Coś chyba z tymi silnikami jest nie tak Bo już kilka e36 m54b30 lata w PL a nikt jeszcze nie nakręcił jak to jedzie .Ciekawe czy to prawda że e36 z tą motorownią odpycha się jak e36 m3 s50b30???. Po za tym świetne autko.pzdr.
Narazie czekam na klocki bo kilak dni temu okladziwna mi odpadła od moich ebc green stuff... pózniej odstawiam auto jeszcze do FWmotorsport bo jest mały problemik i auto nie jedzie jak powinno, wsyzstko do zrobienia;) jezdzi napewno lepiej od mojego wczesniejszego m52b28 z mkolektoerm m50, natomiast odrazu do m3 chyba nie ma co tego porównywać. Jak juz bede mial w pelni sprawne auto to napewno porobie pomiary na hamkowni i jakies filmiki dla niedowiarków ze to jedzie do przodu hehe mam juz umówione 330e46 i rx8 231km zeby porównać
ogólnie powiem ze silnik bardzo pasuje do tej budy i jest naprawde ekonomiczny
zeby nie było jezdzi juz
filmik zrobiony niestety komórką zaraz po przyejchaniu ze Świdnika.. ktorys start troche spalony kill z naprawde zdrową VRką
http://www.youtube.com/watch?v=Z9QMlFqBGAU
ta akurat VRka wiem ze jest zdrowa dlatego z nia sie sprobowalem w ten pierwszy dzien hehe nude mialem dzisiaj i nagralem krotki filmik przyspieszenia do 140 tylko
Kurde.Pięknie ci to chodzi.Wspaniała alternatywa dla chcących ///M s50b30.Piękny dźwięk i przyspieszenie bez zadyszki, do tego ekonomia tylko pozazdrościć.
A piszą że te silniki nie mają wogle góry Dla mnie góra jest niezła.
Co spowodowało że tak wysoko się kręci
ps:Układ dolotowy k&n został ten sam co miałeś w m52 (57-1000) ?
Przymierzam sie do tego samego swapa, w sumie wsyztsko juz mam tylko powied zmi cos na temat programu pd pawla z lodzi obiektywnie.... Sondy ews wywalone i bledy poblokowane plus soft z lodzi tak?
Jakie pzreszkody napotkales przy wsadzaniu silnika pozai wezem od wspomagania?
I napisz obiektywnie jak jedzie m54 w porownaniu do 2.8
wydech z 2.8 pasuje idealnie do m54 na kolektory z m54?
_________________ SPRZEDAM DOSŁOWNIE WSZYSTKIE CZESCI DO E36 KAŻDA ŚRUBKA
Przez ten cały czas nie miałem serca sprzedać, kilka dobrych lat praktycznie tylko stała az jej pryszcze wywalilo pod rejestracja i zapadla decyzja ze zostawiam ją dożywotnio i wsadzam wymarzony v8