BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
m40 szarpie?
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2004-07-22, 22:18   m40 szarpie?

witam wszystkich beemkowiczow.dzisiaj zakupilem kolejne e30 ( czyli drugie :lol: ) robilem jazd etestowe no i jest niezle.widizalem ze predzej ktos w dziale technicznym napoisal ze jego m40 sie zamulil i ze na max jedzie 160.hmm moja taka nie jest :) ja mam inny prblem :cry: otoz nei wiem moze to normalka ale zauwazylem ze jak jade na pierwszym lub drugim biegu to kolo 1500 obrotow szarpie mi silnik.jak przekrocze 1500 to chodzi idealnie juz do konca.chyba na reszczei biegow jazda ponizej 1500 obrotow jest OK ale nie dam sobie reki uciac bo za malo jechalem.no i co panowie?? u was tez jest tak podobnie czy u mnei si ecos stalo?? kurcze to tylko moja jedyna dolegliwosc mojego samochopdu bo reszta jest OK( no poza fotelem pasazea ktory si enie chce obalic) no bo mam wersje coupe.pewnie jakes ciegna lub drut peknal co?? w weeken jak bed emial czas to sie zabiore za fotel i musze pojechac na kanal

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2004-07-22, 22:38   

hi!!
Zmien rozrząd olej swiece i inne gówna i wtedy sprawdzaj ten niemiecki samochodzik
pozdro
PS skąd jest auto czy wypicowane?? :wink:

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2004-07-22, 22:53   

dokladnie - na moje oko cos z zaplonem - kopulka/palec/swiece/kable WN/cewka ... jak posprawdzasz te podzespoly to bedziesz wiedzial :)

Anonymous
Go
Wysany: 2004-07-22, 23:14   m40 szarpie?

dzieki za odpisanie.autko nie jest odpicowane bo prawiw cale do malowania :) silnik ma drobne wyciwki.ma abs wspomaganie el.lusterka i szyberdhach oraz borbetki.a co do waszym odpowiedzi to hmm.moze byc rozrzad.jak sprawdzilem do byl wyminiony w 97roku inaczej 90 tysiecy kilometrow temu.olej wymieniony byl w styczniu.pierwsze wrazenia sa ok.tylko wkurza mnie te chamskie szarpanie kolo 1500 obrotow.siwecie chyba sa ok bo zapala ladnie i nei smierdzi r rury.nie wiem moze to rozrzad

Anonymous
Go
Wysany: 2004-07-22, 23:17   m40 ROZRZAD

sorki za moja szalapucka pisownie ale szybko pisze i duzo robie bledow :)
a skad jest no to wiadomo ze z niemiec no bo teraz to jakis chyba szal opetal Polska co ?a moze to zaplon??zobaczymy oby przestalo szarpac

korzuch 

Wysany: 2004-07-22, 23:28   

hi!!
90 tys :wink: zmien rozrząd napinacz i rolki hamulce tez zrób bo sie zabijesz :wink: moze byc rozrząd albo kopułka jak również WN mozemy sobie gdybac guma dolotowa pewnie też do wymiany olej w moscie i w skrzyni nim założysz LPG jeszcze długa droga i dużo kasy :wink: ale mam nadzieje ze tanio kupiłes swoja buffemke daj zdięcia na priv jak masz :twisted:
pozdro

Anonymous
Go
Wysany: 2004-07-23, 20:48   m40 ROZRZAD

no widze ze mister KOrzuch e30 sie odzywa.sluchajcie hamulce mam odziwo dobre no i absy tez dzialaja.olej byl wymieniany w styczniu wiec dam sobie z nim luz.co do rozrzadu to sie z wami zgodze bo to jest musowe aby go wymienic.co do kabli wn i do zaplonu to jnie wiem.predzej zaplon niz kable. wydaje mi sie ze mam chyba 700 obrotow na jalowym biegu wiec moze od tego co??moze poprostu mam za male obroty??kurcze predzej mialem m10 i chodzil jak burza tylko ze byl dosyc mulowaty :) no ale nic w nim do robienia nie bylo.dzisiaj zauwazylem ze ta gumowa rura od przeplywomierza do silnika jest w 2 miejscach przecieta i to dosc znaczaca, wiec moze to kolejna przyczyna :) j aobstawiam za male obroty oraz ta rure.niestety zaczn erobic w sorede bo moj mechanik pojechal nowu dzisiaj do niemiec. furke kupilem bardzo tanio no i ma nawet ladne wyposazenie.puki ci nie ma zdjec.popiszcie chloapki jeszcze cos mi :) i napiszcie co z moimi obototami bo jak odpale to na luzie mam jakies 700 obrotow

korzuch 

Wysany: 2004-07-23, 21:04   

hi!!!
Czyli łapie lewe powietrze :wink: pływa troche pewnie nowy dolot z 80 zł i nie łataj starego bo ja tak zrobiłem .... miesiąc czasu wytrzmały moje łaty pozniej stał sie zonk :wink: jak juz masz jednego mechaniora podjedz do 2 chyba za ekspertyze ustną nic nie trzeba płacić nieograniczaj sie do jednego :wink: a najlepiej znajdz mechanika płci żenskiej lub sponsorke na wache (bez obrazy dla kobiet :P )
pozdro

Anonymous
Go
Wysany: 2004-07-24, 13:59   m40 szarpie?

witam wszystkich zainteresowanych moim problemem i tych nei zainteresowanych :) ogolnie zauwazylem ze korzuch e30 pisal do mnei najwiecej.a wiec na tym zakoncze moj prblem bo jzu nei ma problemu :) dzisiaj obejzalem ta gume od przeplywomierza. byla w 2 miejscach mocno przecieta. tasma izolacyjna zalatwial moj prblem 8) czyli jzu nei szarpie. jaki moral?? no taki ze nawet sie oplaca sciagac od szwabow

korzuch 

Wysany: 2004-07-24, 15:43   

hi!!!
Moral jest taki jak piszesz + dodatkowo kup nowa gume dolotową bo jak załozysz LPG to zobaczysz jak lata na obrotach :wink:
Myśle ze temat można zamknąc :wink:
pozdro

mira_croft
Go
Wysany: 2004-07-24, 18:19   

:D :D :D Panie Korzuch......ja juz widzę...jak wy wszyscy szukacie pomocy u mechanika płci żeńskiej......ja sie muszę zakładać z chłopakami co jest zle o piwo zawsze....bo nikt baby nie chce słuchac.....zgadnij kto na imprezie czy spocie jest zaopatzrony w browar....bez wydatków.......hahah......kobiety mechanikami owszem..ale do zzaufaniaaaaaa daleka droga.....hahahhah....
calusy dla płci przeciwnejjjjj
mira croft

korzuch 

Wysany: 2004-07-24, 19:43   

hi!!
Mirka ... :wink:
pozdro

Wywietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi