ja to wysyłałem jako dwie paczki jak pamietam to jedna felga miała jakoś 8,0 kg
i oni są bardzo szybcy jak gościu wpłacił kase na konto przed 12 czy 14 to następnego dnia przed 10 były u niego.
poszukajcie dobrze, kiedy kupowałem 4 felgi dla ojca za przesyłke wyszło 25zl, niestety nie pamiętam czym to szło ale z tego wychodzi ze idzie tak tanio
Wysłany: 2008-01-12, 11:53
ja pracuje w masterlinku teraz dpd mieszkasz w biłgoraju wiec jest to 2 strefa, wiec na dzien dobry dolicza Tobia 15zł netto. Jesli dobrze zagadasz z kurierem to policzy Tobie jakos 31,5kg za paczke wiec zapłacisz cos ok 45zł netto za jedną wiec wyjdzie 90 zł + 15 = 105zł netto dolicz do tego 22% VAT'u
Pracowałem w stolicy, ups i teraz dpd i jedyna najrozsadniejsza firma kurierska to włąsnie dpd. Takie jest moje zdanie
jesli nie chcesz płacic tych 15zł mozesz zawsze zawiesc paczki do oddziału
Wysłany: 2008-01-12, 12:53
Słyszałem że jest coś takiego jak "paleta", w 7mce chyba. Płącisz 100zł i masz całą palete. Wtedy ładujesz ile się zmieści i płącisz tylko 100zł. Czy ktoś wie coś na ten temat??
Wysłany: 2008-01-12, 13:07
bo w jakiej innej firmie nie pracowałem zawsze olewało sie klienta Tutaj gdzie ja pracuje jest inaczej. Paleta u nas tez jest cos takiego kozstuje 450zł netto to tak jakbys kupił TV sony za 12tys a SOMY za 3tys tym np rózni sie siódemka od dpd
wiesz ja nie namawiam Cie do niczego, rób zrobisz jak zechcesz. Ja tez bym szukał najtanszej firmy
no własnie ceny wagowe, tyle ze nie dadza Ci np wwalic na palete 1200kg bo tyle juz sie nie wozi chyba ze większe firmy w ups-ie masz podział palety na kg u nas do 800kg płacisz tyle samo.
Ostatnio zmieniony przez jezierek 2008-01-12, 13:09, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-01-12, 22:23
Słuchajcie.A jaki koszt 4 kół(Felg) z Berlina do warszawy jak bym chciał.Liczac że paczki bedą 4 i w sumie wyjdzie ze 40 kg.
_________________ POSIADANIE BMW JEST ZAWSZE SUKCESEM.TO NIE PODLEGA DYSKUSJI.ALE BYLOBY LEKKA PRZESADA TRAKTOWAC SAM DOWOD REJESTRACYJNY JAKO PRZEPUSTKE DO ELITY SPORTOWYCH SAMOCHODOW
Odradzu was uprzedze! Lepiej nie wysyłajcie nic DHLem! Czekałem 2 tygodnie na dyfer i dopiero po 5tym telefonie do centrali dostałem odpowiedz ze musze go z tarnowa sam odebrac bo cieknie z niego olej! a przez 2 tyg nie ciekł pewnei i nie mozna było zadzwonic!! Strasznie byłem wpieniony i odradzam wszystkim ta firme bo dodzwonic sie jest ciezko i wogóle rozmowa z nimi nie jest ciekawa! strasznie nie przyjemnie traktuja klienta! Jak samo zło! ODRADZAM
Wysłany: 2008-01-14, 22:40
dorwałem z pracy cennik, nie mam akurat cennika przesylke między narodowych ale mam narodowe
jesli zapakujesz felgi na palete to wyjdzie 190zł netto, wiec moim zdaniem drogo
zawsze mozna wysłac 2 paczki do 31,5kg to wyjdzie po 34zł netto, jesli kurier sie uprze policzy powyzej 31,5kg czyli do 50kg jedna paczka a to jest 49zł netto
w dpd nie ma mozliwosci wysyłki za pobraniem, chyba ze firma ma umowe