Po przygodach z trzema E36 przyszedł wreszcie czas na zmianę
BMW E39 m52b28 z 98r.
Auto kupione w polsce od pierwszego właściciela. Gość kupił ją w polskim salonie w Zielonej Górze. Mam wszystkie zamówienia, faktury, książki, kluczyki itd.
Klient z 1940r. zrobił nią 123 tys. auto 100% nie bite, nawet nie malowane
Wyposażenie:
-blokada skrzyni biegów
-ABS
-ASC
-SRS
-klimatronik
-lusterko elektro-fotohromatyczne
-wersja z pełnym oświetleniem
-duże fabryczne radio
-zmieniarka
-rozbudowane nagłosnienie HI-FI
-najbogatsza wersja alarmu, włącznie z przechyłami itp
-4x el szyby
-czujnik deszczu
-trzyramienna kierownica
-czujniki cofania
-fabryczny Xenon
-spryskiwacze lamp
-halogeny
-2 stopniowa regulacja kierownicy
-komputer pokładowy
-4 poduchy + 2 kurtyny
-drewno
-alusy 15' 5szt
-domykanie/otwieranie szyb z pilota
-tylna klapa otwierana z pilota
-shadowline
-Sekwencyjna instalacja gazowa od tygodnia
Plany
klosze pprzednie z białym kierynkiem
boczne kierunki białe
tylne lampy po lifcie białe
ringi ccfl żółte
nerka po lifcie
alu 17' 18'
narazie wymieniłem parę plasticzków które były porysowane/połamane.
kupiłem
lusterko fotochromatyczne
popielniczki do tylnych drzwi
boczne kierunki białe
niklowany emblemat na kierownice
Ladnia 5-eczka
Bedzie dobrze sluzyla....sluszny motur
_________________ I Drive Like a Devil......I Feel Like a God...I Die Like a Hero
....i znow powrot do m52b28
Zycie jest zbyt krotkie zeby jezdzic Dieslem
...u Ciebie LUCAS to już tradycja, że trafiasz na takie rodzynki
hehe ... no jakoś ostatnio tak się udaje...
co do gadrzetów to jak narazie to jestem ciemny w temacie E39 i nie wiem co jest opcją a co standardem.
jak to u mnie planuję zmianę zegarów na te z pełnym kompem - ale pojęcia nie mam jak to zrobić i czy wogóle da się to zrobić
LUCAS zycze powodzenia....ja tez o tym myslalem ale rzezba nieprzecietna...
_________________ I Drive Like a Devil......I Feel Like a God...I Die Like a Hero
hmmm jakos mnie te nery w oczy kluja
nielepiej by je bylo walnac na czarno? przy shadowline moim zdaniem lepiej sie to komponuje
,,co do gadrzetów to jak narazie to jestem ciemny w temacie E39 i nie wiem co jest opcją a co standardem"
ladna 5 silnik + Gril poliftowy gryzie sie z lampami trza by cos zrobic z nimi ,najlepiej zmienic ori xenon wg vin-u tak pokazuje ?,a gril na czarno oczywiscie trzeba zrobic ,a tak wogole zapraszam .............. na pewno cos doradzimy ............
robisz dobre zmiany za co cie chwalić kolor ok i silnik tak samo jednak że z minusów jak dla mnie to wnętrze na minus- nie przepadam za welurem i 2 ( przedewszystkim, bo weluru można się stosunkowo dość szybko pozbyć jak się chce) to brak komputera- nie podoba mi się wyprofilowanie deski bez niego
pozdro
to brak komputera- nie podoba mi się wyprofilowanie deski bez niego
oj kolego chyba Ci sie modele pomylily......w e39 nigdy zadnego kompa w desce nie bylo....jest w liczniku i MID - dechy sa w kazdej jednej e39 takie same - nawet M5..
[ Dodano: 2009-12-29, 21:16 ] LUCAS_M3, zamierzasz cos optycznie grzebac czy zostawiasz serie?
LUCAS_M3, zamierzasz cos optycznie grzebac czy zostawiasz serie?
napewno alu, 17',18'. i wszystkie kierunki na białe. Może nerka na czarno. I polerka całego auta.
Dużo zmian nie będzie. Nie chcę przeinwestować. Tak jak myślę zrobić to uważam że będzie idealnie. Na siłe poliftowej nie będę robił podobnie jest z M-Techem.
Jak bym znalazł jakieś dodatki np. Alpiny albo AC Schnitzer to może
Klosze poliftowe na przód + do tego ringi CCFL Żółte
Lampy poliftowe na tył
białe kierunki na boki
no i grill poliftowy już jest od jakiegoś czasu, najprawdopodobniej grill będzie czarny
jak wszystko będzie ok to w środę dam fotki już na aucie
[ Dodano: 2010-07-12, 16:51 ]
parę fotek po zmianach...
Lampy tył
Klosze przód
Kierunki boczne (białe)
Ringi CCFL
Grill na poliftowy ale to już wcześniej.
Co do lamp to są całkiem dobrze wykonana przód jak i tył, ważne że nie parują...
Problem był trochę z zamontowaniem ringów ale po paru próbach i połamaniu paru ringów jakoś się udało. Napewno auto nie wygląda na ori poliftowe ale mi się podoba Moim zdaniem wygląda teraz na młodsze o parę lat, i o to chodziło.
Może z czasem będą ori przednie ale napewno nie szybko. W tym roku muszę jeszcze postawić autko do lakiernika bo po zimie wyskoczyło parę pryszczy i wolę to zrobić za świerzego żeby nie było dziur, no i wiadomo felgi min. 17' aż płakać, oponki już mam tylko z felgami jakoś się schodzi. Jak coś jest ładnego to kolosalna cena. Pożyjemy zobaczymy na dzień dzisiejszy wygląda tak.