Co do zawieszenia to z tyłu mam czerwone sprężynki i żółte amorki ale jaki producent nie mam pojecia. Kto mi powie co to moze byc??
odkrec kolo to moze zobaczysz jakies napisy na sprezynie i amortyzatorze
ja mam czerwone sprezyny H&R ale innych firm tez moga byc czerwone
amortyzatory mam zolte bilstein-ale koni tez sa zolte wiec mozesz miec te albo inne
BAUR 9 cali to tylko i wyłącznie wygląd jeżeli chodzi o przód!!!
Jak bym miał sobie robić auto do wyścigów itd to przeciez nie zakładałbym takich felg z taką szerokością tylko wogóle inna bajka i postawił bym raczej na nieco inny materiał, z którego miała by ta obręcz być zrobiona!!!
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!
BAUR 9 cali to tylko i wyłącznie wygląd jeżeli chodzi o przód!!!
Jak bym miał sobie robić auto do wyścigów itd to przeciez nie zakładałbym takich felg z taką szerokością tylko wogóle inna bajka i postawił bym raczej na nieco inny materiał, z którego miała by ta obręcz być zrobiona!!!
Się zgadzam !
A tak wogóle KUBUŚ 10 czy 11 cali to ja nie wiem gdzi Ty pomieścisz ! Po pierwsze to jest zdecydowane przeciązenie tego zawieszenia, i popsucie tym samym świetnych własności jezdnych jakie ma E30stka, a po drugi to - moje AZEV-y z tyłu mają 9 cali , są dedykowane do E30, a i tak trzeba zaklepać ranty, z przodu mam 7.5 i są równo z błotnikiem. Ufajmy trochę fabryce i renomowanym producentom felg - oni naprawde wiedzą co robią żeby było ładnie, dobrze, ale żeby nie popsuć. Chyba że chcesz dopełnić dzieła poprzedniego właściciela auta i zrobić pełny lansowóz w śródziemnomorskim stylu tuningu - czyli wogóle pozbawić beemke charakteru i walorów jezdno-użytkowych , czego ani Tobie ani Twojej E30stce nie życzę !
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae
co do szerokości to i przod i tył jest jednakowy. Z przodu mam założone dystanse 15mm a z tyłu 25mm jak nie lepiej. Autko zostało poszerzone przez "garnka" i mysle ze 9" z przodu i 9" lub 10" z tyłu weszło by bez problemu.
"BAUR" Oczywiście nie chce zrobić z tego autka śródziemnomorskiego wozu drabiniastego" ale autko było kupione z przeznaczeniem do zabawy tak wiec kombinuje na lewo i prawo co by tu zmienić i stad moje pytania i zawracanie Wam tyłka
KUBUS pytanie jakie masz ET bo to, że masz takie dystanse to nie znaczy, że zaraz felgi nie wiadomo jak wystają-np ja miałem ET 15 i dystans 20mm a na 200% miałem tył szerszy jak u Ciebie!!!
10 cali z tyłu wejdzie z powodzeniem
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!
KUBUS pytanie jakie masz ET bo to, że masz takie dystanse to nie znaczy, że zaraz felgi nie wiadomo jak wystają-np ja miałem ET 15 i dystans 20mm a na 200% miałem tył szerszy jak u Ciebie!!!
10 cali z tyłu wejdzie z powodzeniem
a tego nie wiem ale sprawdze. Jutro bede przy autku to popatrze i powiem.
Jacek - czy przy obnizeniu 60/40 jest szansa zeby 17" weszlo do mnie tak zeby po rancie nie jechalo?? Jesli tak to jakie buty założycz na takie felgi - szerokość??
Dokładnie tak jak pisze MENEL a ET to chyba przy np 8,5 J to jakieś 13mm a tył 10J ET20!!!
Do wiadomości ROBOCOPA- wiem, że kiedyś pokazywałeś takie czerwone cabrio na gliwickich blachach zdaje mnie sie, że z tyłu siedziało 10 cali tyle, że 16stki??? A felga to STEFFAN EVO-Design można je znaleść z ET 13 jak i 20 przy 10 calach aha i opony przy takiej szerokości żeby to miało rece i nogi żeby były zachowane proporcje profilu to tak jak pisał przedmówca przód 215/40 a tył 245/35.