Myj smialo, bedziesz mogl bez wstydu maske otwierac Uwazaj tylko na wtyczki, przekazniki, kostki itp, i nie lej po goracym silniku, niech troche ostygnie. Gdyby po myciu pracowal nie tak jak powinien, porozlaczaj wszystkie kostki, wtyczki itp, gdzies poprostu moze sie dostac troche wody i silnik wtedy glupieje.
kiedyś był temat o myciu silnika i tam były bodajże podawane metody zabezpieczenia newralgicznych elementów przed zamoknięciem - jeśli szukajka podoła, to powinieneś coś znaleźć
czystos jak najbardziej ja sam porzyczyłem myjke i umyłem samą wodą co prawda ale
odkryłem pare rzeczy co prawda niemiałem zalanego olejem silnika ale był brudny od kurzu po umyciu zrobiło sie kolorowo
odkryłem ze mam niebieski blok , niebieski przwody zapłonowe niebieski przewód od serwa i pare kolorowych orginalnych naklejek tego wszystkiego niebyło wczesniej widac z czarnosci i szarości teraz króluje srebro i niebieskosci dodatkowo myjac felgi umyły sie zaciski i też sa niebieskie heheh a juz chciałem malowac
ale mycie lepjej zostawic na lato jak na słoncu zostawiz szybko wyschnie i niebedzie problemów no i myj tylko zimny silnik