===KOZA=== Poszukaj zanim napiszesz !!! Troska-ToMojaWąska
Wysłany: 2009-07-21, 21:02 [E30] ===KOZA===
Witam wszystkich klubowiczów
Chciałbym zaprezentować swoje "Skromne" E30
Moje słodkie 318 zostało nabyte w Jeleniej Górze z naszej strony aukcyjnej Allegro
z czasem wstawiania zdjęć będę opisywał jakie przygody mnie i autko napotykały...
Krótki opis po dokonaniu zakupu w Marcu
Model: E-30
Seria:318i Coupe
silnik: m10
kolor:bahama beige
rocznik: Listopad 1985
138 tyś przejechane i to jest chyba orginalny przebieg (Pani Inga Simke 39r -Nie wiem czy Żyje )
po jakimś już czasie zdobyłem kilka szczegółów do mojego autka oto jedno z nich..
dziękuję koledze Barabus-owi (był to prezent dla mnie, od mojej Kochanej Słodziutkiej Połówki =* )
Nowe uszczelki full orginal
Oczyszczone powierzchnie dla nowych lamp(typ Startec)
uzupełniłem klucze itp...
Stare (lewa str.) i nowe (prawa str.)
Wyczyszczone i wypacykowane... już gotowe do złożenia
efekt końcowy
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Dokładnie po zakupie auta w miłej atmosferze w mieścinie(k.) Jeleniej Góry od fajnego kolesia(tak tylko mi się wydawało) został mi sprzedany wóz który nie miał prawa rej. w naszym kraju ( Brak 2 małego Breff-u) o czym mnie chłopaczyna nie poinformował.Krótko znalazł Frajera któremu udało się sprzedać auto... byłem to ja męczyłem się z rej. auta na 1000 sposobów i tak i siak...cały czas miałem bardzo pod górę. Chłopak się oferował że pomoże na siebie zarejestrować i tak mnie ponad 2 miechy zwodził, po czym ustaliłem miejsce gdzie był samochód wyrejestrowany itd... zabawa się skończyła tak, że zabrałem tłumacza przysięgłego(Robert Łopusiewicz z Słubic[Super Tłumacz i służy pomocą:) Pozdrawiam]) pojechałem z nim do wydziału komunikacji w DL. To była ostatnia deska ratunku dla tego auta... przed zrobieniem sobie kiszonki z kapusty po kilku set przemierzonych kilometrach i spędzeniu kilku godzin i wydaniu juz kilka setek(PL i EU) w DL udało się odtworzyć dokument który miał już moc prawną do rejestracji w PL
Jest to tak ładne auto, że nie pozwoliłem na to... i jest na Polskich Numerach!Dzięki cierpliwości,wytrwałości i pomocy jeszcze kilku osób, którzy doskonale rozumieją moją miłość do tego Hobby
Dedykuje to Sebastianowi Jańcowi, Damianowi Moździeniowi, Mojemu Tacie jaki reszcie którzy trwali przy mnie w ciężkich momentach z autem.
a koledze z ok. Jeleniej Góry ... podziękowania za uczciwość!!!
Pamiętaj że u mnie,jednak czas nie leczy rany... i musisz żyć z tą myślą że nieładnie postąpiłeś ze mną...
Dziś już Bahama tylko cieszy nasze Oczka i zachwyca swoim urokiem
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
25/07/09
Trochę poczyściłem,wypucowałem,pozmieniałem i w ogóle się najeb.... ale efekt na zdjęciach no i brewki już sobie poszły
...mam tych zdjęć dużo więc ograniczę je Troche
a o to najbliższe plany Alpina Front Spioler Typ 137
Myślę że będzie fajnie wyglądał ..ale to jak wrócę z Urlopu już będzie
a to wejdzie w miejsce zegarka i i mniej kilometrowego prędkościomierza
z czasem zrobię go na cacko Co nagle to po Diable
_________________ Wielu mówi...jesteś Szalony!!!
.. ja myślę że jestem spełniony>0)
rocznik, silnik, przebieg... dobra baza, doprowadzilbym do oryg. idealu, zalozyl oryginalne 15'' bbs i delektowal sie w weekendy ale to tylko moja wizja poniewaz mam chorobe ktora sie nazywa E30
obserwowałem tą aukcje bo mam praktycznie ten sam samochód co Ty kolor i środek ten sam moją niby ma 121 tkm ale widze ze u Ciebie jeszcze lepiej wyglądają chromy niż u mnie no i nie zaszły Ci te chromowe ramki w uszczelkach przedniej/tylniej szyby
A jak tam z rudą?
Gratuluje autka bo w takim stanie i z takim kolorem(dosyć rzadko spotykanym) to już cieżko znależć
Wysłany: 2009-07-21, 22:03
Jancza napisał/a:
rocznik, silnik, przebieg... dobra baza, doprowadzilbym do oryg. idealu, zalozyl oryginalne 15'' bbs i delektowal sie w weekendy ale to tylko moja wizja poniewaz mam chorobe ktora sie nazywa E30
Szukałem takiego auta długi czas ... mam co do niego plany i myślę że będzie się podobało wszystkim, choć na pewno trafie na Krytykę
Dzięki za pochwałę
... co do delektowania się tym autem to zgadza się jest na weekendowe wypady
Co to jest za lotka na klapie ? Kiedyś na jakiejś alpinie widziałem taką... na zdjęciach.
Fajna sztuka
Wysłany: 2009-07-21, 22:13
killme napisał/a:
obserwowałem tą aukcje bo mam praktycznie ten sam samochód co Ty kolor i środek ten sam moją niby ma 121 tkm ale widze ze u Ciebie jeszcze lepiej wyglądają chromy niż u mnie no i nie zaszły Ci te chromowe ramki w uszczelkach przedniej/tylniej szyby
A jak tam z rudą?
Gratuluje autka bo w takim stanie i z takim kolorem(dosyć rzadko spotykanym) to już cieżko znależć
Witaj Bliźniaku powiem krótko ... miała kilka miejsc do nagłego zrobienia w lakierze( dobrze że sprzedający nie robił ) a dokładnie tylny pas (wstał lakier org. parch 5 cm ) na drzwiach miał 2 parchy + kilka małych poparawek reszta jak zobaczyłem to orginalny baran i do tego nieruszony więc blacha jest jak Marzenie a motorek cyka jak by dopiero się obudził
co do chromów są bardzo ładne, chociaż chciałbym je zrobić jeszcze ładniejsze ( zakupy w serwisie bmw ) a co do klinów chormowych są już do wymiany jak tylko dostane swoją kase kupie nowe na tył i przód będzie jeszcze ładniej
[ Dodano: 2009-07-21, 22:14 ]
Pietrek napisał/a:
Co to jest za lotka na klapie ? Kiedyś na jakiejś alpinie widziałem taką... na zdjęciach.
Fajna sztuka
wiem wiem ... ale to nie jest Alpina ale Zender rywal zrobił specjalnie, prawie indentyczną
dzięki za pochwałę;]
Piękna kolor wspaniały i stan .... cudo . Tylko po gratulować wspaniałego zakupu
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
o kurde po tych zdjęciach widać ze autko igiełka musze lakiernika pogonić zeby mi moją wkońcu wziął i do końca sierpnia będzie już na mtechu ale ten kolor z chromami robi swoje naprawde, chciałbym przypasować do niej rsy w polerce bo chyba będą wyśmienicie pasować!! na sesje z Tobą bym był chętny jak mało kiedy ale odległosć......może kiedyś na jakimś zlocie np pod koniec sierpnia jest zlot BTS w Rydułtowach;)
Lalunia, ciekawe jak by było na RSach ze złotym środkiem.
Pogratulowac kobiety, ktora takie prezenty robi
Wysłany: 2009-07-22, 22:05
Paul napisał/a:
hmmm robi wrażenie, ja bym nie ruszał nic, moze silnik na 2.5 jej dać.
kolor, lotka, wnetrze - piekna sztuka,
nie psuj jej czasem Germanem
A kobiecie się podoba? bo stoi w drzwiach od garażu jakaś znudzona
Myślę że będzie Fajna sztuka i na pewno jej nie zepsuje;)
...a kobieta przypatruje się Rywalce ;D
[ Dodano: 2009-07-22, 22:06 ]
bono20002 napisał/a:
dlaczego ja nie widziałem żadnej aukcji na allegro?
poza tym...nie zakładaj tylko mtecha.
Piękna
Na pewno MTech-a nie będzie
Dziękuje
[ Dodano: 2009-07-22, 22:08 ]
Szajbaa napisał/a:
a brewki to pani Inga zalozyla?? tylko mi sie foty ładują mega długo?? fajna baza pozazdrościł westchną ; ]
Tak chyba to ona ... ale w breef był załącznik o brewkach:)
[ Dodano: 2009-07-22, 22:14 ]
mackillus316i napisał/a:
Gratuluje udanego zakupu.
Nie wiem co ten kolor ma w sobie ale jest poprostu REWELACYJNY !
Dla mnie Bahamabeige metallic Rulez
Jak skończysz wszystkie mody to musisz się z użytkownikiem Killme obowiązkowo na sesję udać
a ja potem będę się ślinił patrząc na foty
Będę bacznie obserwował ten temat
Tylko nie zrób jej krzywdy..
.. chociaż widzę, że jest na dobrej drodze i w dobre ręcę trafiła.
Pzdr
P.s
Też kiedyś miałem zegarek zamiast obrotomierza
He he tak owszem spotkamy się z Bliźniakiem i zrobimy fotostory dla całego Forum
szczerze to nie mogę zrobić jej krzywdy.. już kolosalne piniążki zostały włożone
i nie odpuszczę choć by się waliło i paliło będzie bestia;) pozdr e 30
[ Dodano: 2009-07-22, 22:17 ]
killme napisał/a:
o kurde po tych zdjęciach widać ze autko igiełka musze lakiernika pogonić zeby mi moją wkońcu wziął i do końca sierpnia będzie już na mtechu ale ten kolor z chromami robi swoje naprawde, chciałbym przypasować do niej rsy w polerce bo chyba będą wyśmienicie pasować!! na sesje z Tobą bym był chętny jak mało kiedy ale odległosć......może kiedyś na jakimś zlocie np pod koniec sierpnia jest zlot BTS w Rydułtowach;)
;0D zrobimy zrobimy może się skusze na ten zlot czy tak czy tak, zrobimy Foto Story
ale widzę że twoja Sugar Babe jest Cackana i często dmuchana he
Chromy jedynie muszę poprawić w szybach ( przód , tył ) ... jestem ciekaw czy uda mi się to kupić heh
[ Dodano: 2009-07-22, 22:23 ]
Tymon napisał/a:
===KOZA===, śliczna E30-stka
Kolorek BOSKI
Jak możesz to wywal te brewki, psują naprwdę ładny wygląd wąskiej.
P.s. spoilerek na tylnej klapie jest szalowy
już brewek nie ma jakieś czas
Dzięki;) wiem że jest Sweet Spoiler on natomiast zostaje
w Weekend szykuje się ładna pogoda to zrobię pucowanie i do tego foto relacje ]
Pozdrawiam
Kwito skusisz sie, aut będzie bardzo dużo, zapraszam nawet e30stki z czech (kilka ma niby zjechać ) Zarezerwuje Ci miejsce obok mojej na placyku A czy jest często cackana, co wikend można powiedzieć
Ile CI zaspiewali za te kliny do szyb ? bo tez mnie czeka taki zakup!