Warning: include(./cache/board_config.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/e30/public_html/forum/common.php on line 250

Warning: include(./cache/board_config.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/e30/public_html/forum/common.php on line 250

Warning: include() [function.include]: Failed opening './cache/board_config.php' for inclusion (include_path='.') in /home/e30/public_html/forum/common.php on line 250
:: View topic - M42 jak Vtec dziwny problem
Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
 Forum Index

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt    Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  
RegisterRegister  Log inLog in

Warning: in_array() [function.in-array]: Wrong datatype for second argument in /home/e30/public_html/forum/viewtopic.php on line 2592

Warning: in_array() [function.in-array]: Wrong datatype for second argument in /home/e30/public_html/forum/viewtopic.php on line 2592

Warning: in_array() [function.in-array]: Wrong datatype for second argument in /home/e30/public_html/forum/viewtopic.php on line 2592

Warning: in_array() [function.in-array]: Wrong datatype for second argument in /home/e30/public_html/forum/viewtopic.php on line 2592

Warning: in_array() [function.in-array]: Wrong datatype for second argument in /home/e30/public_html/forum/viewtopic.php on line 2592

Warning: in_array() [function.in-array]: Wrong datatype for second argument in /home/e30/public_html/forum/viewtopic.php on line 2592

Previous topic «» Next topic
M42 jak Vtec dziwny problem
Author Message
BassQ



Posted:    M42 jak Vtec dziwny problem [ !!! ]

Witajcie.
M42B18 - mój problem polega na tym że po wdepnięciu pedału gazu silnik (głównie słychać to z filtra powietrza) zaczyna muuuuczeć jak honda vtec , przy delikatnym wciskaniu tego nie ma ale powyżej 100km/h muczy już cały czas co jest wkurwiające (łep chce rozwalić przy 130). Stronę elektryczna silnika już prawie całą sprawdziłem /podmieniłem i bez rezultatu. Spadku mocy nie zauważyłem , auto rozpędza się "normalnie" może minimalnie słabsze- ale ten dźwięk zbija z tropu .
Na tą chwile mam kolektor ssący zrzucony w poniedziałek kupie naftę i sprawdzę zawory oraz kompresje, mam nadzieje ze będzie ok bo silnik ma ok 6 tys po remoncie.
A stało się to podczas wyprzedzania pod górkę , 3 do prawie odcinki , 4 i przy podcince albo po wrzuceniu 5 zaczął buczeć .
Miał ktoś podobny przypadek?
 
 
Cypisek
inż. Żuljan



Posted:     [ !!! ]

[b]BassQ[/b], czy to e36? Sprawdź odmę i szczelność dolotu.
 
 
BassQ



Posted:     [ !!! ]

Tak to 36 , oki sprawdzi się :)
 
 
Cypisek
inż. Żuljan



Posted:     [ !!! ]

[b]BassQ[/b], zobacz co się dzieje po odkreceniu korka oleju czy wyjęciu bagnetu.
 
 
BassQ



Posted:     [ !!! ]

Oki, a co podejrzewasz? W tych przypadkach na sprawnym silniku na pewno reagował falującymi obrotami (nierówną pracą). A co jest teraz to się dowiem za parę dni. Na razie ciąg różnych zdarzeń spowodował że od soboty kiedy to zdjąłem kolektor nic więcej nie miałem czasu zrobić ;/
 
 
Cypisek
inż. Żuljan



Posted:     [ !!! ]

[b]BassQ[/b] myślę że odma może być walnięta. Wciąga lewe powietrze stąd dzwięk.
 
 
Display posts from previous:   
[ REPLY ]
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Statystyki - Reklama - Test połączenia - Współpraca - Statut Klubu
Beemka Klub, Internetowy Portal Pasjonatów BMW
Copyright © 2004-2008
Stowarzyszenie Beemka Klub
Kontakt:
zarzad@beemka-klub.pl