BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Stan przedniej szyby i lampek
Autor Wiadomo
Piotr_1 
Tempiciel sekund

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Sie 2005
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2005-08-13, 02:46   Stan przedniej szyby i lampek

Mam zniszczoną dość mocno szybę przednią (mikro dziurki), jakby ktoś ją wypiaskował :) Przeszkadza to strasznie przy jeździe w nocy. Czy polerował ktoś kiedyś? Może ktoś zna jakieś dobre patenty na przywrócenie świetności?
Czy klosze i soczewki można jakoś wyczyścić czy po prostu się wymienia na nowe? Bo światła też już słabo dają. Czy zostawić to w spokoju, bo w 15 letnim autku tam te plastkiki i mocowania trochę zrogowaciałe i boje się że jak coś się urwie, to już nie wyreguluję...
E30 M332 1991........ ....U__________\

Artur C. 
Zawsze naprawić!

Pomg: 37 razy
Doczy: 31 Sty 2005
Skd: Lubuskie - Cybinka
Wysany: 2005-08-13, 09:30   

Przednią szybę wymień nie kombinuj a lampy możesz wyczyścić w środku -zwykłe troszkę trudniej a projektory poprostu dają się rozebrać.Do szyszczenia lampy wyjmij z całymi okularami .

Piotr_1 
Tempiciel sekund

Wysany: 2005-08-13, 12:23   

Dzieki Artur, chyba wiec zaczne szperac za nowa szyba, bo autko chcialbym juz miec na zawsze... :) Chyba nie ma roznicy czy kupuje sie oryginal czy nie, poleca cos ktos (jakas firme) do E30? Mam szyby zielonkawe z przyciemnianym zielonkawym paskiem u góry.

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-08-13, 12:37   

pamiętaj tylko, że od środka lampy maja wyrysowane białe linie (nie wiem dokładnie do czego służą, ale są), które podczas czyszczenia na pewno zejdą

Filos51 

Doczy: 12 Maj 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-08-13, 14:07   

Witam.
Co do przedniej szyby to co prawda są usługi typu polerowanie szyb samochodowych jednak po takim zabiegu uzyskasz efekt soczewki a to bardziej przeszkadza od rys.

Polecam szyby firmy Pilkington bo są montowane jako fabryczne do wielu marek.W twoim przypadku jedyną różnicą będzie brak znaczka BMW na szybie.
Cena takiej szyby pod Warszawą (Piaseczno) z montażem w autoryzowanym przez Pilkingtona serwisie to koszt 350 PLN wiem bo dowiadywałem się osobiście (sam mam ostro porysowaną szybe od wycieraczek + mikro ubytki).

Pozdrawiam. :)

henry 

Pomg: 6 razy
Doczy: 20 Kwi 2004
Skd: Kielce
Wysany: 2005-08-15, 20:22   Lampy

Witam ! O j zmartwię Cie Piotrze !!! Lampy też wypadałoby "nabyc drogą kupna".W mojej E-30 były identycznie "wypiaskowane" i żadne próby czyszczenia i polerowania nic nie dały.

I nie kupuj podróbek!!! Kupiłem made in Taiwan piekne "soczewki" po 180 zł/szt.Po powrocie z majówki z Torunia, w prawym reflektorze bylo 2 cm wody.Teraz wydałem 2 razy po ponad 380 zł i mam oryginały Hella i żadnych kłopotów z reflektorami.Polecam jednak oryginały do istotnych elementów auta.PZDR - henry
Ale będzie jeszcze coś.......!!!

Tommec 
Mietko

Doczy: 06 Kwi 2005
Skd: WGM
Wysany: 2005-08-15, 20:38   

Tak jak u przedmówcy, żadnych podróbek soczewek. Nawet nowe fatalnie świecą, osobiście trafiłem źle zmontowane i nieszczelne. Kup firmowe używki w dobrym stanie, za cenę nowych podróbek bez problemu znajdziesz bardzo dobre oryginalne używki. Ze zbyt mocno wypiaskowanymi nic już nie zrobisz. Ta sama sytuacja ma się w przypadku szyby, wypiaskowanej nie naprawisz, a dobrą używana znajdziesz za 100-150 pln.

Piotr_1 
Tempiciel sekund

Wysany: 2005-08-15, 23:57   

Dzięki za radę. soczewki nie są wypiaskowane, są ładne ale w środku chyba brudne bo słabo świecą

drencrom
[Usunity]

Wysany: 2005-08-22, 22:11   

nawet sobie nie wyobrazasz jaka jest roznica jak wyczyscisz soczewki i reflektory i zamontujesz NOWE zarowki. swiatla dlugie mozna latwo wyczyscic woda ludwikiem i duza lyzka RYZU (stary trick z czasow kolarstwa, tak czyscilo sie flaszki do roweru).

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: