witam
mam problem a mianowicie podczas ostatnich mrozow probowalem odpalic auto (wczesniej stalo jakies 2 tygodnie nie ruszane) niestety zamarzly mi wtryskiwacze krecilem dobre 20 min (dwa aku sie rozladowaly) po czym odpalil chwile pozniej cos ostro strzelilo podejzewam ze paliwo nagromadzone w wydechu i od tej pory pali mi minimum 20l na 100km zaznacze ze nie mam gazu i nigdy go nie bylo jaka moze byc przyczyna
duchPW [Usunity]
Wysany: 2006-02-04, 01:11
nie napisałes jeszcze jaki to silnik, a skoro podejrzewasz wtryski, to je sprawdź
Pomg: 3 razy Doczy: 18 Pa 2004 Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2006-02-06, 10:43
wszystko zalezy od tego jak jezdzisz, ja ostatnio zatankowalem 60 literkow i zrobilem 311km, wiec tez cos kolo 20 litrow na 100km,ale to byla dosc ostra jazda, przy normalnej jezdzie chlepta kolo 11l.pozdro
a, nie bo to właśnie eta i to chyba w pełni sprawna, bo moja paliła w lecie ok 8-9, ale nie mała sondy, a teraz ma i znowu ją coś innego boli. Jak sie z tym uporam, to liczę na podobne spalanie na trasie
_________________ E30 325e
naprawiać, czy ściągnąć taką samą z niemiec?
problem jest w tym ze przed tym feralnym dniem nigdy mi tyle nie palila a mam to auto juz 8 lat mozliwe ze sonda nie wytrzymala tego strzalu w wydech jest jakis prosty sposob na jej sprawdzenie
tak wystarczy wejsc do szukajki i napisac 'sonda lambda'...
kilka postow nizej sa 2 takie tematy nawet..
bede dobrym samarytaninem i:
http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=11907
nie ma za co, powodzenia
panowie pomocy dzisiaj sprawdzilem cala elektryke silnika wtryski ok sterownik ok lambda ok przeplywka ok uklad paliwowy nie ma przeciekow a ostatnio zalalem za 50 zl i przejechalem na tym 50 km co jeszcze moze byc z tym samochodem nie tak wspomne ze paliwem terz nie pluje z wydechu
Może to banalne ale skoro twierdzisz, że za 50 zł zrobiłeś 50km to może Ci gdzieś te paliwo ucieka. Posprawdzaj dokładnie przewody doprowadzające paliwo.