BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie uczciwy kupujacy Francik
Autor Wiadomość
PE_2004 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2010-01-08, 19:56   Nie uczciwy kupujacy Francik

Otoz przybralem sie do opisania tej histori tutaj dopiero po zdarzeniu ktore mialo dzis miejsce, nie jestem typem osoby zlosliwej ani pamietliwej, ale w tym przypadku nie odpuszcze.

Otoz osoba o nicku Francik, szanowny kolega o imieniu Franciszek... wiecej danych nie podam bo jest to niezgodne z prawem, zamowil u mnie w ubieglym roku listwe zderzaka przod prawy, wstepnie ustalilismy cene na 30zl plus wysylka 20zl... i poszlo 1 przesylka pobraniowa zostala przeze mnie wyslana do odbiorcy nastepny lub 2 dni po tym jak sie dogadalismy. Przez moja nieumyslnosc zawieruszylem gdzies dowod nadania, zdenerwowalem sie cala sprawa w momencie gdy po tygodniu i wiecej na pytania czy paczka dotarla otrzymywalem odpowiedzi ze niestety jej nie ma, w pewnym momencie spisalem ja na straty, niestety bez numeru nadania nie zwojuje nic z poczata.

Po czasie stracilem juz jaka kolwiek nadzieje ze listwa dotrze do odbiorcy, proponowalem inne rozwiazania, w domu znalazlem listwe ktora miala lekkie rysy, kolega jej nie chcial, ale dogadalismy sie ze mam ladna u kolegi ktory mieszka 40km ode mnie i Francik zgodzil sie zaplacic o 20zl wiecej na gaz zebym tylko po nia pojechal bo mu sie spieszy.

francik (7-12-2009 22:16)
mozesz po nia jechac jak jest w normalnym stanie to dam ci za nia 50zl

Tak tez zrobilem, natepnego dnia po rozmowie na gg pojechalem... zdjalem listwe i polecialem na poczte, ponioslem juz po raz kolejny koszt wysylki ok 17zl i czekam.

Ja1 (8-12-2009 23:22)
poszla do ciebie listewka dzis
Ja1 (8-12-2009 23:22)
jest ladna, powinna byc jutro ma pojutrze

i dalej:

Ja1 (12-12-2009 3:17)
czesc, doszla listwa do ciebie?

Ja1 (16-12-2009 21:28)
czesc, doszla do ciebie listwa?

i oto odpowiedz:

francik (16-12-2009 22:42)
Witam nic nie doszło..przed wczoraj kupiłem już nowa bo już skończyła mi się cierpliwość..
Ja1 (16-12-2009 22:42)
nie mozliwe ze 2 nie doszla
wyslalem ci priorytetem
moge podac nr nadania bo specjalnie zachowalem swistek
francik (16-12-2009 22:44)
Czekałem na to już w 3tygodnie dobrze wiesz i mi na tym zależało..widocznie poczta zawaliła..

Dzwoniac na poczte Pani powiedziala ze paczka byla awizowana u adresata juz 10 grudnia. Czyli 2 dni po wysylce priorytetem -wszystko tak jak nalezy.

W tym momencie powiedzialem sobie trudno, moj blad, nigdy nie wysylalem nic za pobraniem i nie powinienem byl sie godzic na to. Ku mojemu zaskoczeniu paczka wrocila nadzwyczaj szybko, na liscie bylo napisane "drzwi zamkniete" zaplacilem za jej zwrot jakos niecale 10zl i zawiozlem do garazu polozylem z innymi czesciami.

Dzis wracam do domu zagladam do skrzynki, a tam siedzi... awizo, -zwrot przesylki pobraniowej 70zl. W tym momencie mnie zagotowalo, okazalo sie ze ta listwa ktora wrocila do mnie wczesniej to ta 1 ktora wysylalem, nie spodziewalem sie jej zwrotu i caly czas na mysli myslalem ze sie zagubila, w dniu dzisiejszym wrocila do mnie 2 paczka.

Otoz delikwent zamowil towar 2 krotnie i ani jednego ani drugiego nie odebral i pewnie nie mial zamiaru go nawet odbierac, ja jestem w plecy wysylka ok 17zl razy 2 plus za zwrot przesylek po ok 10zl do tego paliwo ktore spalilem jezdzac do kolegi -nie mowie o czasie w ktorym zrobil bym cos innego. Laczna kwota to 74zl. Nie jestem milionerem zeby kazemu darowac taka sume, a nawet gdybym byl zwracam sie do Francika o zwrot 50zl moich kosztow.

Piszac na gg nie otrzymuje zadnych odpowiedzi, dlatego postanowilem zamiescic temat tutaj, dla moda jestem w stanie podac numer nadania drugiej paczki ktora do mnie wrocila, niestety 1 nie mam tak jak juz pisalem wyzej, ale tuz po zwrocie sprawdzilem czy dane na niej sie zgadzaja z tymi podanymi przez kolege i tak bylo wiec mam pewnosc ze listwa trafila tam gdzie chcialem.

Niestety to juz drugi przypadek gdy zostalem wyrolowany przez uzytkownika forum, pierwszy tyczyl sie transakcji zakupu przeze mnie felg ktorych stan niestety mija sie tym o czym zapewnial sprzedawca, ale tej histori opisywac tu nie bede gdyz tak jak pisalem staram sie nie byc osoba zlosliwa.

Prace trwaja...

Czesci BMW e30 e34 e36
Ostatnio zmieniony przez PE_2004 2010-01-11, 14:56, w całości zmieniany 6 razy  

frantic 

Wysłany: 2010-01-09, 18:36   

widze że gość ma niebezpiecznie podobny nick do mnie :evil: , prosze mnie z tym nie kojarzyć 8-)

PE_2004 

Wysłany: 2010-01-09, 19:22   

Tak dokladnie, w pierwszym momencie sam sie zastanawialem czy napisalem dobrze nick.

Prace trwaja...

Czesci BMW e30 e34 e36

luk skywalker 
po prostu Łukasz

Wysłany: 2010-01-09, 22:36   

frantic napisał/a:
widze że gość ma niebezpiecznie podobny nick do mnie :evil: , prosze mnie z tym nie kojarzyć 8-)

O tym samym pomyślałem...

Tors 

Wysłany: 2010-01-11, 12:36   

frantic jest naprawde godny polecenia pod każdą postacią tranzakcji towarowo-pieniężnych i oby nikt tego tematu z nim nie kojazył! Ja miałem same udane tranzakcje z nim! Natomiast tytułowy Francik jest mi wogóle nie znany! Napisałem tego posta ze względu na podobieństwo nicków, by nikt tych faktów nie kojażył z kolegą frantic który jest godnym polecenia kontrahentem!

Odpowiedz do tematu