Wysany: 2006-04-24, 22:21 Z serii dziwne pytania - LAPTOP
Prosze o wyjasnienie mi tych terminów i pierdoł dotyczacych celreony centrini technoligia mobilna - co jest najlepsze z tego itd.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
yo!
A ile chcesz wydac i jaki model oczywiście tylko celeron i wybiji sobie z glowy acery i siemensy chyba ze srodki pozwalaja na te "tanie" acery to jeszcze można na cos wybrac( 3000 pln )
pozdro
yo!
A ile chcesz wydac i jaki model oczywiście tylko celeron i wybiji sobie z glowy acery i siemensy chyba ze srodki pozwalaja na te "tanie" acery to jeszcze można na cos wybrac( 3000 pln )
pozdro
Narazie to chce sie dowiedziec conieco o wszystkim a ceny znam
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
hp nx8220 jest godny uwagi. myślę o tym z prockiem 1.4 celeron M. można go w przyszłości rozbudować łatwo. ma kartę graficzną z własną pamięcią.
w wawie digicomp.pl maja rozsądne ceny.
no i bedziesz miał golasa...może niższe modele np nx6110 faktycznie nie zachwycają ale nx8220 moim zdaniem to porządny sprzęt pod względem jakości i wydajności. ma tylko za mało ramu w standardzie ale dokupisz za grosze 256 i będzie ok.
Nie odpowiem Ci misiaczq na to pytanie jestem informatykiem z przymusu a nie z powolania ALE .. w sieci sklepow awans jest promocja na laptoka ktowy nazywa sie "Bluline by optimus" procesor intel celeron M 350 1,3 GHz(FSB 400 /1 MB cache pamiec RAM 256 MB , HDD 40GB grafika SIS M661MX 64 MB nagrywarka DVD-RW, DOS, 2 lata gwarancji !
le kompy zchodza w mega szybkim tempie a kosztuje 1999 zl jak dla mnie komp idealny jak do domu to nic wiecej nie potrzeba pozdrawiam
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
Wg. mnie powinieneś rozważać tylko laptopy firmy Dell, Asus i Toshiba. Dlaczego nie HP? Otóż dlatego, iż nawet modele z najwyższej półki tej firmy muszę co jakiś odsyłać do serwisu z powodu poważnych awarii(m.in. ostatnio wymiana matrycy). Wg. moich obserwacji ok. co czwarty egzamplarz ląduje w serwisie jeden lub więcej razy. Ogólnie jednak ze sprzętem elektronicznym jest podobnie jak z BMW - jedni jeżdżą latami nic przy nich nie robiąć. Inni natomiast bez przerwy coś przy nich muszą dłubać
_________________ Forgiveness is between them and God. My job to arrange the meeting.
yo!
W sumie z tym Dellem masz racje słuzył mi wiernie 3 lata reszta zdechła w ciągu roku łacznie z tosibami z najwyzszej pólki ale co jak co do toschibki mozna dokupic pakiet gwarancyjny bodajze 3 letni i poza tym jezeli sie je normalnie uzytkuje to na długie lata bo ja kazdego latopa uzywam w terenie w samochodzie w zimie w lecie praktycznie w kazdych warunkach i najdłuzej wytrzymała mi toschiba a della wykonczyłem w domu strzałem w otwartej łapy a i wybic sobie z głowy soniacze bo matryce bardzo delikatne acery wytrzymuja mi około 3-4 miesiecy i znowu wracają na gwarancje a co do laptopów z optimusa podchodze tak samo jak do laptopów z ACTIONA tzw actiny szroty maxymalne
pozdro
Panowie mnie nie obchodzi dell hp itp - co to sa te centirna technologia mobilna które lepsze
yo!
Zdecydowanie Intel Celeron-M (Dothan) ze względu na to ze sie tak nie nagrzewają a jak masz kapuste to ładuj sie w Intel Pentium-M (Sonoma) obydwa w technoligi mobilnej czyli niskie zuzycie eneregii itp pentium ma 2 raxy wiecej pamieci L2 i magistrale 533 a celer 400mhz obydwa wspierają sprzętowo instrukcje SSE2 MMX SSE jeszcze coś
pozdro
PS
Sonoma to nazwa procesu technologicznego ogołnie sie przyjmuje ze Intel-M na tym jądrze to Centrino jako technoliogia a tu troche po ENG http://www.intel.com/prod...tiumm/index.htm
PS 1
moge sie mylic