BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Nie pracująca pompa paliwowa
Autor Wiadomo
hubertwodz
[Usunity]

Wysany: 2005-12-18, 20:29   Nie pracująca pompa paliwowa

Witam, w mojej e-34 520 brakuje prądu na pompie, sama pompa po podłączeniu na krótko działa, bezpieczniki w porządku, ktoś się orientuje który przekaźnik odpowiada za pompę paliwową? Czy możliwe jest że jakiś element układu paiwowego zapchał się (np. wtryski) i pompa jest wyłączona z powodu utrzymującego się ciśnienia w układzie pal.?

adrian e30 
Reanimator

Pomg: 3 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2005-12-18, 21:41   

jak to jedt 12 zaworowy silnik to padl czujnik polozenia walu, jest on z przodu silnika z prawej strony.
pozdro
no ewentualnie przekaznik od pompy.

hubertwodz
[Usunity]

Wysany: 2005-12-18, 22:10   

Podejrzewam właśnie coś z układem paliw. bo silnk "zdechł" w chwilę po tym jak dolałem paliwa - później je całe spuściłem, no ale właśnie pompa nie chodzi.

duchX
[Usunity]

Wysany: 2005-12-18, 22:59   

podstawea sprawdz czy masz zasilanie na pompie w trakcie przekrecania w pozycje zaplon potem w rozruch !! ! jezeli nie ma to po kolei bezpiecznik przekaznik potem daj znac co i jak

hubertwodz
[Usunity]

Wysany: 2005-12-19, 14:01   

Nie ma właśnie zasilania, bezpiecznik w porządku, ale który przekaźnik odpowiada za pompę? Podobno gdzieś pod kierownicą?
Pozdro.

duchX
[Usunity]

Wysany: 2005-12-19, 16:30   

Przykro mi bardzo ale nie mam schematow E34 i nie wiem ktory to jest popytaj wlascicieli E34 moze podpowiedza po pewnie tam tkwi problem !! !

HAMANN E30 
German-Style

Doczy: 26 Sie 2004
Skd: BYDGOSZCZ
Wysany: 2005-12-19, 16:47   

hubertwodz napisa/a:
Nie ma właśnie zasilania, bezpiecznik w porządku, ale który przekaźnik odpowiada za pompę? Podobno gdzieś pod kierownicą?
Pozdro.

U mnie są dwie puszki elektr. pod kanapą i tam sa przekażniki niewiem czy od pompy sa pod kierą :idea:

hubertwodz
[Usunity]

Wysany: 2005-12-21, 09:52   

Sytuacja jest taka: po "ręcznym" pchnięciu przekaźnika pompa działa, po włączeniu stacyjki przekaźnik się włącza, ale pompa nie działa. Sam juz nie wiem o co chodzi. Ktoś ma jakies pomysły??

cypis0 

Doczy: 30 Pa 2005
Skd: gliwice
Wysany: 2005-12-21, 11:34   

podmien przekaznik ewntualnie pada stacyjka,ale to zadko sie zadaza ale zdaza i malo który elekryk dojdzie

hubertwodz
[Usunity]

Wysany: 2005-12-27, 22:32   

Sytuacja obecnie jest taka (skopiowane z innego forum bo już nie chciałem od nowa pisać):
Witam, moje Bmw to 520 e-34 z 89 roku, problemy sie zaczęły po wlaniu benzyny z wodą. Silnik zgasł i juz nie chce odpalić. Po wyczyszczeniu układu paliwowego pompa pal. nie działa - można ją jedynie włączyć po podłączeniu na krótko lub włącza się po "ręcznym" pchnięciu przekaźnika (paliwo z wtrysków leci). Przekaźnik raczej sprawny, bo był zamieniany z innym, moduł sterujący układem Motronic był podłączany w innym aucie i działał, bezpieczniki też w porządku. Drugi problem to chyba zbyt rzadko występująca iskra na świecy- silnik załapuje tylko na momenty, w których pojawia się iskra> Jeśli ktoś ma jakieś pomysły, to z góry dziękuje za pomoc, bo juz nie wiem co to może być.
Pozdro.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: