witam
czy płyn w chłodnicy sie wymiesza??
spuscilem wode z chłodnicy(zdejmując wąż gumowy na dole chłodnicy,odkrecajac korek od zbiornika wyrownawczego i odkrecając odpowietrznik)
nastepnie rozrobilem koncentrat 4litry z 3litrami wody =7litrow płynu
po zalaniu układu w butelce został mi ok 1litr płynu(układ pełny)
mam w planie z układu upuscic 1litr płynu i dolać 1 litr koncentratu
czy sie wymiesza i czy bedzie wszystko ok????
dlaczego pytam?!
jeden pan radził mi tak nie robic.
poniewaz płyn ma inną gestość i że można uszkodzić pompe wody, i że sie nie wymiesza itd.
co wy myslicie o tym??
dzieki czekam
Witam ! Po pierwsze wymiesza się najdalej po 15 minutach jazdy. Po drugie nic sie nie uszkodzi - na 100 %.Oczywiście ,ze nie udało Ci sie spuscic całej wody z ukladu.Proponuję pojeździć trochę , nawet jak temperatura spadnie poniżej -10 stpni to przy "swieżym" płynie nic sie nie stanie, a nastepnie i ile będzie gdzie dolac , to dolac gotowego płynu (rozrobionego koncentratu). A jaką temperature zamarzania daje wymieszanie koncentratu z woda w proporcjach jakie opisałeś??? PZDR - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
MARTINEZ [Usunity]
Wysany: 2005-11-06, 18:03
wymieszanie koncentratu z woda 1 do 1go = -36stopni
Napiszę to samo co wcześniej. Przy takiej temperaturze zamarzania plynu nic byn nie "upuszczał" a tylko dolał rozrobionego płynu w sytuacji ewentualnych ubytków.Oczywiscie jeżeli bardzo chcesz możesz troche spuścic i dolac koncentratu - napewno żadych ujemnych skutków tej operacji nie będzie - PZDR - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!