Oto moje e30 320i '88. Samochód został kupiony jako baza do driftowozu także niedługo pozstanie w takim stanie w jakim jest teraz. Wyprzedzam komentarze, że to 4 furtki, ale wcale mi to nie przeszkadza, niektórzy powiedzą, że lepiej było kupić 325i, ale to też mi nie przeszkadza bo docelowo będzie tam 3.5 i posiadam inne graty zawieszeniowo-hamulcowe, które różnią 320i od 325i. Na jednym zdjęciu widać jak maska jest źle spasowana, ale ona jest po prostu nieprzykręcona także nie jest to efekt nieumiejętnej naprawy blacharskiej. Samochód jest brudny także wybaczcie ale mam tylko takie fotki. W zeszłym roku niemiaszek założył nowe sprężynki H&R (-35mm) także jeden wydatek odpadł z listy zakupów. Jak wam się podoba?
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
e36 318ti compact szrotex
Ostatnio zmieniony przez kafarek 2007-05-11, 15:01, w całości zmieniany 10 razy
Wysłany: 2006-08-12, 14:09
Arczi e30 napisał/a:
powedzenia w swapie ... mam nadzieje ze bedzie 3,5l .. zreszta sam wiesz ze 2,0m20 nie nadaje sie do drifftu ... jak dla mnie moc 130KM to malo ...
A narazie seryjna e30 szkoda ze w 4 furtkach No dobra nie drocze sie ...
3.5 już jest i czeka na swoją kolej jest to pozostałość po rozbitej siódemeczce także pozostaje skompletować potrzebne graty i poświęcić "kilka" jesiennych dni na prace. Dodatkowo będę zakładał amorki KONI z regulacją, rozpórki, kubeł i pasy, tylną belkę od 2.5, hydrauliczny rękaw, wybebeszę środek, zaspawam dyfer i inne drobniejsze modyfikacje, także lista prac i wydatków jest już zaplanowana. Teraz tylko czekam na kasiorkę z ubezpieczenia i zaczynam pomału działać
Łukasz
Wysłany: 2006-08-12, 20:27
Zobaczymy jak to będzie. Myślę, że jakieś fotki porobię, ale raczej nie nastawiam się na ładną relację z tej prostej przyczyny, że to nie będzie swap pokazowy, po prostu ten silnik będzie musiał działać, a nie wyglądać także aby oszczędzić sobie komentarzy chyba nie zrobię relacji ze swapu, tym bardziej że będę to robił po raz pierwszy. Zapłaciłem za nią 300Eur, to znaczy moja kobieta mi ją kupiła Przed odbiorem z niemiec nie widziałem nawet fotek tego samochodu hehe także kupiłem można powiedzieć w ciemno.
Łukasz
Autko jest ladne i w shadowline .Baza jest bardzo dobra moim zdaniem a przelozenie silnika dla kogos kto ma pojecie tez nie powinno nastreczyc zbytnich trudnosci.Musisz pospawac lapy i o ile sie nie myle to wyjscie na wal ze skrzyni jest inne ale o tym pewnie wiesz
_________________ Drzwiami trzasnal
Gdy zmrok miasto pokryl ...
Wysłany: 2006-08-13, 02:53
ADC napisał/a:
Autko jest ladne i w shadowline .Baza jest bardzo dobra moim zdaniem a przelozenie silnika dla kogos kto ma pojecie tez nie powinno nastreczyc zbytnich trudnosci.Musisz pospawac lapy i o ile sie nie myle to wyjscie na wal ze skrzyni jest inne ale o tym pewnie wiesz
Damy radę 8) Dzięki Chris za chęć pomocy, jesli będzie potrzeba, nie omieszkam skorzystać.
Łukasz
Skasował siódemke a Kobieta kupiła mu w nagrode trójeczke - taki to ma dobrze!
A tak całkiem na serio to jakieś forki z przekładki mógłbyś zrobić, może nie foto story ale fajnie by było zobaczyć kolejne fazy projektu...
Pozdro!
sosen gratulacje - tak jak juz gadalismy - projekt super.
Ci co sie czepiaja drzwi nie wiedza co w e30 dobre
dawaj dawaj spotkamy sie na wilczych i pobrykamy - tzn. Ty pobrykasz a ja sie naucze automata, albo zmienei na manuala
Wysłany: 2006-08-13, 21:23
Na razie nie mam czasu na nic, albo praca albo coś innego. Jak dobrze pójdzie to jutro lece do niemiec do samochód hehehe e28 . trzymać kciuki żeby mi sie udało wszystko załatwić i polecieć.
Łukasz
Jechałem e30 z 3.5l wystarczy jak na takie lekkie autko.moc i moment obrotowy super poprostu idzie ale trochę cieżki silnik,ale zależy do czego ma służyc