Wysany: 2006-03-09, 09:39 [E30] Zgłupiał obrotomierz i ekonomizer
Witam po dłuższej przerwie - brak postów to efekt autodestrukcji mojego konta
Pojawił mi się mały irytujący problem - po wielkich tegorocznych mrozach przestał działać ekonomizer (ani drgnie, albo się ruszy i już zostaje w jakimś losowo wybranym położeniu), do kompletu obrotomierz chodzi jak mu się chce - w trakcie jazdy spada do zera, podskakuje i ogólnie bzdury pokazuje, a jakby tego było mało to wskaźnik temperatury sobie radośnie faluje tzn. pokazuje temperaturęok, ale wskazówka drga sobie radośnie przez cały czas.
Czy ktoś się może spotkał z czymś takim? Wymieniać zegary czy da się te jakoś uratować?
moze przed zamknieciem poczekamy na odpowiedz lizzarda czy to bylo to? bo jak nie to zalozy kolejny temat a po co?
sprawdz to, jak nie to to podmien z kims zegary i bedziesz wiedzial czy to w nich masz szukac przyczyny, moze Ci sie wtyczki poluzowaly albo cos z nimi, posprawdzaj to..
jak masz czas to wpadnij w sobote pod ikee to sie mozemy podmienic zegarami na chwile i bedziesz wszystko wiedzial..
pozdrawiam
czasem wymiana nie pomaga
ja u siebie przelutowałem wszysktie luty i popodginałem szpilki od wtyczek/złaczy,
po mrozach i od naszych dróg robia sie na elektronice " zimne luty" które przestają łączyć