|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
Czarna Lista - e30 mt1 waska CHELM
kalolek16 - 2009-02-25, 16:34 Temat postu: e30 mt1 waska CHELM Bylem widzialem jezdzilem....wiecej informacji na PW
http://moto.allegro.pl/it...on_delphin.html
ahir - 2009-02-25, 16:44
widze kolejny złom? może łatwiej będzie tutaj wkleić całe allegro?
kamil.k - 2009-02-25, 19:14
kalolek16, gdzie ty chłopie widzisz mt1
co z nia niby nie tak poza agro tjuningiem z tyłu
kalolek16 - 2009-02-25, 20:09
we wnetrzu widze mt1 na zewnatrz jest bbs....a ogolnie kierowca trafil na dzika i przyjal go na przod i lewa strone szyby i slupka. co do tego czy bbs to agro tuning to kazdy ma swoje podejscie wole oryginal zender niz mt2 z laminatu ziomus
Mateusz - 2009-02-25, 20:32
kalolek16 napisał/a: | wiecej informacji na PW |
po to jest ten dzial, zeby pisac co sie widzialo, chyba, ze masz jakies tajemnice.
Łukasz - 2009-02-26, 08:51
Mateusz napisał/a: | kalolek16 napisał/a: | wiecej informacji na PW |
po to jest ten dzial, zeby pisac co sie widzialo, chyba, ze masz jakies tajemnice. |
tak jest
kalolek16 - 2009-02-26, 09:57
No nie chcialem pisac bo w sumie bylem go ogladac we wrzesniu 2008 wiec nie pamietam tego tak dokladnie jak bylo. Gosc ma to auto juz kilka lat mieszka w chelmie...wiek ok 40 ludzie nagadali jaki to rarytas posiada i twardo rok temu przy 10tys stal i tyle na allegro tez stala. Zajechalem z ojcem i mechanikiem i zaczalem mu wymieniac ze tutaj listwa sie nie zgadza ze te drzwi sa calkowicie innego koloru ze caly silniczego jest na nowych czesciach. Nowa grill nowa atrapa. No i gosc sie przyznal ze jakis czas temu wracajac przyjal na maske i czesciowo szybe i dach dzika ale co nie zmienia faktu ze nie chcial zejsc z ceny. Max co wtedy opuscil to za radio i glosniki powiedzial ze bez audio za 9.500 pusci. Tak poza tym silniczek byl zimny (tak jak o to prosilem) no i chwile poczekalismy zanim udalo sie go odpalic. To chyba tyle nie chcialem pisac tak oficjalnie bo bylo to rok temu i wszystkiego moge nie pamietac co do rdzy to chyba napisal prawde nie widzialem tam sladow korozji. Cena 7tys jest pewnie do negocjacji kolejny raz bez audio pusci taniej
Cypisek - 2009-02-26, 10:02
No to właściwie co z nim jest nie tak?
kalolek16 - 2009-02-26, 10:11
Blacharka jest w fajnym stanie
Wnetrze to samo
Silnik nie palil na zimnym trzeba bylo troszke pokrecic, pamietam ze pochodzil pochodzil i sam zgasl
Rdzy rok temu tam nie bylo, chociaz pod ospojlerowaniem nie wiem co sie kryje.
Stojac obok auta widac roznice miedzy lewa a prawa strona golym okiem. Mysle ze wlasciciel zrobil to na tyle dobrze ile mial pieniazkow, nie jest zle ale na pewno mozna bylo sie bardziej przylozyc. Przod jak mowilem byl wymieniony.
Jezeli komus bardzo bardzo zalezy to musze przyznac ze wolalbym ta waska lampe delfinowa ktora byla w Białej Podlasce za 6400- stala kilka dni temu, przynajmniej nie byla bita.
Szajbaa - 2009-02-26, 10:14
Cypisek napisał/a: | No to właściwie co z nim jest nie tak? |
kalolek16 napisał/a: | . Nowa grill nowa atrapa. No i gosc sie przyznal ze jakis czas temu wracajac przyjal na maske i czesciowo szybe i dach dzika |
ahir - 2009-02-26, 10:59
czy to oznacza, że jest bubel i powinna tutaj wisieć? kto ma nie bitą niech rzuci kamieniem pierwszy przynajmniej się przyznał i starał naprawić najlepiej jak można, nie ukrywa nie twierdzi że 100% bezwypadek.. bubel jakby koła nie zgadzały się z nadwoziem i auto nie chciało jechać prosto..
kalolek16 - 2009-02-26, 11:24
No skoro byla bita i to nie byla studzienka tylko dzik to chyba powinna tutaj wisiec co do tego kto ma nie bita to....pewnie znajdzie sie kilkanascie osob na tym forum. To ze staral sie jak najlepiej naprawic to ja napisalem i to jest moja opinia a nie opinia faceta. Pojedz porozmawiaj i sam ocenisz. Jest czarna lista na ktora sie wrzuca auta jak dla Ciebie to jest auto ktore nie powinno tu wisiec to nie zagladaj do tego tematu. Daleko nie mam do chelma nie mam i mialem okazje sie tym autem nawet przejechac. Nie wiem w ogole o co Ci chodzi ahir, prosto to ona na pewno nie jedzie !
Łukasz - 2009-02-26, 11:41
może chodzi po prostu o tego dzika? Ktoś widział dzika? Ja bym chętnie zobaczył dzika
kalolek16 - 2009-02-26, 11:43
o czym wy w ogole mowicie nie pasuje wam ze ktos jedzie oglada i mowi co widzial to prosze samemu pojechac i potem zdac relacje. Nie czaje...jak sie kogos prosi zeby pojechal i nikt nie jedzie jest zle a jak ktos pojedzie i obejrzy tez zle ciezka mentalnosc...
Przed kupnem od Pawla widzialem kilka waskich w roznych miejscach i zdalem relacje. Jak Wam to nie pasowalo to cale szczescie jest rozwiazanie....mam juz i nie bede sie zapuszczal bo i tak zdjecioznawcy wiedza lepiej
Szajbaa - 2009-02-26, 11:44
dobra nie wnikam dla mnie to allegro to i tak jeden wielki szrot.... a zwłaszcza jak chodzi o wąskie lampy.... za 7000zł czy jak chciał wcześniej 10k to juz wiecie dobrze co kupic się powinno... a nie auto ze składanymi słupkami i dachem.
wlasnie chyba o to chodzi zeby ktos nie jechał 500km żeby dowiedzieć sie ze dzik byl na masce....
kalolek16 - 2009-02-26, 11:46
No Szajbaa spoko ja to rozumiem i chcialem pomoc ale widzisz jak niektorzy reaguja...auto po dzwonie z dzikiem nie powinno tutaj wisiec. Pewnie zadno nie powinno tu wisiec skoro ma 4 kola hy ?
Łukasz - 2009-02-26, 12:19
to ile w końcu za tego dzika?
Pietrek - 2009-02-26, 14:15
Jak komuś wyskoczy dzik w lesie i pokrzywi kilka blach które rozwalą chłodnice, to niech pamięta żeby tu wrzucić potem swoje auto
kalolek16 napisał/a: | caly silniczego jest na nowych czesciach |
Czy to źle że gość po takim zajściu zainwestował w nowe części ? ... inny by pojechał na złom i zabrał za darmo lub kupił na kilogramy stare części które nie wiadomo ile by posłużyły ...
W tej chwili ciężko o igle w wąskiej ... jak sie trafi bez rdzy to malowana po stłuczce a jak niebita z org lakierem to ze zgnitą podłogą i blachami do remontu
Szajbaa - 2009-02-26, 14:23
Pietrek napisał/a: | Jak komuś wyskoczy dzik w lesie i pokrzywi kilka blach które rozwalą chłodnice, to niech pamięta żeby tu wrzucić potem swoje auto
|
nie ironizuj przecież wiesz ze nie o to chodzi wiadomo mozna cos zrobic itp, a gdyby to było nowe auto to moze byc i z dwóch złożone....
kurde ale to jest wąska za 7k to biorąc pod uwage starcie z dzikiem nie jest szrotem?? tym bardziej że mowa jest o uszkodzeniu dachu szyby, być moze słupków??
moje zdanie oparte na ocenie kalolka
Łukasz - 2009-02-26, 14:46
szkoda, rozumiem, że jak nikt nie wspomina o dziku to sprzedany?
kalolek16 - 2009-02-26, 15:13
No tak bywa...nie wiem czemu ludzie nie chca samochodu z dzikiem ? przeciez tylko pysznego mieska nie moze sie zmarnowac... Lukasz moze Ty przygarniesz dzika ? e30 za 7tys gratis
Łukasz - 2009-02-26, 15:53
muszę pogadać z moim masarzem, bo jakby co bierzemy dzika na pół tylko co ja do cholery zrobię z e30?
jaarek_V8 - 2009-02-26, 16:30
to e30 ja wezme a ty przygarniesz dzika
swoja droga juz sam pare razy sie na niej zawiesilem na alledrogo
ahir - 2009-02-26, 16:41
Szajbaaa czemu zaniżasz ceny e30? jesteś miłośnikiem czy nie? zadbana wąska powinna ze 17 tys. kosztować albo i więcej.. co to jest 7 tys. ?! nie traktujmy tego jak opla astrę.. który traci na wartości z każdym rokiem.. to jest e30 tym bardziej dla nas wartość tego auta powinna ROSNĄĆ z każdym rokiem, a nie spadać... pomyśl, zobacz na allegro jak lawinowo spada liczba e30 w ogóle do sprzedania... przez ostatnie lata rosła liczba e36, a teraz będzie rosła liczba e46... zobacz ile jest e21.. i pomyśl, że za parę lat tyle będzie e30... i jeżeli ktoś z miłości naprawdę dalej będzie chciał jeździć tym autem to będzie musiał dać dużo więcej niż 7 tys. za dużo gorsze auto... przynajmniej tak powinno być.. albo traktujemy te auta jako środek transportu jak każdy inny (i wtedy ceny też) albo jak coś kultowego.. a e30 moim zdaniem jak najbardziej zalicza się do grona aut kultowych..
a co do kalolka, to 99,9% aut które oglądał uważał za złomy.. nawet jeżeli z nimi coś było nie tak, to na pewno nie są to pieniądze w których można, takie auto, traktować w kategoriach złomu... szukał igły za 2 flaszki.. no sorry ilu z nas wsadziło w swoje e30-tki 10tys. 15tys. 20tys. PLN i więcej?? a potem przychodzi taki kalolek i mówi, że auto z 88 powinno kosztować 5k. a skoro jesteś fanem to być bezwypadkowe, bez ryski, bez rdzy, w stanie mechanicznym jak z fabryki... naiwniaków proponuje szukać gdzie indziej... a jeżeli komuś udaje się kupić naprawdę super e30 za taką kasę to tylko żal mi gościa który był zmuszony sprzedać... sorry jeżeli kogoś uraziłem, takie moje zdanie.
Pozdr.
kalolek16 - 2009-02-26, 16:51
z tych wszystkich jakie ogladalem 2 byly nie bite, jedna wrocilem do domu i to jest dla mnie priorytet. jak lubisz sie bawic i siedziec w garazu przy naprawach poprawkach i itd to szacunek mechaniku, nie kazdy musi miec takie zdanie jak TY ! ja tam wolalem kupic nie bita szeroka niz bita waska, jak dla Ciebie 10tys to dwie flaszki to moze postawisz mi jedna taka flaszke co ? nie bede Cie obrazal publicznie na forum wiec Ty tego tez nie rob, jak masz hajs to sie baw i wydawaj 17tys na waska lampe dla mnie 10tys to jest bardzo bardzo duzo pieniazkow i za taka cena mozna oczekiwac NIE BITEGO auta ! a jak masz cos do tego co pisze o samochodach ktore ogladalem to zapraszam na PW, o jednym aucie napisalem tylko zlom i to byl zlom. Opisalem raptem 3 auta a Ty robisz jakis podzial i obliczasz procenty ? to oblicz ile wpakujesz w ta e30 z chelma zeby wygladala tak jak igla ?
ahir - 2009-02-26, 16:56
odpowiem krótko, nie stać Cię na e30...
nie życzę Ci źle.. dobrze, że w granicach swoich możliwości szukałeś najlepszego auta.. przekonasz się o czym mówiłem jak zaczniesz do niej dokładać, to pęknięta głowica, to wał korbowy z panewkami to to, to tamto.. albo stwierdzisz, że olewasz i sprzedajesz bo koszta Cię przerosną..
szerokości
kalolek16 - 2009-02-26, 16:56
a tak poza tym MILOSNIKU E30 nawet nie pisz takich porownan e30 do opla astry. to calkowicie dwa rozne samochody. co do pieniedzy jakie sie wklada w auto poczytaj temat pawla jak pisal o swojej e30, bylo to tam poruszane. jeden woli sie bawic i ladowac hajs a drugi woli kupic nie bity i ladowac o polowe mniej hajsu.
to tyle na temat tego. mam 21 lat i jestem studentem a nie synem krola nafty...zeby szukac waskich lamp za 9tys EURO !
[ Dodano: 2009-02-26, 16:58 ]
Ale co Ty mnie straszysz tym ze nie wyrobie na hajs z e30 ? Spokojnie...kupilem za 9tys w idealnym stanie i predko nie zgubie siedzenia w podlodze. Zdaje sobie sprawe ze do auta trzeba dokladac a tym bardziej e30 ktore jest autem pelnoletnim. Ale jeszcze raz Ci przypomne wole kupic sprawne i nie bite i miec teraz czas na odlozenie pieniedzy niz kupic i od razu ladowac
ahir - 2009-02-26, 17:01
właśnie, to nic złego, ale jesteś za młody, i za mało wiesz o e30, żeby oceniać która e30 jest warta danej kasy a która nie.. myślisz tak jak ja myślałem 5 lat temu..
nie jestem synem bogacza, nawet nie miałem ojca, do wszystkiego doszedłem sam, tym bardziej boli jak wsadzasz swoje własne zarobione pieniądze, bo nie chcesz sie pozbywać auta i brniesz w naprawy 20-latka a potem ktoś przychodzi i marudzi, bo tu ryska, bo tu coś, bo to kosztuje 8 tys. a nie jest idealne..
oby, naprawdę życzę Ci żebyś bezawaryjnie śmigał długi czas
kamil.k - 2009-02-26, 17:05
mojej tu nie moge wpisac bo dziki sie jej boja ale sarny już nie i z jedna miala kontakt
też uważam ze 10 tys zł za waska 325i w b.dobrym stanie i nie bita to bardzo mało.za tyle to można opla,forda kupic który tylko jedzie albo i nie jedzie
kalolek16 - 2009-02-26, 17:05
ahir napisał/a: | właśnie, to nic złego, ale jesteś za młody, i za mało wiesz o e30, myślisz tak jak ja myślałem 5 lat temu..
nie jestem synem bogacza, nawet nie miałem ojca, do wszystkiego doszedłem sam, tym bardziej boli jak wsadzasz swoje własne zarobione pieniądze, bo nie chcesz sie pozbywać auta i brniesz w naprawy 20-latka a potem ktoś przychodzi i marudzi, bo tu ryska, bo tu coś, bo to kosztuje 8 tys. a nie jest idealne.. |
Spoko rozumiem i szanuje to ze sam nazbierales mi tez nikt nie dokladal. Ale dziwi mnie to ze najpierw wystawia za 10tys potem za 7tys ? Sa e30 ktore na allegro stoja od kilku lat i stoja za grube pieniadze. To auto z chelma wymaga pracy i takie jest moje zdanie. Napisalem je na czarna liste poniewaz bylo bite. skoro dla Ciebie to nie wystarczy to po co tutaj w ogole auta wpisywac ? przeciez nie bede wklejal tu aut ktore sa po dzwonie i na czesci za tysiac zloty zgodzisz sie ?
[ Dodano: 2009-02-26, 17:09 ]
Czarna lista nie jest tutaj po to zeby kogos odciagnac od kupna auta tylko ostrzec przed takimi i takimi rzeczami. Napisalem co widzialem i czego sie dowiedzialem. Ktos uwaza ze to jest nic i ze takie rzeczy sa do zrobienia od reki niech jedzie i kupuje. Zastanawiam sie tylko czego i ta z chelma i ta z siemianowic dalej stoja i cena z roku na rok spada o 3tys...
Szajbaa - 2009-02-26, 18:09
ahir napisał/a: | Szajbaaa czemu zaniżasz ceny e30? jesteś miłośnikiem czy nie? zadbana wąska powinna ze 17 tys. kosztować albo i więcej.. co to jest 7 tys. ?! nie traktujmy tego jak opla astrę.. który traci na wartości z każdym rokiem.. to jest e30 tym bardziej dla nas wartość tego auta powinna ROSNĄĆ z każdym rokiem, a nie spadać... pomyśl, zobacz na allegro jak lawinowo spada liczba e30 w ogóle do sprzedania... przez ostatnie lata rosła liczba e36, a teraz będzie rosła liczba e46... zobacz ile jest e21.. i pomyśl, że za parę lat tyle będzie e30... i jeżeli ktoś z miłości naprawdę dalej będzie chciał jeździć tym autem to będzie musiał dać dużo więcej niż 7 tys. za dużo gorsze auto... przynajmniej tak powinno być.. albo traktujemy te auta jako środek transportu jak każdy inny (i wtedy ceny też) albo jak coś kultowego.. a e30 moim zdaniem jak najbardziej zalicza się do grona aut kultowych..
a co do kalolka, to 99,9% aut które oglądał uważał za złomy.. nawet jeżeli z nimi coś było nie tak, to na pewno nie są to pieniądze w których można, takie auto, traktować w kategoriach złomu... szukał igły za 2 flaszki.. no sorry ilu z nas wsadziło w swoje e30-tki 10tys. 15tys. 20tys. PLN i więcej?? a potem przychodzi taki kalolek i mówi, że auto z 88 powinno kosztować 5k. a skoro jesteś fanem to być bezwypadkowe, bez ryski, bez rdzy, w stanie mechanicznym jak z fabryki... naiwniaków proponuje szukać gdzie indziej... a jeżeli komuś udaje się kupić naprawdę super e30 za taką kasę to tylko żal mi gościa który był zmuszony sprzedać... sorry jeżeli kogoś uraziłem, takie moje zdanie.
Pozdr. |
w 10000000000000% się z Tobą zgadzam, ale dzika nie przeboleje....
ahir - 2009-02-26, 18:43
Szajbaa
kalolek... to naprawdę wszystko zależy.. czasami warto czasami nie.. ale jeżeli ktoś patrzy tylko na jedno to źle patrzy.. liczy sie jeszcze wał korbowy, panewki, korbowody, tłoki, pierścienie, głowica, dźwigienki - ciche lub nie zawory, (i tutaj już mamy około 10k i to częściowo na zamiennikach/ASO/używanych) układ wydechowy, dolotowy, wnętrze, przekładnia kierownicza, wał, dyfer, ew. szpera,(kolejne 5k) hamulce, zawieszenie, podłoga, lampy, i masa innych..(kolejne XXk) więc ceny rzędu 7k-10k jak się do tego mają? ano potem stoją latami takie e30'ki mimo, że są porobione, dzięki takim jak Ty... bo pojedzie, obejrzy, po marudzi o jakiś pierdołach, zrobi temat na czarnej liście i po zabawie.. bo klientów na takie auta to można szukać tylko na forach BMW... generalnie chodzi o to aby naprawdę świadomie i po gruntownym sprawdzeniu zakładać tutaj tematy a nie po powierzchownych oględzinach i paru usłyszanych przekręconych historiach.. a sprzedający potem siedzi i duma.. czemu nikt nie chce przecież tyle zrobiłem..
sama przygoda z dzikiem moim zdaniem nie do końca musi eliminować auto.. ale może być też tak, że przy aucie nie było nic robione + miało przygodę z dzikiem + cena z kosmosu... to wtedy OK.. ale myślę że nie wszyjscy jesteśmy wstanie ocenić czy się opłaca czy nie, tym bardziej przy pierwszej e30, chyba że sprzedający wie co zrobił i to udowodni
Pozdr.
Łukasz - 2009-02-26, 20:05
ignorujecie mnie, to kto zabrał dzika?
slawo - 2009-02-26, 20:08
Łukasz napisał/a: | ignorujecie mnie, to kto zabrał dzika? |
swistak i pozawijal go w te sreberka
Łukasz - 2009-02-26, 20:13
slawo napisał/a: | Łukasz napisał/a: | ignorujecie mnie, to kto zabrał dzika? |
swistak i pozawijal go w te sreberka |
kurna to coś jest nie tak, bo dostałem właśnie maila od łyżki, że to niemożliwe
Szajbaa - 2009-02-27, 00:06
leże i płacze ; ]
slawo - 2009-02-27, 00:25
Łukasz napisał/a: | kurna to coś jest nie tak, bo dostałem właśnie maila od łyżki, że to niemożliwe |
bo takie rzeczy to tylko w erze
Łukasz - 2009-02-27, 07:52
chyba można zamknąć bo z tego co widzę dzik poszedł za dobrą kasę skoro nikt się nie przyznał
[ Dodano: 2009-02-27, 08:53 ]
zapomniałbym, cholera, ale skąd dziki w chełmie? Widziałem Niemca w chełmie, ale dzika? Ktoś miał zajebiaszcze szczęście, bo latam po allegro teraz i owszem są chełmy, ale dzika w chełmie nie mogę znaleźć
Szajbaa - 2009-02-27, 08:37
a moze gdzies w okolicy będzie jakis dzik lub chociaż jeleń
kalolek16 - 2009-02-27, 14:11
tzn e30 byla w chelmie a dzik w kasku...musisz szukac dzika w kasku albo w berecie, kierowca nie pamieta czy dzik byl w kasku czy w berecie
Yakuzatti - 2009-02-27, 15:49
ale dzicz...
Łukasz - 2009-02-27, 16:05
Yaku, a może ty cos wiesz o jakimś dziku, nie musi być w chełmie, ważne, żeby był zdrowy i z zadbanym wnętrzem
slawo - 2009-02-27, 16:33
Łukasz napisał/a: | Yaku, a może ty cos wiesz o jakimś dziku, nie musi być w chełmie, ważne, żeby był zdrowy i z zadbanym wnętrzem |
znam jednego dzika masz wazeline? czy wolisz na sucho? hahaha
Łukasz - 2009-02-27, 16:47
slawo napisał/a: | Łukasz napisał/a: | Yaku, a może ty cos wiesz o jakimś dziku, nie musi być w chełmie, ważne, żeby był zdrowy i z zadbanym wnętrzem |
znam jednego dzika masz wazeline? czy wolisz na sucho? hahaha |
nie mam doświadczeń, ale chętnie poczytam o Twoich , bolalo?
Dominik - 2009-02-27, 17:26
Łukasz, może jakiś kabaret ze Slawem załóżcie, całkiem nieźle Wam to idzie
slawo - 2009-02-27, 17:38
Łukasz napisał/a: | nie mam doświadczeń, ale chętnie poczytam o Twoich , bolalo? |
pijany bylem to nie wiem
wiec swiadek sobie nie przypomina
Yakuzatti - 2009-02-28, 23:00
Łukasz napisał/a: | Yaku, a może ty cos wiesz o jakimś dziku, nie musi być w chełmie, ważne, żeby był zdrowy i z zadbanym wnętrzem |
Słuchaj, moja koleżanka mieszka na takim osiedlu przy lesie, to mi mówiła że często przed dzikami uciekała.
Może ten dzik u niej w lesie siedzi? Nigdy nie wiadomo kiedy skubaniec zaatakuje!
Łukasz - 2009-03-02, 09:27
a koleżanka dzika czy normalna?
MAJSU - 2009-03-02, 10:11
A wracając do tematu widzę sporą różnicę zdań w tym dziale a np w pogawędkach gdzie dopiero nie dawno większość twierdziła że 9 tyś za szeroką to o wiele za dużo... Tutaj wąskie powinny za 17 chodzić Ludzi wkładających 15-20 i więcej tyś zł można na palcach jednej no może dwóch rąk policzyć... Niestety jeżdżąc na spoty beemki czy nawet jakieś inne nie widzę tych mega doinwestowanych samochodów a raczej takie dla których szkoda wyjmować aparat z kieszeni...
Pawel735 - 2009-03-02, 21:55
MAJSU napisał/a: | A wracając do tematu widzę sporą różnicę zdań w tym dziale a np w pogawędkach gdzie dopiero nie dawno większość twierdziła że 9 tyś za szeroką to o wiele za dużo... Tutaj wąskie powinny za 17 chodzić Ludzi wkładających 15-20 i więcej tyś zł można na palcach jednej no może dwóch rąk policzyć... Niestety jeżdżąc na spoty beemki czy nawet jakieś inne nie widzę tych mega doinwestowanych samochodów a raczej takie dla których szkoda wyjmować aparat z kieszeni... |
Bo może sobie uświadomili ze 9 tys za igłe to o wiele za mało Pozatym duża jest rozbieżnośc między tym co ludzie mówią a co by zrobili w danej sytuacji gdyby faktycznie stanęli przed pewnym wyborem
slawo - 2009-03-02, 22:04
MAJSU napisał/a: | Niestety jeżdżąc na spoty beemki czy nawet jakieś inne nie widzę tych mega doinwestowanych samochodów a raczej takie dla których szkoda wyjmować aparat z kieszeni |
zdajesz tez sobie sprawe ze czasami nie widac tej wlozonej kasy...laduje ladujesz i sam wiesz tylko ile to kosztowalo
Dixi - 2009-03-02, 22:12
slawo napisał/a: | MAJSU napisał/a: | Niestety jeżdżąc na spoty beemki czy nawet jakieś inne nie widzę tych mega doinwestowanych samochodów a raczej takie dla których szkoda wyjmować aparat z kieszeni |
zdajesz tez sobie sprawe ze czasami nie widac tej wlozonej kasy...laduje ladujesz i sam wiesz tylko ile to kosztowalo |
Są też tacy, którzy kupują m-pakiety, fele 17" itd. itp. a potem nie mogą przejść przeglądu bo nie stać już na nowe tarczy czy usunięcie wycieku... Znam takich, żeby nie było że se wymyślam
Znam też takich co pakują kupe kasy, chcą być trendy itd. itp. ale dają to robić takim partaczą że aż się nóż otwiera... bo są tańsi...
A można przecież robić wolniej, zacząć od tych ważniejszych spraw itd. itp.... ale wracając do tematu, zawsze za dobre auto trzeba zapłacić. Okazje się zdarzają nie powiem, ale one też nigdy nie są idealne bądź nie spełniają wymagań kupującego...
MAJSU - 2009-03-02, 22:19
Dixi napisał/a: | slawo napisał/a: | MAJSU napisał/a: | Niestety jeżdżąc na spoty beemki czy nawet jakieś inne nie widzę tych mega doinwestowanych samochodów a raczej takie dla których szkoda wyjmować aparat z kieszeni |
zdajesz tez sobie sprawe ze czasami nie widac tej wlozonej kasy...laduje ladujesz i sam wiesz tylko ile to kosztowalo |
Są też tacy, którzy kupują m-pakiety, fele 17" itd. itp. a potem nie mogą przejść przeglądu bo nie stać już na nowe tarczy czy usunięcie wycieku... Znam takich, żeby nie było że se wymyślam
Znam też takich co pakują kupe kasy, chcą być trendy itd. itp. ale dają to robić takim partaczą że aż się nóż otwiera... bo są tańsi...
A można przecież robić wolniej, zacząć od tych ważniejszych spraw itd. itp.... ale wracając do tematu, zawsze za dobre auto trzeba zapłacić. Okazje się zdarzają nie powiem, ale one też nigdy nie są idealne bądź nie spełniają wymagań kupującego... |
I o to właśnie chodzi... Ja też jak kupiłem E28 to zanim zrobiłem silnik kupiłem fele Ale to jest mój pierwszy samochód, moje pierwsze Beem i klasyk. Ale teraz każda zjechana śrubka mnie wkurza i wymieniam w niej rzeczy które po prostu nie wyglądają jak nowe i mnie gryzą w oczy ale nie wymagają wymiany. Na koniec zostawiłem sobie lakier i blacharkę bo ciągle szukam fachowca który to zrobi tak żebym potem nie miał ale...
Pawel735 - 2009-03-02, 23:15
Dixi napisał/a: |
|
Doskonałym przykładem na to co mówisz może być e30 cabrio z rejestracjami CTR na rs 17 ze złotymi śrubkami i mt II prezentowane w obecnym numerze bmw trends. Goscio bawi sie w gadzety a na zdjjeciach widać gołym okiem ze auto jak i mtII byłochyba pedzlem do bielenia sufitów malowane.Obraz nędzy i rozpaczy jednym słowem.Stać gościa na gadzety a nie stac go na zrobienie podstawowych rzeczy w aucie.
slawo - 2009-03-02, 23:17
Pawel735 napisał/a: | Doskonałym przykładem na to co mówisz może być e30 cabrio z rejestracjami CTR na rs 17 ze złotymi śrubkami i mt II prezentowane w obecnym numerze bmw trends. Goscio bawi sie w gadzety a na zdjjeciach widać gołym okiem ze auto jak i mtII byłochyba pedzlem do bielenia sufitów malowane.Obraz nędzy i rozpaczy jednym słowem |
Adrian mam go lac czy sam to zrobisz?
Pawel735 - 2009-03-02, 23:35
Moze w rzeczywistosci faktycznie inaczej wygląda ale w gazecie na zdjęciu to prawy bok auta wyglądał tragicznie, szczególnie tylny błotnik chyba, że to gazeta była pomięta
valdi80 - 2009-03-03, 00:02
Po przeczytaniu trzech stron wnioskuję, że auto z tematu nie zasługuje, by umieszczać je na czarnej liście. Właściciel w ogłoszeniu nie twierdzi, że auto jest bezwypadkowe, zresztą trudno uznać zderzenie z dzikiem za wypadek (no chyba, że z perspektywy dzika, ale on był w chełmie). IMO 7 koła to chyba normalna cena za wąską w sześciu garnkach z fajnym wyposażeniem. Jeżeli uważacie inaczej, trzeba wrzucić na listę 99% e30 z allegro, każdą e30 z lpg, m40 i m21
Dixi - 2009-03-03, 00:06
Cytat: | pedalska gazeta dla księży s pierdalajcie stąd |
Tak czy siak u nas w Polsce widok zadbanego klasyka, to wciąż bardzo rzadki widok... Ale, żeby nie było tak smutno idziemy w dobrym kierunku
ahir - 2009-03-03, 01:03
MAJSU - ja Ci odpowiem tak, myślę, że na samym tym forum jest dużo więcej osób niż 10 które tak naprawdę, czasami przez parę ładnych lat, wsadzili już dziesiątki tys. PLN - bo nie każdy ma na boku większą sumkę żeby od ręki zrealizować jakiś grubszy projekt.. to raz, a dwa często aż głupio się przyznać, przy presji środowiska z zewnątrz które nie zna klimatu
i często wygląda to tak, że co miesiąc z wypłaty robisz pierdoły, a na grubsze rzeczy odkładasz i robisz dopiero jak uzbierasz..
po drugie sam po sobie wiem, że nie wszyscy są tacy, że chwalą się etap po etapie co robią.. każda listewka, zaślepka, felga itd...
często tylko siedzą na forum i wyszukują informacji.. z zamiarem pochwalenia się po zakończeniu projektu, którego jak się potem okazuje, realizacja trwa latami..
po trzecie jak już koledzy napisali wcześniej, również wiem sam po sobie, robi się całą mechanikę i masę innych zawsze ważniejszych rzeczy, a wygląd często zostawia na koniec albo delikatnie skrobie jakoś "po drodze"..
wierz mi, do mojego e30 kombi wsadzone jest naprawdę grubo, a sam za bardzo nie mam zajawki żeby robić fotki, bo jeszcze nie ma czego fotografować mam robić fotki silnika od środka czy co? to tak z grubsza na ten temat.. ale chyba wiemy o co biega
Pozdr.
Łukasz - 2009-03-03, 08:43
Generalnie zgadzam się z kolegami, ale myślami jestem przy dziku....
Yakuzatti - 2009-03-03, 18:06
Łukasz napisał/a: | Generalnie zgadzam się z kolegami, ale myślami jestem przy dziku.... |
... a czy koleżanka dzika - ocenisz sam xD
MAJSU - 2009-03-04, 16:05
Panowie Dzik się rozkręca... Chodzą plotki że High-Tech`owi przedni zderzak w E34 zajumał
Pawel735 - 2009-03-04, 16:17
MAJSU napisał/a: | Panowie Dzik się rozkręca... Chodzą plotki że High-Tech`owi przedni zderzak w E34 zajumał |
Niepotrzebnie zaczęliscie wywoływać dzika z lasu
ahir - 2009-03-04, 16:25
to ja proponuje za to, że psują nasze beemki, upolować ze dwa i na BMW TRACK DAY zrobić grillowanko
MAJSU - 2009-03-04, 16:31
ahir napisał/a: | to ja proponuje za to, że psują nasze beemki, upolować ze dwa i na BMW TRACK DAY zrobić grillowanko |
Dobry pomysł ! Ja już jednego kiedyś ubiłem... mam skórę na działce przed kominkiem leży
Łukasz - 2009-03-04, 20:04
MAJSU napisał/a: | ahir napisał/a: | to ja proponuje za to, że psują nasze beemki, upolować ze dwa i na BMW TRACK DAY zrobić grillowanko |
Dobry pomysł ! Ja już jednego kiedyś ubiłem... mam skórę na działce przed kominkiem leży |
ale w chełmie był?
ahir - 2009-03-04, 22:14
Łukasz, ja Ci tego dzika w Hełmie do odbioru w Chełmie załatwię.. ale pytanie brzmi, ile płacisz? czy nikt inny nie zauważył Byka?
MAJSU - 2009-03-04, 22:57
Łukasz napisał/a: | MAJSU napisał/a: | ahir napisał/a: | to ja proponuje za to, że psują nasze beemki, upolować ze dwa i na BMW TRACK DAY zrobić grillowanko |
Dobry pomysł ! Ja już jednego kiedyś ubiłem... mam skórę na działce przed kominkiem leży |
ale w chełmie był? |
W widziałaś Dzika bez Chełmu ? Głupie pytania zadajesz...
Łukasz - 2009-03-05, 08:04
sorki
Generalnie za Dzika daję każde pieniądze, najcenniejszy jest dla mnie w Chełmie Wehrmachtu, ale jak się trafi w błękicie ONZ nie pogardzę, zwykłe Orzeszki wykluczone
High-Tech - 2009-03-05, 09:15
BUHAHAHA, dopiero znalazłem DZIKA
TO JUŻ WIEM O CO CHO
Powiedzcie DZIKOWI, że ma wpi#%$ za zderzak M-TECHNIKA z e34.
I obojętne mi czy jest w Chełmi czy nie
Dziękuję.
MAJSU - 2009-03-05, 10:30
Chyba ktoś dorwał tego Dzika przed nami http://allegro.pl/item570514005_stojacy_dzik.html
High-Tech - 2009-03-05, 10:50
Majsu - ALE GDZIE TEN CHEŁM
ahir - 2009-03-05, 12:54
na allegro za 200, u mnie za 600 i wybierasz sobie kolor [C]HEŁMA
Szajbaa - 2009-03-06, 09:28
kalolek16 - 2009-03-06, 09:46
Jaki jest sens rozmowy o dziku ? Skoro temat jest zalozony o aucie ? Jest na tym forum jakis ADMIN, ktory zauwazy ze jedna strona jest kompletnie nie na temat
To co widzialem opisalem temat uwazam za zamkniety chyba ze ktos jeszcze cos chce dodac ( nie pisze w tym momencie o dziku lub o znawcach zdjeciowych)
Łukasz - 2009-03-06, 09:49
kalolek16 napisał/a: | Jaki jest sens rozmowy o dziku ? Skoro temat jest zalozony o aucie ? Jest na tym forum jakis ADMIN, ktory zauwazy ze jedna strona jest kompletnie nie na temat
To co widzialem opisalem temat uwazam za zamkniety chyba ze ktos jeszcze cos chce dodac ( nie pisze w tym momencie o dziku lub o znawcach zdjeciowych) |
nie wychylaj się Starszym pasuje to siedź cicho, ewentualnie daj znać jakbys miał jakieś ciekawe info o dzikach ze swojej okolicy
Szajbaa - 2009-03-06, 10:10
kalolek16 napisał/a: | Jaki jest sens rozmowy o dziku ? Skoro temat jest zalozony o aucie ? Jest na tym forum jakis ADMIN, ktory zauwazy ze jedna strona jest kompletnie nie na temat
To co widzialem opisalem temat uwazam za zamkniety chyba ze ktos jeszcze cos chce dodac ( nie pisze w tym momencie o dziku lub o znawcach zdjeciowych) |
no ale o co Ci chodzi?? kazdy dawno zapomniał o tej beemce a dzik jest wciaż w naszych wspomnieniach nie mozna się posmiac??
ahir - 2009-03-06, 10:25
hmm, może to on jest tym dzikiem? jak zakłada [C]HEŁM to się zmienia w ludzką postać, hmm, taki wilkołak tylko że dzikołak
Pietrek - 2009-03-06, 12:42
Widziałem dzisiaj Chełm przy drodze ! Prawdopodobnie pod Chełmem siedział przyczajony dzik ! Dlatego omijałem go bardzo ostrożnie, tak żeby mnie nie zdążył zaatakować
kalolek16 - 2009-03-06, 13:17
Dobra chlopaki przyznam sie jestem dzikiem i co z tego ? Kazdy z nas ma w sobie zwierze a kasacja tej e30 byla naprawde z reka na sercu nieumyslna
[ Dodano: 2009-03-06, 13:18 ]
Co do plotek jakie kraza na forum....nie mialem i nie mam zadnego Helmu... co najwyzej skromna czapeczke z daszkiem
Yakuzatti - 2009-03-06, 13:26
kalolek, a we Włodawie jest sporo dzików?
MAJSU - 2009-03-06, 13:47
Chyba czas odkurzyć śrutówkę
kalolek16 - 2009-03-06, 16:56
Yakuzatti napisał/a: | kalolek, a we Włodawie jest sporo dzików? |
Jeden na pewno ale kto wie co czai sie w tych nadbużańskich lasach
wrona - 2009-03-06, 20:28
Yakuzatti napisał/a: | kalolek, a we Włodawie jest sporo dzików? |
wiekszosc pojawia sie w okolicach pod koniec czerwca i wegetuje z malymi przerwami az do konca sierpnia, czasem przypadkiem zupelnym mozna spotkac mlode lochy niektore wydaja się byc oswojone nawet ale nie dajcie sie zwiesc swinia to swinia
Yakuzatti - 2009-03-07, 01:52
swinia to swinia, dokladnie!
guziec!
MAJSU - 2009-03-10, 19:14
Panowie ! Sprawa zaczyna nabierać tempa a Dzik coraz bardziej się rozkręca I chyba upodobał sobie Beemki http://e12-e28.pl/viewtopic.php?p=14195#14195
jaarek_V8 - 2009-03-11, 16:05
hehe no fakt dziki sie zgadaly i trwa nalot uwazajcie w lasach
MAJSU - 2010-01-16, 15:23
Panowie ! Niema się już co bać ! Dorwali Dzika...
http://moto.allegro.pl/it...c_lowiecka.html
bogib184 - 2010-01-17, 09:20
Tak ale ten był podobno bez Chełmu Ja wpadłem na Dzika, miał Chełm i stłukł mi lampę a jemu nic. Wszytko przez ten cholerny Chełm
|
|