Witam,musze wymienic uszczeleczki w pompie paliwa w 2.4D. Pompa jest Boscha,uszczelki zdobylem...tylko czym ja mam odkrecic to??..miejsce, ktore mi cieknie, to tam z gory gdzie przewodzik metalowy z paliwem idzie, a przykrecony on jest cholera wie jaka sruba??..odrkeal ktos juz to??..pozdrawiam
fozgen [Usunity]
Wysany: 2004-07-16, 22:51 pompa
jako jeden z nielicznych posiadam bmw w dizelu i wierz mi kolego nie grzeb w pompce sam . kłopotów co niemiara i efekt może być kosztowny .... hihihi mnie kosztował 600 i potem 440 , a jak oddałem do pompiarza to zrobił mi to za grosz niewielki ,
Go
Wysany: 2004-07-17, 10:51
hmm..dzieki za rade - wole nie powtarzac Twojego bledu jednak..wykosztuje sie z jednej, czy dwoch dniowek,ale bede mial przynajmniej zrobione, jak trzeba;d..dzieki..czasem lepiej sie na nieswoich bledach jednak uczyc;-)
fozgen [Usunity]
Wysany: 2004-07-17, 11:39
a tak swoją drogą , to pompe masz elektronika czy mechanika
ja miałem elektronike , padł mi czujnik temperatury paliwa - ok 2500 zł sterowanie , wymieniłem na mechanike - trzeba przerabiać kanały wodne i troche na linke gazu ,
po tym wszystkim nie działaja mi 2 rzeczy ... , ekonomizer - w brew pozorom potrzebny i komputer jest odpięty ,
zastanawiam sie czy darade podłaczyć ekonomizer i co trzeba by zdziałać ..., może pomożesz współuzytkowniku dizelka
Go
Wysany: 2004-07-21, 09:57
Hmm..ja mam mechaniczna..88r. Boscha w wolnossacym 324d i w zasadzie jestem super zadowolony - usterka troszke po mojej winie winikla..w zime wlalem jakies g...o..przyszedl mroz, zamarzlo, rozparlo i odszczelnilo to miejsce;(..poza tym nie moge narzeakc..cieknie tea tylko czasem,ale dla komfortu wole to zrobic....