Wysany: 2005-12-02, 13:06 chyba dyfer sie konczy :/
po dzisiejszym katowaniu (całe skrzyzowanie na 1dynce z piskami+ troche dymu około 20m) zaczeło mi coś stukać w dyfrze, czuc tez niekiedy jakby coś sie slizgało w środku (nie przenosi niekiedy całej mocy) czy to już koniec jego żywota ? ile kosztuje taki dyfer do 316i ? 6-tego wypłata już chyba wiem na co będzie przeznaczona
pozdrawiam
_________________ E36 316i M43 Compact 1996
Benek_Gliwice [Usunity]
Wysany: 2005-12-02, 14:05
Masz namiary na Wojtka z Gliwic - wszystko u niego dostaniesz a odległosć nie jest za duża
Witam !! A czy wspomniany Wojtek nie dyfrów ze szperą??//// PZDR - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
upewnij sie czy to dyferencjal, a nie np.podpora!!! ... a ze nie przenosi napedu to moze sprzeglo(przypaliles tym "katowaniem"
jutro jade do mechanika zeby mi sprawdził co dokładnie poszło sie paść, teraz to już cały czas mi stuka i to głosno pod górke jeszcze głosniej, coś ciezko zaczeła wchodzić 1-dynka niekiedy jest taki dziwny opór i nie chce wejsc a niekiedy wchodzi jak masełko, czy to może byc od dyfra ? czy już skrzynia tez sie konczy?
......coś ciezko zaczeła wchodzić 1-dynka niekiedy jest taki dziwny opór .....
myslisz ze totez moze byc zwiazane z przegubem sprawdz jeszcze sprzeglo i (lub) skrzynie
MICHALOY [Usunity]
Wysany: 2005-12-07, 16:03
Freeride napisa/a:
Okzało sie ze to tylko przegub a już sie bałem ze dyferek poszedł sie paść
a ktory przegub. ja tez mam do wymiany i szukam samej oslony gumowej z blaszka ochronna i sama blaszke od strony mostu. oczywiscie u mnie chodzi o wewnetrzny (os strony mostu) brzegub na polosi.
........Wielkie dzięki za informację , zaraz sie wypytam mądrzejszych ode mnie na temat wiskotycznej szpery i moze zrobimy wreszcie jakis interes, zwłaszcza ,że przelozenie jest dla mnie idealne......pozdrawiam - Heniek
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!