Wysany: 2006-01-11, 07:49 Jak uniknac oplat za niejezdzacy samochod?
Czy kupujac samochod istnieje obecnie jakakolwiek legalna mozliwosc unikniecia placenia OC? Mozna nierejestrowac samochodu po kupnie? Np kupuje sobie jakiegos fajnego klasyka do remontu, wiem ze bedzie stal przez kilka lat, a OC bede musial caly czas placic. Czy ktos wie jak tego uniknac bez wyrejestrowywania, albo numerow w stylu sprzedazy "na zbigniewa" i pozniejszego odkupienia samochodu? Jest wogole taka mozliwosc?
Dokladnie chodzi o taka sytuacje:
Kumpel ma samochod zarejestrowany na ojca, ktorym nie jezdzi, ale nie chcialby sie go pozbywac. Za ten samochod musi placic oplaty. Myslal o spisaniu z ojcem umowy kupna sprzedazy i poprostu o nierejestrowaniu tego samochodu. Rozumiem ze nie ma obecnie takiej mozliwosci i musi albo wyrejestrowac i liczyc sie z tym ze w przyszlosci go nie zarejestruje, albo placic?
Jeśli chcesz to mogę się jutro u siebie w pracy w wydziale komunikacji dokładnie zapytać czy jest jakaś możliwość ale z tego co się orientuję to nie za bardzo. Zapytam i dam znać.
Ja bym was w tym Zabrzu w tym WK wystrzelał jak kaczki ... co Wy tam macie za naczelnika/głowno dowodzącego ?
eee tak nie mów hehe ja pracuje w innym wydziale a tam to znajomków mam tylko. A czym Ci się ten naczelnik tak naraził zreszta swoją drogą to mój były szef i tez go średnio wspominam
Kumpel ma samochod zarejestrowany na ojca, ktorym nie jezdzi, ale nie chcialby sie go pozbywac. . Myslal o spisaniu z ojcem umowy kupna sprzedazy i poprostu o nierejestrowaniu tego samochodu.
tak jak myślisz jeśli kupi rzekomo te auto od ojca to ma obowiązek je zarejestrować i już, nie ma że boli
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)
No niestety nie ma żadnej możliwości obejścia tego Jeśli chodziłoby o samochód ciężarowy to istniej takie coś jak czasowe wyrejestrowanie pojazdu ale w przypadku osobówek nic się nie da zrobić. Auto powinno być zarejestrowane i opłacone. Jeśli wyrejestruje to tak jak było wyżej napisane będą kłopoty z ponowna rejestracja.