Witam, odświeżę trochę temat. Stałem się szczęśliwym posiadaczem black hella już ktoś zadał to pytanie nie mniej jednak nikt się do tego nie ustosunkował! Co myślicie o wstawieniu ringów do black hella?
hmmm to moze byc ciekawe,zwłaszcza,ze chyba nikt do tej pory nie wstawiał ringów do black helli,ale chyba bym nie ryzykował bo zawsze moze pęknąć klosz przy odklejaniu a wtedy baj baj black hella
_________________ BIAŁE MOGĄ WIĘCEJ
...tylko i wylacznie bety;)
jest taki gość z łodzi na allegro handluje ma ksywke naupomucen ... takze jest posiadaczem BMW e30 i ma black hella + ringi robi coś takiego nie wiem jaki koszt .. mam do niego gg jak coś to na priv podam...
Ale tu chodzi o kwestie wyglądową czy techniczną bo jeśli techniczną to przecież ten temat był poruszany i jest chyba o nim kilkanście stron???!!!
temat był podpięty w dziale technicznym, ale właśnie dlatego, że chodzi o opinie, a nie o ssposób montażu etc. wydzieliłem z tego nowy temat
BTW, bo nie pamiętam -czy BH ma uśmiech, bo jeśli tak, to ribgi będą wyglądały (moim skromnym zdaniem) kichowato, a jak nie mają... to zależy czy ktoś lubi ringi - mi się podobają, ale u innych
A ja właśnie jestem na etapie tworzenia black hella i qpa, soczewki sie elegancko odkleiły a w długich pękło mi szkoło i potrzebuje na już szkło Hella od świateł długich, lampa może być zharatana tylko żeby szkło było całe
No i sie udało, po drodze rozwaliłem 2 szkiełka przy odlepianiu i musiałem dać ze starszych lamp szkła ale są prawie identyczne. Efekt końcowy poniżej.
Podziękowania dla kolegi Menel-a i Urbi-ego za cenne rady na temat tworzenia Black Hella.
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2005-12-10, 16:53
no no..gratulacje.dojdzie do tego ze uczen przerosnie mistrza bo wyszly ci nawet chyba ciemniejsze niz u mnie.chodzi o dlugie...
bardzo fajnie wyglada waska lampa z czarnymi hella'mi,czarnym grilem.brakuje koncowki shadow line czyli listew na okolo szyb.
pozdro
kolpaczki 1 klasa..
a hopaki jak samorobka robicie sobie black helle??
Kołpaczki leżały w piwnicy przez rok czasu bo dostałem je z autem ale juakoś nie mogłem sie przekonać do nich, teraz jakoś je umyłem i całkiem ok są. Co do sztuki tworzenia black hella to z "mistrzem" menelem trzeba rozmawiać ja tylko sie zastosowałem do jego rad
Każdy mnie też "ostrzegał" że czarna hella dużo słebiej świeci ale zdziwiłem sie bardzo bo świeci, nie przesadzam 3 razy lepiej od moich starych lamp z tym że ja mam wąską lampe i miałem jeszcze te zwykłe lampy bez soczewek. Powiedzcie mi czy jest faktycznie tak duża różnica między czarną a zwykłą soczewką ?? Dodam że mam zwykłe żarówki 55W. W długich nie wiem jakie mam bo kupiłem lampy z chyba zaklejona pokrywką od żarówek (pewnie przeciekało) i nawet nie wiem jakie są tam żarówki ale świecą dziwnie na biało.
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2005-12-14, 11:42
puz napisa/a:
Stałem się szczęśliwym posiadaczem black hella już ktoś zadał to pytanie nie mniej jednak nikt się do tego nie ustosunkował! Co myślicie o wstawieniu ringów do black hella?
według mnie nie wygląda to dobrze (black hella + ringi)...
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
Ringi są ale ta maksa z przodu to niezła qpa, ja bym sie z takim czymś nie pokazał, tych ładnych felg w tym aucie tylko mi szkoda, nierozumie niektórych ludzi, e30 to nie jakiś japończyk którego można upiększać gipsem itp.
LORD mnie tez do konca sie nie podoba ale ma to swoje uroki, czy widziałes te auto na żywo chyba nie a prezentuje się jakos inaczej niż na zdjęciach to jedna z najlepszych E30 w tym kraju i zdobyła w 2003 roku na zlocie w Toruniu 1szą nagrode za najładniejsze auto zlotu!!!
Wygląd jak wygląd ale CAR AUDIO jak i polerka pod maską móżg staje
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2005-12-14, 22:54
jezu, dopiero teraz zajarzyłem Jacek -zdjęcie jakie auta dałem... ten samochód jest naprawde super!!! w realu brak nerki (w tym konkretnym egzemplarzu) nie przeszkadza...
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
co do fury egona to pamiętam ją zlotu, cudo mam nawet filmik jak pali nią! Ale ten gril zdecydowanie mówimy NIE!!! a teraz black hella i ringii hmmmmm musze to przemyśleć!!!
NO mnie poraził tylko ten brak nerki i zagięta maska, więcej fotek nie było więc więcej nie widziałem, ale z dnia na dzień coraz bardziej uświadamiam sobie że BMW e30 to już jest klasyk, i kto szanuje klasyke to wie do jakiego momentu można dojść z vizulanym "tuningiem" Sam osobiście zabieram sie za moje auto na wiosne, polecą w kosz śmieszne progi, tłumik (jak to Mcinek kiedys napisałem rury kanalizacyjne" ) i upoluje jakiegoś M-technika I, ładne felgi i to wszystko