

Sosen - 2011-11-13, 20:02
Temat postu: SOSEN --->> BMW E30
Siemka

Myślę, że nadszedł czas na informację o tym, iż jakiś czas temu stałem się posiadaczem pewnego e30.
Poprzednim właścicielem był mój przyjaciel Bartosz Chrzanowski, który z seryjnej e30 325i zbudował konkretny driftowóz. Prace nad nim trwały kilka lat i przez ten czas sprzęt non-stop ewoluował.
Zawieszenie, skręt, geometria i takie rzeczy są zrobione tip-top także już nie mogę doczekac się testów na torze :twisted:
Buda posiada ślady walki, ale to temat do ogarnięcia, no i brakuje silnika :mg:
Mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości stanę się posiadaczem czterolitrowego pieca i pracę ruszą do przodu.
Będę Was informował na bieżąco.
Na dzień dobry kilka fotek:

golum22 - 2011-11-13, 20:43

widziałem ją już w akcji oby szybko wróciła na tor :spoko: powodzenia
kafarek - 2011-11-13, 20:43

Wyrwij serce Sławowi :P Niech Ci pożyczy :P
Grzesiek - 2011-11-13, 20:52

co bedzie pod maska ?? ??
Sosen - 2011-11-13, 20:53

Dobre Kafarek :mg:
Pod maską tak jak napisałem będzie M60B40 :wink:

pozdro i dzięki
Sosen

Szajbaa - 2011-11-14, 02:37

czekamy :)
Miro - 2011-11-14, 04:12

no prosze. A Bartek na co sie przesiadl?

Pozdro

Sosen - 2011-11-14, 08:21

Nissan Skyline
High-Tech - 2011-11-14, 11:27

Sosen, czy w przyszłym sezonie będziesz startował? :spoko:

pozdro

Sosen - 2011-11-14, 12:03

High-Tech napisał/a:

pozdro

Nastawiam się głównie na treningi, ale pewnie jakąś lajtową imprezkę zaliczę :mg:

dzidziusbmw - 2011-11-14, 14:14

Dobry sprzet, zawsze mi sie ta e30 podobala taki typowy rzeznik :) , i jako pierwsza e30 z turbo w polskim drifcie :) , fajnie ze poszla w dobre rece. Bede sledzil temat tego auta , pozdro
Miro - 2011-11-14, 15:07

Sosen napisał/a:
High-Tech napisał/a:

pozdro

Nastawiam się głównie na treningi, ale pewnie jakąś lajtową imprezkę zaliczę :mg:

i od tych lajtowych sie zacznie ma sie rozumiec? :)

Pozdro

Sosen - 2011-11-14, 21:54

Miro napisał/a:
Sosen napisał/a:
High-Tech napisał/a:

pozdro

i od tych lajtowych sie zacznie ma sie rozumiec? :)

Pozdro

Na pierwszą ligę trzeba mieć konkret budżet niestety, także nie nastawiam się :mg:

henry - 2011-11-15, 20:10
Temat postu: BMW Sosen'a
Witaj Łukasz !! ! Gratulacje !! Konkret fura !! ! Zwłaszcza ,że przecież jest po "historycznych" bojach . Wierzę ,że jeszcze sporo namieszasz ( i to w pierwszej lidze ). Fakt , kasy na to potrzeba sporo ......Ale napewno z Twoim niewątpliwym , sportowym talentem dasz sobie radę .
No i gratulacje za dobry pomysł powrotu do silnika BMW .....PZDR - Heniek

Tymon - 2011-11-15, 21:09

Powodzenia!! :)
Sosen - 2011-11-16, 22:10

Dzięki Heniu za Twoją wiarę :spoko: Mam nadzieję stoczyc wiele driftowych pojedynków, które będą jechane na ostro bez żadnego ziewania :twisted:
Nie napinam się na żadne wyniki, teraz liczy się głównie fun :]
Dzięki Tymon

pozdro
Sosen

puz - 2011-11-18, 10:55

gratuluję

miło będzie się znów spotkać

pozdro PUZDT

Sosen - 2011-11-18, 17:42

dzięki Puzonie i do zobaczenia
Skwiro E30 - 2011-11-18, 20:39

Najważniejsze żeby i tobie nie wyrastały drzewa na drodze jak poprzedniemu właścicielowi ( tvn turbo było świadkiem :D ). Z E30 bez wątpienia tez zrobisz kozaka tak jak z E28. Na marginesie jak chcesz jakiś lekcjii driftu to wal śmiało :D Pozdrawia młody od matowej e30 :)
Chmielu - 2011-11-18, 22:29

Jakby co to mam dwie sztuki M60b40 z manualem! Chętnie sprzedam :)
slawo - 2011-11-19, 14:54

no nareszcie ujrzalo to swiatlo dzienne ;)
Sosen - 2011-11-20, 10:04

Skwiro E30 napisał/a:
Najważniejsze żeby i tobie nie wyrastały drzewa na drodze jak poprzedniemu właścicielowi

Pożyjemy zobaczymy :wink:

Cytat:
Jakby co to mam dwie sztuki M60b40 z manualem! Chętnie sprzedam :)

Piec już mam namierzony, jednak gdyby coś nie wypaliło to się odezwę.

slawo napisał/a:
no nareszcie ujrzalo to swiatlo dzienne

Faktycznie wystawiłem sprzęta z samego rogu naszej hali :wink:

Sosen - 2012-02-19, 21:11

Jest i sprawca zamieszania :mg:

slawo - 2012-02-19, 21:32

ooo czyli wchodzi v8? ;)
PaKu - 2012-02-20, 11:09

Ta e30 nie miała silnika z jakiegoś japonca ? dobrze pamietam czy myle fakty ?
Sosen - 2012-02-20, 11:26

Taa teraz będzie fałka, a wcześniej było seryjne 2,5 później emka 3,0 i na końcu 2jz z Supry
PaKu - 2012-02-20, 11:51

Bude bedziesz przemalowywać ? bo te barwy są dość znane ja bym zostawił. Coś w stylu barwy historyczne :D . Fajnie ze Sosen wracasz z tematem bede systematycznie zaglądać jak za czasów babci. Pozdro !
Sosen - 2012-02-20, 13:31

Na chwilę obecną oklejenie zostaje, kiedyś się zrobi swoje :wink:
LUKAS - 2012-02-20, 17:17

No Łukasz brawo :)

Widze że uzależnienia od V8 jednak nie dało się wyleczyć ... :brawo:

Powodzenia!! :)
LUKAS ;)

Sosen - 2012-02-20, 18:49

To chyba najtańsza opcja żeby miec 300 koni :wink:
maciek3er - 2012-02-20, 19:46

PaKu napisał/a:
Ta e30 nie miała silnika z jakiegoś japonca ? dobrze pamietam czy myle fakty ?

masz tu odp

http://www.youtube.com/watch?v=j3D06T7qGTA

e30 sosena w jednej z głownych ról :spoko:

Skwiro E30 - 2012-02-21, 00:58

Yeah to jest to ;) znow lotnisko będzie się dymić :D koniecznie bede musial byc przy jeździe próbnej. Pozdro
Radwan_e36 - 2012-02-21, 10:36

Sorry, ale uważam że V8 to jest przedłużenie braku czegoś konkretnego między nogami....

Wiadomo nie od dziś, że do driftu najlepsze są silniki z japońców - najbardziej żywotne i podatne na wszelakie mody... Silniki z bawarek są super, ale są drętwe i nie przyjmują chętnie zmian...

Jako przykład wkładania czegoś lepszego do beem podam dziewczynę w WuWua, która do kebeba włożyła silnik od.... Corvetty! To jest wyczyn! Czym tu się grzać wkładając m60? Tym, że to z gamy beem? No, sorry ale w zawodach jakichkolwiek liczą się osiągi, moc, modyfikacje itp a nie marka....

Z całym szacunkiem: auto super, próba modyfikacji silnika od czapy...

Co do linka - nie bardzo widzę czym tu się grzać??? Tym, że sponsor to IC czy tym, że po Karowej polataliście? Jeszcze raz bez urazy, ale to co pokazują samochody pokazane w klipie (396, 510KM) potrafią jednostki, które mają znacznie mniejszą moc, mniej niutonów itp... Jak stara prawda głosi - co z tego, że fura gwizda jak kierowca piiiiizda?

LUKAS - 2012-02-21, 11:24

Radwan_e36 napisał/a:
Sorry, ale uważam że V8 to jest przedłużenie braku czegoś konkretnego między nogami....

Wiadomo nie od dziś, że do driftu najlepsze są silniki z japońców - najbardziej żywotne i podatne na wszelakie mody... Silniki z bawarek są super, ale są drętwe i nie przyjmują chętnie zmian...

Jako przykład wkładania czegoś lepszego do beem podam dziewczynę w WuWua, która do kebeba włożyła silnik od.... Corvetty! To jest wyczyn! Czym tu się grzać wkładając m60? Tym, że to z gamy beem? No, sorry ale w zawodach jakichkolwiek liczą się osiągi, moc, modyfikacje itp a nie marka....

Z całym szacunkiem: auto super, próba modyfikacji silnika od czapy...

Co do linka - nie bardzo widzę czym tu się grzać??? Tym, że sponsor to IC czy tym, że po Karowej polataliście? Jeszcze raz bez urazy, ale to co pokazują samochody pokazane w klipie (396, 510KM) potrafią jednostki, które mają znacznie mniejszą moc, mniej niutonów itp... Jak stara prawda głosi - co z tego, że fura gwizda jak kierowca piiiiizda?

No prosze, kolejny "fachowiec" od gadanie, a nie robienia :D

Nie znajedziesz silnika osiągającego 300KM w lepszej cenie.
Ale skoro Ty tak psioczysz na M60, to wyskakuj z kapusty i sponsoruj Sosenowi nowy silnik który bez problemu wycisnie 1300KM przy 1,7 bara i siema stefan :lol: , łatwo się gada, jak się za coś nie płaci, co nie... :lol:

Za używanie wulgaryzmu dostajesz narte, więc proponuje lepiej ważyć słowa na forum publicznym :!:

misza - 2012-02-21, 13:14

Nie rozumiem czemu się tak denerwujesz Radwan, normalnie jakby ci Sosen podkupił ta budę..

Tak jak Sosen napisał "To chyba najtańsza opcja żeby miec 300 koni " więc o co Ci chodzi człowieku? I kto tu się jara że to V8 itp? Jakby Sosen chciał latać japończykiem to by sobie go kupił, więc przestań bredzić, bo nie da się tego czytać.

MaxxxS - 2012-02-21, 13:22

dziwna opinia. v8 jest dobre do driftu :) pojemnosc robi swoja robote i jest sporo niutkow dostepnych z samego dolu. nie ma tez laga ktory jest w silnikach doladowanych wiec w sam raz na nasze obiekty sportowe, a jak sie robi malo zawsze mozna v8 przychlostac podtlenkiem:)
ostatnio mialem 4.4 w e30 pod nozem i smiga to juz 4 lata bezawaryjnie. buda sie konczy ale motor ma sie dobrze:)

MaxxxS - 2012-02-21, 13:31

Sosen kozak ze ta buda wpadla w twoje rece. osobiscie Bartka nie znam ale to chlopak z mojej dzielni a ta e30 to u nas legenda :D
Sukcesow.

macie30k - 2012-02-21, 17:08

Japońskie są dobre, ale narzędzia elektryczne.
Widziałem w Koszalinie na torze jak 200sx nie dawał sobie rady, kilka razy musiał poprawiać sprzęgłem.

Co to w ogóle za dyskusja. M60 w e30 urywa jaja.

HARTGE - 2012-02-21, 19:04

LUKAS napisał/a:
No prosze, kolejny "fachowiec" od gadanie, a nie robienia :D

łatwo się gada, jak się za coś nie płaci, co nie... :lol:

Święte słowa Panie Kolego, (znam to z autopsji).
Kiedy robiłem ostatni remont kapitalny M20B27 w swoim X-e (na oryginalnych częściach z ASO BMW) to też miałem okazję usłyszeć podobne (jak powyżej) opinie kilku takich "fachowców - doradzaczy" którzy sami nigdy nie podjęli żadnej walki z niczym i o nic, a tylko gadać potrafią, że np. trzeba było M-kę do X-a włożyć itd. itp.

... no i po prostu ... nie chce mi się z nimi gadać ...

Sosen - 2012-02-21, 19:22

Radwan_e36 napisał/a:

Mówi się trudno, żyje się dalej ;/ Ale jesteśmy z Tobą :mg:

HARTGE - 2012-02-21, 19:51

:lol: :lol: :lol: ... :spoko:
slawo - 2012-02-21, 21:03

Radwan_e36 napisał/a:

z japonskich rzeczy to jedyne co dobre i niezawodne to kamikaze ...

a Twoja opinia na temat filmu VTG... skoro nie widziales auta i Bartka w akcji nie wypowiadaj sie! bo dam sobie uciac co nieco, ze bys narobil w pory gdyby byl dzien litosci i Bartek Cie przewiozl ;)

MasterTM - 2012-02-23, 09:39

Radwan_e36 napisał/a:

Tak, bardzo żywotne... Silniki V8 są dużo bardziej żywotne, ponieważ nie osiągają tak wysokich obrotów i nie są uturbione, a jak powszechnie wiadomo turbo drastycznie obniża żywotność silnika... Vki mają tą zaletę, że świetnie zbierają się z dołu, żaden japoniec typu SR, czy RB się tak nie zbiera, nawet z turbo.

High-Tech - 2012-02-23, 09:48

macie30k napisał/a:
Japońskie są dobre, ale narzędzia elektryczne.
Widziałem w Koszalinie na torze jak 200sx nie dawał sobie rady, kilka razy musiał poprawiać sprzęgłem.

Pewnie Wierzba z m60 na pokładzie :lol:

Sosen - DZIAŁAJ! Dobrze będzie popatrzeć po latach. Nawet koszulkę Sosenową gdzieś mam :D

pozdro

macie30k - 2012-02-23, 13:07

to nie był ten esix z m60, jakiś uturbiony sprzęt.
Radwan_e36 - 2012-02-24, 12:05

Panowie, o co Wam chodzi? Wyraziłem swoja opinię - nie wolno mi? Tak się grzejecie m60 jakby był to co najmniej któryś z cudów świata, a ja uważam że te silniki wcale nie sa najlepsze.... Tak sie głupio składa, że pojęcie niejakie o swapach mam, poza doopowozem pt kebab m40 mam też.... Nissana 240SX, który jest "nieco" zmodyfikowany, więc wasze texty o mojej nieznajomości budowy samochodów możecie sobiue między poślady schować... Skoro tak bardzo jesteście za m60 w e30 (owszem, nienajgorsze rozwiązanie ale to jeszcze nie oznacza że najlepsze) to zapraszam na małą próbę ową emsześćdziesiątką z moim niskiem na jakimś lotnisku - zobaczymy, które silniki są lepsze i które auta (o kierowcach nie wspominam) mają większe możliwości :)

Slawo - może i koleś ma umiejętności - w to nie wątpie, ale na filmie nie pokazuje nic specjalnego a ja do owego filmu się odnosiłem.... Takie tematy jak są na filmie można śmiało ogarnąć autem z mniejszym motorem

A tymczasem uzdrawiam z choroby o nazwie e30 z silnikiem m60 :mg:

LUKAS - daruj sobie text o gadaniu a nic nie robieniu, bo póki co to Ty szukasz sponsora a nie ja :lol: Ja moje auto do zabawy mam przygotowane a Ty?
1300KM? Hmmm, to chyba w jednorazowym strzale z N2O, ale taka moc ma w stolicy tylko RTViper jeżdżący Dodgem Viperem z suchym podtlenkiem... Doklej mi jeszcze jedno ostrzeżenie i juz będę miał pewność o jakości beemki - to już nie to samo co było za czasów Kirasa, Darco, Spektera, Martineza, MC-ego i jeszcze kilku innych o których nawet pewnie nie słyszałeś....

kafarek - 2012-02-24, 12:58

Radwan_e36 napisał/a:
A tymczasem uzdrawiam z choroby o nazwie e30 z silnikiem m60

Chyba niedoczytałeś o co tak na prawdę chodzi ;) Chodzi o tanie KM, które sprawdzą się w drifcie :] By objeżdżać bokiem nysy jak Twoja, Seosenowi w E30 wystarczyło m30b35 na stockowym kompie :D Gdy zachciało mu się walki o pudło przesiadł się do e28 z S62..

Tutaj nie chodzi o jakieś wielkie projekty.. Taki już miał.. Ma być fun i amatorka, a do tego m60 w E30 to i tak za dużo. Ochłoń, przeczytaj raz jeszcze temat i założenia tego projektu a skumasz o co biega. To są po prostu tanie konie..

Radwan_e36 - 2012-02-24, 13:07

Kafarek - to chyba Ty nie ogarnąłeś o co mi chodzi!!!! Tanie KM? Takie cos wogóle istnieje? No wybacz, ale tanie i dobre wyklucza się z zasady... Mojego niska objechałoby dwudziestoletnie b35? No chyba jaja w tym momencie sobie robisz :) Troszkę nia ta moc, nie ten moment i nie ta technologia silnika :)

Fun i amatorka - zgadzam się, ale czy do tego niezbędne jest m60? Ja mam ochłonąć? Tanie konie? Albo tanio, albo dobrze - jedno z drugim sie wyklucza całkowicie...

Z eSkę szacunek dla Sosena :spoko:

kafarek - 2012-02-24, 13:15

haha

Dopasione E32 740i trafione tyłem - 2k

Wyjmujesz motorownię i resztę sprzedajesz:

- skrzynia 400zł
- wnętrze w białej skórce i prądzie 600zł
- komplet rolety elektrycznej 300zł
- serwotronic - 150zł

Mam wymieniać dalej? Jeszce połowy auta nie rozebrałem, a już mi się zwrócił zakup..
Umiesz liczyć?

Ma 300KM i wsadzi to sam do gotowej budy. I co nie pojedzie toto?

Przestań kruszyć kopie i uczyć ludzi czegoś co robili dużo wcześniej niż Ty..

Radwan_e36 - 2012-02-24, 13:22

Czy ja powiedziałem, że toto nie pojedzie? Pojedzie i to pewnie zajebiście ale nie wkładaj mi głodnych bajek, że objedzie to mojego niska...

Poza tym jaki związek ma sprzedaż gratów z mocą auta? To tak samo jakbyś napisał że murzyn urodził sie biały, żył żółty a umarł czarny - argumenty Twoje są od czapy :shock:

Skoro zakup Ci się zwrócił to super, gratuluję, ale nadal nie widzę związku z tematem mocy, przyspieszenia itp i z Twoich wyliczeń nie ma jeszcze 2000 :lol:

300KM tyłka nie urywa z wrażenia, to jest przeciętna moc według mnie. Co powiesz na 427?

PS. o tym czy ktoś cokolwiek zrobił wcześniej możemy pogadać 8-) Co powiesz na dużego Fiata z silnikiem od 2,0 DOHC Sierry Cosworth zrobionego w 1995?

slawo - 2012-02-24, 13:31

radwan nie chce mi sie szukac, bo pokazalbym Ci jak Twoje "nysy" sosen masakrowal technika i umiejetenosciami w zwyklym e30 z trzydziestoletnim m30b35, a pozniej m60 w e28.
Byl juz jeden taki cwaniak zwal sie kiepski czy tam keepsake, jak dostal baty kilka razy w swojej 500kunnej wypasionej nysie to zmiekl - czego Tobie zycze ;)

Radwan_e36 - 2012-02-24, 13:39

Slawo - do tego właśnie dążę: moc i moment są ważne, ale równie ważne są umniejętności.... Nie wątpie w umiejętności Sosena, ale uwierz mi że już nie jeden z b35 albo b40 pod maską na moim nisku sie przejechał... Oceniacie mnie nie widząć jak, gdzie i kiedy jeżdżę - dlatego zaproponowałem mały spocik Waszymi wypasionymi e30 z mega silnikami kontra mój nisek 8-) Ja się tego nie obawiam, czyżbyście Wy się obawiali? Mogę stanąć moim nisem choćby dziś jeśli macie ochotę :twisted:
Poza tym do 500KM to mi troszkę brakuje :-P

Sosen - 2012-02-24, 13:47

No a jaki związek z driftem ma stawanie na prostej z Twoim fantastycznym niskiem?
Dawaj kiedyś ustawimy się na jakiś pojedynek driftowy, bo prosta jest dobra dla dziewczyn ;)

Radwan_e36 - 2012-02-24, 13:49

Sosen - nie ma sprawy, powiedz tylko kiedy i gdzie :) Mieszkamy dość daleko od siebie, więc może jakaś pośrednia odległość?

Do fantastyczności to mojemu niskowi brakuje jakieś 7-8 tysięcy na wykończenie środka, ale do sezonu będzie gotowy na bank :mg:

Sosen - 2012-02-24, 13:52

Spoko loko, ogarnę sprzęta i możemy coś pokaczać :wink:
Najchętniej spotkajmy się podczas jakiejś ulicznej rundy :]
Dla rozluźnienia polecam obejrzeć ten filmik :mg:

http://www.youtube.com/watch?v=APjRVuz_u2c

Radwan_e36 - 2012-02-24, 13:56

Ta pomarańcza rozumiem Twoja?
Ogarniaj sprzęta i wierz mi bardzo chętnie spotkam się z Tobą :)

Sosen - 2012-02-24, 13:57

Radwan_e36 napisał/a:

No nieeeee mój jest ten piękny nisek :mg:
Obiecaj mi tylko, że nie staniesz na drodze, bo szkoda by mi było plastikowych drzwi do mojej e30 :mg:

Radwan_e36 - 2012-02-24, 14:00

Sosen napisał/a:
Radwan_e36 napisał/a:

Nooo nie rób sobie jaj :-P Ja pytałem poważnie i poważnie chętnie spotkam się z Tobą i być może podzielimy się umiejętnościami :)

PS. Niskiem jechała chyba jakaś piiii... bo za to zachowanie to dostałby ode mnie centralnie prosto w nocha :)

Sosen - 2012-02-24, 14:02

Radwan_e36 napisał/a:
Sosen napisał/a:
Radwan_e36 napisał/a:

Nooo nie rób sobie jaj :-P Ja pytałem poważnie i poważnie chętnie spotkam się z Tobą i być może podzielimy się umiejętnościami :)

Najpierw wpadasz do tematu i ciśniesz aż się kurzy, a teraz szukasz kumpla? Pozdrawiam Ciebie serdecznie 8-)

Radwan_e36 - 2012-02-24, 14:05

Sosen - nikogo nie szukam. Napisałem swoją opinię o m60 a Twoi koledzy jadą po mnie jak po burej suce nie używająć konkretnych argumentów.

Moja propozycja spotkania się jest aktualna, jeśli uważasz się za naczelnego driftera tego forum to może nauczysz mnie czegoś?

PS. nie każdy jeździ oklejoną furą i nie każdy potrzebuje sponsorów na cokolwiek... Widzę jednak, że boisz się stanąć obok mnie więc temat uważam za zakończony!

Sosen - 2012-02-24, 14:16

Radwan_e36 napisał/a:
Sosen - nikogo nie szukam. Napisałem swoją opinię o m60 a Twoi koledzy jadą po mnie jak po burej suce nie używająć konkretnych argumentów.

Moja propozycja spotkania się jest aktualna, jeśli uważasz się za naczelnego driftera tego forum to może nauczysz mnie czegoś?

PS. nie każdy jeździ oklejoną furą i nie każdy potrzebuje sponsorów na cokolwiek... Widzę jednak, że boisz się stanąć obok mnie więc temat uważam za zakończony!

Najpierw pocisnąłeś mi, że nie mam jaj, owszem straciłem jedno ale żyję dalej :wink:
Już nie boję się niczego, a z całą pewnością żadnego pojedynku driftowego, także nie trafiłeś ze swoją oceną ;/

MaxxxS - 2012-02-24, 14:17

zacytuje siebie "dziwna opinia. v8 jest dobre do driftu pojemnosc robi swoja robote i jest sporo niutkow dostepnych z samego dolu. nie ma tez laga ktory jest w silnikach doladowanych wiec w sam raz na nasze obiekty sportowe, a jak sie robi malo zawsze mozna v8 przychlostac podtlenkiem:)
ostatnio mialem 4.4 w e30 pod nozem i smiga to juz 4 lata bezawaryjnie. buda sie konczy ale motor ma sie dobrze:)"

argument

Radwan_e36 - 2012-02-24, 14:35

Max - argument: silnik zaturbiony z N2O, moc podana wcześniej - pokaż mi silnik z gamy BMW o podobnej pojemności ze zbliżonymi możliwościami - jak sie znajdzie podobny to daję mojego nisa za free!!!!

Sosen - straciłeś? Współczuję. Nadal jestem za stanięciem razem i sprawdzeniu co jest lepsze - beem czy nissan! Oczywiście w kontrolowanym poślizgu

slawo - 2012-02-24, 14:36

Radwan_e36 napisał/a:

Wszyscy od tych nysek macie kompleksy? swego czasu tak bylo na toyo drifting cup...panowie od nyske nosili dupe wyzej nosa ;)

Zaczynasz od krytyki, potem szukasz kolegi, a teraz chcesz sie czegos uczyc? A zapytales moze z grzecznosci ile kosztuje godzina nauki u Sosena?

Moze juz skonczmy ten debilny off-top, poprosze moda o wysprzartanie lub przeniesienie smieci do lepszego dzialu ;)

macie30k - 2012-02-24, 14:46

Radwan_e36 napisał/a:
Max - argument: silnik zaturbiony z N2O, moc podana wcześniej - pokaż mi silnik z gamy BMW o podobnej pojemności ze zbliżonymi możliwościami - jak sie znajdzie podobny to daję mojego nisa za free!!!!

M10 :brawo:
Skoro nisek już jest mój postaw go gdzieś przy ulicy i zostaw kluczyki w schowku.
Tylko radyjka nie wyciągaj !

macie30k - 2012-02-24, 14:53

`Gdybym teraz zalogował sie na forum niskuf i napsał że są słabe, że nie jadą i w ogóle ich właściciele nie mają jaj na 101% dostał bym mega pociski w moją stronę. I tak jesteś ulgowo potraktowany.

Swoją drogą, jak nisko trzeba upaść i jakim trzeba być burakiem żeby wypisywać takie rzeczy jak Ty. Totalna kompromitacja.

Może ktoś już zamknie ten temat ?

slawo - 2012-02-24, 14:59

jeszcze chcesz cos dodac drogi gosciu? ;)
golum22 - 2012-02-24, 16:08

urażona duma :lol: chłoptaś myśli że założy konto na forum i wszyscy mu się będą kłaniać
wypowiedzi na poziomie 12 letniego dziecka
ja jestem za pozbywaniem się takich ludzi z forum
to jest miejsce dla kulturalnych ludzi
dziękuje dobranoc

golum22 - 2012-02-24, 16:33

skoro wszyscy mogą ci naskoczyć co mają '' ...dwudziestoletnie szroty... '' i wszystko co tu można znaleźć jest dla frajerów to co ty tu robisz ?
jesteś za bardzo zaj..... z swoim Japończykiem który jest najlepszy pod każdym względem
nie jesteśmy godni by gościć takiego człowieka
poszukaj sobie kolegów gdzie indziej

LUKAS - 2012-02-24, 17:11

Radwan_e36 napisał/a:
LUKAS - daruj sobie text o gadaniu a nic nie robieniu, bo póki co to Ty szukasz sponsora a nie ja :lol: Ja moje auto do zabawy mam przygotowane a Ty?

Dzięki !! Uwielbiam Cię!!! Dawno na żadnym kabarecie się nie usmiałem jak teraz czytając Twoją wypowiedź :D
A więc śmiejesz się ze mnie bo szukam sponsora na zawody tak? A to dobre i takie na poziomie :mg:

Jeśli uważasz że ja "nic" nie robię, to przejrzyj sobie forum... :spoko:

Radwan_e36 napisał/a:
Doklej mi jeszcze jedno ostrzeżenie i juz będę miał pewność o jakości beemki - to już nie to samo co było za czasów Kirasa, Darco, Spektera, Martineza, MC-ego i jeszcze kilku innych o których nawet pewnie nie słyszałeś....
Dostałeś narte bo wulgaryzmu na tym forum nie tolerujemy.
Jeśli chodzi o Michała, Darka, Michała i Marcina, to tak się składa że dobrze ich znam i lubie. A z klubem związany jestem od samego począdku więc już będzie jakieś 10 lat, tak więc nie wyskakuj mi z tekstami jak z piaskownicy KPW? :]

I nie bądź zły na ludzi że komentują Twoje wypowiedzi w nie dogodny dla Ciebie sposób, skoro piszesz rzeczy z którymi jak widać znaczna większość się nie zgadza.

PZDR!!
LUKAS

LUKAS - 2012-02-24, 17:46

Radwan_e36 napisał/a:
tchórzy bojących się stanąć obok mnie

Jakbyś zapisał się do mnie na BMW TRACK DAY to zobaczylibysmy jaki z Ciebie zawodnik 8-)

E30 ROST - 2012-02-24, 19:10

cuda ..... chcialbym tylko dodać ze nissany pochodzą z krajów gdzie zapoczął sie drift i skosnooki juz w dawnych latach robili cos w tym temacie ...a bmw to bmw . coraz wiecej tych aut w czołówce i mi to wystarczy
nie potrzebna tylko ta opcjia z wyzywaniem

Dominik - 2012-02-24, 19:54

Radwan_e36 napisał/a:
co tu robię? a już Ci tłumaczę - mam e36 jako codziennego dooopowoza i nadak uważam e30 za jeżdżący złom - stare parchy i tyle

Nieee. no żesz... Moja e30 to parch i złom ??
...no dobra, może trochę i złom, ale co z tego ? Jeden lubi pomarańcze, drugi jak mu skarpety śmierdzą. Ty masz fajny samochód, a dla mnie mój parch jest spoko. :lol: Po co się od razu napinać ?

Radwan_e36 napisał/a:
nadal pytam - który będzie na tyle odważny, żeby się ze mną zmierzyć?

Na Sobieskiego postawili nowy fotoradar. Tam się możesz zmierzyć...

PaKu - 2012-02-25, 11:23

Lubie czytać wypociny takich jak ty. Dzieki za poprawienie chumoru z samego rana :lol: .
Adam86 - 2012-02-25, 11:56

Radwan_e36, Weź swoje zabawki i idź do innej piaskownicy, za to co ty gadasz nikt się nie chce z tobą bawić...
kafarek - 2012-02-25, 17:35

Wyrażam szczery żal do Szanownej admiralicji tego forum o to że ten typ wciąż tu jest :mg: Za czasów ludków których przytoczył, było by to niemożliwe ;)
slawo - 2012-02-25, 19:05

kafarek napisał/a:
Wyrażam szczery żal do Szanownej admiralicji tego forum o to że ten typ wciąż tu jest :mg: Za czasów ludków których przytoczył, było by to niemożliwe ;)

daj sie posmiac pare chwil zanim dostanie urlop ;)tak ostatnio malo tu troli, ze to az rodzynek haha

MaxxxS - 2012-02-25, 22:08

:wow: czuję się trochę jak Tomasz Judym gdy patrzył na rozdartą sosnę ... muszę się przyznać ze także mam nissana .... i bardzo go lubię..

Micra 1.0 kat 8-) kolor British Racing Green :twisted:
i śmiało mogę się z typem ustawić np na kargo. :spoko:

To teraz może wytnijmy całe ot :)

E30 ROST - 2012-02-25, 22:19

MaxxxS napisał/a:
:wow: czuję się trochę jak Tomasz Judym gdy patrzył na rozdartą sosnę ... muszę się przyznać ze także mam nissana .... i bardzo go lubię..

Micra 1.0 kat 8-) kolor British Racing Green :twisted:
i śmiało mogę się z typem ustawić np na kargo. :spoko:

To teraz może wytnijmy całe ot :)

kurffaaa nie mam nissana ale na potrzeby ustaffki cos kupię ... i nie po to aby koledze dopiec badz doeeebac ale by spotkac i ogarnac czegooo ma az tak brakkkkkkk !! !:D

i kolejna sprawa !! tuning nissana badz supahipa hondy te rzeczy ceni sie w zl... a tuning bmw w oiro kolego!!!!!

LUKAS - 2012-02-25, 22:34

MaxxxS, Też mam Nissana, Terrano, holowałem nim moją wyścigówke na na lawecie na tor, ale ja nic podobno nie robię :D

Koniec z OT PANOWIE i PANIE ;)

318Albert - 2012-02-26, 23:21

Nissan 200sx to syf w 1.8 panewki co pół roku się obracaja :D
Prowadzi się dość sympatycznie za to elektryka jest po****** jak lato z radiem wiązka silnika idzie od nóg pasażera (co za głupota mocować ECU w nogach ile się tego nalutowałem to się w głowie nie mieści woda się zbiera i pękaja płytki) wzdłuż deski pod kierownica następnie wzdłuż lewego błotnika nad zderzakiem oraz przez prawy błotnik dopiero trafia na silnik. Poza tym ciężko znaleść coś w przyzwoitym stanie. Nissan nie jest podatny na różne konfiguracje tak jak BMW ilość skrzyń oraz rozrzut przełożeń w dyferencjałach 2.10 - 4.45 daje spore możliwości. Sorry miał być koniec z OT ale jak ktoś mi pisze że nissan to dobry samochód to dostaje palpitacji.

Pozdro

Ps: Już się nie mogę doczekać aż zobaczę twoja maszynę w akcji Sosen :)

Sosen - 2012-07-31, 05:41

Niedawno zacząłem coś działać przy sprzęcie, jeśli ktoś będzie ciekawy co się dzieje to zapraszam na stronkę www.sosen.pl gdzie pojawiać się będą postępy :wink:

pozdro
Sosen

knap - 2012-07-31, 20:49

nie zrażaj się opiniami jakiegoś leszcza :)
to jest Twoja fura
Twoja wizja nowej maszyny
Twoja kasa
i Ty będziesz tym jeździł :wink:

rób swoje i przed siebie ( oczywiście bokiem :] )

Sosen - 2012-07-31, 22:21

Jasna sprawa, luz na sprzęcie

dzięki i pozdro

ChriS - 2012-08-01, 20:45

Łukasz masz coś nie tak z tylną belką,bo Ci lewą opone zbiera od środka :mg:

Poza tym trzymam kciuki :spoko:

Sosen - 2012-08-01, 23:21

Yo, dziękować Krzysztofie :)
Sosen - 2012-08-25, 11:28

Siemka

Gdyby ktoś chciał zerknąć co się dzieje w projekcie to zapraszam na www.sosen.pl

pozdro
Sosen

Adaasko - 2012-08-25, 13:16

no chwal się tutaj, patyk w ryj buractwu, robisz dobra robote!
Sosen - 2012-08-25, 21:30

Nie wracajmy do tego co było, ważne że silnik już wisi :wink:

pozdro
Sosen

Sosen - 2012-09-23, 00:08

żyjemy!! :twisted: ---->> www.sosen.pl
daniello - 2012-09-23, 10:04

gratulacje sosen myslalem ze temat juz umarl a tu zyje :brawo:
Sosen - 2012-09-23, 22:48

dzięki dzięki, żyje i już jeździ :mg:

http://www.youtube.com/wa...d&v=OprWUK9Becs

BADYL - 2012-09-25, 21:52

Mój mentor :cenzura: bokiem powrócił :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :prosze: :prosze: :prosze:
Skwiro E30 - 2012-09-26, 21:31

uuu to teraz trzeba częściej odwiedzać lotnisko a nóż widelec polatamy razem :wink:
Przy okazji dałbym kilka porad :D :D POZDRO :)

Sosen - 2012-09-27, 16:05

Hehe dzięki Kiras :)

Skwiro przerabiaj swoje e30 :wink:

Skwiro E30 - 2012-09-27, 16:21

Jak ten silnik będzie miał już dość to wtedy pomyślimy ;)

Na razie priorytetem jest E46 328Ci :)