Uporałem sie z termostatem, przy okazji jest materiał z fotkami do działu technicznego (mam nadzieję że niedługo powstanie) noi nowy problemik.
Chodzi o to, że nie wiem co mnie pokusiło, ciasno jak cholera przy tym termostacie więc zdjąłem regulator ciśnienia paliwa. Po złożeniu wszystkiego zauważyłem, że spod regulatora sączy sie paliwko demontowałem i montowałem go chyba z pięć razy, w końcu przestało, niby bo po jakimś czsie znowy zaczęło, nie wiem co jest grane, jest tam może jakiś specjalny patent czy co
Regulator siedzi w takiej twardej, białej uszczeleczce, pęknięta nie jest, nie wiem co jest grane
Może coś poradzicie, zdejmował może ktoś regulator ciśnienia
A przy okazji too ... można gdzieś dokupić taką uszczelkę w ETK nie mogłem jej znaleźć
Pozdrawiam
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
ScOOti [Usunity]
Wysany: 2004-07-08, 23:48
ta uszczelke kup nowa nie rub zadnych patentow aby nie cieklo. BO wczesniej czy pozniej pusci i masz problem jesli poleci na kolektor
co do "patentu" to miałem raczej na myśli samą metodę składania tego ustrojstwa, próbowałem dawać oringa w gniazdo i na to regulator - lipa, próbowałem nakładać oringa na regulator i dopiero w gniazdo - też lipa
nowy jusz idzie pocztą więc niedługo wymienię, a przy okzaji zrobie sobie odcięcie pompki paliwa, w sumie poco ma młucić wkółko wahe
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»
po lekturce stwierdzam że są dwie szkoły, jedna zaleca odłączanie pompy a druga nie. wszyscy gazownicy są w tej pierwszej szkole bo to zaoszczędza im troche roboty po prostu nie muszą tego robić, ale jak pompa ci pada to nie jedziesz do gazownika tylko wyciągasz skruszony hajs z kieszeni i trzeba bulić
a co do chłodzenia wtryskiwqaczy benzyną to ja myślę że nie są chłodzone bo jak są odcięte to w listwie zasilającej paliwo nie przepływa tylko stoi, przynajmniej tak mi się wydaje
przecież regulator ciśnienia jest przed listwą i utrzymuje ciśnienie w listwie a powrót do zbiornika jest chyba przed regulatorem
Może ktoś jest głębiej w temacie
proszę o dementi
Co do montazu regulatora to popsikaj WD40 na gumke zalozona na regulator i popsikaj na gniazdo w listwie. Pamietaj musisz to delikatnie robic zero na sile!! bo tylko uszkodzisz gumke.
po twoich poradach i pomocy PepiS'a w zakupie oringu, coraz mniej śmierdzi wahą pod maską
w ubiegłą sobotę A.D.2004 wymieniłem oring, i problemik rozwiązany.
Narazie odcięcia zasilania pompy benzynki nie zrobiłem, trzeba jeszcze podyskutować w gronie klubowym, z gazownikami .... z tęższymi głowami
pozdro @ll