Luzy zaworowe wg producenta nalezy ustawić na 0,25mm na zimnym i 0,30 mm na ciepłym silniku.
Jak to zrobić
Otóż najpierw musisz zdjąć pokrywę klawiatury. Tam na dźwigienkach zaworowych są mimośrody które mająw sobie okrągły otwór którym reguluje sięluz zaworowy po uprzednim poluzowaniu śróby ściskającej mimośród z dźwigienką. Luzy ustawia się za pomocą szczelinomierza, czyli specjalnej blaszki o określonej grubości, którą wkłada sięmiedzy zawór i mimośród.
Powodzenia
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Do Nokermana:
Pisałem to z własnego doświadczenia, ponieważ niedawno robiłem to u siebie Ta regulacja nie jest wcale trudna. Trzeba tylko WSZYSTKO robić z wyczuciem i tyle.
Do Nikosia:
Jedyna płytka jakią używa się do tej regulacji, to ta płytka którą ustala się odległość (luz) między zaworem a dźwigienką (mimośrodem).
Cytat:
myślałem że to sie jakimiś płytkami sie reguluje. U mnie coś troszeczke klekocze może to być to???
Tak, mogą to być luzy na zaworach i nie trzeba mieć wielkiego doświadczenia do tego, żeby to wyregulować samemu. Jak ktoś nie gubi się przy odrobinie techniki to sobie poradzi
Najlepiej jak robią to dwie osoby. Jedna reguluje luz a druga później ściska mimośrud. Lepiej żeby robiły to dwie osoby ponieważ w jak robi sięsamemu, po ustawieniu luzu podczas skrecania mozna sobie rozregulawać luz.
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...