Autko kupilem w styczniu tego roku . Jest to E30 325 w ori mtechniku II z 89roku.
Szybko stwierdziłem ze muszę wsadzić coś mocniejszego. Po wizycie u Łukasza i przejażdzce pomarańczką postanowiłem że jedynym słusznym silnikiem będzie s50b32.
Modyfikacji poddana została cała mechanika w e30 .
Wszelkie modyfikacje były robione w M-GARAGE u Łukasza
Na początku odświerzona została komora silnika + usunięcie zbędnych mocowań
Rafals hmmm noo nie wiem czy jest lepsze miejsce tu jest tylko jedna śrubka w słupku i wszystko nic nie pocięte elegancko przylega bo forma na zegary od e30 wyglada ładnie i w widocznym miejscu aaa ty byś gdzie zamątował ? Bo szczerze to nie wiem gdzie jeszcze można tak by nie niszczyły elemetnów środka auta który chcę pozostawić w orginale ?
chodzi mi o takie cos:
http://img392.imageshack....ge=42ad1eo2.jpg
nie mam w tej chwili lepszego foto.
Na slupku to tak jak powiedzial Łukasz, nadaja sie do japoncow.
Co innego gdybys mial turbo to rozumie ze potrzebujesz wiecej zegarow, jednak masz s50 wiec brakuje Ci tylko temp. oleju do tego co bylo w oryginale, a to da sie inaczej zrobic
No i tak jak reszta czekam na foty i filmik jak to jezdzi
_________________ Bylo:
E36 328 qpe '95
E30 325 m Tech II '89
Jest
E30 318 '91
E30 325 m Tech II '89
Ostatnio zmieniony przez Rafals 2008-10-20, 12:27, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-10-20, 12:40
Moze brakuje tylko temp oleju do serii jednak to s50 weic przydalo by sie monitorowac cisnienie oleju i temp wody bo wskaniki w e30 pokazuja jak chca.
Ja to skwituje dwoma zdaniami ."kwestia gustu " i "o gustach sie nei dyskutuje"
Wysłany: 2008-10-20, 13:18
dokładnie.
hehe ładna widze sie w tym tarnobrzegu fabryka robi. chyba kurde na przyszły rok sie zgłosze do ciebie na jakiś grubszy projekt (3.0 dizel?? ) bo to 2,8 jakies takie wolne sie zrobiło. problemu nie będzie, auto juz znasz
Ostatnio zmieniony przez mafia 2008-10-20, 13:19, w całości zmieniany 2 razy
Szacun
Naprawdę 1 Liga.
Ja w swoim drugim aucie mam na słupku zegarki i uważam że jest to najlepsze rozwiązanie.
Wygląda to tak:
Tak jak napisał luk325, to już jest inna liga z takim silnikiem i należy wsjo monitorować, nie ma żartów bo później będzie lament i narzekanie, że Fuck up itp.
Pozdrowionka.
_________________ Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03