BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
problem z odpaleniem e30...[mod edit]
Autor Wiadomo
HUBERT

Doczy: 29 Lis 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-02-06, 18:58   problem z odpaleniem e30...[mod edit]

Znowu....moje m20b20 sie wy.....
Co sie mogło stać...nie wiem. Zawsze odpalał bez problemu, nawet w te największe mrozy. A teraz...odpalił...przejechałem 5 km - zgasiłem....I JUŻ NIE ODPALIŁEM.
Rzeczy typu kopułka, palec ,przewody,świece, filtry - odpadają - wszystko nowe.
Wyczaiłem,że nie działa pompa paliwa - wyjąłem podłączyłem na krótko - działa - włożyłem z powrotem - ok. działa. Iskra jest, paliwo dostaje, świece mokre - kręci, czasem jak by juz chciała zaskoczyć - ale NIE....głucho.
CO MOGŁO PAŚĆ?????
PORADŹCIE :) :)

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-02-06, 21:46   

no to jak świece mokre, to może jednak nei ma iskry :roll:

HUBERT

Wysany: 2006-02-06, 21:57   

Iskra jest...jak byk.....poczytałem trochę forum i widzę,że nie tylko ja mam taki problem. Może to jednak sprawa wody,lodu, mrozu i ch...wie czego jeszcze....??

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-02-06, 22:32   

jes;i masz możliwość, to spróbuj zamienic się z kims na przepływki i zobacz czy będzie poprawa - ciężko jest coś powiedzieć na podstawie objawu, że nie pali :roll:

ja właśnie się borykam z problematycznym odpalaniem i nierówną pracą silnika, a w taki mróz daje rade sprawdzić najwyżej jedną rzecz na raz :wink:
Ostatnio zmieniony przez duchPW 2006-02-07, 14:47, w caoci zmieniany 2 razy  

adrian e30 
Reanimator

Pomg: 3 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2006-02-07, 12:45   

hej a nie padl czujnik polozenia walu??? albo przekaznik od pompy???
trzeba podmienic i sie dowiesz,inaczejnie ma szans.
podzro Adrian.

Jakub316 

Pomg: 1 raz
Doczy: 16 Pa 2004
Skd: Halinów
Wysany: 2006-02-07, 23:16   

Hej, a moze przekaznik pompy paliwa (w e36 jest, nie wiem jak w e30 ale pewnie też), piszes ze na krótko działa, a prad w kabelkach jest po przekreceniu zapłonu? Moze coś zaśniedziało i nie idzie prąd do pompy....

jasiel 

Pomg: 1 raz
Doczy: 18 Gru 2005
Skd: Bialystok
Wysany: 2006-02-08, 00:33   

na 80% padl przekaznik pompy paliwa pod maska po lewej stronie czarna "skrzyneczka" srodkowy przekaznik

Adi 
urzędas

Pomg: 14 razy
Doczy: 30 Sie 2005
Skd: Hindenburg OS
Wysany: 2006-02-08, 08:41   Re: problem z odpaleniem e30...[mod edit]

HUBERT napisa/a:
paliwo dostaje

no skoro paliwo dostaje to jak mógł pójść przekaźnik pompy :?:

Artur C. 
Zawsze naprawić!

Pomg: 37 razy
Doczy: 31 Sty 2005
Skd: Lubuskie - Cybinka
Wysany: 2006-02-08, 12:07   

Ostatnio mój ojciec miałtaki numer auto zostało zgaszone a potem nie dało się uruchomić -łapało ale nie paliło- świece mokre iskra jest więc uznałem to za zalanie wyjołem przekaźnik pompy zakręciłem rozrusznikiem -po hwili zapalił i zaraz zgasł jak wypalił paliwo z cylindrów - założyłem zpowrotem przekaźnik i odpaliła bez problemu . Przyczyny tego zachowania nie ustalono. :(

HUBERT

Wysany: 2006-02-08, 14:18   

Juz pali....:)) po wyjęciu pompy, przedmuchaniu przewodów paliwowyh, wyczyszczeniu i osuszeniu świec...
Wydmuchałem całe paliwo które było w przewodach ( neste pb95 ) psiknąłem trochę vpower racing bezpośrednio do cylindrów, pompe zanurzyłem w kanistrze z paliwem z shella (też 99+)...odpaliła z pierwszego kopa...
Niezłe co?? Ciekawy jestem co naprawdę tankujemy po 3,60 za litr na neste - bo benzyna to to raczej nie jest. Ja w każdym razie juz dziekuje za tanie paliwo...może latem....ale teraz napewno nie. Sumarycznie lanie takiego czegos jest nieopłacalne. Wole zalać jakiegoć zwykłego shella albo bp i mieć spokój.
Dzięki i pozdrawiam. :)

Scigany 

Doczy: 15 Sie 2004
Skd: Gliwice
Wysany: 2006-02-08, 17:52   

jakis czas temu bylem u sasiada w warsztacie. podjechal kolo citroenem berlingo i mowi, ze cos mu mulowato idzie i przerywa silnik, znajomy mechanik po osluchaniu "chorego" odpial filtr paliwa, podszedl do wlasciciela citroena i mowi :
-powąchaj
on na to
- coo, brudne bylo ? ze rozpuszczalnikiem to przeplukales ?
mechanik :
- wlasnie o to chodzi, ze nic rozpuszczalnikiem nie robilem ,a tak to pachnie po wyjeciu z twojego auta. gdzie tankujesz paliwo ?
wlasciciel :
- na Neste, bo tanio

sprawa sie tak zakonczyla, ze spuscili paliwo, wlali 5 litrow na dojazd na shella i doslownie jak reka odjal wszystko wrocilo do normy

gg 3437874

Wywietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: