Wysany: 2008-03-02, 11:54 inspekcja wiem ze juz bylo ale..
witam
Wziąłem się właśnie za kasowanie lampek, wymiany oleju i inspekcji w BMW 520 e34 1996r. ,z olejem poszło ok ale z inspekcja nie dałem rady i teraz pytanie . Czy oprócz padnietych bateryjek w liczniku przyczyna nie skasowania inspekcji może być to ze świeci mi kontrolka poduszki i ręcznego
ps
gdzie jest wyłącznik kontrolki hamulca ręcznego bo pod osłoną dźwigni nie znalazłem
w licznikach e34 nie ma żadnych baterii wiec jeden kłopot z głowy .(dotyczy to tylko e30)
jezeli olej skasowales to z inspekcja tez nie powino byc problemu -wylacz zaplon poczekaj jakies 2-3 minuty i sprobuj jeszcze raz .Czas "zwarcia " dla inspekcji to ok 12 sek lub ewentulanie troszeczke dluzej
wylacznik kontrolki recznego jest przy lewarku musisz zdemontowac konsole
_________________ tuning diesla no problem
rozkodowac VIN no problem
w licznikach e34 nie ma żadnych baterii wiec jeden kłopot z głowy .(dotyczy to tylko e30)
jezeli olej skasowales to z inspekcja tez nie powino byc problemu -wylacz zaplon poczekaj jakies 2-3 minuty i sprobuj jeszcze raz .Czas "zwarcia " dla inspekcji to ok 12 sek lub ewentulanie troszeczke dluzej
kurcze próbowałem kilka razy na rożne sposoby ,najpierw zworka potem zaplon i odwrotnie ,czasy rożne od 12s do nawet 3 minuty i nic ( może faktycznie inspekcji się nie skasuje dopóki świeca inne "awarie". Ale bobawie sie jeszce moze faktycznie za 10 razem ) sie uda
Zwróćcie uwagę czy dobrze styki łaczą z przewodem, czesto jes tak że nima kontaktu, to do tej pory był jedyny problem z kasowaniem inspekcji, właśnie brak dobrego styki miedzy kablem a gniazdkiem w złaczu diagnostycznym, a trochę się naksowałem tych inspekcji chyba we wszystkich mozliwych Beemkach
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...