Wysłany: 2006-01-14, 19:35 POŚCIGAC SIĘ W WAWIE NA CZAS
Kto zna plac w Warszawie (NIE 30 KM POD MIASTEM !) Z RÓWNĄ NAWIERZNIĄ !!!
Ustawiamy niedługą trasę i jeżdzimy sobie na czas w kilka beemek.
Chciałbym tylko żeby nie było to na zasadzie wyprawy za morze, gdzie nie każdy ma na to czas i nie każdemu zawsze tak chlupie w baku, tylko miejsce najlepiej w samej Wawie lub najbliższej okolicy. I takie, żeby czas nie zależał od tego komu mniej szkoda samochodu, zawieszenia i opon na tragicznej nawierzchni, tylko umiejetności i cechy auta.
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae
Można by się ustawić tak jak napisał Smasher na parkingu przy którymś supermarkecie albo na Eco tylko że tam równo jest tylko na kostce. W dodatku nie ma za dużo miejsca więc trzebaby ustawić bardzo techniczną próbę. Ma to jednak dobre strony bo z tamtąd nik nas nie przepędzi. To jest tylko moja sugestia. Pomysł jest ciekawy.
witam.
jesli chodzi o warszawe to tak mi sie wydaje ze jedynym i najlepszym miejscem bylo by LONISKO NA BEMOWIE, ale nie wiem jak tam wyglada kwestia wjazdu
Ale wpadlo mi do glowy pewne miejsce tyle ze oddalone od warszawki o ok. 100 km. mam na mysli LOTNISKO W RYKACH
hmmmm ja bym proponowal malą sprawnościówke na eco przeciesz eco to nie tylko kostka i nie rowny plac!!!!
przeciesz głębiej na eco jest drugi plac są tam ciasne zakręty typu 90% i wąskie ... Można wziąść pare pachołków i jedziemy... 8) 8) 8)
druga miejscowka jest gdzies na zeraniu gdzie odbywają się kjs-y kojazy ktoś gdzie to jest??
Zawsze można udeżyć do gościa co nam proponował jazde w kjs... Kiras dostał namiar na niego
Na ten drugi plac o którym pisze Paweł jest bardzo wąski i nierówny wjazd więc nie polecam.Można się zawiesić albo coś urwać. Poza tym sam plac jest jeszcze gorszy niż ten na którym się spotykamy.
jak bede w tamtych rejonach to sprawdze to bo jakis czas temu tam jezdzilem i bylo ok wiec przez 3 miesiace by sie az tak zmienilo?? Tak wjazd zeczywiscie byl tragiczny...Sprawdze to...
To że ktoś by Nam zrobił klasę w kjs-ach to żadna łaska, bo jest to zapisane w ogólnym regulaminie takich zawodów ! Powinni Nam jeszcze dopłacać że publika zamiast oglądać płużące przodem seicento zobaczy latające bokami bety. tylko że większości trasy sa tak ustawione, że beta dobrego czasu się nie wykręci, bo sie między pachołakim nie pomieścimy... to jest robione pod maluchy i cc, swifty itp. Jedynie kjs-y automobilklubu centrum mają szybkie fajne próby.
A poważnie to jazda wokół pachołka pod hipermarketem mi nie odpowiada. Wogóle nie lubię jeżdzić po kstce bauma, bo to sie nadaje do parkowania i jeżdzenia wózkami tylko.
Jakis asfalt lub szuter byłby najlepszy, oby w miarę równo. Może Ursus... może jakaś nieczynna zajezdnia, pętla autobusowa, teren fabryki..
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae
duchPW [Usunięty]
Wysłany: 2006-01-16, 16:25
jest jeszcze placyk w Legionowie - co prawda, to nie okolice Śródmieścia i metra centrum... ale i tak bliżej niż Ryki - tam też można ustawić pachołki i pojeździć
Nie... proszę.... ten placyk jest ok jak jest śnieg, co gwarantuje równa nawierznię, ale nie na suchym... masakra dla opon, nierówno i wogóle kończy się to jednym wielkim upalaniem dętki.
Ostatnio zmieniony przez Baur 2006-01-16, 19:26, w całości zmieniany 1 raz
na Lotnisku Bemowo jest drogo 100,zł za godinę i maksymalnie mogą wjechać trzy samochody na raz, ale jest trener w tej cenie i ma pachołki (mam kontakt)
Lotnisko w Rykach tańsze i też mam kontakt, ale najleprze chyba ECO, z checią się dołączę jak zdążą naprawić moje E-30
Nie... proszę.... ten placyk jest ok jak jest śnieg, co gwarantuje równa nawierznię, ale nie na suchym... masakra dla opon, nierówno i wogóle kończy się to jednym wielkim upalaniem dętki.
na tym placyku a wlasciwie w jego dalszej czesci jest szutr i to gladki ... co prawda jest poprzecinany alejkami asfaltowymi ale mozna ustawic tak trase by na nie nie wiezdzac...latalem tam malperem okolo 80 km/h ...
to ja bym sie raczej pisal na taki platny...np.za 80 zl.sadze ze 10 osob to raz dwa sie znajdzie...przy kompach to zostana ale ci z...chyba nie dodam..bo pawel juz pokazal ze 316 tez mozna bokami latac ,tylko trzeba chciec !