Wysłany: 2006-08-22, 17:36
Zapomniałem pokazać te "kontrowersyjne dystanse" zmieniające rozstaw z 4x100 na 5x112
Oto i one w całej okazałości. Produkt wykonany naprawde perfekcyjnie, wszystkie wymiary się zgadzają, centrowanie idealne.... po założeniu miałem pewne obawy.... ale jak przekroczyłem 150 km/h na budziku i nic ... to już wiedziałem że towar pierwsza klasa. Dziś nawet bąka zakręciłem, a co tam raz się żyje... na 17" nie bardzo szło to zrobić ISem a teraz... ulllla Więc myśle że 440 zł za te cacka z PA6 warto było dać, bo zwykłe dystanse kosztują z 300 zł.... a takie nikt nie chce tego robić, jedynie z 5x100 na 5x120 i tym podobne. Dystanse bardzo lekkie, grubość 20mm. Do tego specjalne śruby na imbus od Mercedesa dostawczego (6zł sztuka), tak aby się schowały w dystansie. Po przejechaniu 200 km oskręciłem koło i sprawdziłem czy nic się nie dzieje, chodzi mi o np poluzowywanie sie śrub... NIC ! Także oby tak dalej. Na dystansach napewno nie strace, bo zawsze je moge sprzedac jakiemuś golfiarzowi z cultsyle... a RSy.... to jest cult, nawet nie myśłe o ich sprzedaży... ale jakby mi coś padło na łeb to myśle że też dobrze zarobie
Jak juz ktoś chce mieć to miodzio, to najlepiej jest przerabiać rozstaw 4x100 na 5x100 lub 5x130, w pierwszy przypadku przykręcasz na trzy śruby dystans, potem felge na cztery i ostatnią śrubą skręcasz jednocześnie dystans i felge... śruba jest dłuższa... najlepsza opcja chyba, a z tym drugim to na cztery dystans i na pięć felge... w tej opcji otwory się mijają
To by było na tyle... ale się rozpisałem
_________________ ZŁOCENIE i CHROMOWANIE śrubek od felg !
Wysłany: 2006-08-22, 21:50
... nie da rady inaczej, po rostu spójrzcie na ten dystans i sobie obracajcie te otworki, zawsze któryś się pokryje, ale pokryje sie tak że będzie w połowie śruby która mocuje dystans.
_________________ ZŁOCENIE i CHROMOWANIE śrubek od felg !