BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Auto Komis DIM - KRK
Autor Wiadomość
nokerman 
ostatni mohikanin

Wysłany: 2008-02-21, 11:57   Auto Komis DIM - KRK

Świeża sprawa znalezione na innym forum
toto-np napisał/a:
Uwaga Przestroga !! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!>

W komisie samochodowym "DIM" w Krakowie zakupiłem samochód marki BMW za łączną kwotę 48000 PLN, tutaj zamieściłem kopię ich ogłoszenia opisującego niniejszy samochód.

Niestety pomimo zapewnień sprzedawcy, że pojazd jest w pełni sprawny (dostałem dokumentację, z której wynika, że pojazd został zakupiony jako uszkodzony {skrzynia i silnik} i że wszystkie usterki zostały naprawione, niestety przejechałem nim tylko 800 km i skrzynia automatyczna przestała działać.

Z miejsca usterki zadzwoniłem do właścicielki komisu pani Dominiki L., która powiedziała, że jej przykro, że pokryją koszty itd oraz ustaliliśmy, że mam zawieść auto do autoryzowanego serwisu, aby on rzetelnie stwierdził co i z jakiej przyczyny się stało.

Więc pozostając bez wyjścia zamówiłem pomoc drogową i zwiozłem autko do Warszawy (koszt 1200 PLN).
Umówiłem się w serwisie BMW gdzie otrzymałem diagnozę (błędy silnika, nie działający ParkTronic, brak odtwarzacza DVD oraz uszkodzona skrzynia biegów( - koszt diagnozy 530 PLN plus 2x 199 PLN za transport samochodu).

Otrzymałem także kosztorys naprawy skrzyni biegów w serwisie 17000 PLN.

Poinformowałem o tym sprzedawcę Panią Dominikę L. – powiedziała że mam powołać niezależnego rzeczoznawcę aby stwierdzić, co było prawdziwą przyczyną usterki.

Rzeczoznawca z PZMOTu stwierdził, iż skrzynia nigdy nie była remontowana, podczas jej rozbiórki stwierdził także liczne uszkodzenia (koszt 500 PLN).
Naprawiłem skrzynię (koszt 6000 PLN) i silnik (koszt 2400 PLN) w nieautoryzowanym serwisie w Otwocku (Firma Barankiewicz – polecam prawdziwi fachowcy).

Wysłałem kopie rachunków wraz ze stosownym pismem do komisu, niestety mimo wcześniejszych zapewnień że pokryją wszystkie koszty zaproponowali mi 2000 PLN z ponad 11000 PLN które wydałem – kpina.

Oczywiście nie zgodziłem się na tą propozycję i usłyszałem że jak mi się chce to mam ich oddać do sądu i się odczepić.

Czyli w skrócie mówiąc prawdziwi oscwaniacy więc uważajcie na nich!
USZKODZONE GRATY Z ITALII SPRZEDAJA W POLSCE JAKO SPRAWNE SAMOCHODY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oto ich dane:

Auto Komis DIM (14)
ul. Kamieńskiego 30,
30-524 Kraków
tel. 0516 765 654 605200020 501507981
Adres e-mail: domingaa@wp.pl
http://dim.gratka.pl

UNIKAJCIE ICH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kontakt do mnie:

bmw@top.npgo.pl

szczegóły :
http://komis-oszust.top.npgo.pl/

http://forum.bmwauto.net/index.php?showtopic=33744

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

duchX
[Usunięty]

Wysłany: 2008-02-22, 07:05   

Wszystko spoko ale ta skrzynie to chyba ze zlotych czesci skaladali jak koles 6000 zaplacil za naprawe

yoshi 
Pepsi Mrucielago

Wysłany: 2008-02-22, 12:47   

x_e_o_n, jeśli chodzi o automaty to fachowe serwisy na dzień dobry mówią 4000zł więc 6000zł to nie jest jakaś kosmiczna cena, kolega za automat w Jeepie 5,2 V8 zapłacił 11k zł :/ ale skrzynia chodzi jak nówka :D
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86

Kujon 

Wysłany: 2008-02-22, 13:03   

yoshi napisał/a:
x_e_o_n, jeśli chodzi o automaty to fachowe serwisy na dzień dobry mówią 4000zł więc 6000zł to nie jest jakaś kosmiczna cena, kolega za automat w Jeepie 5,2 V8 zapłacił 11k zł :/ ale skrzynia chodzi jak nówka :D

wystarczy sprawdzić ceny nowych skrzyń, wtedy zdziwienie co da takiej ceny za naprawe troszke opada

www.bmw-syndykat.pl - Ciemna Strona Marki

jaqub 

Wysłany: 2008-02-22, 14:07   

Kujon napisał/a:
yoshi napisał/a:
x_e_o_n, jeśli chodzi o automaty to fachowe serwisy na dzień dobry mówią 4000zł więc 6000zł to nie jest jakaś kosmiczna cena, kolega za automat w Jeepie 5,2 V8 zapłacił 11k zł ale skrzynia chodzi jak nówka

wystarczy sprawdzić ceny nowych skrzyń, wtedy zdziwienie co da takiej ceny za naprawe troszke opada

ja widzialem kilkakrotnie jak sie naprawia te "nowe" skrzynie automatyczne z beemek (e39, e38 itp)... w profi firmie jak rozbieraja to skladaja nawet na nowych torxach zamawianych z ASO...

MAJSU 

Wysłany: 2008-02-22, 14:30   

A kto kupuje samochód w komisie ? Jak ktoś ma za grosz rozumu to nie kupi samochodu w takim miejscu... Przynajmniej w Polsce.

Gasper