Jak to jest ze spręzynami H&R?
-czerwone,niebieskie-pewnie twardość, ale jaka?
-ale jak stwierdzić ile auto siądzie faktycznie?
-czy sprężyny H&R są różnej długości?
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2008-09-25, 10:05, w caoci zmieniany 1 raz
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2007-11-07, 18:26
czerwone do e30 z H&R - najtwardsze...
niebieskie bardziej komfortowe...
było o tych sprężynach pare razy na forum... albo sprawdz na stronie producenta...
mam katalog ale zepsuł mi się skaner i nie mam jak wrzucić...
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
było o tych sprężynach pare razy na forum... albo sprawdz na stronie producenta...
Ale czy w takim razie czerwone H&R do e30 to zawsze będą tak samo obniżały? (nie biorę pod uwagę zużycia). Czy możliwe jest że jedne będą -40 a inne -60?
A co powiesz o czarnych H&Rach
Ja mam takie u siebie.
Wczoraj zauwazyłem że jedna M5 E60 również ma czarne H&R a jest twarda jak decha ...
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2007-11-08, 09:02
daje skany z katalogu H&R 7/97:
Lukas, musi byc twardo -przecież nikt nie kupuje sprężyn tej firmy, żeby było komfortowo...
kolory są różne, bo firma powyzsza nie trzyma się jednego koloru, jak np.Weitec(jasnozielone)...
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
Czerwone z przodu założyłem,krótsze od oryginału o 7cm,a jak będzie wyglądać sprawa z niebieskimi też są krótsze o 7cz?!Na których będzie niżej,może tylko sie zmieni charakterystyka sztywności-skoku?
Wszystko fajnie ,z katalogu wynika że obniżenia -30 ,a dlaczego są w rzeczywistości krótsze od oryginału o 7cm?
to nie ma znaczenia... sportowa sprezyna powinna miec progresywna charakterystyke i ugiecie nie bedzie rozkladac sie liniowo tylko zeby ugiac o kazdy cm trzeba dokladac duza wieksza sile...
poza tym fabryczna sprezyna duzo bardziej siada i bardziej sie ugina bo ma byc "komfortowa" dlatego musi byc dluzsza...
porownaj sobie tez grubosc ORI i H&R u mnie jest mega roznica miedzy KONI a ORI